בינג' פרינג' - עונה 4

Lhuna3

Well-known member
הוי העלילה מסתבכת |מזיע|

פיטר שוולטר עדיין מסרב בעקשנות לעזור לו לבנות את המכונה, רוצה לפנות לעזרת וולטרנט ביקום 2.
לאוליביה ולינקולן זה גם מסתדר, כי הם רוצים לעבור בסוד בשביל להוכיח שוולטרנט אחראי לשייפשיפטרים החדשים.
לינקולן מתחזה ללינקולן 2 חחח איזה חמוד ועובר עם פיטר בסוד.
אבל הם נתפסים.
לינקולן 1 ו-2 נפגשים :-D

אוליביה 2 מתחילה לחשוד שאוליביה 1 צודקת בטענות שלה נגד וולטרנט שמסתיר דברים, וזה מתאים למה שלינקולן 1 אומר להם, אז אוליביה 2 + לינקולן 2 מחזיקים את לינקולן 1 כלוא אבל לא מוסרים אותו למעצר אלא ממשיכים לחקור בשקט.

פיטר בורח, מגיע לאמא שלו - שישר מזהה שזה הוא, אבל הוא מסביר שהוא לא פיטר "שלה" שאכן מת באגם, אלא מקו זמן אחר.
דרכה הוא מגיע לוולטרנט לבקש ממנו עזרה, והוא מסכים בתנאי שפיטר יעביר בשבילו מסר ליקום 1 שהוא לא אויב שלהם ולא אחראי לשייפשיפטרים החדשים.
כי מסתבר שגם הוא חוקר אותם לבד, המדען שלו ברנדון 2 הוחלף בשייפשיפטר וגם בכירים בממשל אצלם כנראה.

אבל אנחנו מגלים שנמצא שם בסוד גם - ג'ונס! ו... לא יודעת, זומם מזימות... ונראה שהוא האחראי לשייפשיפטרים החדשים!
וגם... פיליפ 2 משתף איתו פעולה!

חוץ מזה אוליביה שלנו ממשיכה לסבול ממיגרנות, מניחה שזה קשור למה שמזריקים לה כשהיא לא בהכרה :mad:

מסתבר גם שהיא לא יודעת שיש לה יכולת לעבור בין היקומים בכוחות עצמה.

אהבתי מאוד איך לינקולן שיחק אותה יפה כשהם מעמידים פנים שהוא לינקולן 2 שצריך להעביר אסיר (פיטר) במשימה סודית ביותר לליברטי איילנד, ומשכנע את השומר לתת לו לעבור למרות שאין לו את הכרטיס show me שזה הת"ז של אמריקאים ביקום 2.
ואת מפגש הלינקולנים.

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
האובזרבר שלנו מופיע בפני אוליביה - מישהו ירה בו!
אבל הוא מספיק להגיד לה שהוא ראה את כל העתידים האפשריים ואין אפשרות אחרת - היא חייבת למות.

Lhuna3

Well-known member
אבל אויש זה שפיליפ 2 משת"פ של ג'ונס (וכנראה שייפשיפטר) זה מעצבן.
כנ"ל בדיוק על נינה.
ורק לינקולן 1 הבין שחייבת להיות חפרפרת בצוות.
אני מקווה שפיליפ 1 ישים לב שמשהו דפוק אצל פיליפ 2.
אבל שמחה שנראה שמשתפים פעולה כל השאר עכשיו: שתי האוליביות + שני הלינקולנים + פיליפ 1 ופיטר ואפילו וולטרנט, שהוא אדם יותר טוב בקו הזמן הזה. כנראה.
וגם וולטר שלנו שוכנע ע"י אמא 2 של פיטר לעזור סופסוף לפיטר.

מכל השמות הכפולים האלה זה יוצא הודעות מאוד מבלבלות.

Lion_Heart

Well-known member
הוי העלילה מסתבכת |מזיע|

פיטר שוולטר עדיין מסרב בעקשנות לעזור לו לבנות את המכונה, רוצה לפנות לעזרת וולטרנט ביקום 2.
לאוליביה ולינקולן זה גם מסתדר, כי הם רוצים לעבור בסוד בשביל להוכיח שוולטרנט אחראי לשייפשיפטרים החדשים.
לינקולן מתחזה ללינקולן 2 חחח איזה חמוד ועובר עם פיטר בסוד.
אבל הם נתפסים.
לינקולן 1 ו-2 נפגשים :-D

אוליביה 2 מתחילה לחשוד שאוליביה 1 צודקת בטענות שלה נגד וולטרנט שמסתיר דברים, וזה מתאים למה שלינקולן 1 אומר להם, אז אוליביה 2 + לינקולן 2 מחזיקים את לינקולן 1 כלוא אבל לא מוסרים אותו למעצר אלא ממשיכים לחקור בשקט.

