בן תורה א-מ-י-ת-י??!!

בן תורה א-מ-י-ת-י??!!

לפעמים הייתי שואלת את עצמי (וזה היה קורה המון...) מה אני באמת רוצה?! בעל שילמד כל היום, או בעל שחצי יום ילמד, וחצי יום יעבוד!!! השאלה הזאת הייתה מתסכלת אותי!! כי מצד אחד מי לא רוצה לחיות נורמלי?! בלי לדאוג לפרנסה, לחיות מ-2 משכורות מכובדות... ולחיות ברווח ולא בצמצום!! אבל צריך לקחת בחשבון שהכסף אף פעם לא מספיק! תמיד רוצים עוד ועוד.... ואז, זה יכול להגיע על חשבון לימוד התורה!! ואז מה?! אין מה להתכחש למציאות הזו, זה יכול לקרות לכל אחד שמחליט להיות ``חצי חצי..`` זה סוחף, הכסף מסנוור... ומגיע הרגע שהגבר רק עובד, ובקושי לומד תורה! ואת זה החלטתי שאני לא רוצה!! הגעתי למסקנה שאני רוצה שבעלי ישב וילמד תורה כל היום!!!!!! בטח יהיו ממכם שיגידו איזה משוגעת היא, אבל כן! אין כמו זה!!! בעל אברך, בן תורה א-מ-י-ת-י!!!! שישב בכולל וילמד! ונכון,זה קשה... הפרנסה קשה, אבל הקב``ה עוזר!! צריך רק 2 דברים: הדבר הראשון-להתפלל!! הדבר השני להאמין!! ואז... הכל יהיה בסדר!! אז... מעניין אותי לדעת מה דעתכם בנושא?!! הייתן רוצות בנות בחור שילמד תורה כל היום, או שחצי ילמד וחצי יעבוד??! (ולא,אל תחשבו שאני חושבת שמי שגם עובד יש בו פסול... חס ושלום, ממש לא! אני מכירה הרבה חצי עובדים ויש להם לב זהב...) אז... מה אתם מעדיפים??

חוצ ניק

New member
איך תסתדרי עם חינוך הילדים

אם את תהיי כל היום בעבודה ובעלך בכולל? כאשר חושבים על בית של תורה, צריך לדאוג קודם לילדים. שיהיה בבית אמא זמינה, בארוחת בוקר, בארוחת צהריים ובערב כשחוזרים מהחיידר או מהישיבה קטנה. אבא יכול לשבת ולטחון ספרים כל היום, אבל אמא, אסור לך לצאת לעבוד. להפיג שיעמום, סבבה! על חשבון החינוך? אסור! ואיך זה לא יבוא על חשבון הבית כשתצטרכי לחסוך מיליון דולר כדי לקנות כמה דירות?

איך כולם מסתדרים היום????

כשיהיו ילדים בעז``ה... אף פעם אני לא אעשה דברים שיבואו על חשבונם, ועל חשבון החינוך שלהם!!!! יכול להיווצר מצב שאפסיק לעבוד, ובעלי יעבוד בעבודת קודש כמובן, ורק עם שאלת חכם!!! וזה יקרה רק במידה ובאמת לא תהיה ברירה!! (וחוץ מזה בחיים אני לא אתן לבעלי להפסיק ללמוד!) אני לא אעשה דברים על דעת עצמי!! וברור לי שהילדים שלי יהיו בראש מעייני!!! והחינוך שלהם יהיה בראש ובראשונה אצלי! הקב``ה עוזר לכולם... הוא נותן כח, נותן פרנסה, נותן הכל!!

בן הצבי

New member
את יותר חכמה מהיהדות?

לפי היהדות תפקיד הבעל הוא לפרנס, ולא ללמוד תורה כל היום. כמובן שקביעת עתים-לתורה היא חובה, אך ברגע שגבר מתחתן, תפקידו כבחור-ישיבה מסתיים, ועליו לעבוד ע"פ תורת-ישראל. ואם את לא מאמינה לי שזו דעת הדת היהודית, בדקי מה כתוב בכתובה.

אף אחד לא דיבר על חובה.

ודאי שחובת הבעל לפרנס. אך מדוע נראה לך שאשה ה ר ו צ ה ליטול עליה את עול המלאכה, על מנת ל ז כ ו ת בלימוד התורה של בעלה, לא תבורך על כך? ועוד הערה לך ולשכמותך. על `מעשי ידיה שלו` שמעת?

בן הצבי

New member
זה כבר הפך לחובה ולדרישה,

ועל-כן חובה ממש להגיד ולהתריע שלא זו דרך העולם הטבעי, דרך המיצוע ע"פ תורה. חובה לקחת את את הקיצוניות השניה בכדי לתקן את המעוות.

כאן זה שונה.

עומדת נערה ומספרת, שהתלבטה בין שני סגנונות. ולבסוף, החליטה על סגנון מסוים, ולו מפני שבו יקל עליה לעמוד בנסיון. ולא משום שהדרך האחרת היא חטא. א``כ, מדוע שלא נעמוד ונריע `הידד`?

בן הצבי

New member
כי ברור מה הביא אותה להחלטה כזו.

