בינו לביטנה

הכוכבת

New member
אני לא התכוונתי

להגיב לדברים של הבחור הנ"ל...אלא של זה שאמר שלצאת עם גרוש עם ילד שונה מלחיות עם גרוש עם ילד. נכון שילד זה ילד...ואפילו שאת לא אמו הביולוגית את חשה אליו אהבה, כי זה ילד...אבלללללללל יש כאן אבללללללל גדול...כשזה לכל החיים, זה אחרת. זה שונה. זה מה שאמרתי. לגבי התת רמה שלהם...זה לא ענייננו...שידברו איך שהם רוצים, זו זכותם. זה אמנם מרגיז, אבל אין מה לעשות...יש גם כאלה

נכון, זה שונה ויכול להיות לא קל

אני מבינה שאת לא רוצה להיכנס לעניין האישי שלך, אבל אני לא מאמינה שהיית מפתחת טינה לילד של בן זוגך בגלל הכסף, או עוזבת מישהו רק כי הוא משלם מזונות.

הכוכבת

New member
חלילה וחס

הכסף בכלל לא מהווה שיקול (בשום תחום). לא התכוונתי שהקושי הוא כלכלי.

אוי נו הכל עניין של גישה

בן זוגי לחיים לא רק מקבל את זה שחלק נכבד מהמשכורת שלי הולך לילד, אלא גם את זה שהילד חי אתנו בדירה. ולא מגיב בכזו תוקפנות. כנראה שיש סוגים שונים של אנשים, בכל אופן לא חסרים כאלה שחושבים שילד לא פח. דרך אגב, האבא של הילד משלם 1,300 ש"ח, החלטה של בית משפט. יש לו שכר ממוצע בערך. עדיין נשאר לו יותר מאשר לאנשים שמרוויחים שכר מינימום, ולא חסר כאלה, אז לא צריך להציג את הכל בצורה שחורה ודרמטית.

נכון, אבל במציאות

המון אנשים מגדלים ילדים בנפרד. זה פחות קל מבחינה כלכלית, אבל אפשרי! הייתי חד הורית במשך שנים רבות, היה לי יותר קשה מבחינת הנטל הכלכלי מאשר להורה שאינו משמורן. נלחמתי, עבדתי קשה, למדתי לעשות עבודה מתוך הבית (למדתי לתרגם בדיוק בשביל זה). הסתגלתי, ולא דיברתי על הילד הביולוגי שלי כ"פח". וגם בן זוגי לא מדבר עליו כך, למרות שהוא עולה המון וזה אפילו לא ילד שלו. בקיצור, לא צריך להכחיש שקשה, אבל אנשים שליליים תמיד ימצאו סיבה להיות שליליים, ואנשים חיוביים ימצאו סיבה להתמודד ולראות את הטוב. כמו בן הזוג שלי.

עד כמה שניתן לשפוט אדם לפי

הודעת בן זוגו לשעבר, בהחלט לא בריאה בנפשה. מצד שני, עד כמה שניתן לשפוט את העולם לפי ההודעות בפורומים, גם אתה מפגין התנהגות הרסנית ולא רציונאלית. אני אישית לא רואה את עצמי יום אחד מחיי בקשר כזה. בכל אופן, כמו שאמרתי למטה, אני מקווה בשבילך שתוכל להפיק מהסיפור תועלת, ותמנע בעתיד מקשרים עם נשים כאלה ומאי השימוש באמצעי מניעה.

ליאן.

New member
קיבלתי צמרמורת..

אל תתן לאף אחד/ת לאלץ אותך לעשות משהו שאתה לא רוצה. אתה לא רוצה בקשר איתה? תפרד. היא מאיימת על התאבדות? שתלך לפסיכולוג ושתניח לך לנפשך. לא מבינה למה חזרת אליה בכלל. בסופו של דבר, בזכות האובן 'הכל הסתדר' והסוף הוא טוב, כביכול. אותי זה זעזע. בכל אופן, נראה שהיה עדיף לשניכם אם לא היה תינוק. אף אחד מכם לא נראה ראוי לו במיוחד. ייתכן שעוד תצטער על האובדן הזה בעתיד.

tokit

New member
לא ניתן למדוד סבל..

