במועדון ליד הבית...

RachFan

New member
במועדון ליד הבית...

לא יודע אם גמור, לא יודע אם מושלם, אפילו לא אם שלם. אפילו לא מבחינתי. בגלל זה אני צריך את התגובות שלכם, מכל סוג, וכמה שיותר. הנה השיר לפניכם: -------------------------------- במועדון ליד הבית: במועדון ליד הבית התחברו שם שתי זקנות מדברות ומדברות הן עד שמילותן כלות כך חברו הן הזקנות למרבה ההפתעה האחת ממרקש השנייה פולניה על הכל הן מדברות כל נושא שבעולם אך לשאלה אחת לא ענתה לה אף פעם יום אחד אחרי הפוקר היא אמרה לה "יש לי סוד" ולקחה אותה בשקט ישירות למקלחות "תמיד שאלת אותי מדוע אני נראית כה שמרנית..." על הגב יש קעקוע שכתוב בגרמנית. "אני יודעת, הבגדים שלי צמודים וארוכים מכף רגל ועד ראש ורק הולכים ומקצינים" היא החלה מתפשטת הסירה בד אחרי בד על העור חרוט באותיות שחורות: "שמורה לקצינים בלבד". (16.7.2010 – 19.7.2010) ---------------------------------- שיר מטעה עד לשורה האחרונה. ככה אני אוהב אותם, השאלה הרלוונטית והיחידה היא - אם גם אתם. כאמור, אשמח לכמה שיותר תגובות לשיר, והא פתוח לשינויים, תודה רבה מקרב לב, עמית (מה קוראים אותו "רחפן").

דק1

New member
היי רחפן

לשאלתך "היחידה והרלבנטית" תשובתי אני אוהב שירים גם ככה וגם אחרת. מקווה שתשובתי ברורה. בקשר לשיר עצמו הנושא ראוי ואופן הכתיבה בד"כ בסדר. לדעתי אתה צריך עוד לעבוד על השיר (הוא בהחלט ראוי). אביא שתי דוגמאות: 1.על הכל הן מדברות כל נושא שבעולם אך לשאלה אחת לא ענתה לה אף פעם < בבית זה לא ברור מי הדוברת. נכון, אח"כ מבינים אלא שלדעתי ההבנה מאוחרת ואין סיבה "שירית" לכך. 2.יום אחד אחרי הפוקר < פוקר? זקנות בד"כ משחקות רמי, כך נראה לי. כאמור לדעתי נושא השיר והכתיבה ראויים לעבודה נוספת. בהצלחה.

RachFan

New member
לפי מה שאני הבנתי...

על החזה כתבו (מה שגם לא בטוח) - feld-hure (זונת שדה). ועל הגב / על היד "לשימוש לקצינים בלבד" (nur für Offiziere).

RachFan

New member
אגב, ל- feld-hures צריך להקדיש שיר מיוחד...

הן היו הרבה יותר מסכנות. אלו שהיו "לשימוש כולם". כל מי שרוצה. ועוד נושא שחשבתי לכתוב עליו שיר נפרד, כי מגיע לו שיר נפרד, ולא שורה בתוך שיר, זה היחס לניצולי השואה עם קום המדינה כאנשים רעים. לא רק העובדה שתפסו אותם כמשוגעים באופן טבעי, באותה תקופה רווחה התפיסה שמי שכן שרד את השואה... היה משהו חשוד בעובדה שהוא שרד. כנראה הוא עשה מעשים לא הגונים או ממש עלובים בשביל לצאת מזה. הצדיקים האמיתיים, היהודים הטובים, כך לפי התפיסה, היו אלו שמתו. ואלו שעלו ארצה, בריאים ושלמים (לפחות גופנית) היו ראויים לגינוי מעצם קיומם. מעצם העובדה שהם חיים.

RachFan

New member
תודה רבה על התגובה...

לגבי ההערה הראשונה שלך... אני מסכים במאה אחוז. הייתי שמח לשמוע הצעה, עם זאת. כלומר - מה נכנס טוב למקצב החרוזי והשירי, וגם הופך את המשפט לברור יותר? אם לא תציע, אני מניח שאנסה למצוא לזה פתרון לבד, אבל בכל מקרה אני מודה לך. לגבי ההערה השנייה - זקנות מגניבות משחקות פוקר! וזה חלק מהעניין בשיר. שהן לא זקנות "רגילות", משעממות, כבדות, דכאוניות. הן זקנות שמשחקות פוקר!
שוב תודה רבה.

RachFan

New member
גילוי לב קטן...

גם לגביו הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם: כשהתחלתי לכתוב את השיר, מהרגע הראשון ידעתי מה אני רוצה להגיד. ואמרתי את זה. אבל באמצע הכתיבה, בשלב שעוד לא היה ברור מה ה"פאנץ'" של השיר, מה הוא רוצה להגיד, וכתבתי שהיא לקחה אותה למקלחות, חשבתי לרגע אולי להחליף כיוון, לקחת את נושא השואה ולהעביר אותו לשיר אחר, שונה, שאכתוב, ולהפוך את השיר לשיר אפילו יותר מדליק ולקחת את זה לכיוון הומו-לסבי! הבנתם את הרעיון? שהזקנות יגלו את מיניותן הלסבית באותו מועדון, וכך יתחיל רומן סוער בין העיראקית והפולניה! מה דעתכם? אשמח לשמוע! תודה!

RachFan

New member
חחח... ברור...

