ביצים

dckur

New member
יצא לי לראות על כולסטרול מהמזון

תמיד אני אומר גם שאין משמעות לכולסטרול ... הרבה יותר משמעותי זה השומנים במזון..

אתה מבין שיש הבדל בין יותר משמעותי

לאין משמעות ? או שיש משמעות או שאין לחלוטין ,גם אם המשמעות לא חזקה במיוחד כדי לקחת אותה לתשומת לב ולא להתפרע כאילו שבכלל אין שום קשר לחלוטין .

dckur

New member
כנראה הושפעתי קצת מכבודו וחבריו

בכל מקרה אתה צודק, כמו בכל דבר כמעט - גם כאן יש מחקרים לשני הצדדים...

dckur

New member
ואגב הרוב המוחץ דווקא נגד...

לא יודע מה נפל עליי... קל ללכת לאיבוד בכל המחקרים האלה... אבל בהחלט דעת הרוב שכולסטרול ושומן רווי זה רע, גם אם יש כמה מחקרים בודדים של התעשייות או אפילו כמה בלתי תלויים שמראים את ההפך. כמו שכבודו אמר, לפני שמפרסמים המלצות - מחכים לאלפי תוצאות, ואם יש המלצה נגד כולסטרול ושומן רווי, אז כנראה יש דברים בגו. כמו כן הצלחת החדשה של USDA... עם ה skim milk 1%

dckur

New member
ואגב

ההודעה הזאת http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1148&MessageId=153635127 לצמחונים יש בממוצע רמות כולסטרול רע קטנות יותר, והם חיים בממוצע יותר משאר האוכלוסיה, ולכן המסקנה שהאוכ' הכללית דווקא חייה יותר - לא מוכיחה כלום, אולי משאירה לכל היותר מקום למחקר נוסף, אם כי רפרנסים לא ראיתי.... למשל בבריטניה British vegetarians have low mortality compared with the general population http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=565040

מגוחך מרגע לרגע

אמרתי לא נגיב יותר לשטויות האידיאולוגים של הצמחונים שאתה פורסים כאן ללא סוף, אבל הלינק האחרון שלך דרש את זה. אתה קורא בכלל מה שאתה מפרסם פה כל היום או שאתה אוהב לחפש בגוגל? לפחות תקרא ולא את האבסרקטים אלא את המחקרים המלאים, גם הלינקים שפירסמת כאן למעלה, תקרא את PDF המלא (שהוא בחינם, על השומן הרווי ותראה שמה שאתה רושם סותר לגמרי את מה שרשום במחקר המלא. אני רואה בזה שאתה אוהב לפרסם לינקים, לרשום הערות שלא קשורות למחקר עצמו כי לא קראת אותו, אבל העיקר להמשיך לפזר את האידיאולוגיה החסרת כל בסיס שלך/ם; שזה בסדר, אבל אנשים צריכים לדעת ממי לקחת מידע, ולא נראה לי שזה יהיה ממכם). במחקר האחרון רושמים לך שזה לא קשור לתזונה שלהם אלא לגורמים מסביב (עישון, מצב סוציאואקומנומי): Conclusions: British vegetarians have low mortality compared with the general population. Their death rates are similar to those of comparable non-vegetarians, suggesting that much of this benefit may be attributed to non-dietary lifestyle factors such as a low prevalence of smoking and a generally high socio-economic status, or to aspects of the diet other than the avoidance of meat and fish. תלך תלמד קצת לקרוא מחקרים, אני סיימתי כאן, ביזבוז זמן מוחלט.

dckur

New member
לא טענתי אחרת, זה בדיוק מה שאמרתי

זה עדיין סותר את מה שאתה טוען על השומן הרווי, והכולסטרול. כמו כן דווקא אתה בוחר לחפש מחקרים בודדים בעד שומן רווי וכולסטרול, כאשר יש שפע נגד ואתה בוחר להתעלם מהם! לבד אמרת שלפני שאירגון גדול מביא המלצות, הוא מחכה להרבה מחקרים שמראים אותו דבר... אני משתמש בטענות שלך כדי להראות לך שאתה סותר את עצמך. אין פה שום קשר לאידיולוגיה, תראה שאמרתי אפילו פה למישהו בתאבון על הסטייק. איפה האידיולוגיה? חלאס לדבר מסביב.

