בית משפט=ערך עליון

אוראנוס

New member
החלטתי להתנצל ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

תבינו שכ"בבון" יש לי בעיות מובנות (מ´ בשורוק) ומובנות (גם מ´ בשורוק) כלומר גם בעיות הבנייה וגם בעיות הבנה ולא תפסתי כמה אני טועה. למעשה, טוב שהגעתי לכאן, לפורום הזה. למסקנה המורכבת (מ´ בשורוק) הזו הגעתי לאור דבריה של טל-קר (שזכו לפרחים ותשואות מצד חניק): "אנשים חושבים שהם בסדר גמור, עד שהם מגיעים לכאן, ואז אנו מגלות אצלהם בעיות פסיכולוגיות שהם לא ידעו עליהם קודם, מה שכמובן דורש יעוץ מקצועי חיצוני, שכן רובנו לא נשות מקצוע, וגם אלו שכן, לא נוהגות לתת יעוץ מקיף חינם. וכך *הולכים ומצטמצמים* סיכוייהם לחסוך למשכנתא." מה יש עוד לומר חוץ מ"המבין יבין" ואגב, נכון שחניק לא כינתה אותי "בבון", אך החלטתי להקדים תרופה לשיעול ולתפוס יוזמה כי מאד חשוב לי למצוא חן בעיניה וגם בעיני עוד כמה מחברות הפורום ומנהלותיו, שנאבקות בחורמה נגד טענות אישיות מביכות וכשהמדובר בחניק... אפילו מוטל פתאום ספק אם מה שנכתב מתאים לפורום ולטופיקיו. ועוד אגב, ראיתי סרט וגם קראתי את הספר ושמעתי ברדיו, שאם אתה משתייך לקבוצה הנוקטת בשיטות אגרסייה, עלבונות, השפלה וכיוצ"ב במקום להיכנס לדיונים ענייניים אז... "המבין יבין". ולסיום עלי לספר לכן שבקרוב יצטרף לכאן חבר חדש. אין לו כל קשר לפמיניזם אבל הוא משוכנע שהוא קצת... איך לומר... "דפוק פסיכולוגית". אז הצעתי לו שלפני שהוא הולך להרוס את המשכנתא כדאי שכסקונד אופיניון, ייכנס לפורום פמיניזם, יטען טענה מביכה ואז הוא יקבל יופי של איבחון. אוראנוס שלא הכיר את הסיפור של אורית קמיר, אך לאחר שהוא הובא לפורום חוק ומשפט, הוא תפס במוחו הגברי המצומצם, שאם קמיר נהגה להתבטא כלפי עמיתיה בסגנון שהוצג שם אז... והמבין יבין. אוראנוס גם מקווה שאולי מצויות בפורום כמה שיבינו מה שצריך, כשמנהלת הפורום מדברת על לידה כעל מעשה בלתי פמיניסטי ואם אף אחד לא אונס ולא מכריח, אז זהו אולי "השלב הבא".

אוראנוס

New member
ועוד הערה

זה נראה כאילו בפורום הזה מתקיימת תחרות, מי ישפיל את השני יותר אוראנוס שיודע שבמשחק הזה הוא לעולם לא ינצח

אתה יודע מה אומרים על מי

שמדבר על עצמו בגוף שלישי?

זו היתה בדיחה. אין לי שום מושג

מה אומרים על מי שמדבר על עצמו בגוף שלישי (קיויתי שאתה תדע).

אוראנוס

New member
תשובה לאלת כוכב השרימפס

נדמה לי שאסטרולוגית, הירח הוא כוכב מזל סרטן, לא? בעניין התייחסות עצמית בגוף שלישי, את צודקת ויש לכך משמעויות. לא כך הוא כשהמדובר בחתימה למשל... אוראנוס יו"ר פורום מנותחי התפוז

אביא

New member
נדמה לי שראיתי הודעה שלך בפורום

של ציפי ומשום מה היא נעלמה לפני שהשיבותיך דבר, האמנם?