פיטר בורח, מגיע לאמא שלו - שישר מזהה שזה הוא, אבל הוא מסביר שהוא לא פיטר "שלה" שאכן מת באגם, אלא מקו זמן אחר.
דרכה הוא מגיע לוולטרנט לבקש ממנו עזרה, והוא מסכים בתנאי שפיטר יעביר בשבילו מסר ליקום 1 שהוא לא אויב שלהם ולא אחראי לשייפשיפטרים החדשים.
כי מסתבר שגם הוא חוקר אותם לבד, המדען שלו ברנדון 2 הוחלף בשייפשיפטר וגם בכירים בממשל אצלם כנראה.

אבל אנחנו מגלים שנמצא שם בסוד גם - ג'ונס! ו... לא יודעת, זומם מזימות... ונראה שהוא האחראי לשייפשיפטרים החדשים!
וגם... פיליפ 2 משתף איתו פעולה!

חוץ מזה אוליביה שלנו ממשיכה לסבול ממיגרנות, מניחה שזה קשור למה שמזריקים לה כשהיא לא בהכרה :mad:

מסתבר גם שהיא לא יודעת שיש לה יכולת לעבור בין היקומים בכוחות עצמה.

אהבתי מאוד איך לינקולן שיחק אותה יפה כשהם מעמידים פנים שהוא לינקולן 2 שצריך להעביר אסיר (פיטר) במשימה סודית ביותר לליברטי איילנד, ומשכנע את השומר לתת לו לעבור למרות שאין לו את הכרטיס show me שזה הת"ז של אמריקאים ביקום 2.
ואת מפגש הלינקולנים.
לינקולן לדעתי מסתדר דיי טוב עם כל המוזרויות מסביבו וזה גורם לי לאהוב אותו יותר! הסצנה בין פיטר ל"אמא" שלו היתה דיי מרגשת, ג'ונס...פאקינג ג'ונס...דמות דיי שנואה עלי, העלילה לא מסתבכת, היא תמיד היתה מסובכת

Lhuna3

Well-known member
אוליביה של קו הזמן הזה לומדת מפיליפ על האובזרברים ועוד יותר מפיטר.

נערה רואה חזיונות של מקרי מוות מתקרבים.
אהבתי איך עשו את הסצינה כשהיא מהופנטת והולכת כאילו בתוך התמונה שהיא ראתה בחזיון שלה בתלת מימד, זה היה יפה.
אגב, וולטר של קו הזמן הזה לא ידע שיש לו בכלל את הידע איך להפנט ככה מישהו, ורק פיטר גילה לו את זה.

וואו אני פשוט מתעבת את נינה עכשיו, כשאוליביה מתייחסת אליה ממש כמו אל אמא ואוהבת אותה וסומכת עליה, והיא... עושה לה דברים בחשאי!! :mad: כלומר אני רוצה להאמין שהיא שייפשיפטרית עכשיו, ושנינה האמיתית היתה לה ולאחותה באמת אמא מאמצת אוהבת.

Lhuna3

Well-known member
פרק מעניין שקרה בו הרבה.
מנסה לקצר כמה שאצליח:

פרופ' למתמטיקה מצא מכשיר של האובזרברים, שכנראה באמצעותו הצליח לגלות איך לראות את כל מרחב הזמן כמותם, והתחיל לרצוח כהמתת חסד אנשים שמצפה להם מוות נוראי במיוחד.
את המכשיר הזה איבד ב-1985 האובזרבר ש(הפעם לא)הציל את פיטר מהטביעה באגם.
אגב מסתבר שקוראים לו ספטמבר. (בעבר דיברו גם על אובזרבר שנקרא אוגוסט, וכבר אז חשבתי באמת שאולי לכל אחד מהם יש שם של חודש.)
האובזרברים האחרים גם מגלים שפיטר חזר כלומר שספטמבר לא ציית להוראות למחוק אותו.

