בישול אמצע שבוע שאריות ושות'

אצלנו זה מפרנס את הלזניה השבועית

לפיירקס די גדול:
3 קוטג' (ואפילו 4 - אני אוהבת לזניה שמרגישים בה את הגבינות יותר מאשר את הבצק)
אפשר להוסיף גם גבינה בולגרית מפוררת.
ביצה אחת על כל חבילה קוטג' (להדביק את העייסק)
רסק עגבניות מתובלן במלח, פלפל שחור, בזיליקום, אורגנו, זעתר וכו' - תבלינים יבשים.

שכבה עלי לזניה, שכבה דקה רסק ושכבה עבה של גבינות - שלוש פעמים.
(למתקדמים ולא ממהרים במיוחד: אפשר להוסיף ירקות טריים או קלויים מעל שכבת הגבינות)
בתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה
לכסות בפרוסות של גבינה צהובה ועוד 10 דקות בתנור.

מומלץ לתת לה "לעמוד" קצת (שעה-שעתיים) עד האכילה, בתוך התנור הכבוי. כך היא מתמצקת היטב מצד אחד, ומצד שני לא ממשיכה להאפות ולא נשרפת (אבל גם לא מתקררת).
 

טופינקה

New member
בינגו!

תודה! נפתרה הבעיה.
 

mytali

New member
עוד רעיונות

אם לא להיום, אז לזמן אחר.

גיליתי שאפשר להקפיא קוטג', אז אם אין זמן אבל לא רוצים לזרוק זו אופציה.
אצלנו הולך פנקייקס קוטג', אז זה טוב כשיש לי גביע שלם לחסל.

(בינתיים יש לי 2 גביעי קוטג' במקפיא שמחכים שתהיה לי סבלנות להכין מהם לזניה
)
 

עדיקים

Active member
פשטידת פסטה

משתדלת שלא יקרה וכשקורה זה הפתרון הקבוע שלי.
מבשלת פסטה עד שכמעט מוכנה.
בקערה מערבבת את הגבינות עם ביצים, מל"פ. אם יש גבינות קשות מוסיפה קצת בשביל הטעם.
אצלי הכל בבערך אז מתאימה כמות פסטה לגבינות כשצריך שתהיה מוצפת גבינות כדי שלא תתייבש.

בהצלחה
 
שאלת כלי בישול


קבלתי סכום נאה ליום הנישואים והחלטתי לקנות בו כמה פריטים שאני חולמת שיהיו במטבח.
אשמח לשמוע תובנות והמלצות איך יודעים שהמוצר טוב ולמה כדאי לשים לב על:
תבניות סילקון למאפינס
מחבת פסים או מגש צליה (או איך שקוראים לזה)
ומגש לאפיית פיצה

כבר קניתי קערה להתפחת בצק של טאפרוואר, קניתי של 7 ליטר אולי משהי יודעת כמה קילו בצק נכנס בזה (אני שוקלת להחליף לקערה של 10 ליטר)

תודה רבה |נוגה מתרגשת|
 

כרמיון

New member
לגבי תבניות סיליקון למאפינס

נראה לי שזה מוצר בעייתי-משהו.
לי היה, ואחרי שימושים ספורים זה נקרע. בלי שנהגתי בפראות עם זה.
אחרות התלוננו כאן פעם שתבניות הסיליקון שלהן "מזיעות", כלומר מגירות איזה נוזל שמנוני דוחה, ושאין דרך למנוע את זה מרגע שזה מתחיל.
הייתי חושבת פעמיים אם לקנות את זה.
 

tovim

New member
לי דווקא יש כבר שנים

תבניות בודדות כמו עטרות נייר. עמידות ומצוינות. קניתי בהום סנטר מזמן. הסוג שמכיל כמה שקעים בתבנית אחת באמת נקרע לי מהר.
 

יהלום29

New member
של איזו חברה?

