ביקורת די ראשונה לBewitched!

shiray

New member
ביקורת די ראשונה לBewitched!

Bewitched Review -- C+ I was mildly entertained, but thinking back, I realized how stupid and pointless it really was. Director: Nora Ephron Cast: Nicole Kidman, Will Ferrell Running Time: MPAA Rating: PG-13 by Lee Tistaert [ Lee's Reviews | ReviewMatch ] 2005-05-24 Bewitched is not the terrible movie I was expecting. But it’s also not a surprisingly good one. I thought the trailer was pretty ridiculous, and I thought the movie would be lucky to even live up to The Stepford Wives (C+). This movie is very light and predictable, and yet I managed to tolerate it and even mildly enjoy it; but still, I can’t really give it a good name. I was mildly entertained “in the moment,” but thinking back after the screening (a process that can be lethal with some movies), I realized how stupid and pointless it really was. Will Ferrell stars as a TV producer who is looking to remake the classic show, Bewitched, which is about a witch. They are in need of a female lead who can wiggle her nose like their previous star. He then bumps into a very attractive yet clumsy and shy woman (Nicole Kidman) who fits the bill to a tee – except she has a secret: She actually is a witch. She has powers to do most of anything with the click of her fingers but he is oblivious to that. She’s hired and is a sensation, and then the two start falling in love with each other. The movie has that cute chick flick feel, but I didn’t find the tone painful. I thought Nicole Kidman did a pretty good job (she has an innocence and a level of vulnerability I felt was believable), and I thought Will Ferrell was actually amusing (even as a fan of his, I was cringing during the trailer). But on paper I bet Bewitched is quite mediocre, which makes me wonder why Nicole Kidman and Will Ferrell would commit – did they know that they could save the show? Or was Bewitched just the chance for these stars to work together, and with director Nora Ephron? She was, in fact, the director of Sleepless in Seattle and You’ve Got Mail, two of the biggest chick flicks ever made. Throughout the movie I was comparing it to Melinda & Melinda (C+) since that featured Will Ferrell as well, and I didn’t think he was funny in that. I was bored during Melinda and I wasn’t bored during Bewitched. But comparing the two movies, I feel that Woody Allen actually tried for some substance with Melinda; Bewitched is just the formulaic romantic comedy fare we know so well. The story is pretty stupid, but Ferrell has a gifted ability to do a lot with deadpan delivery. There are moments that are a little over the top and a bit too silly, but I ended up chuckling to a decent extent when he was onscreen. And I actually somewhat enjoyed the romantic scenes between his character and Kidman’s; their chemistry kind of worked despite their light material. But that is the problem I had with Bewitched – it’s just light and predictable substance. The movie doesn’t have any big selling points in the material (in terms of jokes you remember afterwards) and rather just relies on the chemistry between the two adorable characters/stars. Without Ferrell and Kidman, Bewitched would be a very average television series adaptation, and that is usually a sign that a movie didn’t really work as a whole; the material needs to sell on its own. I had watched Kicking & Screaming (C+) recently for a second time and my opinion changed since my first viewing back in December. A few scenes that I had originally enjoyed had been cut, and a few new bits had been added that I didn’t think worked (it had turned into more of a family movie) – and overall, I thought it was a mediocre flick. Not even Ferrell’s enthusiasm completely sold me this time, and I noticed how much the material was lacking. Both of these movies are similar in terms of an actor or two making the best out of a very average script. And I did think Ferrell and Kidman achieved more in Bewitched than Ferrell did in Kicking & Screaming, but I still wouldn’t be able to fully recommend this to friends, nor many people in general. Yeah, I found it enjoyable in the moment, but the movie was completely forgettable by the time the ending credits played. Sometimes that can be an okay thing, as it works as an easy diversion, but that can also be the description for DVD rentals. Being with a good audience probably helps enjoyment of a movie (which could’ve happened here), but a true test is watching it on DVD and seeing if the experience holds up. And I bet if I watched this movie on my own without an enthusiastic crowd (which I did have at this screening), my opinion might only be a slight notch above Kicking & Screaming. The movie is recommended to fans of this “cute” genre, but otherwise this is matinee material at best. Grade: C+ האמת שדי ציפיתי לביקורת כזאת. אני רק שמחה שהוא לא אמר שניקול משחרת גרוע, אחרי שירדו על המשחק הקומי שלה בTSW (לא ממש הבנתי למה. כלומר ברור שהיא יותר דרמתית, אבל המשחק שלה בTSW היה אחלה לדעתי. ). מה שכן, אני לא יודעת כמה לסמוך על הביקורת הזאת, בהתחשב בזה שהוא נתן ללידה D (איך?!?!?!?!?!)

