ביצים

dckur

New member
מה שהדיאטנית שלך אמרה לך

יגיד הרוב המוחץ, כי היא מייצגת את דעת הרוב, וגישתם לביצים. אם את רוצה לדעת את הצד השני - כדאי להתרכז דווקא במה שאומר פלמינג, ובקישורים שלו - הדיאטנים לרוב באותה דעה שכולסטרול זה רע ושומן רווי זה רע.

גם אם

כולסטרול לא הכי טוב...לי יש בעייה של קושי להגיע למספיק חלבון בתפריט וירידה בשריר בגלל זה...לא בא לי תוספים ואבקות. רוצה פתרון קבוע ולא זמני. יש לי בעייה עם מוצרי חלב ורגישות קשה אליהם. גורמים להרבה תופעות בעיכול בוודאות וגם לתגובה חיסונית מבדיקות. אני מעדיפה לאכול 2 ביצים שלמות ביום ולא אחת, וכך במקום גבינה לאכול עוד ביצה. גם אוהבת ביצים וזה יחסית זול. למה עוד ביצה אחת יזיק לי לבריאות? לדעת הדיאטנית מהקופ"ח, מותר רק אחת ביום, וזה שאני אוכלת שלמה כל יום גם בעיניה מוגזם 7 ביצים בשבוע והיא מאשרת רק באופן זמני עד שאעלה. נורא מסקרן....מה כבר יקרה מזה...ואני מתכוונת לביצים מבושל. פשוט נראה לי שיש דברים הרבה יותר גרועים וזה יחסית מקור "לא מעובד"....ומשומה גלידה ומעדנים וממרחים מתוקים בעיניה יותר הכרחי לתפריט. היא מעדיפה תוספת קלוריות לתפריט מעוד מוצרי חלב, פירות יבשים וטחינה וחלווה במקום מה שאני רוצה. לא מסתדרת עם הגישה הזאת. אבל אולי יש צדק בדברייה ? בכל זאת איש מקצוע...

בהחלט עדיף ביצים ממוצרי חלב שונים

שמכילים שומן, חלבון וסוכר מהסוג הכי לא טוב שיש. אבל אם לא רוצים להגזים בביצים אפשר לאכול גם טונה או עוף.

../images/Emo10.gif

כבר כתבתי את זה בכל פורום תזונה צמחונית אפשרי, אני לא מסתדרת עם קטניות !!! גם לאחר הנבטה! לא נוגעת בהן בכלל. זה גורם לכאבי בטן ונפיחות ואי אפשר לאכול אחרי זה כלום..לא שווה את זה. יכולה חצי כוס ביום וזהו, לא יותר. וזה כמות שלא תתן מספיק חלבון. זה פצצת סיבים. ויש לי IBS מוגבלת בדברים שכן יכולה...

dckur

New member
יש קצת חורים במה שאת אומר

הרבה פעמים ראיתי את כותבת על צריכת מוצרי סויה ,אבל זה קטניה למשל. או שאולי אני מתבלבל וזה לא את.

dckur

New member
סויה זה לא רק טופו

וכמו שנכתב לך רבות, אין שום הכרח בקטניות בתזונה הצמחונית, וגם לא בטבעונית אם לתכנן אותה נכון - אבל בפרט בצמחונית שיש לך מוצרי חלב וביצים. אני הרבה פעמים מרגיש בדברים שאת אומר שיש שם קצת יותר מבעיות תזונה... זה כאילו חרדות ומצב של לחץ מהסביבה ,וקצת מרדנות... אולי את תביני על מה אני מדבר

dckur

New member
השאלה את מי שואלים

דווקא בזמן האחרון היו כתבות על צריכת ביצים מוגברת והתקפי לב וכו' בפועל זה סטטיסטיקה, זה עניין של סיכוי, יש מחקרים שמראים שזה מעלה סיכוי למחלות מסויימות - ואז הדיאטנים מגבשים עמדה - וזה מה שאומרים לך. בפועל - לא יקרה משהו מיוחד. בכל מקרה הגוף לא כזה ממהר לפרק שרירים, וכדי לשמור את מסת השריר במיוחד כשהיא קטנה, אז לא צריך כל כך הרבה חלבון. זה די קשה לא להגיע ל 0.8 כפול משקל הגוף למישהו רזה, ובפרט בתת משקל ...

