בלי דת אין מוסר

1337hAx0r

New member
בלי דת אין מוסר

מי שמאמין במשפט הנדוש הזה שיפתח היום כלבוטק נראה לי שזה ב 21:30 בערוץ 22.

israelberger

New member
תביא יותר פרטים

איזה שחיתות אצל החרדים הביאו הפעם? לא משנה איזה שחיתות זה זה רק מראה איזה דברים רעים אפשר לעשות אם משתמשים בדת לרעה. ודרך אגב, המשפט הזה ממש לא נכון, הצורה הנכונה שלו צריכה להיות:"כששומרים דת יש מוסר". ומה שהחרדים עושים זה לא נקרא לשמור דת.

Dorfl

New member
אני מאמין בזה

אני לא מאמין בשום דת ואני לא מאמין בשום מוסר. אני אתאיסטי-אגנוסטי ואין לי אלהים וגם אינני מאמין במוסר. מעוניין לנסות לשכנע אותי שאני טועה?

alond

New member
אני מעוניין! אני מעוניין!

למרות שאין לי ספק שהוויכוח שלנו יהיה על הגדרות ולא על מהות

alond

New member
אה. כזה, ברצינות כאילו? ../images/Emo4.gif

חשבתי בצחוק... אני לא בטוח שאני באמת רוצה להכנס איתך לוויכוח על משהו שהוא לא מוגדר. מה זה מוסר בשבילך?

Dorfl

New member
מוסר

מישהו הגדיר פעם את השאלה כך - מכיר את השאלה "אם עץ מופל ביער ריק, ואף אחד לא שומע, האם הוא משמיע רעש?" ? כמובן. אז אם אין אלהים, ואתה רוצח, שודד וגונב, האם זה באמת "רע"? אני מאמין שאם אכן אין אל אין טוב ורע, אין מותר ואסור, ובקצרה - אין שום ערך למוסר. שום דבר לא משנה, אין לכלום משמעות.

alond

New member
LOL

פטאליסט (למרות שאני בטוח מפקשש עם המינוח. זה מה שקפץ לי לראש)
אין מותר ואין אסור מוחלטים גם אם יש אלוהים. קיום אלוהים לא גורר קיום מוסר (טוב.רע) אבסולוטי. בשביל זה צריך את ההנחות הנוספות של מתן התורה/הברית החדשה/הקוראן/הבודהיסטן(יסלחו לי מי שצריך. לא הייתי במזרח הרחוק אז אין לי מושג)/וואטאבר ע"י הישות התורנית שאני אוהב לקרוא לה לילי. אגב, מה זה אתאיסטי-אגנוסטי? דמיט. היה לי פעם לינקים להגדרות האלה. חבל. בכל אופן, מהקצת שזכור לי אגנוסט (או אגנוסטיקן
) לא מתעניין או לא יודע אם יש אל או לא. זה לא רלבנטי בשבילו כי אין לזה משמעות. אתאיסט מאמין שאין אלוהים.

Weird Eyal 21

New member
מה שהיה בכלבטק

פתוח קייטרינג ע.ב.ע (עבודה בעינים) כמובןם שבשביל 2000 שקל הם קיבלו תעודת כשרות כששום מצשגיח כשרות לא היה במקום והם בלל לא ראו את המקום כי המקום היה ריק..... כשאמרו לדוס שזאת הייתה עבודה בעינים ואייך הוא נתן תעודת כשרות למקום שהוא לא בדק אז הוא ישר אמר שזה התקשורת שפוגעת ועובדת על החראדים הוא אמר שזאת תעודה זמנית רק לפתיחת העסק ולא למכירת אוכל מה שלא היה נכון כי הראו בפמפורש בתעודה שהיא לשבעה חודשים ואפשר עם התעודה הזאת למכור אוכל (בשרי) מה שנקרא...תפסו אותו עם המכנסיים למטה... חחחחחחחחחחחחח אגב מוסר... אני אטאיסט לא מאמין בשום דת ושום אלוהים אבל יש לי מוסר מוסר זה לא לשמור מצוות מוסר זה לשמור על כבוד עצמי וכבוד הזולת מישהו שמתעלל בבעליי חיים או בבניי אדם למשל אין לו מוסר ככה אני רואה את זה