GK_FF

New member
מאיפה הביקורת..? ../images/Emo13.gif

נחפש אם יש להם משהו על קסם מעשי..

shiray

New member
חחח מעגבניות רקובות.

יש להם ביקורות על ה-כ-ל חחחח http://www.rottentomatoes.com/m/practical_magic/

GK_FF

New member
תודה!

עוד מעט אקרא אותה, אבל רק לפני זה, הדלקת לי שוב את מתג ה"קסם מעשי" במוח שלי ויצאתי בעצמי לחפש ביקורות בגוגל (הזכרתי כבר שלא מפריע לי שבוע שלם רק לשמוע זיוני שכל על הסרט..?). חשבתי כבר שקראתי כל ביקורת קיימת (כולל כל ביקורת קטנה של עובר אורח בIMDB.
), אבל מסתבר שלא! להלן ביקורתי על הביקורות.
http://movie-reviews.colossus.net/movies/p/practical.html ביקורת נחמדה, הסכמתי עם כמה דברים שנכתבו אבל לא הייתה פה דיעה ממש מוצקת, מפורטת או מיוחדת על הסרט, שום דבר שלא קראתי כבר, הביקורת פשוט לקחה את הסרט כ"עוד סרט מהשורה" וכך ביקרה אותו. אבל אחרי כל זה הוא נתן לסרט רק שני כוכבים וחצי מתוך 4!!!! אז אני לא יכול לאהוב את הביקורת יותר מדי, חוצמזה שהוא מתלונן המון על הסוף שלדעתי בכלל לא נטוראי וממש מתוק.
אז העמדה שלי לגבי הביקורת היא בינונית. http://www.splicedonline.com/98reviews/pracmagic.html אוקיי, גרוע, גרוע, גרוע!!! הבן אדם בכלל התרכז בסרט?! בחיי ביקורות כאלה כל כך מעצבנות אותי!! מה הקטע הזה שהוא בא לסרט ישר בכזאת גישה שלילית?! נשבע שנראה לי שהסיבה שהסרט כל כך לא הצליח זה כי הוא יצא בארה"ב. לא יודע אין להם ראש לסרטים קצת שונים שלא הכל ברור מאליו ומוסבר. נתחיל בפסקה השניה בביקורת
was rolling my eyes in the first 60 seconds when the movie opened with a colonial history lesson about a family of witches while one of them is shown about to be hanged (the usual burning or drowning would be too gruesome for a light comedy).​
מה הקשר עכשיו לשריפה וטביעה? הדיעה שלי היא כזאת: מצד אחד, הוא דווקא ממש צודק, טביעה ושריפה זה באמת ברוטאלי מדי בשביל סרט שמנסה להשאר שקט ומתוק, אז מה הבעיה? ומצד שני אני בכלל לא חושב שזה היה קטע של השתפנות מצד היוצרים, אני אפילו לא חושב שהם העלו את הדבר הזה על הדעת שלהם (הכוונה רצו לשרוף אותה אבל פחדו שזה אלים מדי). הסרט פשוט ככה וזהו, למה הוא חושב שרק בגלל שזה לא אלים זה מצונזר? שתי פסקאות לאחר מכן:
Reluctant sorceress Bullock absentmindedly stirs her coffee by telekinesis in two separate scenes, but when her sister's serial killer boyfriend is holding a gun to her head, neither of them has the presence of mind to use their powers against him. It would make sense, and therefore resolve the story too quickly.​