אוראנוס

New member
איקונים לציפי ../images/Emo23.gif ../images/Emo65.gif ../images/Emo39.gif

ואיקונים לאביא
אוראנוס חש נבגד ומבטיח "אייל ביבק"

Boojie

New member
אוראנוס, בבקשה, בבקשה,

אל תשכח את חוש ההומור שלך כשאתה בא לפורום הזה. אתה לוקח הכל בכזו רצינות תהומית, שזה מעייף. נכון, אומרים שלפמיניסטיות אין חוש הומור. אולי זה נכון. אבל אנחנו מנסות לעשות את עצמנו שיש לנו לפחות תחליף לחוש הומור. יש איזשהו סיכוי שתיקח את הדברים שאומרים לך כאן יותר בקלות? יש איזשהו סיכוי שכשמישהי מתבדחת "אתה יודע מה אומרים על אנשים שמדברים על עצמם בגוף שלישי?" לא תיקח את זה כאבחנה רשמית מטעם משרד הבריאות, ותצא למתקפה? אחרי הכל, אנחנו לא יכולות לסמן כל הודעה משועשעת ומבודחת בסימן [בדיחה], זה אמור להיות די ברור מההקשר, לא?

מירה ח.

New member
אוראנוס, לא כיניתי אותך בשום כינוי

לא בבון ולא בטיח. ההתייחסות שלי הייתה אך ורק אל הסרט, ואם יש משהו בהודעה הנ"ל שגרם לך לחשוב שאולי זה מכוון אליך - התנצלותי. רחוק מכוונתי לבוא לפורום חשוב וחכם זה ולרדת על אנשים.

למירה חניק. המשורר ט.ס אליוט כתב

"מחצית הרוע בעולם נגרם ע"י אנשים שרוצים להרגיש חשובים. הם לא מרגישים בכך מכיוון שהם עסוקים מידי במאבק אינסופי להרגיש טוב עם עצמם." ממליץ לך על ספרים מאלפים לא פחות: תולדות השיגעון בעידן התבונה, מישל פוקו חרושת הטירוף, תומס זאס תקציר מקוצר (עם הקשר לפמיניזם) התפישה של הטירוף כדבר שלילי היא חדשה יחסית. מאז תקופת המקרא ועד לסוף ימי הביניים נתפש המשוגע כאדם בעל מתת ייחודית. בחינה של התנהגותם של הנביאים במקרא וסיפורים ששרדו מתחילת הנצרות על התנהגותם של קדושים, ואפילו ישו עצמו, מלמדים על יחס של הערצה ויראת כבוד כלפי משוגעים מסוימים. איך הפך הטירוף מאות נבואי למחלה? לפי הפילוסוף הצרפתי מישל פוקו, קרתה התמורה כמעט בין לילה. ב-1676 הכריז לואי ה-13 מלך צרפת על חוק לפיו בכל עיר יוקם בית משוגעים. האופנה הזו הדביקה במהרה את שאר ארצות אירופה, ובמיוחד את אנגליה. במהלך מספר שנים נעצרו ואושפזו בכפיה "כל המטורפים, הבליינים, הזונות, הבנים הסוררים, מחללי הקודש, בעלי נטיות אבדניות, הליבראלים והאתאיסטים". בבית המשוגעים של פריז אושפזו בצפיפות מחרידה ובתת-תנאים כ-6000 איש, יותר מאחוז אחד מאוכלוסיית העיר. האשפוזים ההמוניים לא היו אלא תירוץ קלוש לאסור ולהשמיד עניי העיר, ואתם את מתנגדי המלוכה. העניים שאושפזו בכפייה נאסרו בשרשראות, הוכו והורעבו למוות. בעצם, בתי המשוגעים לא היו מקום שבו מקבלים החולים טיפול, אלא בית מאסר שמטרתו לגרום לאבדן השפיות של כל מי שנחשב בלתי רצוי ע"י החברה הבורגנית. מי שהגיע שפוי, איבד את שפיותו במהרה, אם לא מת קודם ממחלה זיהומית. התהליך הזה הביא בין השאר לשינוי מהותי בתפיסה המוסרית באירופה. אם לפני כן ראו במטורף אדם אחוז שד, או בעל מתת הנבואה, לא היה במטורף פגם מוסרי כלשהו. הוא היה במקרה הטוב קדוש, ובמקרה הרע קורבן של השדים. עם תחילת "המאסר הגדול", כפי שקורא לו פוקו, הפך המטורף לסכנה מהותית למוסר הטוב ולחברה כולה. מכיוון שהבינה והשכל הישר נחשבו מותר האדם מן הבהמה, הרי המטורף נחות אפילו יותר מהבהמה, שכן בלא בינה ושכל ישר הוא מהווה עלבון צורב לחוש הצדק והאסתטיקה של האדם השפוי, הנוצרי, הבורגני. כרוניקה של פאניקה ידועה מראש הפניה של תשומת הלב הציבורית לבעיה שהיא יחסית טריוויאלית ויצירת פאניקה מוסרית, הגזמה פרועה של הסכנה ע"י המדע ואמצעי התקשורת, היא טכניקה שממשלות נהגו בה מאז ומעולם כדי לסלק גורמים חברתיים לא רצויים וכדי להפנות את תשומת הלב של הציבור מהבעיות האמיתיות. (ראו את התיוג בפורום הנ"ל) הפסיכולוג האמריקאי תומס זאס כתב בספרו "חרושת הטירוף" (1970) שהמכשפה בימי הביניים והמטורף בעידן המודרני אינם אלא שעירים לעזאזל שהומצאו כדי לאפשר לחברה להקריב קרבן אדם על מזבח הסדר המוסרי והחברתי. קורבן האדם מספק שני צרכים פסיכולוגיים עזים שקיימים באדם מאז תחילת קיומו. הצורך הראשון הוא הצורך להוציא את התסכול ולתלות את האשמה בכל הסבל האנושי על גורם כלשהו. הצורך השני הוא להשפיע על האלים, הבעל, יהוה, השילוש הקדוש, הדמוקרטיה או הכלכלה הקפיטליסטית, למצוא חן בעיניהם ולרצות אותם. מסביב לפאניקה המוסרית נוצרת תעשיה שלמה של בעלי מקצוע שתפקידם להלחם בשעיר לעזאזל. מחלקות מסוימות של המשטרה ומערכת המשפט, ופוליטיקאים רבים, מרוויחים ישירות, בין מקצועית ובין כלכלית, מקיומה של הפאניקה המוסרית ושל התופעה שבה הם נלחמים. כמו טפיל שניזון מדמו של הפונדקאי, המנגנון הזה אינו באמת מעונין למגר את התופעה שבה הוא נלחם. להפך, הוא מעונין להרחיב אותה, או לפחות ליצור את הרושם כאילו היא מתרחבת, כדי להפחיד את הציבור ולוודא שהפאניקה לא תדעך.

