בלי דת אין מוסר

ד ו ר י ס

New member
כשאתה צודק אתה צודק

ומכיוון שזה קורה לרוב, אני שוקלת לפרוש מהפורום הזה. אני באמת מתחילה לחשוב שלא צריך אותי פה... עכשיו ברצינות - כן ירבו כמותך במדינה הלא נאורה שלנו!

begone

New member
חן חן

אבל צריך להגיד תודה לכל החרדים - בזכותם הבנתי סופית שאני ממש ממש ממש לא רוצה שום קשר עם הדת. *הם* גרמו לי לראות האת האמת העירומה, לא אף אחד אחר. זה עצוב או שמח? הממממ. ביי, דוריס! תבואי לבקר לפעמים.

ד ו ר י ס

New member
אני לא באמת הולכת!!!

נראה לך הגיוני???? ולו רק כדי לקרוא את ההודעות פה, ולהשאיר את חותמי כשיש לי תשובה שנראית לי מספיק "שווה" את זמנם של אחרים. פשוט תמיד חשבתי שאני יודעת לענות על כל שאלה, עכשיו אני יודעת שיש מי שמיטיב לעשות זאת, ושמחה נורא שהוא ב"צד שלי"....

begone

New member
יש פה הרבה כמוני

אלא שזו עבודה מאוד מעייפת ומאוד לא מענינת. כנראה שבקרוב אני אתחיל להשתעמם ואעוף מפה. אחרי הכל - אני לא מחב"ת שמתפרנס מהסיפור הזה. וגם את לא. אולי באמת משרד החינוך יתחיל להעסיק מחב"שים חילוניים (מחזירים בשאלה)? אנחנו יכולים לקבל משכורת חודשית, להסתובב בשכונות חרדיות ולהתחיל לעשות קונטרה-רבולוציה! הרי המדינה שלנו מזרימה כספים רבים למחב"תים - אז למה לא להזרים כספים גם למחב"שים?

ד ו ר י ס

New member
אני אגיד לך למה לא.

מכיר "קרוב לצלחת"? אז הדתיים הם הסכו"ם, למעשה. אני ואתה? אותנו זרקו מהשולחן בכלל.... זאת באמת עבודה מעייפת, ואני באמת צריכה לקום מחר לעבודה. למה אתה מזכיר לי???

יש הרבה אנשים משתפים פעולה עם בורסה

וגם מפעל הפיס ולוטו וטוטו נותנים לך תעודה חסרת ערך אז?להוציא אותם מחוץ לחוק? (דרך אגב אין בעיה להוכיח מתמטית שה"תעודה "הזאת חסרת ערך)

begone

New member
או, שאלה יפה מאוד

מפעל הפיס מבטיח לך סיכוי לזכות בפרס. הסיכוי הזה קטן מאוד, וחישוב מתמטי פשוט מגלה לך אותו (על ידי מחשבון מדעי ביתי). אכן, הסיכוי כמעט אפסי, אך קיים. עובדה שיש זוכים כל הזמן. לגבי בורסה - הבורסה היא מערכת אנושית מורכבת שצריך לדעת לתמרן בה ולהכיר אותה. מי שלא מכיר ויודע - נופל. הבורסה מבוססת על מידע פנימי, רכילויות, מהירות תגובה והבנה כלכלית. זה לא מיסטיקה. לעומת זאת, ההבטחות הדתיות מבוססות על אפס סיכוי - דהיינו אין שום סיכוי שבעולם שאלוהים קיים. הוא פשוט לא. אם הרב כדורי מבטיח לי אריכות ימים בגלל שקניתי קמיע - יש להבטחה שלו אפס סיכוי להתממש. אין שום קשר בין קמיע ובין אריכות ימים.

israelberger

New member
הכשרות היא ממש לא חסרת משמעות

אני מכיר אדם מאד קרוב אלי שמנהל מסעדה עם הכשר של הרב לנדא ואני יכול להגיד לך שהכשרות שלו מאד מאד קפדנית ואפילו אם אותו אדם שאני מכיר היה מנסה למכור משהו לא כשר (למרות שאין לו סיבה לנסות) אין סיכוי שהוא יצליח. וזה שהרב לנדא מקבל כסף זה לגיטימי לחלוטין מכיוון שהוא מנהל עסק כמו כל עסק אחר.

Weird Eyal 21

New member
חוץ מבצבא...

שום משגיח כשרות לא עושה את העבודה שלו יש לי חבר ויש לו פאב הוא גם מגיש שם אוכל... בהתחלה הוא רצה תעודת כשרות ואמרו לו כמובן לשלם כשהוא שאל למה לא מגיע משגיח כשרות או איזה מישהו שיבדוק אמרו לו שהוא יהודי טוב והם סומכים עליו מעניין.....כמה שטרות צריך כדיי לסמוך ככה על בן אדם בסוף הוא הבין שצוחקים עליו והחליט שלא מעניין אותו הקהל הדתי או השומר כשרות שמגיע לפאב והפסיק לשמור כשרות בעסק אZ ככה שהייתה תלוייה תעודת כשרות על הקיר אבל אנשים היו אוכלים טוסט עם גבינה ונקניק את התעודת כשרות הוא כבר שרף מזמן.... זה אחד הדברים הכי מפגרים שהדת המציאה אגב שאלה למר ברגר.... הרב לנדא היה בצבא?.... וזאת שאלה רצינית הסבר יבוא בהמשך

אנשים הטענות שלכם לא מובנות?

