במה מטפלים?

ענתנוי

New member
במה מטפלים?

אוטיזם זו רגישות תקשורתית גבוהה מהממוצע. זו תכונה שמלווה את האדם כל חייו ויכולה, כמו כל תכונה חריגה, להפוך לברכה או לקללה.
איך מטפלים בתכונה חריגה? - מטפחים אותה והופכים אותה לכישרון. אם מדכאים (מנרמלים) אותה היא הופכת לחיסרון, הפרעה, לקות או נכות.
אוטיזם מוגדרת בספרות המקצועית כלקות תקשורתית כי הטיפול שמציעים אנשי המקצוע הוא נירמול - והלקות היא תוצאה של הטיפול.....

אז באמת מפריע לאוטיסטים? הצפות, קריסות ודיבוקים.
הצפה = עומס יתר נפשי שמפריע לתפקוד המוח.
קריסה = טראומה נפשית שמשבשת את תפקודי הגוף.
דיבוק = משבר נפשי שפוגע במנגנוני ההגנה של הגוף.

ןלכן הטיפול היחיד הוא חיזוק העצמיות (הביטחון של האדם בעצמו ובאמונתו) וחיזוק הנוכחות (הביטחון של האדם ביכולתו להגן על עצמו ולעצב את גורלו).
אם חלה כבר פגיעה בשלמותו של האדם יש תמיד מקום לשיקום וריפוי - אבל רק כתמיכה בריפוי עצמי ולא בהתערבות.

arana1

New member
קריסה היא תגובה להצפה

והצפה נגרמת מפרשנות מאוד מוטעית, לרוב גם הפוכה, של הנסיון האוטיסטי לתקשורת שתבטא את זהותו כפי שהיא,
יש סיבות מאוד מובהקות לכשלון לתרגם מרחב אוטיסטי למרחב נורמטיבי,
אני נוטה לחשוב שזה בלתי אפשרי ולכן לא מאמין שהתשתיות הקוגנטיביות והחומריות המוכרות כיום כמקצועיות או אחרות יכולות לתרום משהו לשיקוף ותיקוף והעצמת הזהות האוטיסטית אלא רק להפך,

אין לי פתרונות,
במצב כזה כל מה שהאוטיסט יכול לעשות זה לנסות לשרוד ולקוות לנס.

הימנעות מטיפולים יכולה לעזור והיא אפילו חשובה ומהותית מאוד,
אבל את החלל התקשורתי צריך למלא במשהו ואת זה הסביבה לא יודעת לעשות

ענתנוי

New member
בדיוק להיפך

בטבע אין ואקום. אם יש חלל יש תמיד מה שימלא אותו וזו הבעיה.
זו המשמעות של "דיבוק" -
"שדים ומזיקים" זה כמו וירוסים וג'וקים - אם יש סדק בהגנה הם נכנסים ואם מתעלמים מהם הם מתרבים ומשתלטים על הגוף.
"גירוש שדים ומזיקים" זו מומחיות - בדיוק כמו טיפול בוירוסים במחשב ורק מי שיודע איך ליצור וירוסים יכול לדעת גם איך לזהות ולסלק אותם......

arana1

New member
מה להפך, ההצפה היא תוצאה של קריסה ?

האדם המחובר, התקשורתי, לא סופר את ההבל בין ההפוך לישר, הוא יודע שאלה דברים משלימים,
המוקדם יכול להיות מאוחר ולהפך,
זו המשמעות האמיתית של הדדיות תקשורתית שלמה

מי שלא יודע את זה לא יכול לגרש שדים ולרפא סדקים

ענתנוי

New member
אין רצף

קריסה היא לא תמיד תוצאה של הצפה. היא יכולה להגיע בפני עצמה, או להיות תוצאה של משבר או להוביל להצפה.
ההבדל הוא בתוצאות - בסימפטומים של המחלה וזה קריטי למי שעוסק בזה בפועל ולא רק מטיף לאחרים...

