בישול בשטח

בישול בשטח

שלום, שאלה קטנה, מתי עדיף להשתמש בבנזיניה ומתי בגזיה? מה ההבדלים בניהן חוץ מחומר הבערה. תודה רבה

sela v

New member
נראה לי

שתמצא תשובה לשאלתך בשאלות נפוצות בקטגורית ציוד.

כדי שזה לא יהיה שרשור מבוזבז

קודם כל אני מצטער שלא בדקתי את הFAQ לפני ששאלתי, אני צריך להתחיל להתרגל בפורום הזה בניגוד לאחרים שאני מסתובב בהם יש מה לקרוא שם. אבל אני אזרוק עוד שאלה כדי שלא יהיה שרשור מבוזבז שסתם תופס מקום. :) אחרי החופש שהיה לי היום שאת רובו העברתי בקריאה על ניו זילנד הגעתי להחלטה (שאני מקווה שתשאר עד הסוף) שזה המקום לנסוע אליו ושאני (למרות החששות) רוצה גם לעשות טרקים. כשתכננתי את הטיול שלי לארה"ב שלא היו אמורים להיות בו טרקים עניין התיקים היה מבחינתי יחסית ברור. מכיוון שהטיולים אמורים להיות טיולים חד יומיים תכננתי לקנות תיק גדול לכל הציוד ותיק קטן לטיולים עצמם. האם בטיול שבו חלק לא קטן מהטיולים הם טיולים רב יומיים כדאי בכלל לקנות תיק קטן או שהוא סתם יסרבל אותי ופשוט לטייל כל הזמן עם התיק הגדול ואם אפשר להוריד ממנו לפני הטיול את השק"ש, האוהל ושאר הציוד שאינו הכרחי לטיול של יום אחד. שאלה קצת מוזרה, אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון. ועוד שאלה קטנה, איזה תיק גדול לדעתכם צריך לטיול במדינה כמו ניו זילנד לטרקים שהם נניח מקסימום 4-5 ימים? אני מתכוון גם מבחינת הגודל וגם מבחינת מערכות גב וכל הדברים האלה. תודה רבה

גם לי יש שאלה על תיקים

בנוגע למה שכתבת על אם לקחת תיק קטן או לא - תיק קטן נראה לי מאוד שימושי, וכדאי לקחת בכל מקרה. מקסימום תרוקן אותו, תקפל, ותדחוס לתוך התיק הגדול. יש לי שאלה בנוגע לטרקים של כמה ימים - אני לוקחת איתי תיק גדול עם כל הציוד שלי + תיק קטן ליומיום. נניח ואני יוצאת לטיול של כמה ימים... אתם חושבים שתהייה אפשרות להשאיר ציוד מיותר באכסנייה? אתם חושבים ששווה להביא עוד תיק כדי שבמידה ואצטרך להשאיר ציוד באכסנייה לכמה ימים, אוכל לנעול שם את הציוד שאני לא צריכה? מה אתם עשיתם במצבים כאלה?

maz

New member
לא יודעת לגבי ניו זילנד

אבל גם בנפאל וגם בתיאלנד וגם בכל המקומות שביררתי בדר"אמ לא היתה בעיה להשאיר חלק מהציוד באכסניה או בסוכנות טיולים ממנה אירגנתי טיול (בתאינלד). אנחנו לא קנינו תיק מיוחד בשביל זה. פשוט התארגנו עם הציוד הדרוש בתיק הקטן ואת היתר דחסנו בתיק הגדול או להיפך (תלוי לכמה ימים היינו צריכים). מקסימום - קונים שם צ'ימידן הכי פשוט וזול שיש שאח"כ קל לדחוס אותו לתיק.

sela v

New member
אין בעיה

להשאיר ציוד באכסניה שיוצאים לטרק הם רגילים לזה, כן גם בסקוטלנד. ולגבי איפה לשים את הציוד. אפשר סתם שקית גדולה כמו שלוקחים לשוק ואפשר לדחוף ולשים בתיק. הכי נורא קונים משהו שם אלא אם נמצאים בחור, ואז אולי באכסניה יוכלו להלוות לך משהו, בד"כ מסתדרים, וחבל לסחוב ציוד מיותר, גם משקל עודף וגם סתם לקנות?

maz

New member
אתה צריך גם תרמיל קטן

נגיד אתה מגיע לעיר ורוצה להתסתובב בה יום שלם. אתה צריך תיק לשים מצלמה/מים/כסף/סוודר שתלבש בתחילת היום ואח"כ תוריד וכו'. נוח שיש תיק גב נוח לשים בתוכו הכל. כמו כן, לפעמים תרצה אולי לעשות טרקים של יום אחד או תרצה לעשות נסיעת אוטובוס ארוכה של שעות רבות. את התרמיל הגדול אתה שם בתא המטען ואת התיק הקטן אתה מעלה למעלה שיהיה לידך.

waldorf

New member
backpacks for NZ

you should take a good & large (50-70liters) backpack for a tramp in nz, as in anywhere in the world. the huts (on treks that have them...) are not staffed, so you need to bring sleeping bag, food, stov etc...