alond

New member
טןב, לא יודע למה בחרת לשרשר פה

אבל: כמו שכבר אמרו פה, יש שחיתות לא מעטה גם במוסד הציבורי חילוני. בשניהם זה לא אמור לקרות אבל בשניהם זה קורה (בלי וויכוחים איפה זה קורה יותר. אני בטוח ומשוכנע שיש סיפורי זוועה בכל כיוון (כמו שאני משוכנע שהערה זו לא תשפיע)). אגב מוסר (זו הסיבה ששירשרת את זה פה?), כבוד זה מושג יחסי. מה שבשבילך הוא כבוד בשביל הרבה אחרים הוא בדיחה. אגב, מה אתה מחשיב התעללות בחיות? כי אני אוכל אותם. יש לא מעט שחושבים שזה התעללות. תרשה לי ניטפוק: אתאיסט מאמין שאין אלהים. אגנוסט לא מאמין שיש אלוהים (לא אכפת לו אם יש או אין). יש הבדל. אז כשאתה מנסח את אתאיסטיוך, אמור "אני מאמין שאין אלוהים!". בקול רם וחזק. שידעו את מי לסקול.. יש לי עוד הערות משהו אומר לי שיהיו לי עוד הזדמנויות.

התעללות זה מושג

שכל אדם אמור לדעת (גם אם לא את ההגדרה המילונית) כמו שיש התעללות בבני אדם -,ואני מקווה מאוד שאתה יודע מה זה, יש גם התעללות בעח´ מי שרואה לפעמים כלבוטק בטח יבין (איכסה גועל נפש בא להקיא מדברים שמראים שם בלעעעע)

alond

New member
תראה. נמאס לי שאומרים לי מה אני

צריך לדעת. מה שאתה חושב זה התעללות זה לא בהכרח מה אני חושב. על חיות ועל בני אדם. או קיי?! אני שמעתי בחיי אנשים כל כך שונים בכמויות כאלה גדולות שאני מניח הרבה פחות מה מוסכם ומה לא.

"מוסר זה לא לשמור מצוות"

איזה מהן? כי אם כולן, אתה במצב קשה מאוד.
(אין צורך. אין צורך לטרוח.. אני יודעת בדיוק מה תענה על כך
)

הדת היתה המצאה כדי לשמור על

מוסר האדם. אני לא רואה בכך דבר רע אם זה מה שישכנע אנשים להימנע מלהרוג אחד את השני מבחינתי זה מבורך. לכן אינני יכול להבין אנשים כביגון ודוריס ונוסיף גם את אלון שאוהבים רק לעשות דווקא

alond

New member
הא? ממה יצאתי?

אם הבנתי את אנדרו נכון, הוא התכוון (בניסוח לא מוצלח) שלא צריך לעשות דברים כי הם מצוות, אלא כי חושבים שהדבר חיובי. או קיי? נגיד "אל תרצח" שאני מקווה נחשבת מצווה למרות שזה דיבר. נניח. אז אני מקיים מצווה זו. אבל אני לא מקיים אותה בגלל שזו מצווה אלא כי ככה חינכו אותי (בעיקר) וכי היום אני רואה את זה בתור דבר תורם (טוב, לא מזיק לפחות) בחיי. לעומת זאת, מצוות הפרדת חלב בשר אני לא מקיים, אבל עוד פעם, לא בגלל שזו מצווה אלא כי זה טעים ולא מזיק (בבקשה! בלי וויכוח על "האמת". אני מאמין ככה ולכן...). אני מודה ומתוודה שבצעירותי היה גם (דגש על "גם"! בשום פנים לא "רק" וגם לא "בעיקר בגלל") את האלמנט של התמרדות בנושא זה אבל זה היה יותר על לאכול ביום כיפור. לא היה בבית שלי עניין של חלב בשר בכלל.

