בן תורה א-מ-י-ת-י??!!

בן הצבי

New member
הרשה לי להניח,

שלא מצדיקות-יתר היא הגיעה למסקנה הזו, אלא מחינוך של חברה שלימה.

להרשות, איני יכול שלא.

אבל כן אומר את אשר אמרתי. אם הייתה התלבטות, לדעתי, הדבר מורה על החלטה עצמאית.

ממש לא מצדיקות יתר...

יש בי עוד הרבה לתקן, ואני צריכה עוד הרבה להשתנות!!! אבל, לומר שהחלטתי כך בגלל החברה?! לא נכון! בחרתי במה שנראה לי טוב ונכון!

ככה אתה חושב?!

אני לא אגיד לך שההרצאות על בן תורה לא פתחו את עיניי... אבל, זו הייתה בחירה שלי ורק שלי!!!! יכלתי לדבר בדיוק כמוך עכשיו, אבל אני יודעת מה טוב ומה נכון!! ושום מורה בסמינר לא עשתה לי שטיפת מח!!

בן הצבי

New member
תורת ה' תקבע מה נכון,

לא מורה בסמינר, לא את, וכמובן גם לא אני. אם היית אומרת כפי שכתב מישהו למעלה, שאת חוששת שבעלך לא יעמוד בנסיון ולא יצליח להעמיד בית על אדני התורה והמצוה באם יצא לעבוד -ניחא. אם בחרת לחיות עם מישהו שאין לך בטחון בו, זו כבר לא בעיה שלי. אך לומר שכך הורתה התורה מלכתחילה זה היפך האמת לגמרי.

מוטי851

New member
עבודה לאשה

מה עם הסיסמא של כל כבודה בת מלך פנימה לאן נעלמו המאות שנים שהיידישע מאמע ישבה בבית וטיפלה במסירות בילדים און די מאן האט זיך געדרייט מיט די פעקאלך ארום בשביל להביא כסף הביתה מה תענה שאז לא נתנו כסף בשביל ללמוד מכיר את התשובה הזאת תחשוב על משהו אחר

בן הצבי

New member
שוב,

אם המצב היה כנ"ל, שרק יחידי-סגולה ות"ח מובהקים לא היתה לי בעיה שתבחרי להיות אשת גדול-הדור הבא. אך בפועל, לא מחנכים לכך שזו זכות אלא חובה, ומי שלא בוחר באורח-חיים זה הופך להיות סוג ב' ומטה. כמה בחורים נדחפים לכך שלא ברצונם? כמה צער יש לאברכים שכבר מיצו את עצמם? כמה צער יש להורים שנדמה להם שבנם סטה ממסלול הישר? למה העיוות הזה?

למה לא לחנך שזוהי זכות???

מה רע בזה?! והעובדה שבחורים נדחפים לזה שלא מרצונם זה בעיה שלהם נטו!! ולמה אתה קורא למצב הזה מעוות? מה כ``כ טוב בזה שהבעל יצא לעבוד?

בן הצבי

New member
את לא שמה-לב מה את אומרת..

א. אמרתי שאם יחנכו שזו זכות גרידא, הייתי דוקא שמח. מחנכים שזו חובה, שזה התלם בו הולכים כולם, ומי שלא - חורג מהתלם. וזהו שקר גס, מאחר והתורה מלכתחילה כלל לא דורשת את זה, ואדרבה, דורשת הפוך. ב. זה שבחורים נדחפים לזה שלא ברצונם, לא בעיה שלהם. כאשר חברה שלימה דוחפת אותם, אין להם הרבה ברירה. אך מלכתחילה אין בכלל מה לדרוש מהם. התורה מבקשת מהם כבעל לצאת ולעבוד. החברה מבקשת מהם לשבת וללמוד. הם רוצים לעשות כהוראת התורה ולא כמוסכמות החברה, ואת רואה בזה בעיה..? ג. אין בעיה בכך שהבעל ילמד, אך זה בדיוק כמו כל פעולה אחרת נגד הוראת תורת ה', בפרט שהוא מתכוון לשקר כשהוא חותם על הכתובה.

ידידי,

אני מבין את הזעקה היוצאת מלבך, הגורמת לך להתנסח כך. אבל לענ``ד אתה מקצין את הדברים יתר על המידה, גם ע``פ השקפתך..

בן הצבי

New member
בודאי.

תורת ה' ניתנה גם לקיום, את יודעת, לא רק ללימוד. תגידי גם שאברך פטור מכל המצוות, כי הוא לומד. תגידי (את באמת אומרת) שכשאברך חותם על הכתובה מותר לו לשקר.

אשכנזי21

New member
בענין חיוב!!! לימוד התורה!

הר``ן במסכת נדרים דף ח. כותב בזה הלשון ד``ה דכיון דאי בעי פטר נפשיה בקרית שמע שחרית וערבית.. מסתברא לי דלאו דווקא דבהכי מפטר שהרי ח י י ב כל אדם ללמוד תמיד יום ולילה כפי כוחו

מסקנה וחשיבה לענין!

מי שלומד הקב``ה עוזר לו ובמו אזני שמעתי מר` שמואל אוירבך אחד מגדולי דורינו, שהוא לא מכיר ב20שנה האחרונות מישהו שעזב ת`כולל בשביל פרנסה. מי שעזב זה היה בגלל שלא רצה ללמוד וחיפש סיבות... ועוד משהו לסיום גיסי גאון בהי טק אחרי חתונה למד שנה ויצא לעבוד הקים חברה של מחשבים בקנה מידה ועשה ים כסף ואז הגיע תקופת המיתון שאף אחד לא רכש כלום וכו` והיו תקופות שאני הייתי קונה להם מהכסף שלי לחם וחלב. אז לא כל מי שעובד בסופו של דבר

לא חסר סיפורים כאלה!!

שהעלתי את הנושא עם חברותיי חברה שלי סיפרה שכשאבא שלה היה בכולל ואח``כ התחיל לעבוד, היה להם יותר קל עם הפרנסה כשהיה בכולל!! אמנם לא היה הרבה, אבל הייתה ברכה! ומה שווה כסף כאשר אין בו ברכה?!

בן הצבי

New member
אם שמת-לב,

כלל לא דיברתי על פרנסה. דיברתי על המצב עצמו, המעוות מעיקרא.

מה הקשר??

ואני מכירה לצערי כמה וכמה משפחות שהבעל כל היום לומד, ורחמנא ליצלן מה יש בבית! זה עוול! וגם משפחות שעובדות וב``ה יש פרנסה בשפע וגם לימוד תורה! איך גבר מסוגל לשבת יום שלם בכולל בידיעה שאישתו נקרעת הן בבית והן בעבודה?! איזה מן גבר זה? ה` ישמור! פשוט ה` ישמור!

למעלה