בישולים לשבת

מ ש ה 53

Well-known member
היי משה. לפני שאתה מתנפל ופוסל את כושר הקריאה שלו בשפה העברית, אתה חייב להבין שיש אנשים כמוני למשל
שסובלים מדיסלקציה קלה בקריאה ולכן "החלאה" נראית ונתפסת אצלנו כמו חלאה לפעמים אפילו, חמאה.
אם תרצה, צבא חמאה לישראל.
עכשיו זה בסדר? :-):
סבא יקר!
לגביך, אין לי בעיה גדולה מדי, שכן, אתה מזכיר מפעם לפעם את בעייתך וכפי שעשית כעת, אתה גם מסביר.
לכן, אם וכאשר יקרה מצב, בו "תיפול עלי" בשוגג, אדע כי שגגה היא ואבין זאת.
וגם אם חלילה יקרה הדבר, אבהיר שוב את עמדתי.

אמה מה? ככל שאני קורא כאן תגובות, אודה כי הטלה אינו מרבה לבקר פה. אז דחיל רמב"ם! מה רואות עיניי?
אדם שמכנה את עצמו "נעים", מופיע לו משומקום, ותוקף אותי במלים אלה: "נביא הזעם מיותר בארצנו"....
כי מה? ניבאתי פה משהו? הבעתי פה דעה '0מולנית' --- ככל שהיותי 0מולן ייחשב כפשע? לא מיני ולא מקצתי.
ולא כתבתי צבא חלאה, ולא החלאה. כתבתי ה-החלאה, עם הקפדה על הא הידיעה. לכן, אין שום קשר בין שתי המלים שבנדון.

אז או קיי. גם אם נניח שיש לך הפרעה כלשהי בכושר הקריאה, וגם אם נניח שכבר נתקלת בתגובה קודמת שלי,
שזכורה לך כבלתי הולמת להבנתך, וכעת החלטת ש'הנה, יש לך הזדמנות פז לתקוף'? קח רגע נשימה עמוקה,
וקרא בשנית את אשר כתבתי. כולה, כתבתי שם תגובה קצרה (ואגב עם שגיאת כתיב, כי התכוונתי לומר "למישהו"
וכתבתי "למישה" [והיי... מי זה מישה]? חיחיחי...

אז לסיכום:
א. ככל שאדם קורא לעצמו "נעים", אנא ממנו: שיבוא ויהיה באמת נעים - כפי המשתמע מהכינוי בו בחר.
ב. ככל שהוא גם מודע לבעיית הריכוז שלו, שיואיל ויקרא בשנית את אותה שורה שצרמה לו.
ג. מילא, אילו הכיר אותי מהעבר (כפי שאתה מכיר), ואילו הייתה בינינו כבר תכתובת מהעבר, יאללה. שיבוא וישפוך.
אבל מכיוון ש"איננו מכירים"? רק מתבקש עוד יותר, שיהיה זהיר במילותיו.
ד. אז זה כל שביקשתי ואף הסברתי זאת: כי מה כבר כתבתי לגביו?
"נראה שהטלה סובל מאי יכולת של קריאת השפה העברית. קרא שוב. רמז: בשום מקום לא נאמרה המילה שרשמת."
אז היות שכך, נראה שלא העלבתי וכן תבעתי את כבודי האבוד.
מקווה שכעת הובנתי.
שבת שלום!

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כי מה כבר כתבתי לגביו?
"נראה שהטלה סובל מאי יכולת של קריאת השפה העברית.
תביט משה...
אני באמת לא אוהב לדחוף את אפי למקומות לא לי, אבל
זה קצת מעליב, אתה יודע.
זה כמו להגיד לו: אתה עם הארץ.
או כמו שאומר הדוד חנוכה (סנוקר): נטול השכלה בכלל.
אני בטוח לחלוטין שטלה נעים אינו נטול השכלה
ובוא נגיד או נניח שכן, האם כאן זה המקום הראוי לציין זאת?
בקשר ל"נביא זעם"...
אם זה פוגע אז זה באמת לא בסדר, אם כי אני דווקא מוצא הרבה חן במילה "נביא זעם".
"נביא זעם" זה נביא שחוזה אסונות עקב עיוותים מוסריים/דתיים.
חוזה אסונות, זה לא דבר פוגע או רע.
רק יחידי סגולה נחונים ביכולת הזאת.
הלוואי עלי להיות "נביא זעם". |חיוךרחב|

משתפרת1

Well-known member
אם למישה הייתה החוצפה לקרוא לאזור מסויים "מדגרה של קורונה", אני חושב שאת הכינוי הזה חייבים להדביק דווקא לצבא ההחלאה לישראל.
5 מתוך 6 בנות בקפסולה שלה נמצאות כעת במחנה המצורעים, אממממ... במתחם הקורונה הצבאי. אז כן, בהחלט מדגרה.

מ ש ה 53

Well-known member
5 מתוך 6 בנות בקפסולה שלה נמצאות כעת במחנה המצורעים, אממממ... במתחם הקורונה הצבאי. אז כן, בהחלט מדגרה.
הגרוע יותר הוא כל הקטע שתיארת מסביב, מעבר לתכולת ה"קפסולה". גם אם לא נרחיק לכת עד לבסיסו של הסיפור ונסתפק בכך שנתמקד בחופ"ל ועקשנותו הלא מוסברת, דיינו.