אסטריד 2 (שסובלת מאוטיזם) מאבדת את אביה, מה שמערער אותה נפשית והיא עוברת ליקום 1 ובאה למעבדה לפגוש את מקבילתה.
היא מסתדרת ממש טוב עם וולטר ויוצרת איתו אפילו קשר חם למדי, וגם עוזרת להם למצוא את הרוצח בעזרת הגאונות שלה בעיבוד נתונים.
השיחות שלה ושל אסטריד 1 אישיות מאוד ונוגעות ללב, 2 תוהה אם אביה היה אוהב אותה יותר אם היתה "נורמלית", ו-1 מנחמת אותה שגם היא לא קרובה אל אביה ושהוא אדם שלא יודע להביע רגשות ואהבה, אז זה לא בגללה.
אבל אנו רואים בסוף שזה שקר מוחלט שהיא רק אמרה בשביל הנחמה, כי בבית אבא שלה מאוד אוהב כלפיה ויש להם קשר נהדר.
(מה שגם מנחם... אותנו הצופים.)

אסטריד 2 גם מעלה בפני וולטר את הרעיון שאולי הוא יהיה קצת יותר מאושר אם הוא כן יחשוב על פיטר הזה בתור הבן שלו ויתנחם בו.

אוליביה 2 מגיעה גם - בשביל להחזיר את אסטריד שלהם.
וולטר עדיין מאוד כועס וחשדן כלפיה על כך שבעבר התחזתה ורימתה אותם, אבל היא לוקחת את זה בקלות ובסוף מצליחה אפילו להתחבב עליו. היא סופסוף מרגישה לי פחות אויבת ויותר likable, וגם עובדת עם אוליביה (למרות שלא נראה שהיא תרמה הרבה חח).

רגעים קטנים מעניינים או מצחיקים:

* הפרסומת על הספסל שיושב חולה הסרטן בהתחלה, מאוד אירונית למצב שלו: "החיים יותר טובים בשמש" - כן אלא אם כן היא עשתה לך סרטן עור, ו"גן העדן קרוב משחשבת" - מקבל משמעות מורבידית.

* פיטר שעובד עכשיו עם וולטר על המכונה להחזרתו מתוסכל מכמות הפסקות האוכל שוולטר רוצה לקחת.
אז וולטר אומר לו שהוא מעדיף את "הילד השני" כי "הוא לא מרעיב אותי"
פיטר: איזה ילד שני?
וולטר: זה שמשחק שח
פיטר: לינקולן???
וולטר: כן, הוא, אני מעדיף אותו!
:-D :-D
(אגב, הם מבטאים את זה "לינקן", נכון?)

* אסטריד 1 פולטת צווחה כשהיא רואה לראשונה את מקבילתה.
אוליביה: באמת תהיתי למה אף אחד לא מגיב ככה!

* אוליביה טוענת ש"לכל אחד יש מישהו שרוצה להרוג אותו".
WTF אוליביה, את יותר מידי זמן ב-FBI :-D
גם פיטר עושה פרצוף של מה-לעזאזל-שמעתי-עכשיו.

* וולטר לאוליביה 2: "רימית ובגדת במישהו היום? כבר צהריים!"

* האוליביות מדברות על פיטר חחח 1: "הוא הטעם שלך", 2: "לא אני אוהבת בחורים טובים"...

* ביקום 2 אין להם כמעט קפה?! הא! בגלל זה הם רעים יותר מאיתנו כנראה...

* אוליביה בסוף נראיית מאוד מרוצה מפיטר ואומרת שהוא שותף טוב.

Lion_Heart

Well-known member
פרק מעניין שקרה בו הרבה.
מנסה לקצר כמה שאצליח:

פרופ' למתמטיקה מצא מכשיר של האובזרברים, שכנראה באמצעותו הצליח לגלות איך לראות את כל מרחב הזמן כמותם, והתחיל לרצוח כהמתת חסד אנשים שמצפה להם מוות נוראי במיוחד.
את המכשיר הזה איבד ב-1985 האובזרבר ש(הפעם לא)הציל את פיטר מהטביעה באגם.
אגב מסתבר שקוראים לו ספטמבר. (בעבר דיברו גם על אובזרבר שנקרא אוגוסט, וכבר אז חשבתי באמת שאולי לכל אחד מהם יש שם של חודש.)
האובזרברים האחרים גם מגלים שפיטר חזר כלומר שספטמבר לא ציית להוראות למחוק אותו.

אסטריד 2 (שסובלת מאוטיזם) מאבדת את אביה, מה שמערער אותה נפשית והיא עוברת ליקום 1 ובאה למעבדה לפגוש את מקבילתה.
היא מסתדרת ממש טוב עם וולטר ויוצרת איתו אפילו קשר חם למדי, וגם עוזרת להם למצוא את הרוצח בעזרת הגאונות שלה בעיבוד נתונים.
השיחות שלה ושל אסטריד 1 אישיות מאוד ונוגעות ללב, 2 תוהה אם אביה היה אוהב אותה יותר אם היתה "נורמלית", ו-1 מנחמת אותה שגם היא לא קרובה אל אביה ושהוא אדם שלא יודע להביע רגשות ואהבה, אז זה לא בגללה.
אבל אנו רואים בסוף שזה שקר מוחלט שהיא רק אמרה בשביל הנחמה, כי בבית אבא שלה מאוד אוהב כלפיה ויש להם קשר נהדר.
(מה שגם מנחם... אותנו הצופים.)