כי יש לי גם תבניות מאפינס מסיליקון וזה התבנית הכי שימושית שלי.
משתמשת פעם בשבוע כבר לפחות שנתיים ולא נקרע..
 

עדיקים

Active member
מזל טוב


סיליקון - אני נגד ואחרי שניסיתי לאפות בתבנית כזו עוגה בצורה אני עוד יותר נגד. אני משתמשת בחד פעמי הכי פרקטי בשבילי
.

מחבת פסים - ממליצה לקנות איכותית מאוד, זה חשוב. שתהיה מיצקת ברזל, לנו יש מגש (לא מחבת כי אין ידית
) לא גדול אבל מעולה ומשמש אותנו כראוי. זה עולה אבל שווה כל שקל.

מגש לפיצה - האם הכוונה לאבן שמוט? אם כן אין הרבה מה לפרט לך בנושא. זה אותו מוצר בכל החנויות עולה בסביבות ה-100 ש"ח לדעתי.

קערת התפחה- כמה בצק את צריכה להתפיח? אם כמויות הייתי מחליפה ל-10 ליטר אם יש לך מקום אחסון.

בכל מקרה ממליצה לך לעשות סקר מחירים לפני הקניה כי יש הבדל משמעותי במחירים לפעמים בין חנות לחנות.
בכהן יצחק בכפר סבא (שקרוב אלייך יחסית
) ראיתי גם אבן וגם מחבת בדיוק כמו שלי במחירים סבירים לדעתי. אני קניתי בת"א.
דברי איתי
 

foofoo77

New member
אני הייתי הולכת לגולף

יש להם יופי של כלי מטבח
מחבת פסים של DUNE אצלנו בשימוש המון כבר קרוב ל 6 שנים .
מגש לאפית פיצה היה הדבר הכי מיותר שקניתי אי פעם וגם קניתי את האבן לאפיה והיא יצאה סתמית (ממש התבאסנו)
 

תריגה

New member
אפשר הסבר למטומטמים על מחבת פסים?

יש לי בבית כבר כמה שנים מחבת פסים שקיבלתי במתנה, ואני לא יודעת מה עושים איתה. הבנתי את המטרה, אבל לא את סדר הפעולות הפרקטי. אפשר הסבר לאיטיים?
 

foofoo77

New member
ברמת העיקרון היא מאפשרת לך

כביכול צליה שלא על גחלים
אני עושה בזה פלפלים קלויים לסלטים
חזה עוף עם מעט שמן
סטייקים
פרגיות
נורא נחמד
וגם ירקות
אצלי היא עובדת שעות נוספות
רק שימי לב שאם המחבת לא מאוד כבדה היא לא מספיק איכותית

ולמען הסר ספק כתבתי הכל ואני לא בטוחה שמחבת זה לא זכר
 

תריגה

New member
אבל איך טכנית?

מה שכתבת זה מה שכבר הבנתי. אבל פרקטית, איך?
שמים שמן? לא שמים שמן?
מה דורש התייחסות שונה ממחבת רגילה?
 

foofoo77

New member
את מחממת אותה על האש

כמה דקות עד שהיא ממש חמה
אני שמה כפית שמן לצליה של שני שניצלים .
 

עדיקים

Active member
המבורגרים


הכי טעים במחבת פסים.

אנחנו מכינים גם ירקות צלויים, חזה עוף במרינדות שונות, פרגיות, סטייקים...

מחבת טוב צריך לשמן ממש במעט שמן ולחמם היטב.
 

נטעטע

New member
כל מה שיש לכן להגיד על הכנת סושי

החלטתי שאני חייבת לנסות.
קניות - אמנם כבר קניתי אצות ואורז, אבל האם יש חברות מומלצות במיוחד? מה עוד צריך?
מתכונים, איך מבשלים את האורז? מה עוד?
מילויים, קניתי סלמון מעושן, וכמובן ירקות, עוד רעיונות?
סודות הגלגול, ובכלל טיפים טריקים וכל מה שיש לכן להוסיף.
 
למעלה