עד כמה סגור הבן אדם שכתב את הביקורת..? זה שהן מכשפות לא אומר שהן יכולות לעשות כל דבר ולירות כדורי אש ושטויות כאלה, הבן אדם שכתב את הביקורת נראה לי ממש אטום. כל היופי של הסרט שהקסם בו הוא רק במגע קליל. שלא נדבר על זה שאומרים בסרט שג'ילי לא יודעת קסמים הכי טוב וסאלי מנסה להמנע מלהשתמש בהם בכלל. ולסיום, זה שבכל יצירה כשיש מישהו עם כוחות קסם הם מופרזים לגמרי ובלי מיתון בכלל לא אומר שזה גם פה, ובפעם השלישית אגיד שמי שכתב את הביקורת אטום וסגור. וכבר פסקה אחרי:
Meanwhile, everyone in the audience has thought of half a dozen witchy ways (and two or three more conventional ones, like running away in the scene where he takes a leak) by which to defeat the thug.​
שוב אני מוצא את הכותב אטום, הסרט מנסה להיות באווירה מאוד ריאליסטית ולא חרטטנית כמו רוב הסרטים האמריקאיים, אי אפשר באמת לשפוט שתי נשים במצב שלהן ו"למה הן לא ברחו"" אה וזה בלי להתיחס בכלל לעובדה ש - המפתחות היו אצל ג'ימי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! למען השם, עזבו את העובדה שיש שוט שרואים אותו משתין ומשחק איתם בידיים שלו - הן אומרות את זה במפורש!
We're not supposed to wonder why Bullock doesn't keep her husband home on the morning she knows he's going to die because of a family curse.​
וכמובן שוב, הכותב פשוט אטום לחלוטין, הוא לא חשב לדוגמא ש.. קודם כל היא מספר לא קטן של שנים היא חיה עם בעלה ולא קרה כלום, לכן אוליי היא לא רצתה סתם להלחיץ אותו בסיפור הקללה. שנית היא החליטה להרוג את החיפושית בעצמה, מה המבקר ציפה, שהיא תתחיל להגיד לבעלה שיש קללה, אסור לו ללכת אסור לו לזוז אסור כלום? בסופו של דבר זו קללה, להרוג את החיפושית הוא הדבר היחיד שיכול לעזור, לא שום דבר אחר, מהמוות הזה אי אפשר לברוח.
Later, after the sisters accidentally kill Kidman's violent beau, we're not supposed to ask why they conjure up a spell to get rid of the cops, instead of just using their magic to get rid of the body.​
ושוב כמובן, "המכשפות הכל יכולות", הבן אדם ממש לא קלט עם איזה סוג סרט הוא מתעסק. אני אומר - למה שהן לא יעשו כישוף שכל העולם יאהב אותן? כן, זה ייפתור הכל. -_-
What's more, we're supposed to ignore the fact that they keep the dead guy's car in their driveway, arousing suspicion.​
אוקיי: מהההההה???????? בונא הבן אדם ראה את הסרט בכלל אוסתם קרא תקציר של שורה והחליט לקטול?! כל הרעיוןןןןןן הוא שהמכונית של ג'ימי אצלהן!!!!!!!!!!!!!!! בגלל זה גארי בא יאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אומרים את זה במפורש!!!!!!!!!!!!!! (זה אפילו לא "מרומז") אין טעם להתייחס לפסקאות האחרונות, המבקר הזה דפוק. קטלתי מספיק, אין לי כוח לקרוא עוד לעת עתה (וצריך להשאיר לפעם הבאה שהמתג יופעל). נמאס לי כבר שכל הביקורות או קוטלות או בינוניות, למה אף אחד לא מתייחס למשל לויזואליות המדהימה של הסרט או הדמויות המצוינות ומיוחדות והאווירה והעלילה המושלמת, סרט פשוט מצוין. *מאוהב* עד כאן להיום.