חינוך ארוך-שנים בו שטפו את מוחה בסיפורים בעיתון, שיחות בסמינר וכו' כמה יפים חיים היהודיים של משפחות אברכי הכולל, וכמה מזיק לרוחניות העובדה שאבא עובד. בה בשעה שזה כלל לא נכון. אם היה חשש כזה, כבר חז"ל היו אומרים אותו, ודורשים ללכת לעבוד רק כבדיעבד. הבחורה הזו הולכת להכניס עצמה למצב בו היא כלל לא נדרשת להיות. היא מניחה שהיא לא תעמוד בנסיון, כי ככה כולם אמרו לה כל הזמן, זה הכל. ואם תביא ראיה מרבי עקיבא שאשתו נתנה 24 שנים מחייה בכדי שילמד תורה, מה תגיד לבחור שירצה להיות כאותו תנא שהניח לעולם שיתקיים בלעדיו ולא התחתן, כיון שחשקה נפשו בתורה? הרי ברור שהא והא לא לציבור הרחב מיועדים.

נו נו,

מה הביאה להחלטתה, לא נביא, ואף לא פסיכולוג הנני שאדע. אבל לדעתי, העובדה שהיא התלבטה, מוכיחה לכאורה שמדובר בבחירתה שלה. ולא אביא לך הוכחה לא מר``ע, ולא מבן עזאי. אך כן אומר שאינך יכול להוכיח מדורות קודמים. כלום יכול הנך להשוות את הנסיון שעמד בפני נפח/ נגר/ רצען וכד` בדורות קודמים. לנסיון העומד בפני יהודי היוצא לעבוד במקצוע חופשי כיום? לא אפרט את ההבדל, כי סומך אני על תבונתך שתחוש בו מיד.

בן הצבי

New member
יש היום מספיק מקומות-עבודה לחרדים,

בפרט שהוא יכול-להיות מלמד, מורה, רב, שוחט, וכל מקצוע אחר של כלי-קודש. התורה ציותה עליו לפרנס את ביתו, לא אני.

כאשר המציאות מוכיחה שיש ברכה בכסף,

שהאישה מביאה הביתה, ומהכולל, למה שהוא לא ימשיך ללמוד תורה?! ושוב... חובה עליו לפרנס את משפחתו,נכון! אבל אם אפשר להסתדר גם בלי זה?! ויש המון שמסתדרים... אז בשביל מה?! וברוך ה` לא רע להם!!

בן הצבי

New member
כי אין עניין להמציא המצאות.

יהודים בכל הדורות ובכל התפוצות עד היום הזה עובדים ומתפרנסים בלי עין הרע, כהוראת תורת-ישראל, וכפי שחתמו בכתובה. באים וממציאים דברים שלא שערום אבותינו - לכתחילה, מחנכים חברה שלימה ללמוד במקום לעבוד, באשר ידוע ומפורסם שזהו סגנון חיים ליחידי-סגולה בלבד, ולא לכלל החברה. באים ודורשים מבחורים דברים שהתורה עצמה לא דורשת מהם, ואדרבה, אומרת אחרת. באם המציאות היתה כמו תמיד, שרק יחידי-סגולה ות"ח מובהקים היו חיים כך בלבד, והיית אומרת שאת רוצה להיות אשתו של ר' חיים קנייבסקי הבא, הייתי מרוצה. אבל כאשר מעודדים חברה שלימה לעשות זאת, ומי שלא הוא סוג ב' אם לא גרוע מכך, חובה למחות ולומר שאין לזה כל מקור כלל ועיקר.

מישהו אמר שאם לא תלמד תקרא סוג ב`??

תעשה מה שטוב ונח לך! כל אחד יעשה מה שחפץ ליבו!!! בהצלחה...

ואגב,

לא מחייבים אף אחד ללמוד, ונכון.. לא כולם מסוגלים לשבת וללמוד כל היום! אבל לומר שרק יחידי סגולה מסוגלים לכך? לא נכון!! כמה אברכים יש היום? ב``ה. אנשים מסתדרים.

בד``כ המקצועות התורניות,

דורשות פרוטקציה, וגם המשכורת לא תמיד גדולה בהרבה משל אברך.. וודאי שהתורה ציוותה עליו לפרנס את ביתו, והוא אינו מתחמק מכך. רק כל עוד אשתו ר ו צ ה לסייע בעדו ע``מ שילמד, מה פסול ראית בכך? והערה קטנה בעניין הברכה בכסף. איני מתעסק במיסטיקה. אבל, מבחינה מסויימת, הרבה יותר קל להתמודד עם חסר כלכלי כאשר חשים שהוא נובע מהקרבה למען מטרה נעלה. מאשר התמודדות עם אותו החסר כשתחושת הקרבן אינה קיימת..

בן הצבי

New member
כפי שאמרתי,

אם המצב היה כזה שרק ת"ח מובהקים נדחפים לאורח-חיים שכזה, לא היתה לי כל טענה. תלונתי היא על-כך שחברה שלימה נדחפת לאורח-חיים שמעיקרא לא נדרש מהם, וחמור מכך - בידוע שרובא דרובא לא בנוי לזה.

לא בנוי לזה??

על סמך מה אתה קובע את זה?? על סמך זה שאתה רואה את החבר`ה שקיימת בסביבתך שרוצה להתפרפר וחושבת שהעולם הוא הפקר?! יש המון, ואני חוזרת- המון אברכים שלומדים תורה כל היום והאישה היא המפרנסת וברוך ה` הם מאושרים, ושמחים בחלקם! אז איפה הרוב שלא בנויים לכך?!

בן הצבי

New member
לא מכיר מתפרפרים.

לא בסביבתי הקרובה בכל-אופן. ‏ את קוראת לקיום הוראת התורה "התפרפרות"?

אבל,

הלנת על אחת מסויימת שהגיעה לתובנה זו. מן הראוי היה שתוסיף בראשית תגובתך הראשונית, `נצל``ש`.

למעלה