בינג' פרינג' - עונה 3

Lhuna3

Well-known member
עונה 3
HERE I COME

אוי זה נורא, זה פשוט נורא... :-(
אוליביה תקועה ביקום 2, וויליאם בל אני מבינה שבעצם מת כשהוא השתמש באנרגיה שלו בשביל להחזיר אותם, והיא אסירה של וולטרנט, שמשתמש במדען המקביל של ההוא ממאסיב דיינמיק בשביל להשתיל לה זכרונות של אוליביה 2 ולשכנע אותה ואת כולם שזו היא. הוא רוצה להשתמש ביכולת שלה למעבר בין יקומים בשביל ללמוד את זה.
רק פיליפ 2 יודע את האמת.
אז בהתחלה זה לא מצליח והיא בורחת להם וחוטפת בליית ברירה נהג מונית מסכן, אבל בגלל שחרור האדרנלין של הבריחה - הזכרונות המושתלים שלה מתחילים לפעול והיא באמת חושבת שהיא אוליביה 2. (או לפחות באופן חלקי, קשה לדעת כרגע בוודאות אם היא עד הסוף מאמינה או חלקית מעמידה פנים, אני מקווה שהיא כן זוכרת מי היא.)
צ'ארלי 2 ולינקולן 2 (השותף השני) לא יודעים את האמת כי אמרו לכולם שלאוליביה 2 היה התמוטטות עצבים ששיבשה לה את הזכרון.
אני מאוד מקווה שהם בסוף יעזרו לה כשיגלו את האמת, כי הם אנשים טובים ויהיו בצד הנכון.

ובינתיים ביקום שלנו המצב גם רע מאוד: פיטר נאלץ למסור דיווח מלא לסנאטור הנוראי הזה, ואז הוא יוצא ומנשק את אוליביה 2 :-( איכס איך הוא לא מזהה שזאת לא היא??
כמה זמן היא תצליח לשטות בכולם?

Lhuna3

Well-known member
אוף המצב המעצבן הזה נמשך ויש לי חשש שעוד ימשך... מקווה שלא כל העונה.
אוליביה 2 וניוטון ממשיכים במשימה שלהם ומביאים את פיטר לעבוד על המכונה. עכשיו אוליביה 2 מקבלת פקודה להתחיל "לעבוד" על וולטר, שיעשה משהו שהם רוצים.
באמצע היא הורגת בבית שלה מישהו שנקלע לעניין במקרה (אני בטוחה שאוליביה שלנו לא היתה הורגת אותו, ובטח לא בכזאת אדישות), ופיטר מפריע לה באמצע אז כדי שלא יגלה את הגופה שיש אצלה בבית היא מנסה להסיח את דעתו עם סקס, אבל הם לא מגיעים לזה כי מתקשרים לחקירה.
(אני לא בטוחה למה ניוטון השאיר את המכשיר בתחנת הרכבת ומה בדיוק היתה התוכנית, כאילו זה נראה שהם רצו שפיטר יגיע אליו ויעבוד על זה, אבל הם לא יכלו לדעת שזה בדיוק יוביל לזה כמו שקרה.)

וויליאם בל השאיר בצוואתו את חברת מאסיב דיינמיק לוולטר!
(מעניין מה הוא השאיר לנינה)

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
אחרון להלילה.

יקום 2.
מתחיל מאוד מעניין עם איש שגורם לתאונת אוטובוס ע"י כך שהוא יודע בדיוק מה יקרה ברחוב ובאיזה תזמון.
אני בהתחלה לגמרי חשבתי שזה מקרה של groundhog day של מישהו שחוזר כל פעם אחורה בזמן וחווה את אותו יום מיליון פעם וככה לומד אותו.
אבל לא, מסתבר שזה בחור בעל מוגבלות שכלית קשה שבניסוי העלו לו את האינטלגנציה יותר מידי עד שהוא יודע לחשב את ההסתברות של כל האפשרויות שיקרו וככה לתמרן דברים. (למרות שאין בזה היגיון באמת, כי לחשב הסתברות זה לא לחזות את העתיד. הרבה פעמים קורה דווקא הדבר שההסתברות שלו לא היתה הכי גבוהה מכל האפשרויות.)
והוא רוצח את המדענים שאמורים להוריד לו את האינלגנציה בחזרה כי הניסוי נגמר.
אוליביה שלנו שחושבת באמת שהיא אוליביה 2 חוקרת את המקרה עם שותפיה צ'ארלי 2 ולינקולן 2. סה"כ הם יחידה מאוד חמודה ביחד. צ'ארלי קצת חושד בה בכ"ז אבל כיוון שיש לה באמת את הזכרונות של אוליביה 2 אז הוא משתכנע.

אבל יש לה הבזקים בהם היא כן רואה את פיטר ואת וולטר וזוכרת שהיא לא משם, אבל זה רק לרגעים.

בינתיים המדען של וולטרנט מנסה לתכנן את הניסויים שיגרמו לה לזכור איך לעבור יקומים, הוא מנסה על אחרים ונכשל, ואז וולטרנט מציע לו לשים אותם במיכל מים (כמו שעשו לאוליביה בפרק 1 או 2 בסדרה).

Lhuna3

Well-known member
אוליביה 2 ופיטר ממשיכים לצאת והיא חוששת מזה שהיא בקרוב תאלץ לשכב איתו בשביל האמינות.

הסנאטור שידע על יחידת פרינג' הכל והיה שייפ-שיפטר נפגע בתאונה וניוטון יורה כדי לנטרל אותו, אבל וולטר מנסה לחלץ מידע מיחידת העיבוד שלו.