Kidmaniac Liron

New member
אומייגוד

הצטרף לפורום מישהו שכותב הרבה! ברוך הבא באמת!
באמת הצחיקה אותי הביקורת השנייה: גם כותבים עובדות לא נכונות וגם מעבירים עליהן ביקורת. OH WELL! אם היית שואל אותי לפני שבוע, הייתי אומרת לך שזה אחד הסרטים של ניקול שלא היה אכפת לי אם היא הייתה מותרת עליהם. אבל אחרי שראיתי את ההתלהבות שלך ממנו, נזכרתי שהייתה תקופה שגם אני ראיתי את הסרט בערך 234234 פעמים, אז כנראה שכן מצאתי בו משהו
בכל אופן, MR! ו CM עדיפים

GK_FF

New member
CM עוד לא ראיתי..

לא יודע מתי ייצא לי לראות אבל זה מעניין אותי, ואת MR לא אהבתי. אבל אני ממש שמח שדווקא היא שיחקה בקסם מעשי, כל הליהוק בסרט הזה מושלם, אם זה לא היה מובן כבר שלדעתי כל הסרט הזה מושלם והטוב ביותר שיכל להיות ואין צורך בשום שיפורים. הליהוק מצוין, אני מרגיש כאילו הדמויות זה ממש האנשים שמשחקים אותן, כל דמות ודמות התלבשה כל כך טוב לתפקיד, בקיצור לא היה יכול להיות טוב יותר.

shiray

New member
את מולאן רוז' לא אהבת?

אוףףףף למה? חחחחח פרוע מדי? הזוי מדי? מודע לעצמו מדי? חחחחח ולהבהיר- אני מתה על הסרט הזה. אחד הסרטים הגאוניים (בגלל השילוב של השניים הראשונים עם השלישי בין היתר...).

liat tal

New member
ברוך הבא!

לא אהבת את MR? איך? כלומר למה, מה לא אהבת בו? ותראה CM!!!! סרט מדהים!!!!!

GK_FF

New member
מה שלא אהבתי בMR........

קודם כל זה היה קולני ורעשני מדי, העיצוב הוויזואלי לדעתי לא פחות ממדהים (והסצינה שהם הופכים לענקים ורוקדים בעיר פשוט... אורגזמה! XD), אבל אני חושב שסרט כזה היה צריך להיות יותר רגוע ומתוק מבחינת הסאונד אפקטס ודברים כאלה. שנית שנאתיייייייייייייייייייייי את הדיאלוג! הוא היה כל כך לא אמין! הדמות של יואן מקרגור מעצבנת טיכו!!!!!!!!!!! והדמות של ניקול שיטחית מדי ולא מעניינת ולא מתעמקת. שלישית לא סבלתי את המוזיקה, לא הצלחתי להקשר אליה בכלל (ואני דווקא אחד שמחבב מחזות זמר (לדוגמא אני מאוד אוהב רוקי הורור)), היא הייתה יותר מדיי עמוסה בצלילים מכדי להבין מה השיר רוצה ממך (בשונה מ, לדוגמא, השירים ברוקי הורור), ועד שהצלחתי להתרגל לשיר הוא נגמר. במילים אחרות לא רק שהשירים היו עמוסים ולא גילים (לפחות לא בשבילי) גם לא נתנו מספיק זמן להרגיל את האוזן אליהם. רביעית ועדיין בקשר למוזיקה, מילות השירים פשוט לא היו מעניינות, הן לא באמת סיפרו סיפור אלה סתם היו שם כדי שנשמע קצת מוזיקה (בשונה מ, שוב, רוקי הורור....... אבל תחשבו על עוד מחזות זמר), הכל התבהר מאוחר יותר כשהבנתי שכמעט כל הפסקול מבוסס על שירים קיימים - ולמה ששירים קיימים ינסו לספר סיפור..? (ובכן, הם לא, בטח שלא בפירוט שאפשר לעשות (ראה ערך רוקי הורור. סתם. תחשבו גם שיקאגו לדוגמא......) חמישית כהרחבה לטענה שלי שהסרט היה צריך להיות רגוע יותר, זה מתקשר להכל, סאונד אפקטס, בימוי משחק, טקסטים, זוויות צילום, עריכה, בדיחות. בקיצור הכל. הסרט הרגיש יותר מדיי צעקני, יותר מדי היסטרי, לא מצאתי בו רגש וקסם. הייתי אפילו אומר שכל הבדיחות הרגישו לגמרי תינוקיות וגם באו בכזאת צורה היסטרית וגסה שהרגשתי כאילו היוצרים אומרים "תצחק!!!!!!!!!!!! תצחק!!!!!!!!!!!!!!!!! הנה הייתה פה בדיחה, לא הבנת?! תצחק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". זה היה מגעיל. ושישית כהמשך להתלוננות שלי על העריכה, העריכה בסרט לדעתי הייתה ממש לא טובה, נראה כאילו העורכים גילו פעם ראשונה שאפשר לעשות הילוך מהיר והילוך איטי ופשוט השתמשו בזה במשך כל הסרט פעם ככה פעם ככה - חלאס!! אני לא מצליח להתרכז כבר במה שקורה!! חוצמזה הרבה זוויות צילום היו פשוט מקורבות מדי עד שלא הבנתי בכלל מה קורה בתמונה המלאה. לדוגמא אני עדיין לא מבין מה קרה בחדר ההוא שאיזה כושי בא ונתן אגרוף לארוס של סטין (זה מה שקרה שם..?). גם שנאתי את הסוף אבל זה לא דבר שונה כי שנאתי הכל בסרט הזה. האמת שהצפיה בסרט הייתה עבורי ממש סבל והרגשתי הרבה חוסר נעימות. בקיצור ממש לא אהבתי.

