אצלנו זה מפרנס את הלזניה השבועית
לפיירקס די גדול:
3 קוטג' (ואפילו 4 - אני אוהבת לזניה שמרגישים בה את הגבינות יותר מאשר את הבצק)
אפשר להוסיף גם גבינה בולגרית מפוררת.
ביצה אחת על כל חבילה קוטג' (להדביק את העייסק)
רסק עגבניות מתובלן במלח, פלפל שחור, בזיליקום, אורגנו, זעתר וכו' - תבלינים יבשים.
שכבה עלי לזניה, שכבה דקה רסק ושכבה עבה של גבינות - שלוש פעמים.
(למתקדמים ולא ממהרים במיוחד: אפשר להוסיף ירקות טריים או קלויים מעל שכבת הגבינות)
בתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה
לכסות בפרוסות של גבינה צהובה ועוד 10 דקות בתנור.
מומלץ לתת לה "לעמוד" קצת (שעה-שעתיים) עד האכילה, בתוך התנור הכבוי. כך היא מתמצקת היטב מצד אחד, ומצד שני לא ממשיכה להאפות ולא נשרפת (אבל גם לא מתקררת).
לפיירקס די גדול:
3 קוטג' (ואפילו 4 - אני אוהבת לזניה שמרגישים בה את הגבינות יותר מאשר את הבצק)
אפשר להוסיף גם גבינה בולגרית מפוררת.
ביצה אחת על כל חבילה קוטג' (להדביק את העייסק)
רסק עגבניות מתובלן במלח, פלפל שחור, בזיליקום, אורגנו, זעתר וכו' - תבלינים יבשים.
שכבה עלי לזניה, שכבה דקה רסק ושכבה עבה של גבינות - שלוש פעמים.
(למתקדמים ולא ממהרים במיוחד: אפשר להוסיף ירקות טריים או קלויים מעל שכבת הגבינות)
בתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה
לכסות בפרוסות של גבינה צהובה ועוד 10 דקות בתנור.
מומלץ לתת לה "לעמוד" קצת (שעה-שעתיים) עד האכילה, בתוך התנור הכבוי. כך היא מתמצקת היטב מצד אחד, ומצד שני לא ממשיכה להאפות ולא נשרפת (אבל גם לא מתקררת).