בתור בת 32 שמאוד מאוד רוצה להיכנס להריון (כמובן, בהסכמת בן זוגי..) אני יכולה לומר לך שהאבדן שלה אדיר ועצום. מצד שני, הזמן עושה את שלו והיא תתגבר. הילד היה נשאר לכל החיים והיה מאמלל את שניכם. אני לא אוהבת את השיטה הזו בה נשים משתמשות כדי לאחוז בגבר שהן רוצות. אני מאמינה שהריון צריך לבוא רק בהסכמת שני הצדדים. אני לא שוללת חד הוריות, אבל גם היא צריכה להיות בהסכמת הגבר. לפי מה שתיארת, המטרה שלה היתה אתה יותר מאשר הילד. די תמים מצידה. אם היא רוצה ילד.. שתלך לבנק הזרע. אם היא רוצה גבר.. שתנהל מערכת יחסים הבנויה על אמון ותקשורת, ואז יבוא גם ילד. מצד שני.. אתה הכנסת אותה להריון ואתה גם אמור להתמודד עם התוצאות. רוב הגברים שהכרתי בחיי ממש לא שאלו אם אני משתמשת באמצעי מניעה, לא ממש עניין אותם. לא יודעת מה קרה אצלך, אבל היא נכנסה להריון, כך שכנראה לא היית זהיר מספיק ומכאן נובעת האחריות שלך. טוב שהעניין נגמר כפי שהוא נגמר. ילד היה גורם לשניכם להתדיין לנצח בבתי משפט והיה גדל בסביבה מאוד לא בריאה. לא ככה אמורים לבוא ילדים לעולם.

free soul

New member
גועל נפש!!

זה מה שאתה.. אוליי היטלר במקרה אבא שלך? לשנוא את הילד שלך? וכשאתה יודע כשהוא מת עוד שעוד לא נולד אתה שמח מזה? איזה מן יצור אתה? מי גידל אותך לעזעזל????

אני שמח שנחלצתי בעור שיניי...

מגידול ילד שאני לא רוצה עם בת זוג שאני לא רוצה שניסתה לכפות עצמה עליי באמצעות הבאת הילד אבל כמו שכתבתי, הצטערתי בשבילה על אובדנה( אובדן הילד וכתוצאה מכך גם האובדן שלי), הצטערתי במובן של השתתפות בכאבה. עם זאת ברור שזה מצב הכי טוב לכולם !! כל מצב אחר היה הורס ומאמלל את חייהם של שלושה אנשים , ומשפחותיהם !!! האופן הברברי שאת מציגה את תגובתך לעי"ל מזכיר לי מאוד את האגרסיביות הכפייתית של חברתי לשעבר ואין פלא שאת מגיבה כמוה... מה זאת אומרת האם אני שמח שהוא מת טרם נולד ?! מה אני לא אמור להרגיש תחושת הקלה שחיי ניצלו מגיהנום ????!!!!!

תראה..תשמע...תבין..

היא הגיבה בגלל הצורה בה ההודעה שלך מנוסחת. הרעיון העיקרי הוא שמצד אחד אתה שמח כי לא יהיה לך ילד בזמן שאתה לא מוכן אליו עדיין ומצד שני אתה מצטער על אובדן חברתך. הצורה בה הצגת זאת. כי אם אכן הילד היה נולד היית מתנכל לה ולבנך קוממה את כולנו. אילו היית מנסח אחרת את הודעתך כולם היו סימפטיים אליך.

אני לא מסכימה איתך

אני מבינה מאד את התגובה שלו. ישר מהבטן. נכון שהיו בהודעה ניסוחים לא נעימים. וגם ברור לי לגמרי שאם הילד היה נולד רוב הסיכויים שהוא היה משנה את הגישה לילד. אבל לא לאמא. אבל בכעסו הרב על האשה הזאת שנסתה לכפות עליו מצב לא רצוי הוא התנסח בקיצוניות. רק לפני זמן קצר התוודעתי למישהו שעבר סיפור דומה שם זה נגמר בלידה של ילד ללא הסכמת הגבר. ויש כעס רב. אפילו שהילד לא אשם כמובן. עובדה.

התבטאות שכזו

לא משנה עד כמה הוא כועס לא מקובלת. בדיוק שגבר זעום יכול להכות את אישתו. יש כאלו שעושים זאת ויש כאלו שלא. את רוצה להגיד שזה בסדר להתבטא כך ואנחנו צרכים לקבל זאת בהבנה.. ומה לגבי גבר מכה? גם זאת אנחנו צרכים לקבל בהבנה בתרוץ שהוא מאוד כעס על אישתו/חברתו כי היא הוציאה אותו מדעתו? אומנם אלו דברים שונים אך המהות שונה. זה שאדם זועם מבפנים לא אומר שהוא יכול לעשות או להגיד כל דבר והחברה תקבל זאת בגלל שיש לו תרוץ.

Melodia

New member
לדעתי, אתם ממש מתאימים אחד לשני.

ואם הכנסת אותה להריון, אחרי כל הדברים הכ"כ נוראים שהיא עושה לטענתך, אתה צריך לשאת באחריות ולדאוג לילד שא-ת-ה עשית איתה! היא לא עשתה אותו לבד! אני ממש מצטערת בשבילה שהיא איבדה אותו. אבל שמחה בשבילה שהיא איבדה אותך. הלוואי שהיא תימצא גבר אמיתי ובוגר שיוציא ממנה את הטוב שבה.

אני דווקא מבינה אותך.

ואכן התינוק לא היה עושה טוב לא לך, ולא לחברתך לשעבר.

למעלה