Kidmaniac Liron

New member
אני ממליצה לך לראות את הסרט שוב

לא כי אני מזלזלת בדעתך, אלא כיוון שגם לי היו דעות דומות אחרי הצפייה הראשונה שהשתנו לגמרי אחרי צפיות חוזרות. ומה שמצחיק זה שהיו לנו בדיוק אותן טענות... אז בקשר למוסיקה - זה המפתח לדעתי. אני ממש זוכרת שלא אהבתי את זה בפעם הראשונה ששמעתי את זה, זה נשמע לי צעקני מדי ומין עיבודים סוג ז' לשירים מודרנים. אבל, אחרי שהקשבתי ל soundtracks, התאהבתי בזה. וברגע שאתה אוהב את המוסיקה, חווית הסרט אחרת לגמרי, בגלל שבשבילי, השירים הם חלק בלתי נפרד מהסרט, אם לא הכי חשוב בו. בקשר למה שאמרת על הדיאלוג ועל ה"רוגע" של הסרט - גם כאן, אני חושבת שצפייה נוספת תעזור. אני חושבת שהדיאלוגים מדהימים - בגלל שיש כאן שילוב אמיתי של סאטירה, דרמה וכמובן טרגדיה. בקיצור, חבל לי להרחיב פה, אני באמת ממליצה לראות שוב. אם גם אז לא תאהב - לא נורא, לא כולם מושלמים
(בצחוק
) ואם כן - אז אשמח להרחיב!

GK_FF

New member
האמת ש..................

אני יודע. אני יודע שאם אראה את הסרט שוב אוהב אותו, אבל לא ארגיש טוב עם זה. כי אני אזכור מה הייתה הדיעה הראשונה שלי. בדיוק כמו עם שיקאגו, את לא יודעת כמה שנאתי את הסרט בפעם הראשונה, אבל אח"כ ראיתי את ההצגה, ואז רציתי לבדוק את הסרט שוב, ובסופו של דבר התאהבתי והייתה לי תקופת חרישה עליו. הדיעה שלי על שיקאדו ומולאן רוז' הייתה בדיוק אותו דבר בפעם הראשונה וזאת הסיבה שאני חושב שהדיעה שלי גם תשתנה על MR. עוד דוגמה היא הדוויג והשארית העצבנית שהיה לי מאוד קשה להנות ממנו בצפיה ראשונה וגם עליו בסופו של דבר הייתה לי תקופת חרישה. רק על רוקי הורור לא! רק בזה התאהבתי מהצפיה הראשונה. אחח, צריך יותר סרטים כמותו. ראית את הסרט..? (מופע הקולנוע של רוקי) אגב יש סדרת אנימה (אנימציה יפאית) שתמיד מולאן רוז' מזכיר לי, אני מאוד אוהב את הסדרה (גם הקומונה שלי עליה) והייתי שמח אם היית מנסה אותה.. אבל זה בסדר אני סתם אנוכי הייתי שמח שכמה שיותר ינסו אותה אני הרי מת עליה.
בכל אופן זאת לא איזו סדרה שיש בארץ זה משהו שמורידים מהאינטרנט..... סתם פרסומת קלה לסדרה שאני אוהב כ"כ.

shiray

New member
אתה לא רוצה לאהוב את הסרט?!

