בן תורה א-מ-י-ת-י??!!

אלישיר

New member
לא תימא "אמיתי", אימא "כלבבך". וזה בסדר גמור.

בעזהי"ת לא אכתוב כאן נגד בחירתך. יהא ה' יתברך בעזרך, להצליחך בדרך, להקים בית נאמן, בית קדושה בישראל, לזכות להיות כרחל לרבי עקיבא. אמן כן יהי רצון. כן אנסה לכתוב מעט, כדי להוציא מיד החושבים שיהודי העושה תורתו קבע ומלאכתו עראי, לאו בן תורה הוא, בעוד שלמעשה הדברים בדיוק הפוכים. נתחיל ב"קהלא קדישא דירושלם". "עדה קדושה". רבי יוסי בן משולם ורבי שמעון בן מנסיא, וחבריהם. בוודאי אם תשמעו בשטחיות את המושג הזה, תעלה בדמיונכם תמונה של יושבי בית המדרש מבוקר עד ערב ומערב עד בוקר. האין זאת? קא מסתבר, שבפועל אין זאת. " 'ראה חיים עם אשה אשר אהבת'. אמר רבי משום עדה קדושה, קנה לך אומנות עם התורה. ...למה הוא קורא אותן עדה קדושה? ששם היו רבי יוסי בן משולם ורבי שמעון בן מנסיא, שהיו משלשין את היום, שליש לתורה, שליש לתפילה, שליש למלאכה. ויש אומרים שהיו יגיעין בתורה בימות החורף, ובמלאכה בימות הקיץ" (קהלת רבה. וכן הוזכרו בירושלמי מעשר שני פ"ב ה"ד, כעדה קדושה). אני נאלץ לומר, שאם מישהו חושב, שחיי תורה קבע ומלאכה עראי, פשוטים וקלים מחיים ללא דרך ארץ כלל, אין לו מושג על מה הוא מדבר. כשאתה חיי את תורתך קבע ומלאכתך עראי, גם הינך לומד תורה לשמה, ללא יומרות ואיצטלא דרבנן, וגם היות שהתורה היא החלק הנכבד והעיקרי מסדר יומך, אין ביכולתך כמעט להעלות את רמת החיים שלך מעבר ל"פת במלח ומים לחץ" של כל אברך כולל דלפון החי על מלגה. לסיום, הרי לפניכם סיכום קצרצר, שנעשה על ידי לפני זמן, מהמשנה, בקובץ התמונה המצורף, החל מהמשנה, דרך הרמב"ם והשו"ע, וכלה במשנ"ב ובערוה"ש, שהרי אם בחיי תורה עסקינן, פשיטא דדבר ההלכה ראוי להשמע. ועיינו בדברי ערוה"ש, דכותב בפירוש דכל הני מילי קאי אפי' על תלמיד חכם.

בובזמן

New member
דברים במתק שפתיים,רק מה איתנו?

השפה..אנחנו לא לומדות כמוכם,אם אפ` להסביר את סוף דף הגמרא..;-)

אלישיר

New member
את קובץ התמונה, רואים מסלולרי?

בעזהי"ת (כי הרוב מכאן מסלולרי, מתאר לעצמי). במחילה מכבוד מעלתכן, אבל תוך כדי בקשה שברחמי ה' יתברך ובחסדיו אנסה לכתוב קצת דברי הסבר, היה נכון גם למקד היכן בדיוק אתן מבקשות שאנסה קצת להרחיב יותר בדברים. האם הכוונה לדף המקורות שצורף בצד, בכתב רש"י, או שמא לדברים שכתבתי אני בעצמי? כללית: בעקבות חיי הכוללים של היום, ישנה תפיסה מוטעה, כאילו הדרך היהודית היחידה, היא לעסוק בתורה בלבד, לו לא. כאילו שהעיסוק בדרך ארץ, הוא עיסוק לא יהודי, או על כל פנים עיסוק של 'בעלי בתים' וסתם כל מיני עמהארצים. אז זהו שלא. זוהי הלכה מפורשת בשלחן ערוך, והיא מצויה בדברים חריפים הרבה יותר בדברי הרמב"ם, והכל כולל הכל כבר נזכר במשנה ובגמרא באמירות רבות, שעיסוק בתורה קבע ומלאכה עראי, הוא הדרך היהודית העיקרית, הוא דרך המלך -בה הרבים אמורים לצעוד. בדף המקורות שצירפתי, הובאו דברים ממש ממש על קצה המזלג. ישנם עוד עשרות ומאות מראי מקומות שאפשר להביא. ולמשל דברי הרא"ש, על פירוש המושג תורתו אומנותו, "ונראה שתלמיד חכם שיש לו אומנות, או קצת משא ומתן להתפרנס כדי חייו, ולא להתעשר, ובכל שעה שהוא פנוי מעסקו, מחזר על דברי תורה, ולומד דברי תורה, הוא הנקרא תורתו אומנותו" (בבא בתרא ח ע"א, וכן בשו"ת הרא"ש כלל טו ס' ח, ושם בפירוש כותב שחובה היא על תלמיד חכם כל זאת). מבינה, "מחפשת לי ניק"? אל תגידי שאת מחפשת בן תורה אמיתי. תאמרי שאת מחפשת בן תורה כלבבך. כי על פי היהדות, על פי המשנה ועל פי הגמרא ועל פי הראשונים ועל פי השלחן ערוך, בן תורה שעוסק במלאכת עראי, הוא הוא בן התורה האמיתי, ונראה שאת לא ממש מחפשת אחד כזה.

