אני... אני אגיד לך כמה דברים, ברשותך...
אמממ... בעניין ה"חול" בשיר... אני חושב שזה "שיר חול" לכאורה עד לשורה האחרונה. בכוונה לא רציתי לנסוך בשיר איזושהי הכנה לשורה האחרונה. ובגלל זה המרקם החולי שלו. אני רוצה לכתוב, כמו שכתבתי איפהשהו כאן בשרשור, שירים נוספים בנושא השואה, הרבה יותר "כבדים". ואולי אחרי שתקרא אותם תבין טוב יותר את הגישה שלי לשואה, שהיא דווקא כשלעצמה לא כ"כ מקורית.
אין בשיר הזה, וגם לא במציאות, שום רצון שלי להראות גישה שונה לשואה. גישה קלילה יותר. אני נגעל בכלל מלהגיד את זה. ברור שלא! ברור שלא! השיר הספיציפי הזה יש בו משהו ממתקי לכאורה. משהו "חטיפי". עד השורה האחרונה, שם הקורא אמור לגלות שהחול הוא אולי לא קודש, אבל בהחלט בוץ סמיך ומגעיל ובעיקר דביק וטובעני. בשירים הבאים, כך אני מקווה, הבוץ יילך ויסמיך ויתכער. כראוי. בעניין ה"חול" שבדיון, פה זה קצת יותר מדאיג לפרקים, גם אותי, האמת. אני באמת ובתמים לא מתכוון, לא אמור ולא יכול לשפוט את הביקורת של הקורא, אז אני אסתפק באמירה, כאמור, שאני מבין, לפרקים, למה אתה מתכוון כשאתה אומר שאתה מרגיש "חול" בשרשור הזה. חשוב לי מאוד לא פחות מלהתנצל (!) אם זה רק נשמע, ואני בהחלט כן מבין למה זה נשמע, שאני קצת עושה דאחקות מהנושא. חשוב לי לחזור על זה. כי אני לא. והתגובות של חלקכם גורמים לי (ואולי בצדק באמת) לרצות לגנוז את השיר. אולי בכל זאת זה הדבר הנכון לעשות, כי זה מפריע לי שבכלל חושבים שאולי אני איכשהו מזלזל בנושא. תודה רבה על התגובה! תודה רבה שהגבת בכל זאת.