וולטר (מסטול) בשיחת מוטיבציה עם המדענים של מאסיב דיינמיק שעכשיו עובדים בשבילו :-D הם בהלם כמובן, מזל שפיטר מגיע כשוולטר מתחיל להריד בפניהם את המכנסיים.

והוא קרא לאסטריד בשמה הנכון פעם ראשונה!

ביריבות הקטנה בין אוליביה 2 וניוטון - אני בעדו.

ניוטון מפעיל סוכן שייפ-שיפטר שכבר נקשר מאוד לאישה והילד "שלו". הקשר שלו איתם מרגש והשיחה עם הילד בלילה מאוד עצובה :-( זה ברור שעם הזמן הם מפתחים רגשות אמיתיים כמו שהיו לאנשים שהם מתחזים להם.
רואים את זה גם בתגובות הנוירולוגיות של ה"סנאטור" לאישתו.

הסוכן צריך להכנס למאסיב דיינמיק ולגנוב את השבב מידע מה"סנאטור" לפני שוולטר יצליח לחלץ ממנו מידע.
הוא מצליח לעשות את זה בלי לשנות צורה למישהו אחר (הוא נכנס לשם הרבה יותר מידי בקלות! איפה האבטחה?? אפילו שיש לו מדי שוטר.)
אוי ויי, וולטר בדיוק חוזר למעבדה ובאומץ מנסה להרוג אותו, אבל הסוכן תוקף אותו o_O זה קשה לראות.
היה גם רגע שהם במעלית ונראה שהוא שקל להפוך את עצמו לוולטר... אבל זה היה ברור שלא יקרה.

כשהוא מחזיר לניוטון את השבב אז ניוטון מבין שהוא כבר לא יכול לבטוח בו כי הוא נקשר מידי לחיים שלו עם המשפחה שם, והורג גם אותו.
(לפחות הוא השאיר את האישה והילד).

פיטר אומר שהוא שם לב שאוליביה שונה מאז שהם חזרו (תודה רבה באמת) אבל הוא מתרץ את זה לעצמו בכל מיני דרכים. לרגע חשבתי שהוא חושף אותה. אבל לא! מעצבן!
הוא אמור להעלות בדעתו את האפשרות של החילוף!! הוא הרי יודע שיש לה "כפילה" ואמור להבין שהיתה לה הזדמנות כזאת!

ניוטון נתפס ונעצר, אוליביה 2 מצליחה לקחת ממנו את השבב ולהסתירו, ומעבירה לו משהו בשביל להרוג את עצמו במעצר, אבל לפני זה הוא מתגרה בה שהיא תכשל כי היא לא תצליח ללכת עד הסוף ולשכב עם פיטר בשביל התפקיד.
אני טיפה מרחמת עליה שהיא נאלצת לעשות את זה באמת, בכל זאת יש לה אינטגריטי מסויים ויש לה בן זוג בבית והיא לא רוצה "להזנות" את עצמה בשביל העבודה... אבל היא אכן עושה את זה בסוף :-( ואני יותר מבואסת בשביל אוליביה "שלנו".

Lhuna3

Well-known member
יקום 2.
אוליביה שלנו עדיין בטוחה שהיא אוליביה 2 אבל גם יש לה קול פנימי שזוכר ומזכיר לה מי היא באמת (והוא מדבר אליה בדמותו של פיטר), והיא מתנגדת לו ככל יכולתה.
וולטרנט והמדען משכנעים אותה לעשות ניסוי במיכל מים לעבור ליקום 1 (שעבורם הוא יקום 2) כי "אוליביה 1 יכולה, אז בטח גם היא", והיא מצליחה קצת.
בסוף "פיטר" (הקול הפנימי הזה שלה) מזכיר לה את קיומה של אלה המתוקה, שזה יום הולדתה, וזה משכנע אותה לנסות שוב והיא עוברת ליקום שלנו ומתקשרת לאלה |לב| ואז היא כנראה משתכנעת באמת |מזיע|
כשהיא חוזרת היא משקרת לוולטרנט שלא הצליחה לעבור.

במקביל לכל זה היא וצ'ארלי 2 ולינקולן 2 (אני עדיין מאוד נהניית מהדינמיקה שלהם) חוקרים מקרה שאולי יעצבן קצת את אור כשהיא תגיע לפה :-D|חיבוק| כי זה על תאום טוב ותאום רע.
הטוב נלכד בסגר הענבר שהם עושים שם במקומות שהיה קרע במרחב, ואחיו שהוא פושע חי את חייו ומתחזה לו כל השנים, ואז הוא משחרר אותו (פעם ראשונה ששחררו והחיו מישהו מהענבר הזה וזה ביג דיל שם אז זה נשמר בסוד), ומסתבר שהאנשים שם חיים ונשארים מודעים כל הזמן הזה - אוי זה נוראי!
אבל בסוף התאום הפושע הקריב את עצמו להכלא בענבר ולאפשר לאחיו החף מפשע לחיות את חייו. וואו.

אוליביה שלנו בתור אוליביה 2 פותרת כמובן בהצלחה את המקרה, ופיליפ 2, שיודע מי היא ובהתחלה מאוד מתנגד לה (כמו שפיליפ שלנו בהתחלה היה די נגדה) נראה לי מתחיל להבין שבעצם הוא קיבל סוכנת טובה יותר מזאת שהיתה לו...

