בישול בשטח

jeshu

New member
קשה לי להאמין שהיה צריך מדריך בעבר אבל מה שמציק לי זה יותר למשל בטרק האחרון בפרו הוואי וואש המפורסם היה באמת מדהים ויצאנו קבוצה של כמה חברה עם סוסים שסחבו את הציוד והיו מקומות שלא התאפשרה חניית לילה (או כך לפחות אמר המדריך) כי נוצר מצב של רעיית יתר שזה לא כל כך טוב לאלה מהמקומיים המתבססים על רעייה למחייתם.בשביל זה אני מוכן להצטמצם ולסחוב על הגב את מה שצריך ופשוט לצרוך מעט...

חי בר

New member
אני טיילתי בצפון הודו ב-94

ואחר כך שוב ב-96 ולא חייבו בשום מקום לקחת שום דבר. בעצם כמעט ולא נתקלתי בהרבה מקומות בעולם שחייבו לקחת שום דבר- בטח שלא מדריך וטבח, חוץ מכמה מקומות שחייבים לקחת איתך החוצה את כל הפסולת שאתה מייצר במהלך הטיול. המקום היחידי שניסו "לחייב" אותנו לקחת מדריך, טבח, שלושה שומרים חמושים, שני פרדות (עם "נהג") זה בהרי הסימיאן באתיופיה. כל זה כדי להגן עלינו משודדים וחיות מסוכנות. מאחר והיינו שני מטיילים היה נראה לנו מגוחך לצאת עם פמליה גדולה שכזאת, וגם שם ה-"חובה" נעלמה אחרי ששילמנו קצת כסף לכל אחד מחבורה המכובדת הנ"ל וויתרנו על שירותיהם הם שמחו שיש להם קצת כסף בשביל להשתכר (אלכוהול), אנחנו שמחנו שנתנו לנו לטייל לבד. המקום השני שאני מכיר שמחייבים לקחת מדריך זה באזור ספציפי מאוד בסיני באזורים הקרובים לסנטה קתרינה (בשאר סיני לא נתקלנו מעולם בדברים כאלה), וגם שם זה "חובה" שהמקומיים חוקקו על דעת עצמם ואין באמת חובה שכזאת. כמובן שתיירים לא תמיד יודעים את זה וגם אם יודעים אז ממילא לא יודעים איך להתמודד עם הידיעה, אבל זה כבר דבר אחר. ממה שאני מכיר אלה שני המקומות היחידים שבהם מישהו ניגש אלינו בדרישות שונות ומשונות לגבי מה לעשות בטיול (ואני לא מדבר על תשלום כניסה לשמורות וכו' שזה לגיטימי. אני מדבר על לחייב מטייל לקחת מדריך/טבח/שומרים/נהגים/חמורים/לאמשנהמה).

sela v

New member
בשמורת הרי הרוונזורי

מחייבים לקחת מדריך וגם סבלים. אני הייתי היחידי שעשה איתם את הטרק, והיה מאד קשה בגלל כל הביצות, ובסוף לא הצטערתי שהייתה עזרה

עומר ד

New member
אגב במגזין

של טבע הדברים (לא רוצה לעשות פרסומת.) יש בחודש הנוכחי על אוגנדה,רפטינג בנילוס הלבן שם וטרק בחלק מהרוונזורי - נשמע מאוד מעניין שם

חי בר

New member
כשאנחנו טיילנו ברווזנזורי וגם

בקילימנג'רו לא חייבו אותנו לקחת מדריך.

sela v

New member
מתי היית שם?

יכול להיות שאפשר להתגנב כיום, אבל זו שמורה.

חי בר

New member
../images/Emo12.gif איך אתה יודע איזה טרק הוא יעשה?

יש גם טרקים בנפאל (ובכלל, במקומות אחרים) שלא עוברים אפילו בכפר אחד קטן לרפואה, בגבהים שגזיה כבר לא רלוונטית, שלא חייבים מדריך (בכלל, אני מכיר מעט מאוד מקומות בעולם שמחייבים מדריך), וגם לא חייבים לסחוב ציוד עם חמורים, לא חייבים טבח. אפילו בהודו ונפאל. הכל תלוי *בך* ובמה שאתה רוצה לעשות.

Yo-man

New member
אני מדבר על מטייל סביר

כל מי שהולך על כיוונים יותר ייחודיים כמו מסלולים לא מסומנים או טרקים טיפה יותר מאתגרים - אין לי איך לעזור לו. אתה צודק בזה שאני לא יודע מה התוכניות של השואל, אבל אני משער שהמידע שנתתי לו יעזור לו אח"כ בשלב התכנונים, בדיוק כמו שאר המידע שניתן פה.

jeshu

New member
על הכהלייה גודל הלהבה הוא דיי קבוע אבל לי זה לא הפריע לשנייה בבישול.הבישוך מעט איטי אבל בערב כשמשתמשים בה זה לא מפריע.להפסקת תה זה יחסית איטי כי רוצים להרתיח את המים מהר,כלומר זה אומר לחכות עוד 3 דקות... הגובה - הלחץ נמוך ולכן הכהל סביר שיתאדה יותר בקלות,אבל יש פחות חמצן ולכן הנצולת תהיה יותר נמוכה.אגב יותר קל להפעיל אותה בקור יחסית לבנזינייה כי טמפרטורת האידוי של כוהל נמוכה משל הרבה דלקים (כולל בנזין אם אני לא טועה).היא תעבוד גם על משקאות אלכוהוליים ובפרו ובובליביה פשוט קניתי כוהל נקי בחנויות ברחוב.לטעמי הסט של "טרנגיה" שמוכרים הוא מאוד נוח.

למעלה