אסטריד 2 גם מעלה בפני וולטר את הרעיון שאולי הוא יהיה קצת יותר מאושר אם הוא כן יחשוב על פיטר הזה בתור הבן שלו ויתנחם בו.

אוליביה 2 מגיעה גם - בשביל להחזיר את אסטריד שלהם.
וולטר עדיין מאוד כועס וחשדן כלפיה על כך שבעבר התחזתה ורימתה אותם, אבל היא לוקחת את זה בקלות ובסוף מצליחה אפילו להתחבב עליו. היא סופסוף מרגישה לי פחות אויבת ויותר likable, וגם עובדת עם אוליביה (למרות שלא נראה שהיא תרמה הרבה חח).

רגעים קטנים מעניינים או מצחיקים:

* הפרסומת על הספסל שיושב חולה הסרטן בהתחלה, מאוד אירונית למצב שלו: "החיים יותר טובים בשמש" - כן אלא אם כן היא עשתה לך סרטן עור, ו"גן העדן קרוב משחשבת" - מקבל משמעות מורבידית.

* פיטר שעובד עכשיו עם וולטר על המכונה להחזרתו מתוסכל מכמות הפסקות האוכל שוולטר רוצה לקחת.
אז וולטר אומר לו שהוא מעדיף את "הילד השני" כי "הוא לא מרעיב אותי"
פיטר: איזה ילד שני?
וולטר: זה שמשחק שח
פיטר: לינקולן???
וולטר: כן, הוא, אני מעדיף אותו!
:-D :-D
(אגב, הם מבטאים את זה "לינקן", נכון?)

* אסטריד 1 פולטת צווחה כשהיא רואה לראשונה את מקבילתה.
אוליביה: באמת תהיתי למה אף אחד לא מגיב ככה!

* אוליביה טוענת ש"לכל אחד יש מישהו שרוצה להרוג אותו".
WTF אוליביה, את יותר מידי זמן ב-FBI :-D
גם פיטר עושה פרצוף של מה-לעזאזל-שמעתי-עכשיו.

* וולטר לאוליביה 2: "רימית ובגדת במישהו היום? כבר צהריים!"

* האוליביות מדברות על פיטר חחח 1: "הוא הטעם שלך", 2: "לא אני אוהבת בחורים טובים"...

* ביקום 2 אין להם כמעט קפה?! הא! בגלל זה הם רעים יותר מאיתנו כנראה...

* אוליביה בסוף נראיית מאוד מרוצה מפיטר ואומרת שהוא שותף טוב.
אהבתי את היחסים בין וולטר לאוליביה 2 , הפרק חזק ב"אהבה בין הורים לילדים" והקטע שאסטריד 2 שואלת אם אבא שלה היה אוהב אותה יותר אם היא היתה"נורמלית" היה קשה...זה הראה על מודעות עצמית ואני מקווה שיש לה יותר חברים משנדמה לה, וגם ה"מדען השבועי", הקטע שלו עם אמא שלו היה דיי עצוב וכמעט ריחמתי עליו,
וכבשים, גם אין להם כבשים...

אה,כן,לא ידעת שקוראים לו ספטמבר?

Lion_Heart

Well-known member
אוליביה של קו הזמן הזה לומדת מפיליפ על האובזרברים ועוד יותר מפיטר.

נערה רואה חזיונות של מקרי מוות מתקרבים.
אהבתי איך עשו את הסצינה כשהיא מהופנטת והולכת כאילו בתוך התמונה שהיא ראתה בחזיון שלה בתלת מימד, זה היה יפה.
אגב, וולטר של קו הזמן הזה לא ידע שיש לו בכלל את הידע איך להפנט ככה מישהו, ורק פיטר גילה לו את זה.