Lhuna3

Well-known member
מתגלה שידור רדיו של מספרים, שמתברר בסוף (אסטריד התותחית גילתה) כקואורדינטות שבהן קבורים חלקים של המכונה העתיקה שוולטרנט הרכיב כבר בצד השני.
רק שגם מתברר שזו הייתה התוכנית של וולטרנט שאוליביה 2 והשייפ-שיפטרים יגרמו לצוות פרינג' שלנו למצוא את זה ולהרכיב את המכונה ככה שפיטר יגלה איך זה אמור לעבוד (ואני משערת שאז הם יצטרכו לגרום לו לעשות שזה יעבוד לטובת הצד שלהם, אבל לא לגמרי ברור עדיין).

אוליביה 2 גם עושה קצת טעויות ונתקלת בקצת קשיים בהסוואה שלה.
פיטר קונה להם כרטיסים ל-U2 (שאנחנו כבר יודעים שלא קיימים ביקום 2). אני לא אוהבת שכל הרומנטיקה החמודה הזאת היא איתה דווקא.
נינה (מכולם דווקא היא!) מזהה משהו מוזר בהתנהגות שלה, כפחות ישירה מאוליביה שהיא מכירה.
אוליביה 2 גם לא מזהה ברשימה את השם של החבר של פיטר סוחר הספרים שהיא אמורה להכיר.
וגם אין לה זיכרון צילומי כמו של אוליביה 1 אז היא מתקשה כשפיטר מצפה ממנה לשחזר בקלות את רצף המספרים הראשון (אבל בכל זאת מצליחה איכשהו).
ואמנם זה לא גרם לפיטר לחשוד, אבל לדעתי המשחק המבוהל שלה מולו אחרי שהיא ביימה מאבק עם השייפ-שיפטר לא היה אמין בתור אוליביה 1, מעולם לא ראינו אותה כל כך נרעשת בעקבות איזה מאבק קטן עם מישהו. אני חושבת.

ובכל אופן מהספר שהסוחר הביא להם, הם מגלים שזה קשור לכנראה איזה גזע קדמון שנקראו FIRST PEOPLE (כמו ששמתי לב שהיה פעם/פעמיים בכתוביות, וללא ספק לדעתי עכשיו קשור לאובזרברים) שהם כנראה אלו שבנו את המכונה הזאת והם גילו איזה סוד שקשור ב"וואקום" שיכול להרוס או ליצור הכל... או משהו כזה... לא ברור.
אני מאוד סקרנית מה הסיפור שמאחורי הכל.

במשך הפרק גם וולטר היה מאוד עצבני על פיטר ולעג לו כמה פעמים (בגלל שהוא עבד על המכונה כנגד שיקול דעתו של וולטר).

אה, ובסוף הפרק רואים קצת מאוליביה שלנו ביקום 2, היא מבינה שכנראה וולטרנט הוציא ממנה את המידע שהוא צריך על מעבר בין היקומים (הם ראו את החומר שיש לה במוח, הקורטקסיפן) ולא צריכים אותה יותר, והיא חייבת איכשהו לצאת משם.

Lion_Heart

Well-known member
מתגלה שידור רדיו של מספרים, שמתברר בסוף (אסטריד התותחית גילתה) כקואורדינטות שבהן קבורים חלקים של המכונה העתיקה שוולטרנט הרכיב כבר בצד השני.
רק שגם מתברר שזו הייתה התוכנית של וולטרנט שאוליביה 2 והשייפ-שיפטרים יגרמו לצוות פרינג' שלנו למצוא את זה ולהרכיב את המכונה ככה שפיטר יגלה איך זה אמור לעבוד (ואני משערת שאז הם יצטרכו לגרום לו לעשות שזה יעבוד לטובת הצד שלהם, אבל לא לגמרי ברור עדיין).

אוליביה 2 גם עושה קצת טעויות ונתקלת בקצת קשיים בהסוואה שלה.
פיטר קונה להם כרטיסים ל-U2 (שאנחנו כבר יודעים שלא קיימים ביקום 2). אני לא אוהבת שכל הרומנטיקה החמודה הזאת היא איתה דווקא.
נינה (מכולם דווקא היא!) מזהה משהו מוזר בהתנהגות שלה, כפחות ישירה מאוליביה שהיא מכירה.
אוליביה 2 גם לא מזהה ברשימה את השם של החבר של פיטר סוחר הספרים שהיא אמורה להכיר.
וגם אין לה זיכרון צילומי כמו של אוליביה 1 אז היא מתקשה כשפיטר מצפה ממנה לשחזר בקלות את רצף המספרים הראשון (אבל בכל זאת מצליחה איכשהו).
ואמנם זה לא גרם לפיטר לחשוד, אבל לדעתי המשחק המבוהל שלה מולו אחרי שהיא ביימה מאבק עם השייפ-שיפטר לא היה אמין בתור אוליביה 1, מעולם לא ראינו אותה כל כך נרעשת בעקבות איזה מאבק קטן עם מישהו. אני חושבת.

ובכל אופן מהספר שהסוחר הביא להם, הם מגלים שזה קשור לכנראה איזה גזע קדמון שנקראו FIRST PEOPLE (כמו ששמתי לב שהיה פעם/פעמיים בכתוביות, וללא ספק לדעתי עכשיו קשור לאובזרברים) שהם כנראה אלו שבנו את המכונה הזאת והם גילו איזה סוד שקשור ב"וואקום" שיכול להרוס או ליצור הכל... או משהו כזה... לא ברור.
אני מאוד סקרנית מה הסיפור שמאחורי הכל.

במשך הפרק גם וולטר היה מאוד עצבני על פיטר ולעג לו כמה פעמים (בגלל שהוא עבד על המכונה כנגד שיקול דעתו של וולטר).