arana1

New member
בוודאי שיש, גם בגלל ששום דבר הוא לא "בפני עצמו"

תפישות כמו שלך שמשמיצות את מי שרק מבטא את דעתו בדיוק בגלל שהוא לא נהנה לאנוס אחרים בהטפה ומציגות את מי שעושה בפועל רק את מי שקונפורמי לחלוטין להגדרה הנורמטיבית של פעולה גורמות את הנזק הכי נורא לאוטיסטים בגלל שהם כופות עליהן הגדרה של ניתוק וחוסר מודעות ולקות חברתית ותקשורתית רק בגלל שבדיוק בגלל שהם חשים רצף במקום שבו שהנורמטיביות התרבותית רואה רק ניתוק ולכן פעולה ומחשבה ורגש מתחברים בהם אחרת מהרוב והממוצע.

הדעה שאת כופה כאן מדירה את האדם שלא יכול לדבר ללא הקשר, זאת אומרת את האוטיסט, מהחברה, היא פוגענית בטירוף כלפי כל מי שנשען על זמן החלום ולכן התפישה הקיימת של פעולה אמיתית רוצחת אותו.

את בעצמך אומרת שהכל מחובר, אז איך קפצת מזה ל"אין רצף" ?
מוזר

אין רצף

זה מה שאתה אומר, היא אומרת שההקשר משתנה ויכול לנבוע בסדר הפוך להררכיה שציינה ולהפך להתחיל ממקום אחר.

ממה שהבנתי היא מבודדת גורם ובוחנת אותו מכל צדדיו ודרך הבנה עצמית וחיזוק עצמיות של אדם וניקוי כל הדיפרגמנטציה מסביב של הוצאת העצמי -
היא מנסה לאחות את האדם ולהחזיר אותו לפעולה , לא תקינה אבל פעולה שתאפשר לו לבצע ולנשום.

כל אחד מביט בזה מזווית שונה, יש שמביט על המכלול ופותר אם מצליח לכיוון יכולת לשרוד ויש כאלה שמתמקדים בהתמקדות בתופעה אחת ממכלול ובחינתה בדיקדוק דרך כלים שהם עצמם מצאו כמועילים וטובים להם.

אין ממש דיכוטומיה בין מה שאמרת למה שהיא אמרה, איך שנדמה לי- תקן אם טועה.

לא מכירה אותה ולא אותך אבל לא נראה לי שהיא התכוונה להשמיץ אותך...
ובסה"כ איך שאני רואה את זה היא מציעה את נסיונה , הבנתה ותחושותיה
לסיוע לאחרים וזה נפלא.

arana1

New member
רגישות להקשר מבטאת רצף אחר

לדעתי רצף קוהרנטי יותר
אלא שתפישה נורמטיבית לא מכירה רצף שלא מבטא מה שענת והדודה מציגות כהיבט אבסולוטי של המציאות שלפיו ההפרדה בין הסובייקטיבי והאובייקטיבי הוא תמיד מוחלטת.
וכיוון שזו ההנחה הסמויה מאחורי כל הגישות, גם אלה שמתיימרות להיות אלטרנטיביות, אז במקום לחפש את הרצף (ואין אדם שלא זקוק לרצף, זו ה"דרישה" הכי בסיסית של הזהות, של כל דבר, סיפור זה משמעות), מחפשים שיטות מכניסטיות, רדוקטיוויות, שמאמינות שאפשר וצריך להפריד ולנקות דפרגמנטציה(שזו אמירה שסותרת את עצמה בטירוף) ולכן מביאות בסוף בדיוק לתוצאה שאת אומרת, לא אדם, לא יצור חי ומדהים וחד פעמי וחיוני, אלא משהו שמצליח לתפקד קצת יותר טוב.

