אוי אני לא נמצאת כאן הרבה
אבל תודה על שירשור חיוכי לגמרי. למרות שליליה-הסאגה דלקמן אולי בחלקה לא היתה חיוכית עבורך... ואולי כן,כי הבאת אותה לכאן. וליליה-תודה בהזדמנות חגיגית זו,על פעלך בשבילי,אי שם..בדרך למעלה... ולבהיר- הזכרת לי שפעם,כשהייתי צעירה וטרום נאווה,היה לי חבר והלכתי לחפש עבודה. שניהם יחד כי עדיין לא קיבלתי אז את גן של ורדים כמובטח.(עד היום,בעצם..) באתי אז לאיזה מוקד לילה,לא זוכרת מה. (העבודה היתה במשמרות לילה) וישבו שם כמה בנות. והתפתחה שיחה. אני-בנסיון לברר תנאים הן-בנסיון להפיג את השיעמום. היתה אתי עוד מועמדת קיבוצניקית וגם אני באופיי מקיבוץ ג'ינג'י לא קטן בכלל... והבנות שם-או ההיא הספציפית היו,איך להגיד את זה-כמו פולסווגן.שנת ייצור חדשה אבל לפי שרטוטים ישניייים... כעבור שני רגעים שטחתי בפניהן את תחנותי עד כה...פשוט ,כי הן שאלו . סיפרתי להן את היות לי חבר וכולי.כי לא ראיתי למה לא לספר. ואז הפולסווגן שיחררה לחלל האויר את השאלה המדהימה- "וחבר שלך מרשה לך לעבוד בלילה?".... לא יכולה לתאר לך כמה השאלה הזו היתה שוק תרבותי בשבילי ובשביל הקיבוצניקית שלידי. הרגשתי כמו מפלנטה אחרת. מה שלמדתי עליו בספרים צנח לי כאן על הגליון קורות חיים שמילאתי... וגימגמתי לה אז בחזרה,סימולטנית עם נענועי ההסכמה מטעם הקיבוץ: "מממי שואל אותו בכלל?"... סליחה אבל זה מה שהעלה בי סיפורך. לא באורך החצאית עסקינן אלא במי מרשה מה ולמי ומי בכלל שואל...