אני פשוט זוכר שרציתי לעשות את זה בעיראק במקור, אבל "מרקש" התאים יותר טוב למקצב של השיר.

femme

New member
במועדון ליד הבית

גילוי לב קטן גם מצידי: קראתי את השיר ולקראת הסוף חשדתי באמת שהוא הולך לכיוון הומו-לסבי. הסיום אכן הפתיע לגמרי. לדעתי הבלתי נחשבת בעליל, האווירה הכללית שבבתים (טרם הבית האחרון), היא אווירה קלילה מאד ולכן לא מצאתי את מיקומו של הפאנץ` ליין קוהרנטי, משכנע ואמין. נשאלת השאלה האם התדהמה שבסוף עושה את השיר לשיר טוב. האם זה מספיק? הלא, אין מדובר בסיפור מתח שבאת להפתיע את הקורא בסיום מסעיר. את הבית האחרון עם המשפט "שמורה לקצינים בלבד" הייתי שוקלת לפתח לשיר בפני עצמו או משקיעה בטקסט כולו מן ההתחלה. עם כל הכבוד, לא התחברתי לשיר כפי שהוא. אם כבר, עדיף לטעמי, שתמשיך את השיר "המחוייך" עד תומו. בהצלחה ותודה

RachFan

New member
זה רעיון טוב, וזה גם כנראה מה שאעשה...

נראהלי שאני אמשיך את השיר לכיוון ההומולסבי, ואת ה"פאנץ'-ליין" אני אעתיק לשיר אחר בפני עצמו. תודה רבה.

einat8

New member
מקסים וזה בהחלט מושלם לדעתי

ואפילו העלה חיוך

RachFan

New member
כל אחד ומה שעושה לו את זה... ../images/Emo6.gif

אבל אם התגובה האינסטנקטיבית שלך הייתה חיוך - זה גם בסדר גמור.
תודה על התגובה.

einat8

New member
בהחלט אם חיוך סימן שאהבתי

וסוף סוף מצליחה להגיב כאן אחרי שהייתי מנותקת מתפוז כל הבוקר ללא כל הודעה מוקדמת וללא הסבר וזה מרגיז

kaya11

New member
אוח רחפן מה נעשה איתך?

אני מאד אוהבת שירים מפתיעים מאד! אני גם אוהבת את זה שגם כשהכל ברור כבר בסוף אתה לא ממש אומר את זה אלא נותן לעשות מקצה שיפורים. ברשותך אציע כמה הצעות אבל הן רק בגדר רעיונות שלי. במועדון ליד הבית התחברו שם שתי זקנות מדברות ומדברות הן עד שמילותן כלות כך חברו הן הזקנות למרבה ההפתעה האחת ממרקש השנייה פולניה על הכל הן מדברות כל נושא שבעולם אך לשאלה אחת *אך ישנו דבר אחד לא ענתה לה אף פעם *שלא סיפרה עוד אף פעם יום אחד אחרי הפוקר היא אמרה לה "יש לי סוד" ולקחה אותה בשקט ישירות למקלחות "תמיד שאלת אותי מדוע אני נראית כה שמרנית..." על הגב יש קעקוע שכתוב בגרמנית. *אתה מפסיק את הציטוט לפני שהיא מסיימת לדבר או שמא המספר מגלה לקוראים לפני שהסוד נחשף? כי היא מורידה את הבגדים רק בבית האחרון אז אי אפשר לראות את הקעקוע אז אלא אם היא ממשיכה לדבר אין פה הגיון וגם אין הגיון מבחינת השיר לרמוז ככה רגע לפני... לדעתי הבית הזה צריך שכתוב מהותי. "אני יודעת, הבגדים שלי צמודים וארוכים מכף רגל ועד ראש ורק הולכים ומקצינים" * הצעה שלי - אני יודעת הבגדים שלי/ ארוכים וגדולי/מכף רגל ועד ראש/ דבר לא מגלים היא החלה מתפשטת הסירה בד אחרי בד על העור חרוט באותיות שחורות: "שמורה לקצינים בלבד".

RachFan

New member
../images/Emo9.gif

אני מרגיש קצת נודניק שאני מגיב לכל תגובה, אבל זה חשוב לי, אז... סליחה מראש
את הצעת השיפור לבית השלישי לקחתי כמות שהיא, ושיניתי את השיר על פיה. תודה רבה. בבית החמישי אכן נפסק הציטוט. את הקעקוע אפשר לראות כבר בגב העליון. היא התפשטה תוך כדי שהיא דיברה, אבל את מגלה את העובדה הזו רק כמה שורות אחרי זה. את ההצעה לבית השישי יכול להיות שאני אקבל. במקור כתבתי "מקצינים" כי חשבתי שאני הולך לחרוז את זה עם המילה "קצינים" (חרוז טוב!). אבל בסוף זה לא יצא ככה, אז אולי ה"מקצינים" באמת נשאר תלוי ולא כ"כ קשור. בקוראי את השיר של עצמי, אחרי שפרסמתי, שמתי לב שהבית האחרון יוצא מהמקצב, וגם אותו אני צריך לשנות. בקיצור - כבר עכשיו (וכמובן שאשמח לעוד הערות!) אני יודע שאני צריך לשנות את השיר. אז כבר עכשיו, כאמור, תודה רבה לכולם.

kaya11

New member
אני סומכת עליך שכבר תדע מה לעשות עם השאר

ומחכה לקרוא את השיר הגמור. אני בטוחה שיהיה נהדר!

RachFan

New member
אה... לפרסם אותו שוב כשאסיים את הגימור?

כי אני לא בטוח שזה יהיה באותו הפוסט, יכול להיות שאני אסיים רק בעוד חודש. זה בסדר לפרסם אותו משופר? בפוסט נפרד? אחרי, נאמר, שבוע? אני לא בטוח שאנשים יירצו...

kaya11

New member
ברורררררררר

ואם למישהו תהיה בעיה עם זה שיפנה אלי!

למעלה