אני מצדיע לך!

השקפתך זוהי ההשקפה הצרופה האמיתית והיחידה. אני מחזיק לך אצבעות המשיכי בדרכך זו ותראי ישועות מן שמיא בקרוב

לך אולי זה נשמע נורא... לנו לא!!!

ואני מקווה שיגיע היום ותשכיל להבין שזוהי הדרך! וככה צריך לעשות!!!

בן הצבי

New member
אם תביאי לי מקור הלכתי, אשמח.

בנתיים אמשיך לחשוב שתורת ה' היא הצודקת, ולא את. בכלל, לדידך כל חתן צריך לשקר כאשר הוא חותם על כתובתו... ‏ ואמרתי "נורא" על-כך שיש מישהו אטום כ"כ, עד שהוא חושב שדעתו היא "האמת הצרופה האמיתית היחידה". מזכיר אנשים אפלים באפגניסטן.

קל לך לדבר ...

עם כל הכבוד לך בוא נראה אותך מדברת עוד כמה שנים כשתהיה לך משפחה ברוכת ילדים ותצטרכי לשלם מים, טלפון, חשמל, גז, אוכל, טיטולים, ועוד הוצאות שוטפות וגם לעשות יישור שיניים לדודי מורה פרטית לשרהלה, משקפיים למירי, לשלם מסלולים בסמינר בשביל ברוריה, לקנות מעיל חדש לשמוליק, ואולי גם לשפץ ת`מטבח או להוציא מרפסת ועוד כהנה וכאלה.... תרגישי נעים אם הילד שלך יבקש מעדן במקום לבן ולא תוכלי להיענות לו, וברצינות, איך תחתני ילדים!? תהיי מציאותית

ממש לא קל לי לדבר...!!!

ועם כל הכבוד לך אני כתבתי שבמידה ולא תהיה ברירה, אז עושים שאלת חכם... וכשהרב רואה שבאמת חייב, אז הוא שולח לעבוד! כי בשעה כזו, שקשה, חייב הבעל לפרנס את משפחתו!!! ואני מאמינה באמונה שלמה שעם הדרך שבחרתי הקב``ה יעזור לי ת מ י ד !! ואני לא אזדקק ח``ו למתנות בשר דם.... ואני אחיה ברווח ובכבוד!!

סתם מקשקש...

אנשים עשו את זה. וזה לא משהו חדש.חוצמיזה שבמשך הזמן מוצאים מקצוע תורני ע``פ רוב.

נכון, אין ספק!!

זה לא משהו חדש! וחוץ מזה, שאם הוא מוצא עבודה תורנית, מקצוע קודש..אז מה רע?! זו עבודה לשם שמיים!! רק...לא להפסיק עם הלימוד!

נאיבים זאת לא מילה!

חיים בפלנטה אחרת! הלו? אנשים תתעוררו! אתם חיים בעולם שאפילו לנשום תיכף נצטרך לשלם כסף! על מה אתם מדברים! במה הגברת החמודה תעבוד? בגן ילדים עם משכורת של 4 אלף? ובעלה ירויח במקרה הטוב אלפיים? וכמה ילדים אתם רוצים? בעז``ה מינימום 8? אשכרה הוזים! תתעוררו לפני שתקבלו זבנג בפנים

זרח, והילי...

עם ההשקפה וההסתכלות שלכם, ועם האמונה בקב``ה ששואפת לאפס שלכם נראה איך אתם תסתדרו, ואיך אנחנו.... ושלא תחשבו לא נכון, אני מאחלת לכם את כל הטוב שבעולם..

מתוקה,

דבר ראשון תודה על האיחולים :) דבר שני,אל תקבעי ותיפסקי מי ומה וכמה יש אמונה ולמי. דבר שלישי, הקב``ה אומר שאדם צריך לעשות ``כלי`` כדי שהוא יסייע. את מותק, תשני את דעתך בעז``ה רק אחרי שתתחתני ועול הפרנסה,החינוך והקיום יהיו עליך :)

למעלה