בישול אמצע שבוע שאריות ושות'

sagilgul

New member
אפשר להשאיר במקרר אחרי ההכנה, ולחמם ?

כלומר, להגיש לשומרי שבת...
 

Rplus2

New member
כל פשטידה שאופים בתבנית שקעים

הפייבוריט שלי זה מאפה כרישה - כרישה מאודה, גבינות, ביצים. טעים גם קר.

אם את צריכה מתכון מדויק, אקליד לך.
 
הפייבוריט העדכני שלי זה תרד

ככה אני מכינה (המצאתי בשבועות האחרון):

חלטתי במים רותחים משהו שנקרא תרד ניוזילנדי.
קררתי וסחטתי את כל הנוזלים. קצצתי. היו שם לפני החליטה 350 גרם. שלוש ביצים, 3/4 חבילה של גבינת פטה כבשים של פיראוס, 3 בצלים ירוקים קצוצים, מלח, פש"ג, כף (בערך) חמאה רכה. לערבב ביסודיות אך בנחת. להוסיף קמח תופח (לא יודעת כמה. עד שנראה לי מתאים, לא המון). לשמן תבנית כזו עם שקעים, יצאו לי 9 שקעים (היו יכולים לצאת 11 נראה לי). טעים בצורה בלתי קשורה בכלל ליסוד.
 

אפרתינה

New member
הכי קל בעולם אבל זה לא ממש מאפה

מאפינס תירס ולהביא ריבה בצד (אחרת זה יבש).
אם תרצי אני אקליד לך בערב את המתכון.
 
מה עם סינרולס? אתמול עשיתי מתכון שהיה מושלם

בעיני, זה אמנם כולל חיתוך אבל ממש לא מורכב, זה נחתך נהדר ולא מתפרק לאפי חתיכות
 
מאפינס

יש לי מתכון נהדר של מאפינס על בסיס רסק תפוחי עץ ושקדים
הילדים שלי מתים עליהם
אם את מעוניינת תכתבי אני ארשום אותו.
 
מאפינס רסק תפוחי עץ ושקדים

הנה המתכון, הסברים בסוף
---

המתכון למאפינס:
כוס וחצי קמח רגיל
¾ כוס קמח שקדים (או שקדים טחונים)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
¾ כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
כפית תמצית שקדים
ביצה גדולה אחת בטמפרטורת החדר
3 מיכלים של unsweetened applesauce
רבע כוס חלב מלא
¾ מקל חמאה בלי מלח (כמות של 6 כפות) - מומסת במיקרו אבל לא חמה מדי (לתת לה להתקרר אחרי ההמסה)

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים
מקשקשים את הביצה עם תמצית הוניל והשקדים
מוסיפים לקערה את רסק התפוחים ואחריו את החלב, הביצה המקושקשת עם התמציות, והחמאה המומסת (שלא תהיה חמה מדי)
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס אם רוצים לתוך התערובת

מחממים תנור מראש ל400 פרנהייט
אופים בכוסיות נייר בתבנית למאפינס במשך עשרים דקות

לשים לב לא למלא את הכוסית יותר מ3/4 כדי לתת להן הזדמנות לתפוח ולא לגלוש.

להוציא ולקרר על רשת קירור, לאחסן בכלי סגור

הכמויות האלה מספיקות בערך ל-14-16 מאפינס, תלוי אם מוסיפים שוקולד צ'יפס או לא.

---

הכמות של רסק תפוחי העץ - בערך 450-500 גרם
במקל חמאה כאן יש 114 גרם - את צריכה בערך 85 גרם
400 פרנהייט זה 205 צלזיוס
אם את מכניסה תבנית לא מלאה, תמלאי את השקעים שנשארו בקצת מים. זה עוזר לאפייה.

בהצלחה.
 
סנדביץ' עם פסטרמה -

שהיה מהבוקר בתיק (בתוך הכיתה - הממוזגת?) - ראוי עוד לאכילה?
 

עדיקים

Active member
לא הייתי אוכלת


פסטרמה רגישה מאוד ועוד בימים כאלה חמים. מיזוג לא מספיק לטעמי.
 
האמת שאיך ששלחתי את השאלה

חשבתי לעצמי - אני הרי ממילא לא אחכה לתשובות...
זרקתי.
 

טופינקה

New member
קוטג' שפג לו התוקף

|אבל כזה שעוד אפשר לאכול, מה עושים איתו?
כואב לי הלב לזרוק שלוש קופסאות...
 
פשטידות.

אני אוהבת להכין פשטידת פסטה (אבל בשבילה צריך רק גביע אחד).
הבעיה שלפחות אצלי, המאמץ למצוא שימוש למוצרים שאחרת אצטרך לזרוק מוביל תמיד לשימוש בעוד הרבה מוצרים אחרים כדי להכין עוד דברים שאנחנו לא צריכים, ובסוף לזרוק אותם... למדתי שלפעמים עדיף פשוט לזרוק ולזכור להבא לא לקנות כאלה כמויות.
 

טופינקה

New member
צודקת, קניות מדוייקות זו תכונה מעולה

פשטידת פסטה זה רעיון טוב, בטוח יהיו לה קונים אצלי.

ונשארתי רק עם עוד שני גביעים...
 
מכיוון שתמיד שמחים אצלנו ללזניה

(או לפשטידת גבינות) אין לי בעיה לקנות יותר ממה שצריך. אם באותו שבוע אוכלים הרבה גבינות טריות, הן נגמרות. אם לא - הופכות ללזניה או לפשטידה.
אגב, בכורי מעדיף פשטידה על לזניה, אז אני משאירה בצד חלק מתערובת הגבינות ומערבבת לתוכה קצת מלח וקמח תופח והופכת לפשטידה.
 
למעלה