אה, ובסוף הפרק רואים קצת מאוליביה שלנו ביקום 2, היא מבינה שכנראה וולטרנט הוציא ממנה את המידע שהוא צריך על מעבר בין היקומים (הם ראו את החומר שיש לה במוח, הקורטקסיפן) ולא צריכים אותה יותר, והיא חייבת איכשהו לצאת משם.
זה באמת הפך להיות קטע של are we there yet?

Lhuna3

Well-known member
יש יש יש היא הצליחה להעביר לפיטר את המסר שהיא תקועה ביקום 2!! |מזיע|

אוליביה שלנו פותרת את המקרה ביקום 2 של זקן שגונב נעורים מילדים, בדומה למקרה שהיה אצלנו באחת העונות הקודמות.
פיליפ 2 לא התגרש ויש לו ילד קטן שגם נחטף על ידי ההוא אבל עד שהיא הגיעה הם לא הצליחו מעולם לפתור את המקרה.
בסוף הוא מבין שאוליביה יודעת מי היא באמת, כי היא אמרה לילד שהיא מה-FBI, והיא לא ידעה שביקום הזה ה-FBI לא קיים כבר מעבר לעשור.
אבל הוא לא מסגיר אותה!
והנרי נהג המונית החמוד (אני כמעט בטוחה שאני אמורה לזהות את השחקן הזה מאיפשהו) עוזר לה להסתנן חזרה למתקן הניסויים כדי לעבור לצד השני ולשלוח הודעה טלפונית דרך מישהי לפיטר, שמכורבל במיטה עם אוליביה 2 והם צופים בקזבלנקה, שאין לה מושג על הסרט הזה, שהיא תקועה ביקום השני.

אתם לא באמת יכולים לצפות ממני לא להמשיך ישר לפרק הבא לראות מה הוא יעשה, נכון???

Lion_Heart

Well-known member
יש יש יש היא הצליחה להעביר לפיטר את המסר שהיא תקועה ביקום 2!! |מזיע|

אוליביה שלנו פותרת את המקרה ביקום 2 של זקן שגונב נעורים מילדים, בדומה למקרה שהיה אצלנו באחת העונות הקודמות.
פיליפ 2 לא התגרש ויש לו ילד קטן שגם נחטף על ידי ההוא אבל עד שהיא הגיעה הם לא הצליחו מעולם לפתור את המקרה.
בסוף הוא מבין שאוליביה יודעת מי היא באמת, כי היא אמרה לילד שהיא מה-FBI, והיא לא ידעה שביקום הזה ה-FBI לא קיים כבר מעבר לעשור.
אבל הוא לא מסגיר אותה!
והנרי נהג המונית החמוד (אני כמעט בטוחה שאני אמורה לזהות את השחקן הזה מאיפשהו) עוזר לה להסתנן חזרה למתקן הניסויים כדי לעבור לצד השני ולשלוח הודעה טלפונית דרך מישהי לפיטר, שמכורבל במיטה עם אוליביה 2 והם צופים בקזבלנקה, שאין לה מושג על הסרט הזה, שהיא תקועה ביקום השני.

אתם לא באמת יכולים לצפות ממני לא להמשיך ישר לפרק הבא לראות מה הוא יעשה, נכון???
סוף סוף פיטר מגלה שאוליביה אהובתו היא...לא אוליביה אהובתו, כי זה יכול רק להוביל לדברים טובים |פנים|

Lhuna3

Well-known member
פיטר קיבל את השיחה וקם בלילה לנסות לפרוץ לה למחשב, אבל היא גם חושדת וקמה, והוא עשה טעות של להשאיר אקדח לידה.
הוא בוחן אותה עם המשפט ביוונית שהיא אמרה לו כשחזרה בעבר והיא נכשלת וככה הוא בטוח.
היא מבינה שנכשלה ומגיעה לאקדח לפניו ומאלצת אותו להזריק לעצמו חומר שישתק אותו לכמה שעות, והיא בורחת למכונת כתיבה לבקש חילוץ מוולטרנט.

פתיח גם בכחול וגם אדום, כלומר שכצפוי הפעם נראה את שני היקומים.

פיליפ רוטן שאיך 3 שבועות אף אחד מהם לא גילה עליה - באמת ביזיון!
ואז הוא שואל את פיטר מה הוא בעצם עשה שם באמצע הלילה, ופיטר מתוודה על האמת.

וולטר מנסה לרכך את אשמתו של פיטר בוידוי אישי:
"בשנות ה-70 נכנסתי לתומי לבית הלא נכון ולקח לי 3 ימים עד שהבנתי את הטעות. ובניגוד לאוליביה, האישה שם אפילו לא נראתה כמו אישתי בכלל!" :-D

אני אוהבת שמראים לנו כשעוברים ליקום 2 ע"י פסל החירות ששם הוא בצבע ברונזה + מגדלי התאומים שעדיין עומדים (היה אצלם גם פיגוע 11/9 אבל בפנטגון ובבית הלבן במקום במגדלים). או עם הצפלינים שאצלם עדיין משמשים לתעופה.
(אני אוהבת גם ששומעים שם גרסאות אחרות של שירים, פה זה היה you got it של רוי אורביסון. ויש להם גם טיסות מסחריות לירח!)