וואו אני פשוט מתעבת את נינה עכשיו, כשאוליביה מתייחסת אליה ממש כמו אל אמא ואוהבת אותה וסומכת עליה, והיא... עושה לה דברים בחשאי!! :mad: כלומר אני רוצה להאמין שהיא שייפשיפטרית עכשיו, ושנינה האמיתית היתה לה ולאחותה באמת אמא מאמצת אוהבת.
פרק...מתסכל, כי הנערה לא יכלה לעצור את העתיד, רק לראות אותו...ואפילו את עצמה לא יכלה להציל...זאת היתה סצנה מכאיבה ומדכאת, אבל לפחות אבא שלה היה לידה

Lhuna3

Well-known member
אוקיי פיטר זה ברור לך עכשיו שאתה לא הולך לשום מקום, כן? |מאוהב|

אוליביה בתחילת הפרק חולמת עליו חלום אירוטי למדי, ובסוף הפרק נראה שיש לה שוב את הזכרונות מקו הזמן המקורי והיא מתנהגת כאילו שהם ביחד.
הוא לא מבין מה קורה.

וגם ברור שוולטר כבר קשור אליו ולא רוצה בכלל שהוא יעזוב.

(רק קצת מטריד אותי מה קורה עם לינקולן, שבפרק הקודם נתנו תירוץ שהוא נסע לאיזה אירוע של מישהי שהוא ה-GODFATHER שלה או משהו, ובפרק הזה הוא פשוט לא נוכח, וזה יהיה לי מאוד מוזר אם סתם יעלימו אותו.)

בחקירה שלושתם נתקעים בעיירה ווסטפילד שרוב האנשים בה השתגעו ומקבלים זכרונות "אחרים" ואי אפשר לעזוב אותה - מתברר שג'ונס גרם לזה שהיא תתמזג עם העיירה המקבילה שלה ביקום 2, עד ששתיהן נחרבות לגמרי בגלל זה, חוץ מ"עין הסערה" שהוא המקום היחיד שנשאר בטוח.

Lion_Heart

Well-known member
אוקיי פיטר זה ברור לך עכשיו שאתה לא הולך לשום מקום, כן? |מאוהב|

אוליביה בתחילת הפרק חולמת עליו חלום אירוטי למדי, ובסוף הפרק נראה שיש לה שוב את הזכרונות מקו הזמן המקורי והיא מתנהגת כאילו שהם ביחד.
הוא לא מבין מה קורה.

וגם ברור שוולטר כבר קשור אליו ולא רוצה בכלל שהוא יעזוב.

(רק קצת מטריד אותי מה קורה עם לינקולן, שבפרק הקודם נתנו תירוץ שהוא נסע לאיזה אירוע של מישהי שהוא ה-GODFATHER שלה או משהו, ובפרק הזה הוא פשוט לא נוכח, וזה יהיה לי מאוד מוזר אם סתם יעלימו אותו.)

בחקירה שלושתם נתקעים בעיירה ווסטפילד שרוב האנשים בה השתגעו ומקבלים זכרונות "אחרים" ואי אפשר לעזוב אותה - מתברר שג'ונס גרם לזה שהיא תתמזג עם העיירה המקבילה שלה ביקום 2, עד ששתיהן נחרבות לגמרי בגלל זה, חוץ מ"עין הסערה" שהוא המקום היחיד שנשאר בטוח.
פרק טוב , אהבתי את אלה ששרדו מכל העיירה,מצד אחד, הידד! כל משפחתך שרדה! בערך ומצד שני עם מה שאתה יודע,יהיה קשה לישון בלילה עכשיו ,ואם לא הזכרתי את זה , אני מתעב את ג'ונס

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
:eek:
אוי ויי אוי ויי
אוליביה ונינה מוחזקות בשבי איפשהו.

במשך הפרק אוליביה מקבלת "חזרה" את כל הזכרונות של קו הזמן המקורי של פיטר ומנסים להבין מה קורה, אז היא מאוהבת בפיטר והוא מהסס ומפחד לטעות שוב כמו שקרה לו עם אוליביה האדומה.
וולטר חושב שפיטר הוא זה שמשפיע עליה עם הזכרונות שלו כי היא "אמפתית".
אבל יש לה גם זכרונות של אוליביה של דברים שפיטר בכלל לא ידע.
בסוף וולטר מגלה שיש בדמה שוב קורטקסיפן והולך לנינה יחד עם לינקולן לתבוע תשובות, ומגלים שבאמת נגנבו מהמבחנות שהיו שמורות שם אצלה בלבד.

בינתיים פיטר משתכנע שזאת "אוליביה שלו" ואז היא הולכת לשירותים לכאורה ונעלמת!
ואנחנו רואים שהיא בכלל כלואה באיזה מרתף עם נינה!

אגב היה רגע קצר אחרי שוולטר בודק אותה שהיא נראתה לי פתאום עם מבט רובוטי כזה - אבל אני לא בטוחה שזה מכוון ואולי רק נדמה לי.

