בלי דת אין מוסר

israelberger

New member
זה בדיוק מה שיש היום

וקוראים לזה בד"צ. אז תחשוב פעמיים לפני שאתה קופץ ומדבר על הרבנות שלא משגיחה מספיק ומה שלא יהיו הבעיות שלך עם הבדצים כי זה האפשרות הכי טובה מכל כיוון שלא תסתכל על זה.

אייל צודק רואים הבדל במחיר

מסעדות לא כשרות יותר יקרות ממסעדות כשרות
. איל חשבתי שאמרת שאתה לא כופה דעות אבל אתה מתנגד לתעודות כשרות ,אולי אתה לא יודע אבל יש הרבה אנשים שזה חשוב להם (ואני אישית בכל הארץ ולא רואה שום סיבה הגיונית בגללה אני חייב לאכול רק באיזור מסוים!!!)

ד ו ר י ס

New member
דתיים יקרים שלי

התמימות שלכם עוברת כל גבול. "ואז יתחילו גם רמאים" ואז? למה מה יש לך עכשיו? עכשיו לא מרמים אותך? מתי תבין שאין שום בעיה להשיג תעודת כשרות תמורת כמה אלפי שקלים ובלי שום קשר למה שקורה או לא קורה בעסק? בשיא הכנות אני נאלצת להודות שבסוגי הכשרויות השונים אני מבינה פחות או יותר כמו בפיזיקה גרעינית, אבל ברור לי שבעסק שאני עובדת בו, עסק שמשגיח הכשרות מופיע בו אחת לכמה ימים, בד"כ גם זה לא בעינייני כשרות, לא בודק ולא מוודא שום דבר, תלויה תעודת כשרות. ושיהיה ברור, הרבה מאוד דתיים מכל הזרמים השונים קונים אצלנו. סביר להניח שאם אציין את שם החברה אתה תכיר אותו, ולכן אני לא אציין (הלו? אני צריכה את העבודה הזו...), אבל אתה יכול להבין בעצמך מכך שאמונה שלכם הדתיים בכשרות היא די תמוהה. אולי זאת הבעיה? אולי אתם פשוט מאמינים יותר מדי???

israelberger

New member
אני ממש לא תמים

יש לי פיתרון מצויין לבעיה. כל מה שצריך זה להעביר מאה מיליון לרבנות ואז הם יוכלו להשגיח יותר טוב. זה מה שאת רוצה? לא, זה לא מה שאת רוצה ובגלל זה רוב האנשים יודעים שהכשר של הרבנות זה צחוק מעבודה ובגלל זה יש בדצים. אני כן מבין טיפה בכשרויות ויודע שיש כשרויות שהן לא רציניות ויש כשרויות שהן מאד רציניות. ובקשר לרמאים, עם בד"צ טוב זה בלתי אפשרי לרמות.

begone

New member
האמנם?

"הכשרות היא ממש לא חסרת משמעות" במה מועילה הכשרות? האוכל הכשר לא נקי יותר, לא בריא יותר ולא טעים יותר. מה שכן - הוא יקר יותר. הרב לנדא הוא שרלטן.

israelberger

New member
הטיעון נכון אבל המסקנה לא קשורה

זה נכון שאוכל כשר לא חייב להיות נקי יותר, בריא יותר או טעים יותר אבל זה לא המטרה של הכשרות. המטרה של הכשרות היא מסיבה דתית ואדם דתי אוכל רק כשר ולכן אם האוכל לא היה כשר אף אחד באותו איזור לא היה נכנס למסעדה.

begone

New member
אוקיי, יפה מאוד

"המטרה של הכשרות היא מסיבה דתית" ולכן, מכיוון שהדת מבוססת על שקר ("יש אלוהים. אני דיברתי איתו והוא לא מסכים שתאכלו לא-כשר"), הכשרות היא שיקרית. כשר=שקר=בלוף=הבל ולכן אני אוכל מה שנקי, מה שבריא ומה שטעים. אלה הקריטריונים שהמציאות מכתיבה לי. שום קריטריון אחר לא רלוונטי.

israelberger

New member
ולכן לדעתך לא צריך כשרות ולדעתי כן

וכל עוד לא תלובן בעיית ה "יש או אין אלוקים" יהיו לנו עוד מחלוקות כאלה

taro

New member
טיעון מגוחך

בהתחשב בעובדה שלכי ההלכה, מעשים כאלו אסורים. מה לעשות, שאין כל קשר בין הכיפה שעל ראשו למעשה שעשה?

למעלה