בלון הליום?!

i C e C u B e

New member
בלון הליום?!

משהו לא מסתדר לי בקטע שבלון הליום יכול לעוף. נכון שהליום יותר קל מהאוויר אבל תראו מה לא מסתדר לי. בואו נחשוב רגע על בלון בלבד, הוא יותר כבד מהאוויר נכון? בגלל זה הוא נופל מתחתיו. עכשיו מוסיפים לבלון הליום מה שאומר שמוסיפים לו משקל ועכשיו זה המשקל של הבלון+ההליום מה שאומר שהוא יותר כבר בעצם ממה שהוא היה בלי ההליום. אז למה בעצם הוא עף?

mili999

New member
מה שחשוב

זה המשקל הסגולי. המשקל יחסית לנפח. לפי אותו הגיון אדם לא יכול לתבוע בים כי הים יותר כבד מהאדם. וגם אם תזרוק לים אבן, אז היא לא תשקע כי הים יותר כבד. דרך אחרת לראות את זה היא זאת: מה שמשנה זה ההבד במשקל בין האויר לבלון. אם היית מנפח את הבלון באויר, אז לא היה משתנה ההפרש, זה היה ניטרלי (זה לא ממש נכון המשקל הסגולי כן ירד, אבל נתעלם מזה). עכשיו אתה מחליף את האויר שבפנים במשהו יותר קל מאויר.

i C e C u B e

New member
אוקיי

למה אם ממלאים משהו בריק (כלומר אין בו כלום) הוא לא צף באוויר? הרי הוא שוקל פחות בטוח.

אתה יכול

אם תשאב את ההליום מהבלון אך בכל זאת תגרום לו להיות באותו נפח שהיה הבלון יצוף, אפילו בי כמה וכמה יותר טוב נ.ב אם אתה מצליח לשאוב את ההליום ולהשאיר את הבלון בצורה שלו , תשלח לי מסר בפרטי, אני יהיא ספונסר שלך , נרשום פטנט
סתם בצחוק , אין לך סיכוי לבצע זאת בגלל לחץ עצום של האוויר אם אני לא טועה קג"כ לס"מר או משהוא כזה

Palass

New member
לא את זה אי-אפשר לעשות

מה שאפשר בטח לעשות ואני משערת שעושים במשלחות לחלל - זה לפתוח בחלל כלי כך שכל מה שהיה בתוכו יוצא ובמקומו אין כלום - ריק. אח"כ סוגרים את הכלי והנה לך כלי עם ריק ( ; זה נשמע מוזר בכל מקרה.. אם הכלי לא קרס על עצמו -בגלל הלחץ - כשחזרת לכדו"א ואם הכלי יותר קל מהאויר (בהתחשב בנפח, כמובן) אז כן, זה יעוף.... זה מזכיר לי, הצילחו לייצר קוביות שעפות - קוביות מקלקר שממולאות בהליום או משהו... והן מתרוממות... וגם יש את הצפלינים, שהשתמשו בהם בזמן מלחמת העולם הראשונה, שהיו ממולאים במימן אם אני לא טועה, אבל אז היה הסיכון של התפוצצות מאוד לא נעימה אם היית בתוכו.

i C e C u B e

New member
אוקיי, עכשיו

אם עושים כזה בלון שהגודל שלו הוא גודל של בלון מנופח גם כשהוא לא מנופח, כלומר הוא קשיח כזה, לא גומי מתכווץ, ואז שואבים ממנו הכל ונשאר ריק, הוא יעוף?

אין ספק שהוא יעוף !!

אני זוכר שמישהוא המציא חומר מוצק ממש אבל ממש קל אבל הוא לא צף באוויר אז עשו אקווריום ומילוא אותו בפחמן דו חמצני , והוא היה צף בתוך האקווריום והייתי חייב להוסיף אין בעיה לשאוב את האוויר מתוך בלון, מי שאמר שאי אפשר זוהי שטות גדולה. אם המיכל לא קורס והוא קשיח אז אין בעיה, עם שואב אבק בייתי אפשר להגיע לוואקום דיי סביר (לא מושלם כמובן)

ailag

New member
אתה טועה

שואב אבק יגרום לנפח הכלוא בתוך הבלון להיות אפס. זה לא ריק. ריק זה כשיש לך כלום בתוך נפח שאינו אפס..

i C e C u B e

New member
לא הבנתי למה זה לא נכון

אם שואבים את הכל מתוך החפץ אז יש בו כלום, לא? ומה זאת אומרת כלום בתוך נפח שאינו אפס?

ailag

New member
יש בו כלום, אבל זה לא ריק

באותה מידה, ממלא את נפחו של הבלון דרקון ורוד שנושף מיץ פטל. כי הנפח הוא אפס.. כלום בתוך נפח שאינו אפס -- אתה יכול להשיג בחלל. שם אתה יכול לסגור בלון, ולא יהיה בתוכו כלום. גם הבלון לא יתכווץ כי הלחץ בחוץ זהה ללחץ בפנים. הבעיה תתחיל כשתביא את הבלון למקום שסביבו יש לחץ אחר..

i C e C u B e

New member
אבל אי אפשר לנפח את הבלון בחלל

עם כלום, חייבים אוויר, אחרת הוא יהיה בלון כזה לא מנופח. חייבים לשים בו אוויר כדי שהוא יתנפח לא? עדיין לא הבנתי את ההבדל בין כלום לריק, אשמח לדוגמא שתבהיר לי אותו.

ailag

New member
ריק = כלום

לנפח בלון - מה הבעיה? קח שקית, אתה יכול לפתוח אותה בחלל, נכון? (אם לא - מה ימנע ממך?) קשור אותה וקיבלת "בלון" מלא בכלום. הבעיה היא שבלון ושקית לא עשויים מחומרים עמידים, וברגע שתחזור לחללית, לחץ האוויר שבחוץ יגרום להם לקרוס פנימה. זה לפחות הניתוח שלי.

Rus Almighty

New member
אני חייב להוסיף...

שהדוגמה שלך ממש גרוע. אנו מנפחים את הבלון על חשבון הפרשי לחצים בין בפנים לבין מחוץ לבלון (אם זהו בלון רגיל). לבלון הרגיל יש מתיחות שתשאף לקבץ אותו. ולכן אם אין בתוכו אוויר או כל דבר אחר הוא יקרוס לתוך עצמו, הרי הבלון הוא כמו גומי אשר ישאף להגיע למצבו התחילי.

ailag

New member
לאו דוקא

אפשר גם "לצבוט" את צידי הבלון ולמתוח אותו. זאת בעיה טכנית שלא מפריעה לפתרון השאלה.

Rus Almighty

New member
../images/Emo58.gifאם תוסיפי עוד כמה תיקונים..

הבלון גם לא יקרוס כשתכניסי אותו בחזרה לחללית
.

UrbanDK

New member
אבל כדי שהוא יהיה קשיח מספיק כדי

לא לקרוס הוא יצטרך להיות עשוי מחומר חזק ולכן כבד יחסית... אז הוא לא יעוף. בכל מקרה זה לא עובד.

בטח שכן

יש צורה ממש נחמדה שזה מין כדור שמורכב בצורות של משלושים. (השלד שלו) מה שמיוחד במבנה הזה , שככל שהוא גדל כך הוא מתחזק. ניתן ליצור כדור דיי גדול לעטוף אותו בניילון אטום (הכדור ימנע קריסה מהלחץ ,הניילון ימנה מהאוויר להכנס) ניתן לשאוב את כל האוויר החוצה , והדבר יתחיל לרחף :) נחמד לא ?

למעלה