ביקורת אלבומים - Rihanna - Talk That Talk

candyheart

New member
הוא מאוד התחבב עליי כשעבר הזמן

ואני נותנת הרבה קרדיט לקליפ על זה...לקח את השיר למקום אחר לגמרי והוא אחד הטובים שלה.
וחצי

theone24

New member
רצועה 4 - Talk That Talk

שיר הנושא של האלבום. ריהאנה והראפר ג'יי זי, אחד המנטורים שלה (בין היתר), חוזרים לשתף פעולה, כאשר הפעם האחרונה שהם עשו זאת באלבום של ריהאנה היה בלהיט הענק Umbrella מתוך Good Girl Gone Bad. הציפיות היו בשמיים, והתוצאה לא מאכזבת למדי. נכון, לא מדובר בלהיט ענקי כמו Umbrella, אך קבוצת המפיקים Stargate, שאיתם כבר עבדה בעבר בלהיטים S&M ו - Take a Bow, בין היתר, הפיקו לה שיר עם ניחוח R&B זורם, קליט ועם קטע ראפ קורע מצחוק מפי ג'יי זי (כנראה שביונסה משגעת אותו כי היא צריכה הרבה לשירותים). בנוסף, השיר מספל את I Got a Story to Tell של הראפר Notorious B.I.G. (שאישית אין לי מושג איפה, כי השירים שונים לחלוטין, אך ככה כתוב) יש באלבום שירים הרבה יותר מוצלחים שיכלו לשאת את שמו של האלבום, אך כנראה ששיתוף הפעולה החדש עם ג'יי זי נתן את החותם הסופי בעניין הזה. סינגל? יכול להיות, לא בחירה ראשונה להיות סינגל, אבל קרוב לוודאי שיראה הוצאה כלשהי.
http://www.youtube.com/watch?v=Z8FarCnm1mE

The Gloaming

New member
בין ההכי אהובים עליי באלבום

אני מאוד אוהב את הפתיחה של ג'יי זי, ואני מת על הפזמון האדיש ובכלל על ההגשה האדישה שלה בשיר הזה בפרט ובאלבום בכלל. אני הייתי מוציא את השיר הזה כסינגל ראשון מהאלבום.

WhyTheFace06

New member
שיר עם הפקה מעולה.

בהתחלה לא כל כך התלהבתי, אבל לאט לאט השיר תפס אותי ונחשב מהשירים החזקים באלבום. הפקת R&B מעולה, ואם ננסה להתעלם מהליריקה- אין לי דברים רעים להגיד עליו. שיר מעולה וממכר. ואם כבר ליריקה- חבל שהיא יורדת למקומות כאלה בצורה כזאת סתמית, כמו כל האלבום הזה. אם זה לא היה סתמי לא הייתה לי בעיה עם זה.
וחצי אגב, 99 אחוז שזה הסינגל הבא.

candyheart

New member
אני מאוד אופתע אם הוא לא יצא כסינגל.

זה סינגל קלאסי! יש לו את כל מה שצריך בשביל להצליח. אפילו אני,שלא מתה על הפקת R&B מהסוג די נדלקתי עליו.הקטע של ג'יי זי משעשע והשירה של ריהאנה מתאימה בדיוק לאווירת השיר.
וחצי

theone24

New member
רצועה 5 - Cockiness (Love It)

לא שעד עכשיו היא הייתה נזירה בשאר השירים, אך זה השיר שקרוב לוודאי זכה להיות אחת הסיבות לכך שהאלבום נושא מדבקת אזהרה של תוכן בוטה. השיר נפתח במשפטים ,Suck my cockiness, Lick my persuasion, וישר מבינים שהיא לא משחקת משחקים. היא השולטת, זה המשחק שלה. כן רבותיי, למי שמאחר להצגה - ריהאנה חרמנית, והיא "אוהבת, אוהבת ,אוהבת שאוכלים את זה"...בפזמון שחוזר שוב ושוב... הפקה מעט מבולגנת של Bangladesh, והיחידה שלו באלבום. זהו השיר היחידי באלבום שניתן להגיד בברור שזהו שיר R&B אמיתי בלי משחקים, היא אפילו משתמשת במבטא ג'מייקני ,שכבר שמענו בעבר בMan Down , בחלק מהשיר (ברגע שהיא מסיימת לחפור לנו על לאכול על זה, כמובן) גם כאן היא תרמה מיכולות הכתיבה שלה, ולכן הכל הופך להיות הרבה יותר אותנטי כאשר היא מצווה על המאזין להיות העבד שלה. חביב. סינגל? קרוב לוודאי שלא. גס מדי בשביל להוציא אותו, גם בשבילה.
http://www.youtube.com/watch?v=mbJRVufEX00&ob=av2e

The Gloaming

New member
זה השיר היחידי שלא גיבשתי עליו דעה עדיין

אני חושב בעיקר שזה שיר ששומעים פעם אחת, מתרשמים ממנו, ואחכ אין לו מה לחדש או לעניין יותר. עיקר השיר הזה הוא המילים שלו, מזכיר לי מאוד את הסגנון של קליס.