וולטרנט מחליט להחליף חזרה בין האוליביות כמו שעשו בגשר, רק שברנדון 2 המדען (סופסוף זכרתי את שמו)(מקווה שזכרתי נכון) - שואל אם הכרחי להחזיר את אוליביה 1 חיה - כי המנייאק רוצה להוציא ממנה את המוח ללמוד אותו! :mad:
וכמובן שוולטרנט מסכים.
אל תגידו לי שהוא לא מרושע.
פיליפ 2 נראה כבר לא לגמרי בטוח שהמטרות של וולטרנט נכונות ויש לו סימפטיה לאוליביה שלנו שהצילה את בנו, וגם לא חשפה שהוא יודע עליה.

בצד שלנו מבינים שהמשימה של אוליביה כנראה היתה למצוא ולגנוב את החלק במכונה שוולטרנט לא הצליח למצוא בצד שלו.

וולטר מתוסכל כי אין לו פתרון איך לעבור בלי אוליביה ולחלץ אותה, וביאושו הוא מטיל את האשמה על פיטר שה"פתיינית הזאת" ששיטתה בו והוא נפל right into her Vegenda
:-D
וגם עצמו הוא מאשים שנפל קורבן לפיתויי האוכל שהיא הביאה לו.
אבל דרך המאפים שהיא הביאה לו מגלים מאיפה הם הגיעו ואת ה"חנות מכונות כתיבה", ואת המכונת כתיבה שמתקשרת עם יקום 2.
ממנה פיטר מגלה את היעד שאליו היא הולכת.

פיליפ 2 מגיע לתא של אוליביה להגיד לה שהוא מכיר לה תודה והיא מתחננת שיציל אותה והוא מסרב.
אבל הוא יעזור לה בכל זאת, אני בטוחה בזה, כי רואים שהוא איש טוב!
ונראה לי שהיא שכנעה אותו שאפשר להציל את 2 העולמות אם הוא רק יאמין בה.

אוליביה שלנו על מיטת ניתוח - ברנדון 2 המרושע הולך להוציא לה איברים אפילו בלי הרדמה מלאה!
אבל פיליפ 2 פורץ פנימה כמובן! |לב|
פיליפ לא יכול להיות רע בשום יקום. והוא לא רוצה מלחמה.
הם עולים למעבדה עם מיכל המים אבל הוא מרוקן.
אבל היא מגלה שם קורטקסיפן שהם הצליחו ליצור.
וולטרנט מגלה על הבריחה שלה.

אוליביה 2 נפגשת עם שייפ-שיפטר שיעזור לה לחזור.

פיליפ מציע לפיטר אקדח ("אל תירה בעצמך") והוא מוותר.
אבל בעצם יש לו אקדח משלו...
מוצאים את אוליביה 2 והיא לוקחת בת ערובה.
אבל פיטר קולט שהבת ערובה זה שייפ-שיפטר! ותופסים אותה. הא!
לרגע היא עוד מנסה לעבוד עליו שהיא באמת התאהבה בו, אבל הוא לא מאמין, תודה לאל.
אבל אז הוא באמת מוצא בתיק שלה את התמונות שלהם יחד. אוף.

פיליפ 2 מבריח את אוליביה למעבדה של וולטרנט בהארוורד ששם יש גם מיכל מים כזה. כמעט תופסים אותם אבל היא מצליחה לעבור, אל המעבדה בצד שלנו.
ואוליביה 2 העצורה גם מצליחה לעבור לצד שלה - ובמקומה עובר אלינו פיליפ 2 - אבל הוא מת :-(

המוכר בחנות מכונות הכתיבה מקבל ריפוי לרגליים שלו, כפי שהובטח לו ע"י האנשים מיקום 2 מלפני 7 שנים בתמורה לעזרתו.
והוא מוסר למישהו משלהם את מה החלק של המכונה שאוליביה 2 השאירה אצלו.

אוליביה היפה שלנו מתעוררת בבי"ח לצד פיטר שמבקש ממנה סליחה.

Lion_Heart

Well-known member
פיטר קיבל את השיחה וקם בלילה לנסות לפרוץ לה למחשב, אבל היא גם חושדת וקמה, והוא עשה טעות של להשאיר אקדח לידה.
הוא בוחן אותה עם המשפט ביוונית שהיא אמרה לו כשחזרה בעבר והיא נכשלת וככה הוא בטוח.
היא מבינה שנכשלה ומגיעה לאקדח לפניו ומאלצת אותו להזריק לעצמו חומר שישתק אותו לכמה שעות, והיא בורחת למכונת כתיבה לבקש חילוץ מוולטרנט.

פתיח גם בכחול וגם אדום, כלומר שכצפוי הפעם נראה את שני היקומים.

פיליפ רוטן שאיך 3 שבועות אף אחד מהם לא גילה עליה - באמת ביזיון!
ואז הוא שואל את פיטר מה הוא בעצם עשה שם באמצע הלילה, ופיטר מתוודה על האמת.

וולטר מנסה לרכך את אשמתו של פיטר בוידוי אישי:
"בשנות ה-70 נכנסתי לתומי לבית הלא נכון ולקח לי 3 ימים עד שהבנתי את הטעות. ובניגוד לאוליביה, האישה שם אפילו לא נראתה כמו אישתי בכלל!" :-D

אני אוהבת שמראים לנו כשעוברים ליקום 2 ע"י פסל החירות ששם הוא בצבע ברונזה + מגדלי התאומים שעדיין עומדים (היה אצלם גם פיגוע 11/9 אבל בפנטגון ובבית הלבן במקום במגדלים). או עם הצפלינים שאצלם עדיין משמשים לתעופה.
(אני אוהבת גם ששומעים שם גרסאות אחרות של שירים, פה זה היה you got it של רוי אורביסון. ויש להם גם טיסות מסחריות לירח!)