מירה ח.

New member
ד"ר,

את פוקו קראתי וממשיכה כל הזמן לקרוא (חייבת להפנים - אחרת איך אלמד פוסטמודרניזם, כשאני בקושי מתאמצת להבין...), את זאס לא פגשתי, אבל אציץ בו. מעניין שחשבת דווקא על "תולדות השיגעון" של פוקו, משום שגם לי היתה אסוציאציה היום עליו - בהקשר של "מי קובע מה נורמאלי\נורמטיבי, ומה לא". מעניין הקישור לגבי ההשלכה של החלקים ה"רעים" שבתוכנו: אנחנו מוצאים בשני רק את מה שיש בנו, או רק את החלקים המוכחשים שבנו, לכן כל מה שמרגיז אותנו באדם אחר הוא בבואה של חלק מוכחש שבתוכנו.

שקשוקה בשבילך

ד"ר חניק, אם את כול כך מתמצאת בפוקו את יודעת גם מה היא תפיסתו לגבי המוסד הפסיכולוגי בכלל , והפסיכולוג בפרט
. כפוסט פלצני מוצהר (כבר יצאתי מהארון), ספרים על השלכה ושאר הבניות פסיכולוגטיות של SO CALLED מומחים למינהם , שכפי שציינת קובעים "מהו הנורמלי\נורמטיבי ומה לא", אינם שווים הצצה מבחינתי. ד"ר שקשוקה בחיפוש אינסופי אחר הסופר אגו של עצמו

אוראנוס

New member
שקשוקה, אפשר לבקש שתחדל?

הוויכוח בעניין תרבות הדיון שהתנהל אתמול בשירשור הנוכחי ובזה שנמחק, עסק בדיוק בסגנון שמקומם ומקים שונאים ולא יריבים. התנסחות בסגנון של שיער פרוע וקצף על השפתיים, אינו מכבד את אומר האמירות. אין כל צורך לרדת לרמת ההתלהמות המקובלת בפורום ולא כל שכן להיגרר. אוראנוס מאמין שדברים צריכים להישמע בנחת

צודק ../images/Emo45.gif

דברי לא באו לפגוע באף אחד , כמובן לא בד"ר חניק שאת פועלה אני מעריך ומוכיר. התגובות שלי מתיחסות לרמה המתודולוגית בלבד. לצערי השיח הפסיכולוגיסטי השתלט על זרמים פמינסטיים מסוימים (בעיקר בארץ) , ובמקום לייצר תודעה של שינוי, וערעור על המובן מאליו, ישנה קבלה עיוורת של הקודקס החברתי .

למעלה