בלי לומר שלום...

אייבורי

New member
אסירות תודה

היא סוג של כלא ולרוב, גם הוא נגמר אחרי שליש התנהגות לא טובה. ונסיעה אחת לחו"ל היא לא סנונית שמבשרת את האביב. אם כלכך רע לה, היא תמיד יכולה להתגרש אבל לבקש ממנו להיות אסיר תודה כפי שאת מציגה זאת עוולה וטעות.

אסירות תודה

להבדיל מהכרת תודה היא אכן כלא חשוך. אסירות תודה נכפית עלינו כשמישהו מציל את חיינו, או עושה לנו טובה שהיינו מוכרחים. זה מכניס לסד של מחויבות כמעט אלימה להיות חייב עד שתחזיר טובה תחת טובה, או שתסחוב את החוב לנצח . הכרת תודה לעומת זאת זה מצב שבו האדם לא לוקח מחווה חיובית לקראתו, ועוד כזו שמיטיבה עמו, כמובן מעליו. נסיעה לחו"ל לנופש <להבדיל מנסיעת עבודה נניח> היא איננה הכרח קיומי, היא לגמרי מותרות כשיש שם משפחה צעירה כל כך. אז כשהפרטנר שלך מאפשר לך פינוק בתקופה של חולרה, ולוקח על עצמו גם את החלק שלך בעול בתקופה הזו, זה מצב שלגמרי מצריך הכרת תודה. ואם אין את הכרת התודה הזו זה אכן לא מבשר טובות. מישהו שם בורח ומשאיר פצועים בלי לראות בעיניים, ואנחנו יודעים למי יש נטייה כזו בד"כ

אייבורי

New member

עזבי, הכי טוב לך להיות קורבן של הילדים ככה כולם יהיו אסירי תודה וחייבים לך. [אני עדיין לא קראתי בכל הכתובים שהוא איננו מפרגן לה גם טיול]

מה

אתה רוצה ממני, מה?
למה כל כך קשה לך לקבל שזו תגובה עניינית לכתוב? אני ממש לא מדברת מתוך פוזוציה או הזדהות עם מערך הכוחות ביניהם. אדרבא, אני דווקא אחרי טיול סולו משחרר <אם כי לא ממצא
, אך את זה נתקן בשנה הבאה> לארץ אהבתי, בשיא חופשת הקיץ... פרקתי עול, פורגנתי <ולא בדקתי בציציות אם זה בלב שלם או שבור, כי זה לא הבעיה שלי> וכן, גם הכרתי תודה על הפיקוד העליון בתקופה שכזו. התגובה שלי היא שיקוף המצב שלה, לנוכח מה שפירטה, בעיני, על סמך הערכים לפיהם אני תופסת זוגיות הוגנת. ולפיהם - קיבלת אפטר/לקחת אפטר כי אתה חנוק וחייב? תגיד יפה תודה, ורק אז תברח. לעומת זאת מצב עולם של ברח, ואל תגיד אפילו תודה הוא לעולם חזירי בעיני
. אבל המעניין הוא שכל פעם שעולה ניחוח של גבר מניאק עם נטיות אנוכיות ואני יוצאת חוצץ, אתה מייד מזדעק 'לעזור לי'. רפלקס מותנה?

nowonder

New member
נראה לי שאתה באמת לא מבין

החוכמה בנתינה הדדית היא לדעת לתת את מה שהצד השני רוצה לקבל. היא לא ביקשה חופש, היא ביקשה שיכיר במאמץ שהיא עושה בשביל החופשה שלו. היא לא אמרה שהיא הקריבה את עצמה. היא לא אמרה שהיא עושה את זה בשביל הילדים (זה אתה המצאת), היא אמרה שהיא עושה את זה בשביל הזוגיות (יענו, בשביל שניהם). היא התבאסה קשות מזה שהבנאדם לא הצליח להגיד לה "שלום, אני אתגעגע אלייך. את אחלה אישה." באמת שזו לא בקשה גדולה. ומכאן ועד האסירות התודה המרחק גדול ורב. העניין הוא, שעכשיו הוא פיספס בגדול. כי במקום להגיד לה שלום אוהב, ולחזר מהסקי עם איזה מתנה קטנה ורומנטית, ולקצור את הפירות של הפירגון ההדדי הזה לפחות לחודשים הקרובים. הוא יאכל מעתה ועד עולם את העובדה שהוא נסע לסקי בלי להגיד שלום. אפשר לומר שהוא יהיה אסיר בטיפשותו.

קארניו

New member
גם אני לא מבינה ....