וולטרנט מחליט להחליף חזרה בין האוליביות כמו שעשו בגשר, רק שברנדון 2 המדען (סופסוף זכרתי את שמו)(מקווה שזכרתי נכון) - שואל אם הכרחי להחזיר את אוליביה 1 חיה - כי המנייאק רוצה להוציא ממנה את המוח ללמוד אותו! :mad:
וכמובן שוולטרנט מסכים.
אל תגידו לי שהוא לא מרושע.
פיליפ 2 נראה כבר לא לגמרי בטוח שהמטרות של וולטרנט נכונות ויש לו סימפטיה לאוליביה שלנו שהצילה את בנו, וגם לא חשפה שהוא יודע עליה.

בצד שלנו מבינים שהמשימה של אוליביה כנראה היתה למצוא ולגנוב את החלק במכונה שוולטרנט לא הצליח למצוא בצד שלו.

וולטר מתוסכל כי אין לו פתרון איך לעבור בלי אוליביה ולחלץ אותה, וביאושו הוא מטיל את האשמה על פיטר שה"פתיינית הזאת" ששיטתה בו והוא נפל right into her Vegenda
:-D
וגם עצמו הוא מאשים שנפל קורבן לפיתויי האוכל שהיא הביאה לו.
אבל דרך המאפים שהיא הביאה לו מגלים מאיפה הם הגיעו ואת ה"חנות מכונות כתיבה", ואת המכונת כתיבה שמתקשרת עם יקום 2.
ממנה פיטר מגלה את היעד שאליו היא הולכת.

פיליפ 2 מגיע לתא של אוליביה להגיד לה שהוא מכיר לה תודה והיא מתחננת שיציל אותה והוא מסרב.
אבל הוא יעזור לה בכל זאת, אני בטוחה בזה, כי רואים שהוא איש טוב!
ונראה לי שהיא שכנעה אותו שאפשר להציל את 2 העולמות אם הוא רק יאמין בה.

אוליביה שלנו על מיטת ניתוח - ברנדון 2 המרושע הולך להוציא לה איברים אפילו בלי הרדמה מלאה!
אבל פיליפ 2 פורץ פנימה כמובן! |לב|
פיליפ לא יכול להיות רע בשום יקום. והוא לא רוצה מלחמה.
הם עולים למעבדה עם מיכל המים אבל הוא מרוקן.
אבל היא מגלה שם קורטקסיפן שהם הצליחו ליצור.
וולטרנט מגלה על הבריחה שלה.

אוליביה 2 נפגשת עם שייפ-שיפטר שיעזור לה לחזור.

פיליפ מציע לפיטר אקדח ("אל תירה בעצמך") והוא מוותר.
אבל בעצם יש לו אקדח משלו...
מוצאים את אוליביה 2 והיא לוקחת בת ערובה.
אבל פיטר קולט שהבת ערובה זה שייפ-שיפטר! ותופסים אותה. הא!
לרגע היא עוד מנסה לעבוד עליו שהיא באמת התאהבה בו, אבל הוא לא מאמין, תודה לאל.
אבל אז הוא באמת מוצא בתיק שלה את התמונות שלהם יחד. אוף.

פיליפ 2 מבריח את אוליביה למעבדה של וולטרנט בהארוורד ששם יש גם מיכל מים כזה. כמעט תופסים אותם אבל היא מצליחה לעבור, אל המעבדה בצד שלנו.
ואוליביה 2 העצורה גם מצליחה לעבור לצד שלה - ובמקומה עובר אלינו פיליפ 2 - אבל הוא מת :-(

המוכר בחנות מכונות הכתיבה מקבל ריפוי לרגליים שלו, כפי שהובטח לו ע"י האנשים מיקום 2 מלפני 7 שנים בתמורה לעזרתו.
והוא מוסר למישהו משלהם את מה החלק של המכונה שאוליביה 2 השאירה אצלו.

אוליביה היפה שלנו מתעוררת בבי"ח לצד פיטר שמבקש ממנה סליחה.
אז אוליביה חזרה סוף סוף...אחרי שפיטר...|יעני|עם פוליביה, כי זה לא יחזור לנשוך אותו\את כולם בישבן |פנים|

Lhuna3

Well-known member
סצינת הפתיחה - מישהו חוטף בחור וקושר אותו למיטה בחדר מרופד בניילונים כולו - מחווה לדקסטר???? בחיי שזה נראה בול כמו ה-setup שלו, אני לגמרי חושבת עכשיו שזה מכוון. (ואם ככה אולי גם הרפרנס לוולטר ווייט באמת היה. אלו 2 סדרות שעלו יחד פחות או יותר).

הוא גנב לו את הלב, איכ יא מגעיל.
איכשהו הוא עוד חי... ראינו כבר דברים מוזרים מזה.

אוליביה חוזרת לעבודה ומספרת לפיליפ על פיליפ 2, שהיה עוד עם אישתו והיו לו ילדים... עצוב בשביל פיליפ שלנו, שמבין מה יכול היה להיות לו גם.
(אוף בא לי שצ'ארלי 2 ולינקולן 2 וגם הנרי 2 הנהג מונית החמוד - יהיו בצד שלנו.)

