ביצים

dckur

New member
אם העניין הוא שהרפרנסים באנגלית

אשמח לתרגם...

ביצים

הדיאטנית שלי הגבילה אותי ל1 חלמון ביצה ביום, חלבונים ללא הגבלה. אני אוכלת כל יום 2-3 ואחת שלמה בחביתה או קשות. קראתי מחקרים שיצאו שאין קשר בין כולסטרול לצריכת ביצים וכולסטרול מהמזון, והסקתי מכך שאין סיבה אמיתית להגביל ביצים וצריכתם לא באמת מזיקה. אז למה היא מגבילה אותי בביצים אם אני רוצה לעלות במשקל (5 ק"ג), יש לי ערכי כולסטרול\טריגליצרידים תקינים, סה"כ בריאה אבל קצת בתת תזונה ותפריט עני בחלבון, כמעט לא צורכת מוצרי חלב בגלל רגישות, וכמעט לא אוכלת בשר ודגים (ז"א לעיתים רחוקות מאוד, 1-2 פעמים בחודש). מצד שני מוזר לי שהיא דוחפת לי לתפריט "גלידת ווניל" או "יוגורטים ומעדנים, גבינות קשות", "גרנולה" ומגבילה בפירות ל2 בגלל תחושת מלאות שיוצרים, בעקרון המליצה להמנע מתפוח, אגס ופירות "משביעים" ועדיפות לבננה, ענבים. היא טועונת שעדיף לי לאכול יוגורט\מעדן\גבינה מאשר פרי, שזה יותר תורם לבנייה של הגוף לעומת פירות וגם לעומת חלב סויה למרות שזה חלבון.. היתי רוצה לשמוע חוות דעת שניה על זה.

זה לא זה. נתתי את הדוגמה על בטא קרוטין

כמו שבטא קרוטין זה לא ויטמין A ככה החומר שיש בצמחים הוא לא כולסטרול. זה שהגוף אחרי זה לוקח בטא קרוטין והופך אותו לויטמין A זה סיפור אחר. ככה זה כנראה גם עם החומר דמוי הכולסטרול שיש בצמחים. כולסטרול יש רק במזון מן החי.

dckur

New member
תראה

ואני לא מדען בתחום הזה, יכול להיות שאני טועה אבל בצומח יש כמה סוגי כולסטרול יש סיטוסטרול עם אצטיל במקום ה 24 לעומת כולסטרול רגיל. אבל יש גם כולסטרול עם אסטר, וכולסטרול בצורה חופשית. ובהמשך יש גם מידע על הכמויות של הכולסטרול בצורה החופשית. זה נכון שיש בטא קרוטין וויטמין A מהכבד וכו' והמנבה המולקולרי שלהם שונה כמו ש egrocalcefirol שזה הפרו ויטמין די שונה מהויטמין די מהחי. אבל במקרה הזה, זה פשוט כולסטרול רגיל לכל דבר
- כלומר ה free cholesterol

dckur

New member
זה קשור למבנה המולקולרי

זהב זה זהב, יש לו נוסחא מסויימת... כך גם אדרנלין וכולסטרול וכו וכו הכותב במאמר בדיוק בא לציין את האי-דיוק שנפוץ לגבי הנושא בפרט בספרות המדעית http://bip.cnrs-mrs.fr/bip10/choles.htm

האמת

כבר לא באמת אכפת לי אם אעלה או לא, יש פשוט עליי לחץ מהסביבה.... אני תמיד ככה....מצב שמתרגלים...נמאס לדחוף לי בכוח דברים.. ומה זה שווה...

dckur

New member
השאלה אם את בתת משקל?

דווקא הסביבה בד"כ דוחפת לרזון...

פצית219

New member
אוי נו 3 קילו לא ישנו יותר מדי. את נשמעת נורא

סובלת מכל העסק. אם את בריאה ונוח לך עם הגוף שלך, פשוט תניחי לזה. ותמסרי לסביבה שתקפוץ לך.

dckur

New member
לא יראו את זה, פשוט אפשר לשקר קצת ../images/Emo3.gif

תאכלי הרבה צנימים עם חמאת בוטנים וחמוציות או צימוקים, מפוצץ בקלוריות, אבל גם בריא...