החוכמה בנתינה הדדית היא להיות בנאדם ולהכיר תודה אמיתית בלי קשר ומבלי לדעת מה הצד השני רוצה לקבל . אף אחד לא אמור לנחש מה הצד השני חושב ומרגיש. תגיד תודה ביוזמתך מתוך רצון כן ( ולא רק כדי לפייס אותה מהשפה לחוץ כי זה מה שהיא רוצה לשמוע ) על זה שהיא נשארה עם תינוקות ואתה נוסע להנות . ומצד שני גם היא פספסה בנתינה שלה . פירגנת לו לנסוע אז אל תחמיצי לו פנים . נתת? תבלעי ותשתקי . ובנוסף, מאין את יודעת שהיא לא התלוננה בפניו שהיא אכן הקריבה את עצמה? סתם לבן זוגה לא התחשק להגיד לה שלום??? נראה לי מוזר .....

nowonder

New member
אני אתן לך עצה קטנה

הוא התנהג בטיפשות ואנוכיות גמורה. אבל לך יש את ההזדמנות להתנהג אחרת. את יכולה להפוך את השגיאה שלו למשהו שיגרור את שניכם לאומללות גדולה. אבל את גם יכולה לגלות סלחנות ולתת לו הזדמנות לתקן. כי בסופו של דבר, לדינמיקה זוגית אחראים שניים.

אייבורי

New member
אני דווקא ממש מומחה

בפרצופיאדה. ואני מניח שהוא לא אמר שלום אוהב אחרי שקיבל מנת חמיצות גדולה מכפי שמיצי הקיבה מסוגלים לעכל.

אייבורי

New member
תשמעי

אמנם מפלצת אוהבת תמיד לפרגן לכל אישה מוכה\מוהדרת\מקופחת\סובלת ובמיוחד לכאלו שלא אמרו להן שלום. אבל אני מציע, שלרגע תעצרי את הצורך שלך להיות צודקת ותחשבי, מה החלק שלך בהתנהלות הזוגית ובמריבה. כאשר תצליחי למצוא את החלק שלך (שהוא לגמרי חצי) תוכלי לתקן משהו בהתנהלות הזוגיות שלכם.

אני יותר ממשוכנעת

שהחלק שלה בהתנהלות הוא שלושת רבעי. כי על גברת אסרטיבית, שדואגת להבהיר היטב גם את מידת הפרגון וגם את הצרכים שלה, לא דורכים, ולא מסתלקים לה בזעף. כאן, עושה רושם, גם אחרי ארבעה ילדים, עדיין אין לה מספיק בטחון בזוגיות, ואפשר להשאיר אותה בידיים עמוסות וחור בלב בלי חשש לפעולות תגמול. העיצה המרשעת ביותר שאפשר לתת לאישה שחיה עם גבר בעל נטיות חזיריות זה 'להכיר בחלקה' <הגיע לך היחס המחפיר כי היית לא בסדר
> ולבלוע את הצפרדע בשקט. אם דורכים עליך זה בסדר גמור לא להיות נחמד, ההפך הוא הבעייתי לגמרי. נחמדות היא תגובה למי שמכבד אותך ומוקיר את מחוותיך.

המלצה

תנצלי את המרחק כדי לקבל תמונה מלאה הרבה פעמים כשיש כעס קשה לדבר פנים מול פנים (יש אנשים שגם בלי קשר לעצבים קשה להם להתבטה) תכתבי מכתב ותשלחי לו אותו בפייסבוק או איך שלא יהיה ותשפכי שם את הלב לפעמים זה יותר קל, תכתבי מה את מרגישה ותתני לו להגיב

YARONI4441

New member
מחשבה של גבר

אני חושב כגבר כיף לפרגן לאישך למרות שהאיתןי לא הכי נח ומתקבל על הדעת וחוסר התחשבות מצידו אבל אני לא הייתי שופט אותו על החיבוק והנשיקה כניראה אמרת לא משהו או הוא הרגיש שאת לא הכי שמחה שהוא נוסע אני ההיתי מצפה מבת זוגתי שתומר לי את מה שהי חושבת לפני שהיא נותנת את האוקייי לנסיעה כזאת יש כח ומקווה מאוד שתיתמודדי עם זה יפה והעיקר לא לכעוס כי זה לא שווה שיחזור אחרי שכל זה עבר קבלי אותו עם חיוך וחיבוק ושתישבי איתו פעם על כוס קפה תומרי לא את מה שהרגשת כככה אני חושב שאת תצעי מלכה מזה וטרי על הכעסים

למעלה