אתם טוענים נגד כשרות (אתם לא מסבירים טוב9) או נגד זה שלא אוכפים טוב את החוק? שדבר זה לא עושים בהרבה מקרים אחרים אפ אחד לא טוען שזה מוצדק (רגע בעצם אתם-החילונים שלא שומרי כשרות ,לא מפריע לכם לעבור על החוק) אז מה אתם רוצים שיבטלו חוק בגלל שלא אוכפים אותו טוב?טענה כזו מופרכת מיסודה.

israelberger

New member
בשביל זה יש בד"צים

הרבנות לא יכולה לאכוף יותר טוב כי אז יצטרכו לקחת יותר תקציב וזה בטח יגרום לך לצעוק ולכן קמו הבדצים שאתה אוהב לצעוק עליהם שהם עסקים פרטיים שלא מתקיימים מהכסף של המדינה ולכן יכולים לאכוף טוב יותר. אז תגיד לי, מה אתה מעדיף: 1.שהרבנות תקבל עוד מאה מיליון שקל מהתקציב ותאכוף כמו שצריך. 2.שהרבנות תחיה על תקציב נמוך שלא מאפשר לה לאכוף את הכשרות כמו שצריך ואז יקומו בדצים פרטיים שיאכפו כמו שצריך אבל יקחו יותר כסף מבעל המסעדה. אני אישית מעדיף את האפשרות השניה. ואין לי מושג אם הרב לנדא היה בצבא (למרות שלא נראה לי).

Weird Eyal 21

New member
מעניין

משגיח כשרות זאת עבודה לכל דבר ועד כמה שידוע לי מי שלא היה בצבא (תורתו אמונתו) אסור לו לעבוד... רק לי זה נשמע מוזר שאנשים שלא היו בצבא ואסור להם לעבוד בעצם כן עובדים?.. רק לי זה נשמע מוזר שאלו אנשים שחיים על חשבון המדינה וגם מקבלים משכורת?

israelberger

New member
לא ענית לי

שאלתי שאלה (אפילו עשיתי אותה אמריקאית) ולא ענית לי עליה. איזה אפשרות אתה מעדיף?

Weird Eyal 21

New member
לא זה ולא זה!!!!!

מי שרוצה שישמור כשרות אצלו בעסק בלי כל החרא שמסביב

israelberger

New member
אבל אז בכלל לא תהיה אכיפה

ואז יתחילו גם רמאים ויש אנשים שבשונה ממך אכפת להם שמה שהם אוכלים יהיה כשר וזאת זכותם. ככה שחייבת להיות אחת מהאפשרויות. אז מה אתה מעדיף?

Weird Eyal 21

New member
מי שירצה

שיאכל רק אצל מי שהוא מכיר וכאלה אני לא מעניין אותי כלום אותי מעניין רק שכל עניין הכשרות זאת השחיטות הכי גדולה של הדתיים ככה שאצלי אין אחת מהאפשרויות אל תמיך לשאול אותי מה אני מעדיף כי אני מעדיף להפריד את המדינה מהדת והדת לא תתערב לי בחיים אני מעדיף לחיות במקום דמוקרטי ששם הדת זה לא מה שקובע ומה ששולט כמו כאן וזה חבל כי אני אוהב את המדינה הזאת

israelberger

New member
אני לא מוכן לזה

אני לא מוכן לאכול רק אצל מי שאני מכיר ואני בטוח שגם בעלי המסעדות לא מעונינים בזה כי זה יחסל להם את העסק ולכן תעודת הכשר הוא הכרח למי שרוצה למשוך קהל יעד דתי. עכשיו מכיוון שקשה לך לענות אני יענה בשבילך (ותתקן אותי אם זאת לא דעתך) "אני לא מוכן בשום פנים ואופן שיעברו סכומי עתק מתקציב המדינה רק כדי שאותם הדתיים יוכלו להשגיח טוב יותר על הכשרות שלהם ולכן כל מי שרוצה שיהיה לו תעודת כשרות שיעשה את זה מכספו שלו." האם זאת דעתך?

Weird Eyal 21

New member
למה לא באמת??

אני לא אוכל הרבה במסעדות אבל כשאני הולך למסעדה זה בד"כ מסעדה שאני מכיר ולרובן אין תעודת כשרות.. אלו שיש להן רואים את ההבדל במחיר ואגב המסעדות שאני הולך אלייהן תמיד מלאות אנשים ועוד יש תור בחוץ למרות שאין תעודת כשרות...

למעלה