אני ממש לא סותר את עצמי

יש הרבה מחקרים נגד שומן רווי, הבעיה שכולם נעשו בצורה לקוייה ע"י שאלונים, ללא בקרה קלורית, על מעט משתתפים (או יותר מדי משתתפים ויותר מדי זמן, לדוגמה מחקר של 30 שנה זה לא מחקר זה קרקס כי יש יותר מדי גורמים שמתחילים להיות מעורבים במחקר כזה ואי אפשר להסיק מסקנות), ועוד 10001 פרמטרים למה המחקרים הללו כושלים. כשמתחילים לאסוף את כל המחקרים הנורמאלים בנושא (קלינים, עם בקרה קלורית, עם קבוצות משתתפים נורמאליות ולא חולים במחלות כרונויות למינהם או obese ללא שליטה, מתחילים לראות את הדברים אחרת ועל אותם המחקרים אני בדיוק מדבר). ובקשר למחקר השני, אתה ציטטת את מה שרצית לצטט מאותו אבסרקט שזה את זה "British vegetarians have low mortality compared with the general population" אבל אם ממשיכים לקרוא רואים שזה לא קשור לתזונה בכלל, זה קשור למצב הסוציאו-אקונומי שלהם ולמצב שהם לא מעשנים, רשום בהמשך המחקר שרשום שהתמותה בין אוכלי בשר ללא אוכלי בשר שווה, אז איפה הפאונטה שלך כאן? אתה מביא מחקרים שסותרים את הטענות של עצמך. אולי אתה רגיל לנהל דיון עם אנשים עצלנים שלא נוהגים לקרוא את מה שאתה מביא, אבל נפלת על הבן אדם הלא נכון. ולפי ההודעות של גידי לפני כן, אני רואה שאתה אוהב לגלוש בפורום תזונה צמחית או מה שזה לא יהיה, אף אחד לא גולש שם אם אין לו אידיאולוגיה לעניין, אתה מנסה לחפש את "האמת" אז או ששטפו לך את המוח כמו לכל האידיאולוגים שגולשים בפורומים מהסוג ההוא או שאתה פשוט מבולבל ורוצה לשפר את הבריאות שלך תוך כדי ניתוח עצמי של מחקרים. הבעיה, שאין לך את הכלים לנתח מחקרים כאלו ואתה ממהר להסיק מסקנות שרובן שגויות.

dckur

New member
הפואנטה פשוטה

אתה כתבת "אם מסתכלים סטטיסטית, אנשים עם כולסטרול גבוה (20% מעל הנורמה) ועם רמות LDL יחסית גבוהות (בין היתר גם HDL, אבל לא חובה), חיים יותר בממוצע מאנשים עם כולסטרול נמוך." http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=1148 אני הבאתי לך מחקר, שנעשה על קבוצה של צמחונים וטבעונים בבריטניה, שמראה שיש להם תמותה קטנה יותר יחסית לכלל האוכלוסיה, והיות שלכלל האוכ' בד"כ יש רמת גבוהות יחסית של LDL, זה סותר את הטענה, שאנשים אלו חיים יותר בממוצי מאנשים עם כולסטרול נמוך 0 כי עובדה לצמחונים יש כולסטרול נמוך מכלל האוכ' בעוד שהם חיים יותר מכלל האוכ', כמו במקורות שהבאתי לך, ואגב זה חוזר על עצמו הרבה פעמים, המחקרים הראשונים על צמחונים והטבעונים ללא בידוד גורמים כמו עישון וכו' הגיעו אפילו לעשר+ שנים אבדל. וזה מראה שלא הכל שחור בלבן. ואני יודע להתעלם יפה מאוד מאידיולוגיה כשאני עוסק בנושאי תזונה, אין לי בעיה להגיד שמשהו מהחי בריא ואפילו להמליץ בנסיבות מסויימות. זה שאני חושב שבמזונות מסויימים יש תועלת בריאותית, אבל אני בוחר בכל זאת לא לאכול אותם - לא אומר שאני לא יכול לנהל שיחה עליהם. ונכון שהרבה פעמים אני ממהר להסיק מסקנות -אבל זה כי יש לי מליון ואחד דברים על הראש, ולא תמיד יש לי את הזמן להשקיע ולהיכנס לעומק הדברים, יש שיגידו שבמצבים כאלה לא צריך להגיד כלום, אבל יש שיגידו ויעשו אחרת.

