בישול אמצע שבוע שאריות ושות'

בקצרה

שווה להשקיע ב-
מחצלת גלגול,חומץ אורז יפני,סויה לא של אוסם,ווסבי
מילוי-
חמוצים יפניים יש בחנויות טבע ובחנויות למצרכים מהמזרח הרחוק-דלעת כבושה,ג'ינג'ר כבוש
ממלאים ב- גפרורי מלפפון טרי,בצל ירוק חתוך לאורך,חביתה יפנית, סלט טונה,חמוצים יפניים,גפרורי גזר,סלמון טרי ,טונה אדומה טריה,ביצי דגים,שרימפס טרי או מאודה,

טיפים-עדיף שמרכיבי המילוי יהיו בטמפרטורת החדר ולא קרים מדי.
האורז חייב להיות מהיום אחרת לא יהיה במרקם הרצוי,כשהוא מקורר הוא לא בדביקות המתאימה. הרעיון שלו- מבושל לא רק מדי ולא קשה מדי,נגיד כמו פסטה.
הכנת האורז-ראשית רצוי מאד שיהיה אורז עגול ועדיף מיועד לסושי אם כי לא חובה
מצרכים:אורז עגול,חומץ אורז,סוכר,מלח
היחסים-על כל כוס אורז כוס וחצי מים. שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים שעוברים דרכו צלולים(אין עמילן בנראה), משרים את האורז במים קרים בכמות לבישול לחצי שעה. מרתיחים ואז מנמיכים את האש ומכסים , עד שהאורז סופג את המים, בערך רבע שעה . מכבים את האש ומשאירים מכוסה.
עבור כוס וחצי אורז מערבבים שתי כפות סוכר, משהו כמו שמינית כוס חומץ, חצי כפית מלח ים או פחות מזה מלח רגיל.
מחממים את כל החברה האלה בסיר קטן,לא להרתיח רק לחמם מספיק כדי שהסוכר יימס.
עכשיו מערבבים את הנוזלים לתוך האורז, הרעיון לא לייצר בוץ, אז בהדרגה ותוך כדי פרור באורז שלא יהיו גושים. אנחנו עושים את זה ביד אבל אפשר גם עם כף.
אני יודעת שזה נשמע מסובך,אבל זה לא פשוט שווה להשקיע בפעמים הראשונות שלב שלב כדי לקבל את התחושה של המרקם שיניב סושי סבבה.
אחרת הרבה פעמים הסושי מתפורר או דביק להחריד או סתם גומי כי האצה נרטבת מהאורז.

שווה להכניס לתוך האורז כמה תוספות אלה עם מישהו אוכל נניח רק מלפפונים.
איך לגלגל אפשר לכתוב ספר ולא להבין
סרטון
http://www.youtube.com/watch?v=uJZinkYDqpA
לא ממליצה על גבינת שמנת,אבל העבודה עם המחצלת שווה
בהצלחה!
 

נטעטע

New member
תודה רבה

איפה קונים סלמון טרי? קניתי מעושן כזה. וטונה אדומה שאני מאוד אוהבת?
וואסבי, לא בבית ספרי (בעצם צריכה לבדוק אם דודו אוהב), סויה אצלנו אף פעם לא של אוסם, וחומץ אורז קניתי.
 
במקום ייעודי לדגים

שם הדגים בוודאות טריים ולבקש שיחתכו לך לסושי, אם יש לך קשרים אצל מסעדנים חיפאים תבררי איפה הם קונים
 
דגי הקיבוצים ברמות ספיר, במתחם של שופרסל

דגי סלמון טריים (וכמובן גם דגים נוספים) באיכות מצויינת.
מומלץ להזמין טלפונית (ולפרט את סוג ההכנה) ורק אז להגיע לאסוף.
(המתחם על רח' חנקין אבל הכניסה מסביב מתוך השכונה).
 
ועכשיו כשחיטטתי

בנבכי זכרוני המהוה ובספר המתכונים שלי לעזרה
נזכרתי כמה אני אוהבת אוכל יפני
כמה רבים ממתכוניו נפלאים ומתאים לקיץ ולבישול קצר
ואני אתחיל לממש כבר היום

גיוזה ואלוהים יעזור לי להצליח נ"ג
 

Dr T noki

New member
עוד קצת טיפים חוץ ממה שמיקי כתבה

לא לשים יותר מדי אורז

לחתוך את הקול בסכין חדה מאד

במילוי אני אוהבת דגים שונים, אבוקדו , פעם ניסיתי אספרגוס מבושל והיה מעניין, גזר , מלפפון, יש שילובים עם גבינת שמנת וסלמון שאני פחות אוהבת

להרטיב טיפונת את שולי דף האצה כדי שידבק, כשמגלגלים יש להדק את המילוי תוך כדי גלגול

מוצרים טריים מוסיפים משמעותית לאיכות הסושי

יש לי ספר המוקדש כולו לסושי, אשאיל לך אם תרצי
 
אבקה מוכנה לתיבול האורז של הסושי

אם זה טוב ליפנים

ניתן להשיג בטיב טעם ובחנויות היעודיות למטעמי המזרח.
 
לא מתבלים

אורז של סושי
מקסימום מוסיפים חתיכת אצת קונבו (חסת ים) ומוציאים אחרי הבישול, זה טעם מאד עדין
אבל בעיקרון אורז סושי הוא רק חומץ אורז,סוכר ומלח

היפנים משתמשים בכל מני אבקות אבל לא לזה
 
מהם חומץ, סוכר ומלח אם לא תבלינים?


הוא הענין, במקום להסתבך עם המינונים של הנ"ל (כן, כן, לבשלנית שכמוך זה פשוט, אבל יש מאותגרים ממך
), יש אבקה שכבר דואגת שהכל יהיה במינון הנכון ובטעם הנכון.
ובחיי שלא התלוצצתי כשתכתבתי שגם היפנים משתמשים באבקה הזו כשהם מבשלים בבתיהם
 

chomama

New member
עדשים עדשים

שלום,
האם "חייבים" להשרות עדשים ירוקות לפני הבישול??
 
למעלה