Lhuna3

Well-known member
פיטר ולינקולן מחפשים לאן אוליביה נעלמה וקצת מתווכחים אם זאת אוליביה שלו או שלו.

נינה ואוליביה בשבי של ג'ונס |שטן| נינה לכאורה נחטפה כבר לפני כמה שבועות.
רק שכיוון שיש גם נינה שייפשיפטר אז נינה האמיתית כנראה כבר מתה וגם זאת שייפשיפטרית.
ג'ונס מענה את "נינה" במטרה להפחיד את אוליביה מספיק בשביל להפעיל את הכוחות שלה (אחרי שהזריקו לה קורטקסיפן בלי ידיעתה בשבועות האחרונים).
אבל זה לא עובד כי אוליביה כבר פחות זוכרת את קו הזמן הזה, שבו נינה אימצה אותה ואת אחותה, ויותר את זה של פיטר.
ואז אנחנו רואים בוודאות שזאת באמת גם לא נינה.

מפגש אובזרברים נוסף בעניין ההתערבות של האובזרבר ספטמבר למען פיטר.

שייפשיפטר-נינה שבמאסיב דיינמיק נעצרת, פיליפ ולינקולן יודעים שהיא משקרת אבל לא מצליחים להוציא ממנה כלום.

פיטר מנסה להוציא מהמצלמות הנסתרות מהבית של אוליביה את הקטעים מהזמנים שנמחקו ע"י הצילומים החדשים יותר.
(אהבתי את המטאפורה למחיקה של קו הזמן ע"י קו זמן חדש, וחילוץ הדברים שבכל זאת bleed through...)

ספטמבר מופיע אצלם (עדיין עם היריה שלו בחזה) והוא אומר לפיטר שאוליביה צריכה אותו ואז קורס וגוסס.
פיטר באמצעות וולטר נכנס איתו למודעות שלו - ופה מתגלים דברים מעניינים!
לפי דברי ספטמבר:

האובזרברים הם מדענים מהעתיד הרחוק מאוד של האנושות, למען הדיוק מאחד מקווי הזמן האפשריים של האנושות.
הם גילו דרך לנסוע בזמן ומחוצה לו ולצפות בהיסטוריה(ות) שלהם.

הוא מראה לו את הטעות שאנחנו כבר יודעים שהוא עשה עם אבא שלו וולטרנט, כאשר מנע ממנו לגלות את התרופה למחלתו של פיטר ומסביר שהתערבויותיו הבאות היו נסיונות לתקן את קו הזמן, אבל שזה רק קילקל אותו יותר.
הוא מגלה לו על הילד שלו, הנרי, שנולד לאוליביה "הלא נכונה", וזה איכשהו הרס הכל.

* מה שאני מבינה מזה, זה שבקו הזמן "הנכון" של האובזרברים, פיטר הילד נרפא ע"י אביו האמיתי ביקום 2, וולטר לא עובר להציל אותו, אבל איכשהו הוא בכל זאת מגיע להיות עם אוליביה מיקום 1, ולהם נולד ילד.
* לא ברור מזה עדיין למה פיטר כזה חשוב להיסטוריה שלהם. האם הוא איכשהו זה שנועד ליצור את הקשר בין היקומים או משהו.
בכל אופן לפני שהוא נעלם, הוא אומר לפיטר ללכת "הביתה" כדי שמשם אנשיו של ג'ונס יחטפו אותו,
ומביאים אותו לאיים על אוליביה בעינויים או מוות שלו, מה שכמובן גורם לאהבתה החזקה כלפיו להפעיל את הכוחות שלה, בעזרתם היא לא רק מדליקה את המנורות הקטנות אלא משבשת שם את כל החשמל והם מצליחים לברוח.
אבל ג'ונס גם מצליח לברוח ליקום 2.
מה הוא השיג או התכוון להשיג בזה שאוליביה תפעיל את כוחותיה, אני לא יודעת.
ופיטר הבין שזאת בכל זאת לא אוליביה שלו הנכונה ושהוא צריך להתרחק ממנה כדי שתחזור לעצמה (ותהיה עם לינקולן אני מקווה לפחות) והוא חייב לחזור לקו הזמן שלו.

Lion_Heart

Well-known member
פיטר ולינקולן מחפשים לאן אוליביה נעלמה וקצת מתווכחים אם זאת אוליביה שלו או שלו.

