ביקורת אלבומים - Rihanna - Talk That Talk

theone24

New member
ביקורת אלבומים - Rihanna - Talk That Talk

שנת הוצאה: 2011. 11 לנובמבר 2010, אני יושב מול המחשב, מאזין לאלבומה החמישי של ריהאנה , LOUD!, ומסכם מילים אחרונות בביקורת שתתפרסם עליו ממש בהמשך היום. ב12 לנובמבר 2010 האלבום יוצא וצריך להספיק להגיד את דעתנו עליו לפני כולם... שנה ושישה ימים אחר כך, היא מוציאה את אלבום האולפן השישי שלה, Talk That Talk, והנה אני מוצא את עצמי באותה סיטואציה, רק שהפעם, החלטתי לא לעשות "ריהאנה" ולמהר לשחרר ביקורת. שישה אלבומי סטודיו בשבע שנים... תגידו מה שתגידו על רובין ריהאנה פנטי, זה הישג לא קטן לכל הדעות. גיל 30 בעולם הפופ הוא גיל מאוד מסוכן לזמרות שהחלו את הקריירה כנערות צעירות. יש אומנים שאותו גיל סימן את סוף הקריירה המסחרית וההצלחה הגדולה שליוותה אותם עד אז, ויש כאלה שהצליחו לעבור את המכשול הזה ולהישאר רלוונטים גם אחרי. רירי יודעת זאת, ובגילה הצעיר - 23, היא פשוט התמסרה טוטאלית לעבודה ועושה כל שביכולתה להשאיר חותם בתעשיית המוזיקה, ככה שגם אם בגיל 30 הכל יסתיים, היא תדע שהיא עשתה זאת. במקור החל האלבום את דרכו כהוצאה מחודשת לLOUD!. לאחר התלבטויות קצרות היא החליטה שLOUD! מספיק חזק לעמוד כאלבום בפני עצמו, וכך גם אסופת השירים לפנינו. בTalk That Talk, ההנהלה שמאחורי הגברת מנסה למתג לנו את האישיות של ריהאנה כיותר וולגארית ונועזת. נכון, עד היום היא לא הייתה חסודה גדולה, לשיר על סקס לא חדש לה, אבל באלבום הזה הליריקה עולה שלב בישירות, ומתחלקת ל2 סוגים בלבד - שירים על אהבה, ויש רק 3 כאלה, וכל השאר על סקס. סקס, סקס, סקס - כמה שיותר, יותר טוב. רגע לפני שיחרורו ניסו למתג לנו את האלבום כ"ארוטיקה" של שנת 2011, הייתכן? בואו נבדוק.

theone24

New member
רצועה 1 - You Da One

השיר שפותח את האלבום, והסינגל השני מתוכו. רירי החליטה לפתוח את האלבום עם ד"ר לוק, שמצליח להפתיע כאן לטובה ולהתרחק מכל סגנון בריטני ספירס, קאשה ,קייטי פרי שמאוד מזוהה איתו. השיר הוא שיר פופ R&B חמוד ומדבק עם השפעות רגאיי וניחוח קאריבי, הוא אף מכיל קטע דאבסטפ קצר, שהפך להיות מאוד פופולארי בשנה האחרונה ומזוהה עם ד"ר לוק. הליריקה מדברת על "האחד" , האחד שמצליח להחזיק את רירי על הקרקע, ומצליח להחזיר אותה אליו גם אם היא קצת חוששת. אסתר דין וריהאנה עצמה חתומות על הליריקה. סינגל? כמו שנאמר, כן, הוא כבר יצא כסינגל, אך בשמיעת האלבום כולו אני לא בטוח שהייתי בוחר את השיר כסינגל שני, או בכלל, אבל תהיו בטוחים שצבא ריהאנה יזניק את השיר לראש המצעדים.
http://www.youtube.com/watch?v=gTo94mt1aiU&ob=av2n

WhyTheFace06

New member
סינגל חלש ומעצבן.

מההתחלה לא התלהבתי ממנו יותר מידי, וסה"כ מהסינגלים החלשים שלה. מה שלא אהבתי בו זה את השת"פ בינה לד"ר לוק, שזה מצד אחד הוציא בה צדדים חדשים שלא הכרנו עד היום, אבל מצד שני- דווקא לי כן נשמע כאילו היא התקרבה לסגנון של כל הזמרות הנ"ל שכתבת. יש כמה קטעים בשיר שהשירה שלה ממש מזכירה לי שירים של קשה. בכל מקרה הצרחות שלה די מעצבנות אבל (אחרי אינספור ירידות- צריך להגיד גם משהו טוב חח ) יש בו מה שצריך מלהיט. אגב לא הבנתי את הקטע של העטיפה שלו, בטח שייצא הקליפ אני אבין.
וחצי

candyheart

New member
השיר ישר נתקע לי בראש

הוא נחמד ויושב על ריהאנה טוב,אבל עדיין יש הרבה שירים באלבום שהם הרבה יותר מוצלחים.למרות זאת,הסיכוי שלו להצליח גבוה מאוד ומובן למה נבחר לסינגל.