ועוד שאלה קטנה

היי, מצטער על מבול השאלות... יש לי שאלה שהגיוני שלהרבה אנשים היא תראה מיותרת ולא מובנת אבל אני מרגיש צורך לשאול אותה. אני מתכנן לנסוע לבד ולפגוש אנשים בדרך. הבעיה שאני לא ממש יודע איך כל העניין הזה עובד. איך בדיוק אני משכנע נניח קבוצה של אנשים שיסכימו שאני אצטרף אליהם ואותו דבר עם מטייל/ת בודד. יכול להיות שבאווירה של טיול הכל נהיה הרבה יותר פשוט? לא יודע... תודה רבה

Yo-man

New member
זה הרבה יותר קל ממה שאתה חושב

אני יצאתי לטיול של 8 חודשים לבד, גם בניו-זילנד ואוסטרליה. באוסטרליה פגשתי בחורה הולנדית וטיילנו יחד 3 חודשים בניו-זילנד ועוד חודשיים באוסטרליה. לא כולם כאלה ברי מזל, אבל גם תוך כדי טיול בניו-זילנד פגשתי מספיק אנשים שיכולתי ברגע לעבור ולטייל איתם. אם אתה לא אדם עם אופי קשה במיוחד - לא צריכה להיות לך בעיה. משום מה הישראלים הרבה יותר נחמדים וסובלנים אחד אל השני בחו"ל (נושא למחקר ?) סע לשלום.

shaishoo

New member
בגדול....

בישראל לך רק על גזיה אומנם היא שוקלת טיפה יותר (זניח) אבל היא הכי נוחה לתפעול (לא צריך לפמפם וכד) ונותנת בעבודה הכי טוב... בעיקרון בנזניה טובה או למקומות שקשה להשיג מיכלי גז בוטאן (בדרום אמריקה חשבתי שיהיה קשה להשיג בכל חור אבל...גיליתי שכן) , או בגבהים..מכיוון שככל שאתה עולה בגובה החמצן דליל יותר..הלחץ האטמוספרי משתנה וזה משפיע על היעילות של מכשיר הבישול שלך..ובעיקרון לגבהים הכי מומלצת בנזניה... כוהליה זה הפתרון אמצע..היא יותר נוחה לתפעול מבנזניה..לא צריך לנקות אותה כמו בנזניה.. ניתן להשיג כוהל בכל חור (תמיד יש רפואי)..אבל היעילות שלה בגבהים נמוכה מבנזניה ויש סוגים של כוהליות שלא ניתן לשחק עם עוצמת הלהבה...

Yo-man

New member
ובמזרח לא צריך לא את זה ולא את זה

אלא אם אתה באמת מתכוון ללכת לאיבוד ברכס ההימלאיה... בנפאל הטרקים עוברים דרך כפרים, שם מבשלים לך את האוכל, ותמורת סכום זניח אתה נמנע מההתעסקויות האלה. בצפון הודו, מצד שני, אתה די מחוייב לצאת עם מדריך ואתה צריך חמורים שיעזרו לסחוב את הציוד. באותו מחיר אתה מקבל 2 אנשים. אחד מדריך, והשני אחראי חמורים וטבח. שוב, חסכת לעצמך את הטירחה. רק בדרום אמריקה אין עם מי לדבר, ובטרקים שם הכל עליך (למרות שלרוב יש את האפשרות לקחת חמור ואת בעליו). בשאר המקומות (מניו-זילנד ועד שאר מדינות המזרח) אתה לא עולה גבוהה מספיק כדי שתצטרך משהו שאינו גזיה רגילה ונקיה.

jeshu

New member
אפשר לטייל בצפון הודו לבד איפה חייבו אותך לקחת מדריך?

Yo-man

New member
אני לא לגמרי זוכר....

אולי משהו שחזר לא משמן יוכל לענות. אני הייתי בצפון הודו ב-96...

עמית22

New member
מטייל שחזר לא מזמן...

אומנם לא עשה טרקים בהודו אבל כן יצא לו לברר בנושא, ולא שמע על החובה במדריך בשום מקום (למעט פארקים לאומיים).

Yo-man

New member
My bad

או שלפני 7 שנים זה היה שונה, או שעבדו עלינו אז, או שאני באמת מתבלבל. בכל מקרה, הטיול שלקחנו היה לנו ממש קל יותר עם 3 חמורים ומדריך שידע איפה כדאי לחנות ללילה, הכין לנו אוכל (יום אורז, יום אטריות. יום אורז, יום אטריות...) וידע לענות לנו על השאלה הקבועה "זה עוד רחוק ?!"

עמית22

New member
הכי הגיוני שאיזה הודי סיבן אתכם

אופייני

למעלה