WhyTheFace06

New member
בהחלט שיר מיוחד.

אפשר להגיד שזה הPeacock של האלבום, כי בו היא שרה בצורה הכי בוטה, מלבד הליריקה. הפקה מעניינת אם כי זולה, והשירה מיוחדת כזאת. בהתחלה מאוד התלהבתי אבל שהבנתי שכל העניין סתמי לגמרי ירדה ההתלהבות. שיר מלוכלך מכל כיוון, ובכל זאת אהבתי אותו.
וחצי

אני אוהבת את ההפקה

של ה-השיר,
אני הכי אוהבת את הקטע שהיא שרה: I love it when you eat it I love it, I love it I love it when you eat it I love it, I love it

candyheart

New member
אני לא מתה על ההפקות האובר-גסות האלה

זה לא ממש מרשים אותי.למרות זאת,יש משהו בשיר.הוא זורם ונדבק ואני בהחלט יכולה להנות ממנו סתם ככה.
וחצי

theone24

New member
רצועה 6 - Birthday Cake

אל תטעו, השם התמים של השיר הוא ההפך הגמור מהנושא שלו, ואחרי ההדקה וקצת שהוא רץ כבר לא תסכלו על עוגות יום הולדת אותו דבר. בעיקרון מדובר בinterlude, קטע קצר הנועד לחבר בין שיר אחד למשנהו. I'mma make you my b-tch, שרה רירי בחושניות ונחישות לאותו מר "אחד" מהשיר הראשון, ואותו אחד מבין שזכה בכל הקופה. גם כאן יש חזרה על מילה בודדת בפיזמון - cake, כאשר כבר ברור לכולנו שהיא לא מתכוונת לעוגה. סינגל? לא באורך הנוכחי. קצר מדי, אך אני לא הופתע לגלות שקיימת לשיר גירסה ארוכה שרק מחכה להשתחרר ברגע שהייפ מהאלבום טיפה ירד, בכל זאת, הפוטנציאל קיים בו, ודווקא שהוא נהיה מעניין הוא מסתיים. http://www.youtube.com/watch?v=leK4eoqwmfU&ob=av2e לא ניתן לדרג דקה של שיר.

The Gloaming

New member
למרות שהוא קצר הוא בהחלט תפס לי את האוזן

מצד אחד אני ממש רוצה את הגרסא המלאה מצד שני גרסא מלאה יכולה להרוס את ההתלהבות.

WhyTheFace06

New member
גם פה ההפקה מיוחדת.

הקו של ליריקה זולה וסתמית ממשיך גם פה, אבל האינטרו הזה באמת היה נצרך וזה מה שהיה חסר בLoud. אחד מהשאפויים של האלבום הזה זה שהיא מנסה לשמור באלבום על סגנון מסוים, ורצף אחיד. מה שלגמרי את בLoud המבולגן. בגלל זה צריך אינטרו שכזה, שמראה יפה על האווירה של האלבום, ומקשר בין שירים שלא קשורים אחד לשני בעליל.

candyheart

New member
ה-cake cake cake נוטה לעצבן...

שוב,אני לא מתה על הפקות מהסוג בדרך-כלל,אבל איכשהו ריהאנה מצליחה להעביר אותן ברמה שפשוט כיף להאזין להם.למרות זאת,אני לא יכולה לומר שיש לי עניין גדול לשמוע גרסא מלאה של השיר.
וחצי

theone24

New member
רצועה 7 - We All Want Love

אנחנו כבר ברצועה שביעית, ולראשונה מאז תחילת האלבום, רירי סוף סוף מורידה הילוך על מנת לשיר את הבלדה הראשונה. לא צריך לספר לכם, ריהאנה זורחת בבלדות, זאת הממלכה שלה. היא אולי ניסתה בכל כוחה עד עכשיו להציג לנו את הצד הפרוע והמשוחרר שלה , אבל בסופו של דבר היא רוצה להזכיר לנו שגם היא, כמו רובנו, רומנטיקנית בנשמה בחיפוש אחר אחד הדברים שכל חיינו אנחנו מחפשים - האהבה. We just want somebody, we all want love אמרה, וצדקה. במהלך הקריירה שלה היא הקליטה בלדות הרבה יותר חזקות מהנוכחית, אך מצאתי משהו מקסים ו...טהור (?) בצורת השירה וההגשה של השיר. אני לא יודע להצביע על זה במדויק, אבל השיר תפס אותי משמיעה ראשונה. כמו כל בלדות האלבום, השיר כתוב בצורה טובה, וזה משהו שבהחלט אי אפשר להגיד על רוב השירים בו. סינגל? לא הבלדה החזקה באלבום, אך אני רואה אותה מתפקדת כבלדת האלבום במקרה הצורך.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=o8YxxmFTPdk

The Gloaming

New member
זה שיר קריסמס מובהק כזה...

יש בו קסם והוא מאוד נעים לאוזן, אבל הוא לא מתאים לי בתוך האלבום הזה.

למעלה