theone24

New member
רצועה 2 - Where Have You Been

רצועה ראשונה, מתוך שתיים, בהפקתו האדירה של DJ קלווין האריס. גם כאן ד"ר לוק קפץ לעזור בהפקה, אך החותם של קליין מורגש לכל אורכו. מדובר, לדעתי, באחת מגולות הכותרת של האלבום, הוא נפתח מעט אקוסטי עם גיטרה והקול של ריהאנה, המחפשת את אותו מר בחור, האחד, מהשיר הקודם כנראה, האחד שיכול לספק ולאהוב אותה כל הלילה, ואז המקצב הדאנסי/האוסי נכנס לאט לאט וסוחף אותך. איפה היית כל חיי? היא שואלת את אותו מר בחור לכל אורך הפזמון ורוב השיר, בליריקה שחוזרת על עצמה - בתים ופזמון - אחד לאחד - וזאת הבעיה העקרית שלי עם השיר, והאלבום ברובו - הליריקה פשוטה וחוזרת על עצמה וריקה ממשמעות. גולת השיר מתרחשת בקטעים שדווקא ריהאנה שותקת, והאריס לוקח את המושכות לידיים ונותן לקצב ולמוזיקה לסחוף אותך עם השפעות של שירי האוס וטראנס. להיט! סינגל? בהחלט! וכמה שיותר מהר!
וחצי http://www.youtube.com/watch?v=H-0OuRVCAK8&ob=av2e

The Gloaming

New member
שיר מעולה.

הבעיה היחידה שלי איתו זה שהוא דומה מידי בסגנון ל WFL אבל אין ספק שרצועה הזאת עוקפת אותו בפינה.

WhyTheFace06

New member
בהחלט שיפור משמעותי מהשיר הקודם!

נכון, גם פה יש רגעים שהצרחות שלה בפזמון מעיקות, וגם פה בהרבה קטעים השירה שלה מזכירה לי את קשה וכדומה. אבל זה להיט יותר גדול, כיפי, עם מינון נכון ויפה בין קטעים שקטים לרועשים. כמובן ששההפקה של קלאוין האריס הרימה עוד את השיר, ולא גרעה ממנו כלום. שילוב מצוין בין ההפקה של לוק להאריס, ואני בטוח בעינים עצומות בריהאנה שלא תתקמצן בסינגלים מהאלבום, וזה יהיה בתוכם.

candyheart

New member
אצלי זה דווקא ההפך

אני ממש אוהבת את קטעי השירה המעטים-פחות את האינסטרומנטל.יש איזה ריגוש בקטעים האלה...משהו נוגע. יש לו פוטנציאל לסינגל...אבל משום מה קשה לי לראות אותה מוציאה אותו.

theone24

New member
רצועה 3 - We Found Love

הרצועה השנייה והאחרונה בהפקתו של קלווין האריס. לא צריך להציג את השיר, שנתן לרירי את המקום הראשון ה11 בקריירה שלה, ובכך זיכה אותה להיות האומנית הצעירה ביותר שהצליחה להשיג זאת בזמן הכי קצר, ולהשוות לכמה אגדות מוזיקליות כמו וויטני יוסטון, מאריה קארי וכולי. אני מודה שבהתחלה לא התחברתי לשיר , גם היום אני חושב שהוא כנראה סינגל הבכורה הכי חלש שלה, אך על הצלחתו הבלתי מעורערת ברחבי העולם אי אפשר להתווכח. ריהאנה מזכירה לנו שהאהבה נמצאת גם במקומות האפלים, חסרי התקווה בעולם, ומלווה באותו בקליפ מצוין שמדגיש וויזואלית את כוונתה. ואם כבר הזכרתי את הקליפ, הוא צבר לא מעט הדים שליליים סביבו, אם זה בכוכב הגברי המזכיר חיצונית את כריס בראון ולדעת רבים היה דרכה להראות לעולם מה התרחש במערכת יחסים שלהם, או הפיכת העישון והסמים למשהו זוהר ומפתה. We found love in a hopeless place שרה ריהאנה, וברגע אחד קלווין האריס הפך למפיק הכי חם באיזור. סינגל? אז מן הסתם הוא יצא כסינגל, וגם אחרי שמיעת כל האלבום בהחלט הייתי מוציא אותו, אבל אולי לא כראשון.
http://www.youtube.com/watch?v=tg00YEETFzg&ob=av2e

spiceupmylife1

New member
משהו בו מעצבן אותי...

אני לא יודעת מה ... הוא טוב אבל עולה לי קצת ל העצבים ...

WhyTheFace06

New member
שיר מדהים!

מהחזקים שבאלבום, לא נמאס עדיין! זה היה רעיון מעולה לשלב בינה לבין האריס, וגם זה הוציא ממנה צדדים שעדיין לא ראינו ממנה, וגם הביא לה את אחד הלהיטים הכי גדולים שלה, לטעמי. שיר כיפי כיפי וכיפי, עכשיו אחרי האלבום באמת WHYB מעט מזכיר אותו, אבל זה לא מוריד ממנו כלום. הקליפ שלו זו פרשייה בפני עצמה, שהעלתה את השיר בכמה שלבים למעלה. קליפ רציני עם משמעות, וממש שמחתי שהוא יצא וחשבתי שהיא כבר התבגרה והאלבום החדש שלה עומד להיות יותר חזק, מעניין, משמעותי ואפל. בקיצור אכלתי סרטים. אם ננסה לא להסתכל עליו בתוך כל האלבום שנראה מאוד מאולץ, זה שיר אדיר ומשירי השנה.

למעלה