וולטר מרצה לפיטר שהוא חייב לספר לאוליביה את האמת על יחסיו האינטימיים שהיו עם המתחזה שלה, והוא מתכוון לספר בכל מקרה.
והוא מספר לה והיא קצת בהלם אבל מנסה להעמיד פנים שהיא בסדר עם זה ;-( די נו, עכשיו הכל יהרס שוב? ;-(;-(;-(;-(
haven't Olivia suffered enough?
כשהוא מספר לוולטר שהיא קיבלה את זה "בסדר" אז וולטר מתפלא ושואל: "אתה חושב שאולי הם החליפו אותה ברובוט?" :-D
אבל דווקא שאלה במקום, כי ברור שהיא לא באמת בסדר...
במיוחד כשהיא מוצאת במכונת הכביסה בבית שלה את החולצת פיג'מה של MIT שלו, וקולטת עד כמה אינטימי הוא היה עם אוליביה 2.
היא שואלת את אסטריד על איך הוא היה איתה ואסטריד מנסה להרגיע אותה קצת.

איכ אני מסרבת להסתכל על מה שהפסיכו הזה עושה.
אם הבנתי נכון הוא מחזיר למישהי שהוא אוהב את האיברים שהיא תרמה לאחר מותה. והוא מרגיש אשם מספיק בשביל להתנצל בפני המושתלים ולנסות להשאיר אותם בחיים.
אבל שרפו את הגופה. פיטר מביא את הכד עם האפר לוולטר שישר מכניס אצבע וטועם :-D אבל הוא כבר חשד שזה לא באמת אפר של גופה כי הפסיכו מרכיב אותה בחזרה.
ואיכ - הוא מרקיד את הגופה שלה בלט כמו בובה על חוט!
כבר אמרתי שהכותבים צריכים לטפל בעצמם... מי מעלה רעיונות כאלה. העברתי את זה בהילוך מהיר כי זה כל כך דוחה.
וולטר מספר לאסטריד שהוא ובל ניסו פעם להחיות את הכלב של פיטר.

פיטר ואוליביה שוב עובדים יחד אבל היחסים ביניהם מתוחים מאוד.

פסיכו מצליח להעיר את הגופה!

אוליביה תופסת אותו והוא מספר לה שכשהסתכל בעיניה אחרי שהעיר אותה, הוא זיהה שזו כבר לא היא.
אווץ'. כמה אפשר לדרוך לה על הפצעים... היא מבינה שהיא לא יכולה להמשיך להיות עם פיטר אחרי שהוא לא זיהה שזו לא היא.

וידידנו האובזרבר ממשיך לעקוב אחריו ומדווח שהוא עדיין בחיים... אוי ויי מה זה אומר.

ליון - בבקשה בלי שום רמזים להמשך! 🙏

Lion_Heart

Well-known member
סצינת הפתיחה - מישהו חוטף בחור וקושר אותו למיטה בחדר מרופד בניילונים כולו - מחווה לדקסטר???? בחיי שזה נראה בול כמו ה-setup שלו, אני לגמרי חושבת עכשיו שזה מכוון. (ואם ככה אולי גם הרפרנס לוולטר ווייט באמת היה. אלו 2 סדרות שעלו יחד פחות או יותר).

הוא גנב לו את הלב, איכ יא מגעיל.
איכשהו הוא עוד חי... ראינו כבר דברים מוזרים מזה.

אוליביה חוזרת לעבודה ומספרת לפיליפ על פיליפ 2, שהיה עוד עם אישתו והיו לו ילדים... עצוב בשביל פיליפ שלנו, שמבין מה יכול היה להיות לו גם.
(אוף בא לי שצ'ארלי 2 ולינקולן 2 וגם הנרי 2 הנהג מונית החמוד - יהיו בצד שלנו.)

וולטר מרצה לפיטר שהוא חייב לספר לאוליביה את האמת על יחסיו האינטימיים שהיו עם המתחזה שלה, והוא מתכוון לספר בכל מקרה.
והוא מספר לה והיא קצת בהלם אבל מנסה להעמיד פנים שהיא בסדר עם זה ;-( די נו, עכשיו הכל יהרס שוב? ;-(;-(;-(;-(
haven't Olivia suffered enough?
כשהוא מספר לוולטר שהיא קיבלה את זה "בסדר" אז וולטר מתפלא ושואל: "אתה חושב שאולי הם החליפו אותה ברובוט?" :-D
אבל דווקא שאלה במקום, כי ברור שהיא לא באמת בסדר...
במיוחד כשהיא מוצאת במכונת הכביסה בבית שלה את החולצת פיג'מה של MIT שלו, וקולטת עד כמה אינטימי הוא היה עם אוליביה 2.
היא שואלת את אסטריד על איך הוא היה איתה ואסטריד מנסה להרגיע אותה קצת.

איכ אני מסרבת להסתכל על מה שהפסיכו הזה עושה.
אם הבנתי נכון הוא מחזיר למישהי שהוא אוהב את האיברים שהיא תרמה לאחר מותה. והוא מרגיש אשם מספיק בשביל להתנצל בפני המושתלים ולנסות להשאיר אותם בחיים.
אבל שרפו את הגופה. פיטר מביא את הכד עם האפר לוולטר שישר מכניס אצבע וטועם :-D אבל הוא כבר חשד שזה לא באמת אפר של גופה כי הפסיכו מרכיב אותה בחזרה.
ואיכ - הוא מרקיד את הגופה שלה בלט כמו בובה על חוט!
כבר אמרתי שהכותבים צריכים לטפל בעצמם... מי מעלה רעיונות כאלה. העברתי את זה בהילוך מהיר כי זה כל כך דוחה.
וולטר מספר לאסטריד שהוא ובל ניסו פעם להחיות את הכלב של פיטר.

פיטר ואוליביה שוב עובדים יחד אבל היחסים ביניהם מתוחים מאוד.

פסיכו מצליח להעיר את הגופה!

