במי אתם מאמינים

Drunk Bullet

New member
..

1. אפשר לכתוב גם "ישוע" וזה יחשב לצורת כתיבה נכונה. 2. קיומו של ישו, וכך גם קיומם של רבים מהתנ"ך/הברית החדשה, לא הוכח חד משמעית.

GallaxY

New member
איבן

מה איכפת לך? מהתגובות שלך פה למעלה שמתי לב שאתה לא מעריץ ולא מעריך את הדת, סבבה זה עניינך אבל אל תשפוט אותה על ההחלטות שלה ועל הרצונות שלה;

Ivan Ivanov

New member
זה תופעה חברתית מאוד מענינת...

פשוט מענין אותי איך בחורה ממוצא יהודי שגדלה בישראל (שהנצרות בה נחשבת למשהו מאוד זר ולא מקובל) מחליטה בגיל 14 שהיא מאמינה בישוע... קשה להאמין שזה בה מתוך בחירה... ולא בגלל "רגשות- אנטי" לישראליות ולישראלים.

GallaxY

New member
החברים הכי טובים שלי הם ישראלים

אני כאן 13 שנה ותמיד השתלבתי ובחיים לא הרגשתי כאן אנטי כן היו תקופות שהייתי מסתובבת רק עם רוסים אבל מתוך בחירה שלי, זה לא שלא הייתה לי אלטרנטיבה... ואני עומדת בהמנון ושרה ומכבדת את הדגל ואני יעשה צבא אבל תסלח לי , זה רק אומר שאני אזרחית פה.. כי אני נוצריה וגאה בכך; אז לכל אחד מקרה אינדיוידואלי, אתה לא מכיר אותה, לא חיתה במקומה, לא יודע מה עבר עליה, אז אל תשפוט אותה ותנסה להתקיל;

אני לא החלטתי אני פשוט התחלתי

להאמין אמונה זה לא החלטה.. אמונה זה כמו רגש גם רגשות לא בוחרים...

GallaxY

New member
כי זה מה שהוא עושה

הוא שואל אותך שאלה ומסיק ממנה מסקנות שהוא רוצה להסיק ממנה... "את מאמינה בישוע? קראת בכלל את הברית החדשה? לא.... נו בטח, כי את מושפעת, כי ישראלים שנאו אותך ואת מחזירה להם" זה מה שהוא אומר לך , אם לא שמת לב יקירתי

E K O

New member
אני מאמין

בנאור, בתמים בפרי עץ הדעת - אני מאמין.... ולענייננו, הרבה יערפו את ראשי כאן - אבל אני מקורב ליהדות....

Natalila

New member
../images/Emo45.gif

גם אני so..
אנשים פה לא באים לשפוט אחרים.. וכפי שכבר הרבה פעמים נכתב פה... איש איש באמונתו יחיה

i v g y

New member
יותר בחיים אני לא אפתח נושא

לא חשבתי שאם אני אפתח נושא יהיה פה כזה בלאגן פעם הבא אני אחשוב מאה פעם לפני חחחחח אני לא רוצה שאנשים יריבו

Drunk Bullet

New member
הפורום מתבסס על דיונים כאלה

הויכוחים הם עניניים וקשורים לנושא, ודווקא מעשירים/מוסיפים לדיון (לטוב ולרע), זה שיש ויכוח על דיעה בדיון אחד, לא אומר שהיחס בין משתתפי הדיון יהפוך לגרוע מחוץ לאותו הדיון (ואתה מוזמן לבדוק בארכיון הפורום, איזו כסחנות הייתה פה, בזמנו, כשהדיונים היו על פוליטיקה).

vk3

New member
אדרבא...

פתחת דיון מאוד רלוונטי ומעניין ודיונים שכאלה רק תורמים לנו ומגבשים את קהילתנו, בתנאי שהם מנוהלים ברמה מסויימת, תוך כבוד הדדי וטוב טעם
המשך כך

למעלה