בקצרה
שווה להשקיע ב-
מחצלת גלגול,חומץ אורז יפני,סויה לא של אוסם,ווסבי
מילוי-
חמוצים יפניים יש בחנויות טבע ובחנויות למצרכים מהמזרח הרחוק-דלעת כבושה,ג'ינג'ר כבוש
ממלאים ב- גפרורי מלפפון טרי,בצל ירוק חתוך לאורך,חביתה יפנית, סלט טונה,חמוצים יפניים,גפרורי גזר,סלמון טרי ,טונה אדומה טריה,ביצי דגים,שרימפס טרי או מאודה,
טיפים-עדיף שמרכיבי המילוי יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מדי.
האורז חייב להיות מהיום אחרת לא יהיה במרקם הרצוי,כשהוא מקורר הוא לא בדביקות המתאימה. הרעיון שלו- מבושל לא רק מדי ולא קשה מדי,נגיד כמו פסטה.
הכנת האורז-ראשית רצוי מאד שיהיה אורז עגול ועדיף מיועד לסושי אם כי לא חובה
מצרכים:אורז עגול,חומץ אורז,סוכר,מלח
היחסים-על כל כוס אורז כוס וחצי מים. שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים שעוברים דרכו צלולים(אין עמילן בנראה), משרים את האורז במים קרים בכמות לבישול לחצי שעה. מרתיחים ואז מנמיכים את האש ומכסים , עד שהאורז סופג את המים, בערך רבע שעה . מכבים את האש ומשאירים מכוסה.
עבור כוס וחצי אורז מערבבים שתי כפות סוכר, משהו כמו שמינית כוס חומץ, חצי כפית מלח ים או פחות מזה מלח רגיל.
מחממים את כל החברה האלה בסיר קטן,לא להרתיח רק לחמם מספיק כדי שהסוכר יימס.
עכשיו מערבבים את הנוזלים לתוך האורז, הרעיון לא לייצר בוץ, אז בהדרגה ותוך כדי פרור באורז שלא יהיו גושים. אנחנו עושים את זה ביד אבל אפשר גם עם כף.
אני יודעת שזה נשמע מסובך,אבל זה לא פשוט שווה להשקיע בפעמים הראשונות שלב שלב כדי לקבל את התחושה של המרקם שיניב סושי סבבה.
אחרת הרבה פעמים הסושי מתפורר או דביק להחריד או סתם גומי כי האצה נרטבת מהאורז.
שווה להכניס לתוך האורז כמה תוספות אלה עם מישהו אוכל נניח רק מלפפונים.
איך לגלגל אפשר לכתוב ספר ולא להבין
סרטון
http://www.youtube.com/watch?v=uJZinkYDqpA
לא ממליצה על גבינת שמנת,אבל העבודה עם המחצלת שווה
בהצלחה!
שווה להשקיע ב-
מחצלת גלגול,חומץ אורז יפני,סויה לא של אוסם,ווסבי
מילוי-
חמוצים יפניים יש בחנויות טבע ובחנויות למצרכים מהמזרח הרחוק-דלעת כבושה,ג'ינג'ר כבוש
ממלאים ב- גפרורי מלפפון טרי,בצל ירוק חתוך לאורך,חביתה יפנית, סלט טונה,חמוצים יפניים,גפרורי גזר,סלמון טרי ,טונה אדומה טריה,ביצי דגים,שרימפס טרי או מאודה,
טיפים-עדיף שמרכיבי המילוי יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מדי.
האורז חייב להיות מהיום אחרת לא יהיה במרקם הרצוי,כשהוא מקורר הוא לא בדביקות המתאימה. הרעיון שלו- מבושל לא רק מדי ולא קשה מדי,נגיד כמו פסטה.
הכנת האורז-ראשית רצוי מאד שיהיה אורז עגול ועדיף מיועד לסושי אם כי לא חובה
מצרכים:אורז עגול,חומץ אורז,סוכר,מלח
היחסים-על כל כוס אורז כוס וחצי מים. שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים שעוברים דרכו צלולים(אין עמילן בנראה), משרים את האורז במים קרים בכמות לבישול לחצי שעה. מרתיחים ואז מנמיכים את האש ומכסים , עד שהאורז סופג את המים, בערך רבע שעה . מכבים את האש ומשאירים מכוסה.
עבור כוס וחצי אורז מערבבים שתי כפות סוכר, משהו כמו שמינית כוס חומץ, חצי כפית מלח ים או פחות מזה מלח רגיל.
מחממים את כל החברה האלה בסיר קטן,לא להרתיח רק לחמם מספיק כדי שהסוכר יימס.
עכשיו מערבבים את הנוזלים לתוך האורז, הרעיון לא לייצר בוץ, אז בהדרגה ותוך כדי פרור באורז שלא יהיו גושים. אנחנו עושים את זה ביד אבל אפשר גם עם כף.
אני יודעת שזה נשמע מסובך,אבל זה לא פשוט שווה להשקיע בפעמים הראשונות שלב שלב כדי לקבל את התחושה של המרקם שיניב סושי סבבה.
אחרת הרבה פעמים הסושי מתפורר או דביק להחריד או סתם גומי כי האצה נרטבת מהאורז.
שווה להכניס לתוך האורז כמה תוספות אלה עם מישהו אוכל נניח רק מלפפונים.
איך לגלגל אפשר לכתוב ספר ולא להבין
סרטון
http://www.youtube.com/watch?v=uJZinkYDqpA
לא ממליצה על גבינת שמנת,אבל העבודה עם המחצלת שווה
בהצלחה!