לא משנה.. העיקר הכוונה ../images/Emo13.gif

לעצם הענין, לא משנה אם מדובר על יום כיפור, או כל מצווה אחרת. (מצווה=ציווי. דיבר=ציווי.) המניע ההגיוני הוא כמו שכתבת. הוא כתב על התמרדות, והכליל אותך בפנים. כשכתבת שיצאת מהקטע של ההתמרדות, לא הייתה כל סיבה להבין שמדובר על התמרדות לגבי יום כיפור בלבד, ולכן הערתי מה שהערתי לגביך.

begone

New member
מה שהיה בכלבוטק זה פשוט

התכנית, אגב, החלה בשמונה וחצי בערב, לא בתשע וחצי. ובכן - הראו שם רב מפורסם, שפשוט קיבל 2000 שקלים במזומן, ונתן תעודת כשרות למסעדה שהוא בכלל לא ביקר בה. צוות כלבוטק הקים חברה פיקטיבית שהוא קרא לה עע"ב (עובדים עלינו בעיניים), והרב שיתף פעולה באופן נפלא, בלי לעשות את המוטל עליו. הסיפור הזה לא ממש מ-ז-ע-ז-ע, אבל הוא מסביר כמה דברים: א) איך אפשר להרוויח 2000 שקל תוך שעה, בלי לשלם מס הכנסה ב) מדוע הכשרות היא עבודה חסרת משמעות - אין שום קריטריון אמיתי לבדוק אם היא בוצעה כמו שצריך, כי היא פשוט מיותרת ג) מדוע אסור לשלם כסף תמורת הדבר הזה. כל מנהל מסעדה צריך לבדוק בעצמו את הכשרות, ואם הלקוחות יראו שהוא מבלף, הם צריכים לעזוב את העסק שלו. ד) הרבנות היא גוף מושחת, מונופוליסטי ורקוב. צריך לסגור אותה, בדיוק כמו את רשות השידור (רק שאת רשות השידור צריך לבנות מחדש, עם צוות רענן, ואת הרבנות צריך להשאיר סגורה).

ד ו ר י ס

New member
אני לא צריכה את כלבוטק בשביל זה

ראיתי את זה לא פעם ולא פעמיים בעיניים שלי. ילדת המאה שעברה, אגב, לא הסבירה לי עדיין למה היא משתפת פעולה עם מערכות ש"מוכרות" תעודות חסרות ערך באלפי שקלים, אפילו שהסכימה איתי שהתשלום צריך להיות על משכורת המשגיח ולא מעבר לכך. אם כולכם נגד שחיתות כמו שאתם טוענים, אולי דווקא מכם אמורה לקום הצעקה על השחיתות ברבנות? הרשו לי להעלות חשש: הצעקה הזו לא תקום מכם, כי אתם לא תקומו בצעקה נגד מוסד דתי, והצעקה הזו גם לא תקום ממני, כי יש לי דברים יותר חשובים לעשות בחיים מאשר להלחם בעובדה שפראיירים כמו הבוס שלי מוכנים לשלם אלפי שקלים תמורת כשרות מפוברקת במקום להפוך לעסק לא כשר וזהו. החשש: הרבנות והעוסקים בה ימשיכו לעשות כסף מושחת.

begone

New member
בשביל ההוגנות חייבים לומר

קודם כל - זה ברור וטבעי שתתפתח שחיתות גם ברבנות וגם במוסדות אחרים במדינה. אבל כאשר הכשרות כולה מבוססת על בלוף בסיסי ("יש אלוהים והוא נורא צריך אוכל כשר"), קל לשחיתות ללבלב במהירות רבה. שנית - חוק איסור הונאה בכשרות מעניק את המונופול על הכשרות בידי הרבנות הראשית. העובדה שבישראל פורחים הבד"צים המאפיונרים - זו בעיה שהמשטרה צריכה להתמודד איתה באומץ. הרי לבד"צים אין שום סמכות לעשות את מה שהם עושים, כיוון שמדובר בפעילות שהיא ממש בניגוד לחוק. אלא שהמשטרה חוששת לפעול נגדם, כי יש להם כוח פוליטי חזק ונציגים בכנסת. ועל זה נאמר: יום יבוא ויהיה סקנדל ענק, וחברה כלשהי תהמר על כל הקופה, תלך לבג"ץ ואז המשטרה תיאלץ לעבוד שעות נוספות. הנה עוד דוגמה להשפעת הפיגועים על החיים התקינים במדינה: למשטרה אין זמן לרדוף אחרי פושעים, כי היא כל היום עוסקת באבטחת בתי קפה ורחובות. האזרח הקטן מפסיד בענק, והמשטרה פשוט לא ממלאת את תפקידה.

למעלה