../images/Emo24.gif

הם כן ישנו, מבחינה בריאותית וחיצונית, יותר טוב רוצה לעלות, אבל לא בא לי לפעול בגישת "לדחוף בהול בכוח מהר". אין לי בעיה לאכול דברים עם הרבה קלוריות כל עוד הם לא ג'אנק. כמו אגוזי מלך אבוקדו קשיו וגרעיני חמניה אוהבת...ואני לא מאלה שחיים על "עלים דשא וטבעונות"... יש לי בעיה לאכול הרבה בכמות ובנפח, זה מכביד ומעיק ומפריע לתפקוד. הדיאטנית מהקופ"ח בנתה תפריט רשימת מכולת ארוכה ולא ריאלית, אי אפשר להתמיד עם זה..ניסיתי אותה חודשיים ואמנם עליתי אבל סבלתי מנפיחות ותחושת פיצוץ כל היום..וגם יש לי נטייה לדכאון וכל הזמן יובש בפה וקושי לבלוע, אז אין לי יותר מידי חשק לכל זה..

dckur

New member
אם את רוצה לעלות אולי שווה לנסות:

בבוקר דייסה עם כוס שוקו + דייסה של שיבולת שועל או סולת עם חמאת בוטנים טבעית. שזה מביא אותך ל 500 קלוריות חופשי אחרי 3 שעות תאכלי סנדוויץ, יתן לך סביבות ה 300-400 תלוי מה תשימי בפנים אחרי זה בצהרים - תאכלי מטוגן (למשל עם את מבשלת פסטה, טגני עם ביצה וגבינה - אם את לא אוכלת ביצים או גבינה אז משהו צמחי ) זה צריך לתת עוד 500 אחרי עוד 3 שעות 100 גרם פיצוחים, בין אם אגוזים או קבוקים אפילו , לא משנה... וכל יום לגוון - יתן לך סביבות ה 500+ בערב, כמו בצהרים , אפשר אגב סלט עם הרבה טחינה - גם סידן וגם מלא בקלוריות, אפשר אגב להוסיף לסלט קטניות כמו חומוס... גם אפשר סתם תירס מתוק או חמוציות יתן לך עוד 500 בין הארוחות אפשר לנשנש משהו בריא - נגיד 200 קלוריות ליום. וכמובן במקום מים מיצים בליטר מיץ יש 500 קלוריות, התפריט הזה מביא אותך ל - 500+300+500+500+500+200+500 סה"כ 3000 קלוריות... זה ב 1000+ קלוריות יותר ממה שאת צריכה ביום... אפשר לאכול פחות ועדיין לעלות... העיקר לא לשכוח הרבה מיץ...

הגזמת לגמרי

אני לא צריכה תפריט דרך האינטרנט בלי שאתה יודע כמה שאני שוקלת ומה הצרכים שלי או בעל הכשרה לתת תפריט. תודה והכל, אבל זה לא לעניין. לא צריכה כמויות כאלה. ולא אוכלת מטוגן, תאכל אתה "וכמובן במקום מים מיצים" זו חרא של עצה. ואני לא רוצה גיינרים ואבקות. מעדיפה אוכל אמיתי נורמלי תשמור את העצות אחיתופל שלך לעצמך טוב? לא רוצה לבסס תפריט על זבל וקלוריות ריקות מערכים ואני לא צריכה 3000 קל' כדי לעלות. מספיק לי 1800 ואני עולה יופי אם מתמידה... אני אוכלת שבולת שועל, אגוזים למיניהם, אבוקדו, חומוס, המון לחם, ביצים וקצתתת עוף ופירות וקרקרים וכו'.. אצלי זה ככה כל החיים בלי קשר מה התזונה..

dckur

New member
אחלה תפריט

ולא צריך להכיר אותך כדי להבין שאם אישה בתת משקל צריכה כ 1600 +- , אז 3000 יגרום להשמנה יחסית מהירה. בכל מקרה נתת הבין טוב את הנקודה שלך, צר לי שבזבזתי מזמני בשבילך.

אחלה תפריט?

אולי בשבילך זה אחלה , אבל לפרט תפריט עבור אדם שלא מכירים באינטרנט זה לא בטיחותי. חוץ מזה, 3000 קלוריות לא בהכרח יביאו להשמנה , מניסיון-ואני בחורה רזה. ולא כל אדם מסוגל לאכול כמויות אוכל גדולות , מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר.

dckur

New member
די עם הגישה הילדותית

תפריט לדוגמא זה לא תורה מסיני, אפשר להתאים לצרכים, ולהוריד ולהוסיף בהתאם, או להחליף מנה אחת באחרת.

לא ביקשתי תפריט

ועצות איך לעלות. מי בקש את זה בכלל? שאלתי, למה לא מומלץ לאכול 2 ביצים שלמות כל יום (לפי הדיאטנית שלי). אני רוצה תגובה רק מאנשי מקצוע שמבינים. יש פה דיאטניות בכחול. השתלטתם על השרשור עם האידיאולוגיה הטבעונית צמחונית ודיון דמגוגי על צמחונות עם קישורים למחקרים, לא קשור בכלל למה שכתבתי.

dckur

New member
דווקא מאוד קשור

רק חבל שאת עסוקה בסטיגמות ונדבקת לקטנות במקום לראות שהדיון דווקא מאוד קשור לשאלה. אם תרצי הצד שלי בדיון מייצג פחות או יותר למה לא כדאי - ולא מדובר על אידיולוגיה, זה פורום תזונה לא צער בעלי חיים. כאשר פלמינג דווקא מציג את דעתו למה כדאי.

למעלה