מקסים 45

Well-known member
נראה טוב. למנגולד טעם עז, לכן טוב לדלל אותו עם חמרים נוספים (אצלך- תפ"א).
אנחנו בבידוד, לכן אני מכינה ארוחה קטנה רק לנו ולנכד שמתבודד איתנו.
אתמול העברתי לבן כסף עבור סידורים, וביקשתי שיקנה היום חלה ועיתון לשבת עבורנו. מוקדם בבוקר כבר תלה על ידית הדלת את השקית עם המצרכים. לפני כשעה חזר שוב והביא זר גדול של ורדים בשלושה צבעים שונים ושתי קופסאות תותים. החליט לפנק אותנו. נס על נפשו כשאת ה"תודה" הנרגשת צעקתי מאחורי גבו המתרחק. ככה זה הגברים במשפחה, יעני קשוחים קשוחים, אבל הלב במקום הנכון.
טוב מאד, קשוחים קשוחים אבל הלב במקום הנכון.
מקווה שאתם רק בבידוד, ולא חולים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נראה טוב. למנגולד טעם עז, לכן טוב לדלל אותו עם חמרים נוספים (אצלך- תפ"א).
אנחנו בבידוד, לכן אני מכינה ארוחה קטנה רק לנו ולנכד שמתבודד איתנו.
אתמול העברתי לבן כסף עבור סידורים, וביקשתי שיקנה היום חלה ועיתון לשבת עבורנו. מוקדם בבוקר כבר תלה על ידית הדלת את השקית עם המצרכים. לפני כשעה חזר שוב והביא זר גדול של ורדים בשלושה צבעים שונים ושתי קופסאות תותים. החליט לפנק אותנו. נס על נפשו כשאת ה"תודה" הנרגשת צעקתי מאחורי גבו המתרחק. ככה זה הגברים במשפחה, יעני קשוחים קשוחים, אבל הלב במקום הנכון.
שולחת לך 2 זרים

קבצים מצורפים

• 20201218_131301.jpg
    20201218_131301.jpg
    1.1 MB · צפיות: 0
  • 20201218_131254.jpg
    20201218_131254.jpg
    1.7 MB · צפיות: 0

מ ש ה 53

Well-known member
אילו הייתי שומע סיפור שכזה רק ממך משתפרת, עוד הייתי מאמין שבצה"ל נוהגים במשנה זהירות. אבל נראה כי סיפורים שכאלה הם כמעט דבר שבשגרה, ורק מזל גדול הוא, שחיילנו עוברים את המסכת הזו פחות או יותר "בשלום". ואגב, מה קורה בנתב"ג? האם הבחנת בידיעה, ששם בכלל נאסר להגיע ולצלם? אבל כן. כל העולם הוגדר כעת כ"אדום" וסגר מס' 3 ממש בפתח. כי?

מ ש ה 53

Well-known member
תביט משה...
אני באמת לא אוהב לדחוף את אפי למקומות לא לי, אבל
זה קצת מעליב, אתה יודע.
זה כמו להגיד לו: אתה עם הארץ.
או כמו שאומר הדוד חנוכה (סנוקר): נטול השכלה בכלל.
אני בטוח לחלוטין שטלה נעים אינו נטול השכלה
ובוא נגיד או נניח שכן, האם כאן זה המקום הראוי לציין זאת?
בקשר ל"נביא זעם"...
אם זה פוגע אז זה באמת לא בסדר, אם כי אני דווקא מוצא הרבה חן במילה "נביא זעם".
"נביא זעם" זה נביא שחוזה אסונות עקב עיוותים מוסריים/דתיים.
חוזה אסונות, זה לא דבר פוגע או רע.
רק יחידי סגולה נחונים ביכולת הזאת.
הלוואי עלי להיות "נביא זעם". |חיוךרחב|
סבא!
צר לי על שלא הבנת (אותי) כראוי...
לא כתבתי "אתה כך וכך" או "אתה כזה וכזה".
במקום זאת, כתבי רק ש"נראה" כי.... ו"נראה" זה אולי רק "נראה לי" = לי, ולא לך או לו. סה טו.

ולגבי המושג "נביא זעם"?
אין לי בעיה שיאמרו זאת עלי. גם אשתי שתחיה מכנה אותי ממש בשתי המלים הללו לעיתים.
אבל כשהיא עושה זאת, היא בד"כ גם צודקת, ויש הצדקה למילותיה אלה. אז אין לי טענות.

לכן, והיות שבמקרה הנדון, לא הייתה לאיש כל עילה לכנותני "נביא זעם"? זה לא היה לעניין.
אבל נניח שהוא צדק. גם אם כן, הרי שהוא גם הרחיק לכת וכתב "מיותר". וזאת למה? את זה שכחת כנראה.

מ ש ה 53

Well-known member
לא שכחתי, פשוט מקווה שהפורום יתנהל על מי מנוחות ואיש יכבד את אחיו.
אחלה. אני מכבד, אבל אני גם שומר על כבודי המחולל, ככל שכבש תמים מנסה לפגוע בו. מה שמעניין אגב, זה שהטלה הזה נחבא בחיק אמו, והוא אינו טורח להגיב כאן כלל. רק אתה מנסה בכל כוח לסנגר עליו... חומר למחשבה...

למעלה