צריך יותר מ0.8

אם רוצים *לעלות* בשריר + מתאמנים... 0.8 מספיק כדי לשמר מצב קיים. ולאדם שלא מתאמן ולא פעיל במיוחד. במקרה שלי, כדי לעלות סיכוי לעלות בשריר, חייבת יותר, פי 1.5-1.8. אין לי מטרות "באדי בילדר". רק להחזיר לרמה בסיסית שהייתה.

dckur

New member
השאלה איזה סוג אימון את עושה בשביל זה

1.501.8 זה די הרבה ,אם לא מדובר בבודיבילדינג אפשר לעלות יפה גם עם 1 - מנסיון... בכל קמרה אם למשל פעם היית אוכלת בשר, ואז פתאום לא וגם דגים לא, אז למשל הפסקת לצרוך קריאטין, מה שיכול להקטין את מסת השריר בפרט ויזואלית. למשל מאז שאני לוקח קריאטין השרירים שלי גדלו מאוד , למרות שבזמן האחרון אני מתאמן הרבה פחות בגלל תקופה לחוצה וקצת פציעות.

גם

אימון כוח לפי תוכנית, וגם קצת אירובי. מפריע לי הזרועות:( פעם היתי אוכלת בשר (עוף), דג, ומוצרי חלב. פעם. עד שהתחלתי עם תפריטי טבעונות הזויים וגרועים בלי הכוונה אז אמנם היום אוכלת טוב ומגוון וכבר אין חוסרים, אבל עדיין לא מצליחה לעלות בזרועות..

dckur

New member
אולי את מצפה מעצמך ליותר מדי

חוץ מהעניין עם הקריאטין שהוא די זניח אם היית אוכלת קצת בשר - לנשים בד"כ קשה מאוד לעלות מסה בזרועות... למשל אם תיקחי גבר שלא מתאמן סביר להניח שלאישה שמתאמנת חפיף כמה שנים תהיה יד קטנה בהרבה. אני מסתובב בהרבה פורומים של פיתוח גוף ופיטנס, ובהחלט מסת השריר של נשים שאומרות שמתאמנות שנה יחסית לגבר מאוד לא מרשימה. בכל מקרה את מחליפה קטניות בביצים, אני לא רואה סיבה לדאוג... אפשר לבנות מסבה יפה גם מהצומח בלבד... לא תמצאי משהו מיוחד בבשר, אולי רק פסיכולוגית זה יעזור לך, אבל בתכלס לא ישנה הרבה... כל עוד את נותנת לגוף את מה שצריך, ועובדת מספיק קשה התוצאות יגיעו - רק לא בהכרח מה שאת מצפה לו אם הציפיות בשמיים. בכל מקרה מסת שריר בבזרועות זו התעסקות לא אופיינית לאישה בד"כ, וזה נשמע כאילו העניין ממש חשוב לך, אך לא כל כך ברור למה. אולי הסביבה צוחקת עליך שאת צמחונית, ואז מכניסה לך לראש שאת חלשה ושירדת במסה? למשל אני גר עם שוטפים, אני ניזון מתזונה טבעונית, העלתי כל כך הרבה מסה שכל השותפים שלי כל הזמן שואלים אותי מה אני אוכל ומזריק

dckur

New member
בכל מקרה

לא תמצאי בעוף וכו את מ ה שלא מצאת בביצים, יש מליון ואחד גורמים שכרגע אולי מפריעים לך להתקדם. שימי לב למשל שחלק גדול מהעלייה במסה היא דווקא המנוחה, אין משהו שעושה לי אישית יותר טוב מ 8 שעות שינה ולהיות רגוע במהלך היום. וכל אימון אצלי עד צאת הנשמה

וואי

אם אתה לא מאמין לי אני מוכנה אפילו לצלם לך ולשלוח במסר שתבין כמה שהזרועות דקות מידי. כל השאר בסדר.. אף אחד לא צוחק עלי בסביבה. לי מפריע אישית. אבל אתה צודק במה שאמרת, זה מעבר לעניין של תזונה, יש פה גם עניין נפשי של לחץ אצלי..

dckur

New member
את בהחלט יכולה לשלוח

לא תמיד הדעה שלנו על עצמנו משקפת את המציאות.

dckur

New member
אגב, אפשר לקנות גיינר של בודיבילדרים

זה יעזור לך להעלות את כמות הקלוריות ביום

Berk500

New member
זה בדיוק מה שאת צריכה לעשות

לא ציינת אם יש איזושהיא בעיה בריאותית שבגללה הומלץ לך התפריט ה....לדעתי מוזר הזה. בהחלט מומלץ ללכת לקבל חוות דעת שניה, ולא מהפורום, לכי לעוד תזונאי/ת רצוי מישהו/י שמאמין בתזונה טבעית ככל שאפשר. בהצלחה

איפה ראית מחקרים שאין קשר בין

כולסטרול בדם לכולסטרול מהמזון? ואיך הסקת שאין סיבה אמיתית להגביל ביצים? אבל בכלליות כן הדיאטנית שלך לא נשמעת משהו הייתי מייעץ להחליף, שולח בפרטי טלפון של דיאטנית מצוינת שאני מכיר אישית

למעלה