מ ש ה 53
Well-known member
סבא יקר!היי משה. לפני שאתה מתנפל ופוסל את כושר הקריאה שלו בשפה העברית, אתה חייב להבין שיש אנשים כמוני למשל
שסובלים מדיסלקציה קלה בקריאה ולכן "החלאה" נראית ונתפסת אצלנו כמו חלאה לפעמים אפילו, חמאה.
אם תרצה, צבא חמאה לישראל.
עכשיו זה בסדר?![]()
לגביך, אין לי בעיה גדולה מדי, שכן, אתה מזכיר מפעם לפעם את בעייתך וכפי שעשית כעת, אתה גם מסביר.
לכן, אם וכאשר יקרה מצב, בו "תיפול עלי" בשוגג, אדע כי שגגה היא ואבין זאת.
וגם אם חלילה יקרה הדבר, אבהיר שוב את עמדתי.
אמה מה? ככל שאני קורא כאן תגובות, אודה כי הטלה אינו מרבה לבקר פה. אז דחיל רמב"ם! מה רואות עיניי?
אדם שמכנה את עצמו "נעים", מופיע לו משומקום, ותוקף אותי במלים אלה: "נביא הזעם מיותר בארצנו"....
כי מה? ניבאתי פה משהו? הבעתי פה דעה '0מולנית' --- ככל שהיותי 0מולן ייחשב כפשע? לא מיני ולא מקצתי.
ולא כתבתי צבא חלאה, ולא החלאה. כתבתי ה-החלאה, עם הקפדה על הא הידיעה. לכן, אין שום קשר בין שתי המלים שבנדון.
אז או קיי. גם אם נניח שיש לך הפרעה כלשהי בכושר הקריאה, וגם אם נניח שכבר נתקלת בתגובה קודמת שלי,
שזכורה לך כבלתי הולמת להבנתך, וכעת החלטת ש'הנה, יש לך הזדמנות פז לתקוף'? קח רגע נשימה עמוקה,
וקרא בשנית את אשר כתבתי. כולה, כתבתי שם תגובה קצרה (ואגב עם שגיאת כתיב, כי התכוונתי לומר "למישהו"
וכתבתי "למישה" [והיי... מי זה מישה]? חיחיחי...
אז לסיכום:
א. ככל שאדם קורא לעצמו "נעים", אנא ממנו: שיבוא ויהיה באמת נעים - כפי המשתמע מהכינוי בו בחר.
ב. ככל שהוא גם מודע לבעיית הריכוז שלו, שיואיל ויקרא בשנית את אותה שורה שצרמה לו.
ג. מילא, אילו הכיר אותי מהעבר (כפי שאתה מכיר), ואילו הייתה בינינו כבר תכתובת מהעבר, יאללה. שיבוא וישפוך.
אבל מכיוון ש"איננו מכירים"? רק מתבקש עוד יותר, שיהיה זהיר במילותיו.
ד. אז זה כל שביקשתי ואף הסברתי זאת: כי מה כבר כתבתי לגביו?
"נראה שהטלה סובל מאי יכולת של קריאת השפה העברית. קרא שוב. רמז: בשום מקום לא נאמרה המילה שרשמת."
אז היות שכך, נראה שלא העלבתי וכן תבעתי את כבודי האבוד.
מקווה שכעת הובנתי.
שבת שלום!