האמת שMR היה הסרט הראשון בערך מאז מלך האריות, שבכיתי בו בקולנוע (פולניה שכמותי. מתפדחת. ), ככה שאני לא אוכל להגיד לרגע שהוא לא ריגש אותי. מה שכן- הגעתי אליו לא מוכנה. לא שמעתי עליו כלום לפני כן חוץ מזה שזה מחזמר עם חידושים של מדונה, דיוויד בואי וקווין. זהו. בהתחלה פשוט הייתי בלהם טוטאלי. אני עוד זוכרת שכשחזרתי הביתה עברה תקופה מסוימת והייתי חייבת לראות שוב את הסרט, רק שאז היה לי אינטרנט ישן ואיטי, אז פשוט השגתי לי רק את החלק השני מרוב שזכרתי אותו לטובה ואת הראשון לרעה. כלומר לא לרעה, אבל לא הצלחתי ממש לעכל אותו. רק כשקניתי את הדיוידי וראיתי שוב את ההתחלה, מתוך הכרות עם הסרט- אהבתי. האמת אבל שככה זה כנראה באז- גם את רומאו ויוליה שלו ראיתי פעם ולא סבלתי, ובפעם השניה (אחרי MR) התאהבתי בסרט. חחח והאמת שלי יש נסיון הפוך- את שיקאגו מההתחלה אהבתי (אחרי כל הבאז סביבו והאוסקרים הגעתי למסקנה שזה מוגזם וזה פגע קצת בהנאה שלי ממנו, אבל עדיין) ורוקי היה לי הזוי מדי...

GK_FF

New member
אני לא רוצה לאהוב את הסרט..

כי זה לא מרגיש טבעי ונכון, כי הדיעה הראשונה שלי הייתה שנאה וסלידה. ואני לא אוהב מלך האריות, אני בכלל שונא דיסני (וזה מהכרות עמוקה איתם, בעבר הייתי קונה כל סרט שלהם אפילו את ההמשכונים הזוועתיים שגורמים לי לתעב את החברה המגעילה הזאת יותר).

shiray

New member
חחחח אני פשוט הפסקתי

בשניה שחשבתי שהם מתדרדרים (אי שם עם טרזן נדמה לי...). ויש המון סרטים שזה הפוך- בצפייה ראשונה אוהבים ואח"כ פחות ופחות... אז אתה פשוט רוצה לראות כל סרט פעם אחת, לא משנה מה? העיקר שהרושם הראשוני לא ייהרס?

GK_FF

New member
לי דווקא..

לא קרה שראיתי סרט שפעם ראשונה אהבתי ופעמים אחרות לא.. קשה לי מאוד להתאהב בסרטים בכל מקרה. בכל אופן לא קשור לרושם ראשוני, זה פשוט שאם כדי לאהוב סרט אני צריך להתרגל אליו אז זאת כבר לא אהבה זה הרגל, וזה מה שאני צריך לעשות כדי לאהוב מולן רוז אז...

shiray

New member
זה לא ממש להתרגל

אני זוכרת שבפעם השניה שראיתי את החלק הראשון של מולאן רוז' ממש לא הבנתי איך לא אהבתי את זה.

Kidmaniac Liron

New member
כן כן... ראיתי את The Rocky Horror

Show..... לא נפלתי מהכסא אני מודה ומתודה - אף פעם לא ראיתי אנימה. למרות שיש סרטים מצוירים יפנים שממש ברשימת ה MUST SEE שלי, אבל עוד לא הזדמן לי לראות אותם

GK_FF

New member
טוב בכל אופן..

זאת סדרה ולא סרט.. אך לא אטריד אותך יותר בזה! *בורח*

למעלה