ביקורת אלבומים - Rihanna - Talk That Talk

2Dirrty4U

New member
הוא בדיוק מתנגן לי בשאפל של האייטונס

ואני פשוט מכורה לקטע הזה בשיר: "If I turn it leave it, turn it up Then I drop it, drop it Tell ya making faces All the love you want Tel me stop it I’mma do it do it do it Till you can’t take no more Till my lipstick ain’t up on my face no more I’mma do it do it do it On the bed on the floor on the couch Only cause your lips say make it to my mouth Just because I can’t kiss back Doesn’t mean you can’t kiss that" מבחינתי הקטע הזה עושה את כל השיר.

candyheart

New member
אין ספק שהוא הכי פחות טוב באלבום

הוא סתמי למדי ולא הצלחתי למצוא בו כלום בינתיים.

theone24

New member
רצועה 11 - Farewell

השיר שסוגר את האלבום במהדורתו הרגילה. Alex da Kid, מפיק הבלדות זוכה הגראמי, שאיתו היא כבר עבדה בשיר ההמשך של Love the Way You Lie (Part II) באלבומה הקודם, חוזר בשנית לשתף איתה פעולה, והתוצאה הסופית היא השיר בעל השם הכל כך מתאים לסגור אלבום - "להתראות". אני יודע שחלקכם די התרגשתם ממנו, אבל האמת שאני מצאתי אותו די משעמם, וממש לא עומד ברמה של הלהיט שלה ושל אמינם, בשני גירסאותיו. יש בו רגעים נחמדים, אבל בסופו ש לדבר הוא די...רגיל. מבחינת ליריקה הוא בנוי וכתוב בצורה טובה, וזה אחד הפלוסים שלו באלבום שרובו פשוט ריק מתוכן. ובכלל, זה די מצחיק שהבלדה הטובה ביותר של האלבום נמצאת במהדורת הדלוקס שלו. סינגל? לא.
וחצי http://www.youtube.com/watch?v=_MOiwCMn30k&feature=fvsr

spiceupmylife1

New member
הוא מרגש אבל לא כמו Russian rullette

שאני פשוט לא מסוגלת לשמוע אותו בלי לבכות במיוחד עם הקליפ.... אבל הוא חביב בלדה רגילה...

The Gloaming

New member

אני לא יודע אם זה בגלל שאני רגשן לאחרונה
אבל השיר הזה ריגש אותי מאוד מאוד עד כדי בכי מספר פעמים. לריאהנה אולי היו בלדות טובות יותר כמו רולטה רוסית או אוהבת את הדרך שאתה משקר חלק 2, אבל מה שמייחד את הבלדה הזאת זה החיבור בין המוסיקה המלחיצה לבין המילים המרתקות. היא מצליחה להעביר סיפור בצורה כ"כ מושלמת - אין הרבה זמרות כאלו היום. השיר הזה גרם לי לתת לאלבום שמיעה אמיתית וכנה, בלי דעות קדומות וגרם לי לעוף על האלבום - אז אני חושב שזה יקרה גם לאחרים אם השיר הזה ייצא כסינגל. אניכ בר מדמיין לו קליפ תקופתי בשנות ה 50, ריאהנה נפרדת מהבן זוג שלה בנמל, עולה על ספינה, וברקע רואים את הזכרונות שלהם במשך השנים, והקליפ מסתיים עם דמעה של כל אחד מהם...

WhyTheFace06

New member
סגירה טובה לאלבום.

זה היה מעולה אם הוא היה שיר אישי, שמוקדש למישהו שהיה לה. אבל זה לא ייקרה כי בשנתיים האחרונות לצערי אין לה חיים, ואין פלא שהיא מתגעגעת לחיים האישיים שלה. פחות או יותר מסכים עם מה שכתבת, למרות שהוא לא משעמם. הפקה טובה, שירה טובה ומרגשת, ובכל זאת די שיר רגיל.

משעמם

אין בו שום דבר מיוחד,חוץ מהמילים. אבל לא יודעת לא מתחברת בנתים לשיר הזה .

candyheart

New member
התאכזבתי ממנו האמת...