נינה ואוליביה בשבי של ג'ונס |שטן| נינה לכאורה נחטפה כבר לפני כמה שבועות.
רק שכיוון שיש גם נינה שייפשיפטר אז נינה האמיתית כנראה כבר מתה וגם זאת שייפשיפטרית.
ג'ונס מענה את "נינה" במטרה להפחיד את אוליביה מספיק בשביל להפעיל את הכוחות שלה (אחרי שהזריקו לה קורטקסיפן בלי ידיעתה בשבועות האחרונים).
אבל זה לא עובד כי אוליביה כבר פחות זוכרת את קו הזמן הזה, שבו נינה אימצה אותה ואת אחותה, ויותר את זה של פיטר.
ואז אנחנו רואים בוודאות שזאת באמת גם לא נינה.

מפגש אובזרברים נוסף בעניין ההתערבות של האובזרבר ספטמבר למען פיטר.

שייפשיפטר-נינה שבמאסיב דיינמיק נעצרת, פיליפ ולינקולן יודעים שהיא משקרת אבל לא מצליחים להוציא ממנה כלום.

פיטר מנסה להוציא מהמצלמות הנסתרות מהבית של אוליביה את הקטעים מהזמנים שנמחקו ע"י הצילומים החדשים יותר.
(אהבתי את המטאפורה למחיקה של קו הזמן ע"י קו זמן חדש, וחילוץ הדברים שבכל זאת bleed through...)

ספטמבר מופיע אצלם (עדיין עם היריה שלו בחזה) והוא אומר לפיטר שאוליביה צריכה אותו ואז קורס וגוסס.
פיטר באמצעות וולטר נכנס איתו למודעות שלו - ופה מתגלים דברים מעניינים!
לפי דברי ספטמבר:

האובזרברים הם מדענים מהעתיד הרחוק מאוד של האנושות, למען הדיוק מאחד מקווי הזמן האפשריים של האנושות.
הם גילו דרך לנסוע בזמן ומחוצה לו ולצפות בהיסטוריה(ות) שלהם.

הוא מראה לו את הטעות שאנחנו כבר יודעים שהוא עשה עם אבא שלו וולטרנט, כאשר מנע ממנו לגלות את התרופה למחלתו של פיטר ומסביר שהתערבויותיו הבאות היו נסיונות לתקן את קו הזמן, אבל שזה רק קילקל אותו יותר.
הוא מגלה לו על הילד שלו, הנרי, שנולד לאוליביה "הלא נכונה", וזה איכשהו הרס הכל.

* מה שאני מבינה מזה, זה שבקו הזמן "הנכון" של האובזרברים, פיטר הילד נרפא ע"י אביו האמיתי ביקום 2, וולטר לא עובר להציל אותו, אבל איכשהו הוא בכל זאת מגיע להיות עם אוליביה מיקום 1, ולהם נולד ילד.
* לא ברור מזה עדיין למה פיטר כזה חשוב להיסטוריה שלהם. האם הוא איכשהו זה שנועד ליצור את הקשר בין היקומים או משהו.
בכל אופן לפני שהוא נעלם, הוא אומר לפיטר ללכת "הביתה" כדי שמשם אנשיו של ג'ונס יחטפו אותו,
ומביאים אותו לאיים על אוליביה בעינויים או מוות שלו, מה שכמובן גורם לאהבתה החזקה כלפיו להפעיל את הכוחות שלה, בעזרתם היא לא רק מדליקה את המנורות הקטנות אלא משבשת שם את כל החשמל והם מצליחים לברוח.
אבל ג'ונס גם מצליח לברוח ליקום 2.
מה הוא השיג או התכוון להשיג בזה שאוליביה תפעיל את כוחותיה, אני לא יודעת.
ופיטר הבין שזאת בכל זאת לא אוליביה שלו הנכונה ושהוא צריך להתרחק ממנה כדי שתחזור לעצמה (ותהיה עם לינקולן אני מקווה לפחות) והוא חייב לחזור לקו הזמן שלו.
אז מה למדנו? הכל באשמת האובזרברים! סקרנות הרסה את קו הזמן! אוליביה אוהבת את פיטר מאוד!:-] וג'ונס "טפו" רוצה לחזק את כוחותיה של אוליביה...נבל! , בן נאוות המרדות!

Lhuna3

Well-known member
אז מה למדנו? הכל באשמת האובזרברים! סקרנות הרסה את קו הזמן! אוליביה אוהבת את פיטר מאוד!:-] וג'ונס "טפו" רוצה לחזק את כוחותיה של אוליביה...נבל! , בן נאוות המרדות!
הסקרנות הרגה את החתול! וגם את האוזרברים אולי ;-# חחח

Lhuna3

Well-known member
אוקיי אז רגע... מסתבר שנינה שוב חברה שלנו, אז זאת שנשארה היא כנראה לא שייפשיפטר... זה מוזר.
אבל אוליביה מאבדת את הזכרונות ממנה ומקו הזמן החדש הזה עוד ועוד, ומחליטה ללכת עד הסוף עם הזכרונות של קו הזמן עם פיטר.

