בלון הליום?!

UrbanDK

New member
סליחה על השפה, כן? אבל בול../images/Emo93.gif

תביא הוכחות, אולי אז נדבר. אתה מתעקש שלא להבין. <אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר. זה נקרא "כיפה גיאוזידית". וזה לא יעבוד>

ailag

New member
../images/Emo45.gif וגם

קליק זו הודעה רב-שימושית

UrbanDK

New member
כרגיל ../images/Emo45.gif. בגלל זה אני רק קורא פה-

הדיונים ברמה גבוהה מאוד ואין לי מה לתרום - אז אני מעדיף לא לפתוח את הפה בנושאים שאין לי מה להוסיף בהם. חוצמזה, אין לי כוח להודעות ארוכות...

ailag

New member
אתה בסדר אתה ../images/Emo3.gif ויש לך מה לתרום

כיפות גיאודזיות או לא כיפות גיאודזיות?

UrbanDK

New member
לעזאזל../images/Emo70.gif שעה התלבטתי בין

גיאוזידי לגיאודיזי...
יש לי מה לתרום (ברוב הפורומים שהם אני חבר אני משמש בעיקר ל"קטילה" של דברנים ושרלטנים), אבל מבחינה מקצועית קשה לי להחזיק מול סטודנטים לפיזיקה. אייל סטיק טו "שאלה קטנה", ותאמיני לי שאם יהיה לי מה לתרום פה אני לא אתבייש... תודה.

Rus Almighty

New member
אני לא רואה את הקשר בין חזק לכבד

אם משהו הוא חזק זה לא אומר שהוא כבד, זוהי שטות לחשוב שההנחה הזאת נכונה.

UrbanDK

New member
"שטות", הא? יש לך מושג איזה סוג של

לחץ מפעיל האוויר? במילה אחת: HELL-OF-A-LOT. אז נכון, יש חומרים חזקים ויחסית קלים: קוולאר, סיבי פחם, נומאקס, טיטניום וכד'. אף אחד מהם לא מספיק קל כדי לייצר כלי קל מהאוויר (ואם כן, אולי תתקשר לבואינג ותגיד להם שהם מבזבזים את הזמן שלהם?), ובטח שלא חזק מספיק כדי לעמוד בלחץ האוויר בתנאי ריק (בתצורה קלה, כמובן).

Rus Almighty

New member
אז איך...

אנו מצליחים להעיף בלונים???? ואנו איננו מעוניינים בכללים שהמשקל הסגולי שלהם הוא קטן מזה של האוויר אנו מעוניינים באלו שמשקלם הסגולי זהה לזה של האוויר. כל הבלונים עפים רק בגלל שהמשקל הסגולי שלהם זהה לזה של האוויר (אני מדבר על בלונים שמשמשים אותנו לתעופה). וזה בכלל טיפשי לדבר על חומרים (איך אתה מגדיר אותם?), צריך לדבר על מבנים!! מה שאתה מכנה חומרים חזקים זה רק בגלל המבנה של האטומים שלהם (בדרך כלל מבנה גבישי נחשב לחזק,ויש המון סוגים של סרגי גבישים). ומה הקשר ללחץ האוויר זה סתם מספר, זה לא קבוע כמו מהירות האור שזה בעיתי לעבור אותה.

UrbanDK

New member
סבבה. זה אפשרי, וכבר 100 שנה

שכולם משחקים בקקה עם עילוי, הליום, מימן, מנועי סילון וכדומה סתם כי משעמם להם, טוב? חובת ההוכחה היא עליך, לא עליי. אני חוזר שוב: בלתי אפשרי לבנות מבנה שעשוי מחומר קשיח שיהיה קל מהאוויר <בלונים מנופחים כבדים מהאוויר. מילויים בהליום\מימן מאזן את המשקל העודף וגורם לירידה במשקל הסגולי הכללי עד אשר המבנה הכללי קל מהאוויר>

Palass

New member
אני אנסה לתקן אותך,

יש דבר כזה - בועות הליום... (בועות כמו קלקר אבל מהליום)

Rus Almighty

New member
לא נכון...

המילוי של הבלונים עוזר לשמור על הבלון כדי שלא יקרוס לתוך עצמו ולא מוריד את המשקל הסגולי(אלה מעלה אותו).

UrbanDK

New member
צודק, אבל זה לא רלוונטי. המילוי

צריך להיות קל מהאוויר ע"מ להחזיק את המבנה מנופח ובו זמנית לא להעלות את המשקל ביותר מדי. בכל מקרה במקרה המדובר מדובר על מבנה עם ריק בתוכו, כך שזה לא רלוונטי למקרה שלנו.

UrbanDK

New member
תגובה רגועה יותר:

נתון חומר מסויים - X. המטרה שלנו היא ליצור מבנה סגור כלשהו מהחומר הנ"ל (X) כאשר בתוכו יהיה וואקום. על המבנה הנ"ל למלא שתי דרישות: 1) לא לקרוס לתוך עצמו כאשר הוא מרוקן. 2) שהמשקל הסגולי שלו (נפח חלקי משקל) יהיה קל יותר מזה של האוויר. וזה - בלתי אפשרי אין בנמצא כרגע חומר שגם יכול להחזיד מעמד כנגד קריסה לתוך הוואקום, וגם להיות גדול מספיק (נפח גדל מהר יותר משטח המעטפת כאשר הרדיוס גדל - לכן כדאי לנו שהוא יהיה כמה שיותר גדול) ע"מ שהמשקל הסגולי שלו יהיה קל מהאוויר. כלומר: נורא קל לייצר כדור פלדה שיכיל בתוכו סמ"ק של וואקום - אבל הוא יהיה כבד מהאוויר. וכנ"ל לא בעיה לייצר מבנה מחומר סינטתי שיהיה קל יותר מהאוויר בנפח גדול - אבל הוא יקרוס לתוך עצמו מיידית. וזה המצב. אם יש לך משהו שיפריך את טענתי - אדרבה, אני אשמח.

ailag

New member
אבל

אם תבנה מבנה מחומר חזק, תמלא אותו בריק והוא לא יעוף כי הוא כבד. תבנה עוד מבנה, ותגדיל את נפחו - כלומר גם את שטח הפנים שלו. המסה תגדל כמו dx² (שטח פנים) כפול קבוע עובי הדופן. הנפח יגדל כמו dx³. כך שהמשקל הסגולי יקטן כמו dx (יגדל כמו 1/dx כלומר) בהנחה שבנפחים גדולים יותר אותו חומר עדיין יוכל להחזיק מעמד, עקרונית אפשר להקטין את המשקל הסגולי כמה שרוצים..

UrbanDK

New member
זו בדיוק הבעיה, וזה מה שאמרתי:

בגלל שקצב הגידול של הנפח גדול מקצב הגידול של המעטפת (שהיא זו המוסיפה משקל) רצוי מבנה כמה שיותר גדול. אבל, לא קיים חומר שיהיה מספיק חזק ע"מ לא לקרוס לתוך עצמו, כאשר אנו מגדילים את המבנה יותר ויותר ע"מ להקטין את המשקל הסגולי.

למעלה