בהצצות הוא נשמע כמו שיר שאני אוהב...ובכלל,מתאים לי לאהוב בלדות מהסוג הזה.אבל התוצאה די נמרחת ומאוד סטנדרטית.גם המילים לא עשו לי משהו מיוחד.השיר הוא בסדר כשלעצמו אבל היו לה בלדות טובות יותר מזה בהרבה.

theone24

New member
רצועות הבונוס

Red Lipstick - בYou da One היא התנסתה עם זה קצת, אך Red Lipstick הוא שיר שבנוי לגמרי על טהרת הסאונד הכי חם כרגע במיינסטרים (ותודה לבריטני ספירס וד"ר לוק) - הדאבסטפ. לא ברור לי מדוע השיר נכנס רק למהדורת הדלוקס, מדובר בשיר מדבק ומופק כהלכה שבהחלט יכל להחליף כמה מהשירים הפחות טובים באלבום. הליריקה חוזרת על עצמה שוב ושוב - בתים ופיזמון, וזה המינוס היחידי שלו, אבל כבר התרגלנו לזה במשך רוב האלבום. סינגל? כנראה שלא, מופיע בדלוקס, וחבל.
וחצי http://www.youtube.com/watch?v=JiElde3I80s (ההצצה ממש לא עושה חסד לשיר) Do Ya Thang - אולי יש כאלה שאהבו, אני אישית השתעממתי. פילר. סינגל? לא.
http://www.youtube.com/watch?v=hEL8SXgZ0KI Fool In Love - והנה הגענו אליה! ה - בלדה של האלבום! רירי בוחרת לפתוח את האלבום עם ד"ר לוק, ואף לסיימו (במהדורת הדלוקס) יחד איתו. שוב, כמו השירים הרגועים באלבום, מדובר בשיר שכתוב בצורה טובה, ומזכיר (מאוד) את Criminal של בריטני ספירס. ריהאנה מתוודה בפני הוריה שהיא מאוהבת בגבר הרסני, ועל אף שהיא יודעת שהוא לא טוב בשבילה, היא נשארת איתו. המינוס היחידי שמצאתי בו הוא שהוא פשוט מסתיים מהר, באמת - בית פיזמון בית פיזמון וזהו. סינגל? בהחלט! ואם אפשר אז לשחרר את האלבום מחדש ולהכניסו כשיר מן המניין!
וחצי http://www.youtube.com/watch?v=tDuVd9-gOFA&feature=related (שוב, הקישור לא עושה חסד לשיר)

The Gloaming

New member
הממממ

טוב.. אני מודה שלא השקעתי יותר מידי שמיעה בשירים האלו, למען האמת רק שמיעה אחת, אבל הספקתי להבין שאני לא מטורף על השירים האלו. טיפשה מאוהבת - יש לו את אפקט הוואו, אבל בתאכלס, אין לשיר הזה שום בשר. נמרח מידי לדעתי (מצחיק שזה בדיוק ההפך הגמור ממה שאמרת
). ליפסטיק אדום - אני מרגיש שההפקה של השיר הזה קצת מוגזמת מידי. יותר מידי רעש וצלצולים שבקושי אפשר להתייחס לקיום של ריאהנה בשיר. אני לגמרי יכול להבין למה הוא לא נכנס לאלבוםת - מעבר לזה שהוא לא מתאים לקו הכללי של האלבום.

שמעתי פעם שניה..

ועדיין לא יודעת מזה היה ? חלשים במיוחד השיר ה-1 וה-2 . השלישי נשמע מעניין.

candyheart

New member
ככה...

Red Lipstick - נחמד.אני צריכה עוד כמה שמיעות.
Do Ya Thang - חמוד מאוד וכיף לשמיעה.הבעיה היא שהוא קצת נעלם...הוא לא בולט מספיק ונוטה להישכח.
Fool In Love - זה שיר שאני צריכה לשמוע פעמים נוספות כי באמת שהוא נשמע כמו משהו שאני מאוד אוהב בהמשך.כרגע הוא נשמע די טוב.
וחצי