יש דיכוטומיה פראית,
ולא צריך להכיר אותה בשביל לזהות שמי שמציג אותי כאוטיסט שמטיף נגד עצמו רק בגלל שאני לא מזדהה עם מה שנכון חברתית או מי שרק מטיף בזמן שאחרים עושים באמת לא רק שמשמיץ אותי אישית אלא פוגע ממש והצורה הכי קשה דווקא באוטיסטים שהכי סובלים כל הזמן מהתגובה לנסיונם הנואש לחיות רצף אחר,
כזה שגם מוציא את הסביבה מדעתה, לרוב אפילו ללא מודע בדיוק בגלל שאין בו את הסתירות שעומדות בבסיס הנורמטיבי ולכן נראותו כל כך מזעזעת ומערערת את הכלל שמוכרח לכן לפגוע באוטיסט גם ללא מודע בכלל

וכל זה בהחלט קשור לחוסר הבנה משווע שבדיוק בגלל שהרצף הוא אחר אז גם לפעולה ולתגובה ולמבט ולמילה ולשפה יש משמעות שונה,
ואי אפשר לעזור לבני אדם בלי להבין אותם
ככה זה
אהבה זה הבנה, אחרת זה סתם פוזה

והגישות שלכן מתעלמות לחלוטין מכך שאוטיסט זקוק לפעולה שונה על מנת להתיישר ולכן משמיצות כל מי שמדבר על זה במקום לפעול רק כמו שהנורמה יודעת לזהות פעולה כאדם שמתערב בצורה שלילית במציאות של אחרים למרות שאני, ובדיוק מהסיבות שניסיתי להסביר (אין דאגה ברור לי שלא תביני) הכי לא עושה את זה כי איני כופה על אוטיזם ואוטיסטים להבין ולחוות רק נורמטיבית בכלל

ענתנוי

New member
תודה על התזכורת

עזבתי בגלל השינאה וחזרתי כי חשבתי שמשהו השתנה.
כנראה שלא - רק היפוך תפקידים. קודם נטי"ם שנאו את האוטיסטים ועכשיו האוטיסטים משתוללים ושונאים את כולם.
אחזור כשהכל יירגע....

arana1

New member
איזה שנאה?

לא כל מי שמתקשה להשלים עם נסיונך לבטל את האחר הוא שונא,
בדיוק ההפך

arana1

New member
עצם התגובה ממחישה את הבעייה

וגם ובדיוק על הלולאה הזאת אני מנסה לדבר וכמובן שכצפוי חוטף בדיוק את הנסיון לכפות עלי מניעים שממש לא דומים למה שאני מרגיש וחווה,
ושימי לב, שבזמן שאני הכרתי בתרומתך היחודית ובתעוזתך את מצאת לנכון לא רק להשמיץ אותי אלא להציג אותי כמי שמסכן את כולם,
שזה כבר משהו שנכנס לקטגוריה של הסתה,
ולצערי אני רגיל לזה,
ולזה בדיוק ניסיתי להתייחס,
כי מה שאמרת משקף בצורה מצמררת את המרחב שלתוכו האוטיסט נולד,
מרחב שבו כל תנועה שהוא עושה מתפרשת מייד כאיום ושנאה ופתיחת פער והפרדה שכן חייבים להשתולל בלי הכרה על מנת לסגור אותו,
וזה בא מקרוביו שבהם הוא התלוי ביותר,
וכיוון שכך אבדן קשר מוחלט עם העצמי, עם הגוף, עם פרשנות שיכולה לתת משמעות וכיוון הוא לגמרי בלתי נמנע.

קונרקטית לוויכוח הזה למשל, די בכך שהאוטיסט, מחמת וכביטוי לרגישותו, יזהה קשר שונה מהממוצע בין פעולה למבט ולכן יגיב ויזוז אחרת על מנת לזמן עליו ואליו גהנום, וכילד, מה הוא עוד יכול לעשות חוץ מלחנוק את עצמו,
ולקרוס,
ולנסות לזוז בתסכול וללכת כל הזמן או לוותר לחלוטין על תנועה במרחב שברור לא מראש כמובן מאליו שכל נסיון שלו לנוע, להתבטא, יעורר פחד ושנאה ומבוכה.