וולטר מגלה שספטמבר הכניס משהו לעין של פיטר - כיתוב של כתובת, והוא ביקש ממנו לעשות עבורו משהו.
אז הוא גורם לפיטר לחזור למרות שפיטר כבר החליט לעזוב בשביל להתרחק מאוליביה.
פיטר הולך לכתובת ומגלה את המכשיר שממנו ספטמבר יכול "לחזור" (מהעונש של שאר האובזרברים שסוג של הסתירו ממנו את היקום).
בתמורה הוא רוצה שספטמבר יעזור לו לחזור "הביתה", אבל ספטמבר מגלה לו שהוא כבר בבית וזאת כן אוליביה שלו.
(מקווה שזה סופי הפעם, די כבר לשגע אותנו! :-D)
אז הוא חוזר אליה |מאוהב|

(אני שמחה, אבל גם טיפה עצוב לי בשביל לינקולן שגם מאוהב בה.)

LeAnnDyIan

Well-known member
אוקיי אז רגע... מסתבר שנינה שוב חברה שלנו, אז זאת שנשארה היא כנראה לא שייפשיפטר... זה מוזר.
אבל אוליביה מאבדת את הזכרונות ממנה ומקו הזמן החדש הזה עוד ועוד, ומחליטה ללכת עד הסוף עם הזכרונות של קו הזמן עם פיטר.

וולטר מגלה שספטמבר הכניס משהו לעין של פיטר - כיתוב של כתובת, והוא ביקש ממנו לעשות עבורו משהו.
פיטר הולך לכתובת ומגלה את המכשיר שממנו ספטמבר יכול "לחזור" (מהעונש של שאר האובזרברים שסוג של הסתירו ממנו את היקום).
בתמורה הוא רוצה שספטמבר יעזור לו לחזור "הביתה", אבל ספטמבר מגלה לו שהוא כבר בבית וזאת כן אוליביה שלו.
אז הוא חוזר אליה |מאוהב|

רק משהו קטן
השייפ שיפטרים החדשים לא צריכים להרוג את הבן אדם שאליו הם מתחזים כמו הגרסה הראשונית של השייפ שיפטרים.

Lhuna3

Well-known member
יואו כמה אפשר להתעלל בלינקולן, אני מרגישה שהכותבים שונאים אותו :-(
גם אוליביה ופיטר (כאילו לא מספיק שהם יחד, הוא גם צריך לעבוד עם שניהם מול הפרצוף שלו כל הזמן), וגם הוא חוטף את הוירוס של הקיפוד.
חוזרים על המקרה של האיש-קיפוד במטוס שראינו בעבר, שעכשיו קורה בקו הזמן הנוכחי, אבל עם פרטים אחרים.
מישהו (מרגיש לי שאני אמורה לזכור מי זה אבל לא בטוחה) יצר המון מוטציות כאלו של קיפודים עם כנפיים בשביל שהם יהיו השלב הבא באבולוציה האנושית.
וזה נראה שוב קשור לג'ונס, כי הוא זה שעבד במקור על ניסוי המוטציות כשהיה במאסיב דיינאמיק.

ובתחילת הפרק פיליפ משעה את אוליביה מהתפקיד, בעקבות זה שהיא מאבדת את רוב הזכרונות שלה מהקו זמן הנוכחי, אבל בסוף הפרק (בדיוק כמו שעשה בעבר כשהיא פעלה בניגוד לפקודתו אבל פתרה את המקרה) הוא בא כאילו לנזוף בה בפרצוף כעוס ובמקום זה מחזיר אותה לתפקיד ואומר לה "עבודה טובה" (טיפיקל פיליפ).

חוץ מזה וולטר מרוצה ששוב יש לו "משפחה" עם אוליביה ופיטר, ומביא לפיטר את כל מתנות יומהולדת שהוא שמר עבורו במשך השנים שהוא כאילו היה מת, אבל בעיקר הוא בעצמו נהנה מהן (כולל מהחוברת פורנו שהיתה המתנה שלו לפיטר לכאורה לגיל 16).

Lion_Heart

Well-known member

אז הוא חוזר אליה |מאוהב|

הסוף של הפרק היה מה זה רומנטי, איך שספטמבר דיבר על אהבה... אני לגמרי בעד לינקולן, רק מה, שאוליביה תפוסה וזה מה יש

למעלה