theone24

New member
לסיכום

Talk That Talk מציב את ריהאנה כשנתיים אחרי הקשר עם כריס בראון, ובמקום הכי אופטימי שהיא הייתה בו מאז. היא עושה כל שביכולתה להראות לנו שזה כבר מאחוריה עם מקצב שירים אופטימים, שמחים ולרוב חסרי תוכן. מתקפת היח"צ אולי הייתה רוצה שנאמין שמדובר ב"אירוטיקה" של שנות ה2000, אך לצערם זה לא הסיפור. כן, מדובר באלבום הרבה יותר בוטה וישיר ממה שהיא מכרה לנו עד עכשיו, אך לשיר על עוגות יום הולדת (ולא משנה למה את מדמה את זה) לא הופך את האלבום הזה לתאום של אחד האלבומים הכי שערורייתים שיצאו בתולדות הפופ. Talk That Talk בבסיסו הוא לא אלבום רע, אין בו שירים באמת גרועים, הבעיה שאין גם יותר מדי שירים טובים. הוא בנוי ככה שיספק לנו עוד מספר להיטים שיחזיקו אותנו בשנה הקרובה, עד ההוצאה המחודשת שתבוא עלינו לטובה, אבל לא מעבר. ריהאנה היא ממזמן לא רק זמרת צעירה מברבדוס, היא מותג, וככזה צריך לשמור, לטפח ולהזין אותו כל הזמן בחומרים חדשים. להגיד שיצאתי מאוכזב? אני לא יכול להגיד. בסופו של דבר היא סיפקה לי את ה3 - 4 שירים שבוודאי יהפכו ללהיטים ענקיים עד סוף השנה, עם עוד כמה שירים בין לבין, טובים יותר או פחות, וזה למעשה כל מה שאנחנו מבקשים ממנה. באיזשהו מקום הוא מראה בדיוק כל מה שרע בתרבות המיינסטרים היום - אלבומים מופקים כהלכה המכילים לרוב שירים חסרי תוכן, אבל אי אפשר להפיל את האשמה על ריהאנה לבד, בסופו של דבר, היא לא שרה שירים עם משמעות אמיתית מאז 2009... את תפקידה היא ממלאת כהלכה - זמרת להיטים, וככזאת, היא בין כוכבות הפופ הגדולות והמצליחות ביותר שיש כרגע. עוד בסיכום האלבום הקודם כתבתי שהגיע הזמן לצאת להפסקה ולתת לנו להתגעגע, אבל עושה עושה רושם שזה לא יקרה בקרוב, אז אני מניח שנתראה בנובמבר של שנה הבאה.
Talk That Talk -
וחצי

The Gloaming

New member
על הרוב אני מסכים

וכנראה שכל העולם מסכים איתך - כי העובדה בפועל שהיא לא מצליחה למכור אלבומים - אלא רק להיטים. אבל מה שאני לא מסכים עליו, זה שהיא זמרת של להיטים. אמנם הם אלו שנמכרים. אבל בתוך האלבום אני מצליח לראות את הנשמה של ריאהנה, ולא רואה אותה כמכונת להיטים (בניגוד לפרי למשל). נכון, אפשר להגיד שהמילים בוטות בשביל יח"צ, מצד שני - היא בחרה במילים מאוד מאוד בוטות, שיוצאות מגבולות המיינסטרים שבעייני זה יותר לקיחת סיכונים מאשר יח"צ, ואני מוריד בפניה את הכובע על זה. כמו שאמרתי מקודם, אחרי 2 אלבומים מעולים עם קצת דופי, היא קנתה אותי עם אלבום שברובו מושלם (כי בכל זאת אי אפשר לעשות אלבום שלם שבו כל השירים באותה הרמה, אבל אם מסתכים על המכלול של האלבום), ואני בציפייה לראות כמה רחוק היא תלך באלבום הבא.

theone24

New member
הקטע שרשמת על המילים הבוטות

דווקא די מעניין ולא ראיתי אותו ככה. בעייני זה נראה כמו תעלול יחצ"ני שיצדיק את פירסום האלבום "כארוטיקה של שנות ה2000", תעלול שלא הצליח, אבל אולי יש משהו במה שאתה אומר. מעבר לזה, בRated R היא הצליחה לעשות את השינוי מזמרת להיטים לזמרת אלבומים, אבל אז הגיע LOUD, שהיה לא רע, אבל אנשים זוכרים אותו בגלל הלהיטים, ואילו את Rated R זוכרים בזכות האווירה המלנכולית והאפלולית שלו. ככה שניתן להגיד שהיא עשתה צעד קדימה שתיים אחורה, וחזרה להיות שוב זמרת להיטים. בכל אופן, תודה על התגובות, אסף.

על הפסקה השנייה

אני אומנם אוהב את כל תק' לאוד ונראה שגם את תקופת TTT אבל כשחושבים על זה אני די מאוכזב מהדרך של ריהאנה מאז RR,זה באמת מרגיש כמו צעד אחורה על אף שהמעמד שלה התחזק. אני מקווה שבאלבומים הבאים היא באמת תשים פחות דגש על נטו להיטים ויותר להביע את עצמה ולהתפתח כאומנית. ותתקדם לכיוונים מעניינים יותר.

למעלה