וזה בדיוק מה שעניתי לי, שאני "מטיף" לחוסר עשיה בזמן שאחרים עושים באמת,
וזה אחד לאחד הסיבה לסיוט האוטיסטי,
אז לא,
לא כל מי שלא מסכים מייד עם כל מה שאת אומרת שונא אותך,
בסך הכל את ואני גם נתרמנו לא מעט אחד עם ומהשני,
וביטאתי הערכה ותמיכה כלפייך,
אבל מותר לפעמים גם לחלוק עלייך בלי להיות מואשם מייד בשנאה,
שזה בדיוק מה שהנ"ט עושים כל הזמן

אבל היא רגילה שנט"ים או

אנשים שמתקשרים בסממנים שלהם עושים את זה !
היא רוצה להישמע ולהשמיע והיא אוטיסטית וחיה רשתי.

אני כועסת עליך

ובגלל זה הכי ברור

שזה יכול להרגיש לה כמו שנאה,
והכי ברור שאפילו לך עצמך יש עדין את הדברים האלה-
שאדם אומר אחת וזה מתחייב לך לשתיים ואתה אומר
או אומרים לך
ולחץ הדם עולה

מה , אתה בדיוק ככה.
וזה הכי רשתי שיש והיא חוששת מזה וצריך לקבל חשש מזה.
היא מרגישה שנאה וככה היא מרגישה

anti is back

New member
גם אני מאוד אצטער אם תעזבי

הקול שלך ממש מעניין לי, והוא חסר לי גם בקבוצה של ההורים.

אני לא אני לא קונה משחק רגשי זה פתטי

אבל אכן דבריה רואים רק לתת אפשרות לוויכוח .

גור4242

New member
שום דבר לא השתנה. זה היה ככה גם כשהיית כאן

בזמנו התערמתי על כך, ומשום מה דווקא יצאת נגדי והגנת על השונאים (שהיו ונשארו בדיוק אותם אנשים)

בכל מקרה, את מוזמנת לקומונה שלנו:
http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?communaID=41963&r=1

אצלנו אין מקום לשנאה.

ענתנוי

New member
לא יצאתי נגדך

בחרתי להישאר במקום של שינאה כדי להבין אותה. שינאה זה "אין". זה מקום שנמחקה ממנו האהבה, והיא קיימת גם אצל אוטיסטים כשינאה עצמית או כתחושה של ריקנות תהומית. בחרתי להישאר בגיהנום הזה כי זה המקום שלי, זה התפקיד הטבעי שלי שיכול להפוך גם לתפקיד החברתי שלי.

ותודה על ההזמנה.....

ענתנוי

New member
שום דבר לא השתנה

כי הנושא לדיון הוא עדיין הקו שמפריד בין אסי"ם לנטי"ם ולא המכנה המשותף לכל מי ששייך למין האנושי.
וכל עוד זו נקודת המוצא (אוטיזם זו קטגוריה שלא נכללת במין האנושי) הכל נשאר אותו דבר: אם ילדים על הספקטרום הם לא ילדים אלא "אוטיסטים" מותר להתעלם מכל מה שמוכר וידוע בנושא חינוך וגידול ילדים ולהמציא חוקים חדשים כמו אילוף..
אם אסי"ם הם לא בני אדם (תיאורית המיינד) מותר להשתמש בהם למחקרים מדעיים ולניסויים תרופתיים.
אם הספקטרום האוטיסטי לא נכלל במין האנושי מותר להתעלם מכל החוקים לזכויות אדם ולעשות איתם מה שרוצים - וזו לא פנטזיה אלא מציאות, כי רק השבוע עברנו עוד מאבק נואש נגד חוק האוטיסטים ולא זכינו להשמיע את קולנו אלא רק לדחות את הקץ.
וכל מי שנאבק להכרה באוטיזם כקבוצה ולא כפרטים מחזק את ידם של האויבים - של אלו שרוצים את רעתנו ויעשו הכל כדי למנוע מאיתנו להשיג את מה שאנחנו באמת צריכים ורוצים.

למעלה