הפואנטה

שאתה לא מבין את המחקר שאתה בעצמך קורא. לא מדובר שם על LDL או HDL או כולסטרול, מדובר על צמחונים VS אוכלי כל במובן של גורמים סביבתים אחרים שהם אלו שגורמים למוות שלהם כמו עישן או מצב סוציו-אקונומי, זה לא מעניין אותי ולא על זה דיברתי. אני השוואתי אנשים (אוכלוסיה מבוגרת בד"כ) עם כולסטרול גבוה VS אנשים עם כולסטרול נמוך יחסית ותוחלת החיים של אלו עם הכולסטרול הגבוה יצאה גבוה יותר. אתה לוקח מחקר אחד לא קשור ומנסה לקשר אותו לטענות שלך, זה לא עובד ככה.

dckur

New member
ומי אמר שדווקא במקרה שלך הסיבה הייתה כולסטרול

לפי מה שטוענים כיום רצוי HDL גבוה ו LDL נמוך, מה הסיבה שאתה טוען שאנשים עם כולסטרול גבוה חיים יותר? או שלקחו לשם רק אנשים רזים ספורטאים? תאמת אני לא יודע בכלל על מה אתה מבסס את הדברים, אם יש את זה שם אשמח לראות http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17485

יש המון רפרנסים על העניין

אני מחפש אבל רפרנס ספציפי שאין לי אותו בשלוף ואם אמצא אפרסם כאן (הרפרנס לא היה על ספורטאים אלא על אוכלוסיה מבוגרת) עד אז אתה מוזמן לקרוא את זה : http://www.gaiahealthcare.com/cholesterol_9.html (יש לך למטה לינק לחיץ לרפרנסים, לחץ עליו ותעבור לכל הרפרנסים). וזה ספר מעולה אם אתה רוצה לדעת עוד על שומן וכולסטרול: http://www.amazon.com/gp/product/91...mp=1789&creative=9325&creativeASIN=919755538X

dckur

New member
מעניין

אם כי קשה להעסיק יותר מדי מסקנות מהדברים כאן http://www.gaiahealthcare.com/cholesterol_9.html מה שיכול להיות נכון לזקנים, אבל מצד שני Cholesterol as a Risk Factor Most studies of young and middle-aged men have found high cholesterol to be a risk factor for coronary heart disease, seemingly a contradiction to the idea that high cholesterol is protective. Why is high cholesterol a risk factor in young and middle-aged men? A likely explanation is that men of that age are often in the midst of their professional career. High cholesterol may therefore reflect mental stress, a well-known cause of high cholesterol and also a risk factor for heart disease. Again, high cholesterol is not necessarily the direct cause but may only be a marker. High cholesterol in young and middle-aged men could, for instance, reflect the body’s need for more cholesterol because cholesterol is the building material of many stress hormones. Any possible protective effect of high cholesterol may therefore be counteracted by the negative influence of a stressful life on the vascular system. --- בכל מקרה אשמח לראות לאן הדברים מתקדמים, בכל מקרה לא דיי בכך כדי לסתור בצורה מוחלטת את הדעה שמקובלת כיום. ושוב - האוכלוסיות שצורכות פחות כולסטרול ושומנים מהחי, חיים יותר בניגוד לדברים, ובניגוד לדיאטת אטקינס סטייל שממליצים ב http://www.kilogram.co.il/2305/האמת-על-מחלות-לב-וכלי-דם/

dckur

New member
בכל מקרה חיפוש קצר בפובמד

מביא למסקנה שעל כמה מחקרים מסקנים בעד הרוב המוחלט מראה דווקא רמות גבוהות של כולסטרול כמשהו שקשור למחלות ותמותה בגיל צעיר יותר... כאשר בכל מקום דווקא זה הכי משמעותי בגיל הצעיר, ששם ממש רע אם יש לך רמות גבוהות של כולסטרול.

חבל לך על הזמן אתה רואה שלא יוצא

מזה כלום כל הקישורים האלו לפורומים ומאמרים שמעולם לא עברו ביקורת עמיתים זה סתם בזבוז זמן... עדיף פשוט להתרכז במדע אמיתי ודברים שאנשים עם מספיק השכלה רלוונטית אומרים .

לדוגמה גארי יורופסקי

בדיוק זה בדיוק מי שהיה לי בראש

גארי ,פרופסור לאנתרופולוגיה ביולוגית,מדעי ההתנהגות ,היסטוריון ומומחה למדעי התזונה . אנחנו בכת הטבעונית יושבים לעיתים וסוגדים לאליל הטבעונות - גארי את התפילה הסודית אבל מקבל רק מי שמשחרר לפחות 20 בעלי חיים מכלובים .

למעלה