אוליביה תופסת אותו והוא מספר לה שכשהסתכל בעיניה אחרי שהעיר אותה, הוא זיהה שזו כבר לא היא.
אווץ'. כמה אפשר לדרוך לה על הפצעים... היא מבינה שהיא לא יכולה להמשיך להיות עם פיטר אחרי שהוא לא זיהה שזו לא היא.

וידידנו האובזרבר ממשיך לעקוב אחריו ומדווח שהוא עדיין בחיים... אוי ויי מה זה אומר.

ליון - בבקשה בלי שום רמזים להמשך! 🙏
OK

Lhuna3

Well-known member
טוב וואו פרק פסיכי וזה יותר מידי בשביל לכתוב הכל.

האובזרבר נפגש שוב עם וולטר ומסביר לו ששניהם הפרו את האיזון בשני העולמות, והם חייבים לתקן את זה.
הוא גורם לו להבין שהוא אשם באירועים בלתי צפויים, למשל בגלל שהוא חטף את פיטר כילד, אז אב אחר איבד את בנו בתאונה וכולי.
ובשביל לבדוק אם וולטר השתנה מספיק האובזרברים מעמידים אותו במבחן ויוצרים שרשרת אירועים שכל מטרתה לראות אם ברגע האמת הוא כבר יהיה מסוגל לתת לפיטר למות למען המטרה החשובה יותר.
וולטר עומד במבחן (עם הרבה קושי ושכנוע מצד פיטר).

אוליביה מקבלת משלוח - פיטר שלח את הספר האהוב עליו לאוליביה 2 כשהיא שאלה אותו.
אוי... עד מתי הם ימשיכו לשבור לי את הלב? |לב-ש|
היא מחזירה את הספר לפיטר, שכמובן מרגיש רע ומנסה להסביר לה שזה כן בשבילה, כי הוא זאת שהוא רצה שהיא תכיר יותר טוב... זה לא עוזר. אבל לקראת סוף הפרק ואחרי כל מה שעבר עליהם בו, היא מתחילה להתרכך ושואלת אותו על הספר.
אז אולי יש להם עוד קצת תקווה? כי אני לא יכולה כבר עם המבטים העצובים שלו, ושלה.

הייתי כל כך במתח כשהוא כמעט מת כי הוא שתה את החלב הניסיוני של וולטר, והוא אמנם ניצל, אבל משיחת האובזרברים אני מבינה שהולך להגיע מתישהו הרגע שהוא יצטרך למות לנו באמת :(

בחייאת תנו להם קצת להיות ביחד באושר לפני זה!

LeAnnDyIan

Well-known member

זה היה אחד הדברים הכי עצובים.
כשהיא אמרה She wasn’t me נשברתי🥺🥺🥺
ראיתי את זה עם סהר וכל מה שהוא אומר לי בתגובה אליי ממררת בבכי זה “I’m not her Klork״ |שפם| ועכשיו כל פעם שאני חושבת על הסצינה הזאת זה הופך לעוד יותר עצוב כי זה מזכיר לי גם את זו של המאה😭

Lhuna3

Well-known member
די לא אני לא מוכנה שפיטר עכשיו יהיה רע!
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

גם לא הבנתי מה זה התמונה בחדר עבודה שלו של ילד בלונדיני עם כדורגל וכתבות מהעיתון o_O
WTF אני לא רוצה!

Lhuna3

Well-known member
אחרון להלילה.

אוי זה רע זה רע...
לפי דברי סאם, שלפי מה שנינה הבינה הוא כתב את הספרים על ה-FIRST PEOPLE (???), העולם שישרוד הוא זה שפיטר יבחר את האוליביה שלו.
ופיטר במצבו הנוכחי נראה כאילו יעידף את השניה. אוליביה יודעת עכשיו שיש לו עדיין רגשות כלפי 2. והוא עדיין מסתיר את זה שהוא חוקר את המכונה בסתר ווולטר לא חושף אותו.
הוא פשוט כבר לא פיטר שלנו החמוד ;-(

אני מנסה להתנחם בציטוט מצחיק של וולטר: why would anyone kill a scientist? what did we ever do?
ושיידי מה-CIA חזר.

Lhuna3

Well-known member
יקום 2.
אוליביה 2 והחבר שלה פרנק.
בשלב זה מה שקורה ביקום 1 כל כך מבאס אותי - שאני אפילו שמחה לראות אותם!
והחבר שלה גם חתיך, חבל שהיא כבר מאוהבת במישהו אחר.
ויש שם את צ'ארלי 2 ולינקולן 2 החמודים ביותר שתמיד כיף לראות אותם.

ג'וקים יוצאים למישהו מהגוף |שפם| מזמן לא הגעילו אותנו קצת באמת.

ברנדון 2 המרושע שממשיך בניסויים של הקורטקסיפן על אנשים, השיג פריצת דרך ואחרי שכמה מהנבדקים מתו - אחד השיג יכולת טלקינזיס, אבל אז גם מת - והוא מגיע להבנה שהעניין זה גיל וצריך נבדקים כמה שיותר צעירים.
באופן מפתיע - וולטרנט, שעד עכשיו לא ראינו אצלו הרבה עדויות לקיומו של מצפון, מתנגד בתוקף לניסויים על ילדים! טוב לדעת שיש לו קווים אדומים... לפחות בינתיים. אני מנחשת שזה לא יחזיק הרבה, אבל בכל זאת ניתן לו קצת קרדיט על זה.

למומחית לג'וקים יש קראש על צ'ארלי 2 והיא מביכה אותו :-D
מתברר שביקום 2 כל הכבשים מתו לפני 10 שנים o_O
מעניין אותי מה בדיוק קרה שם לפני 10 שנים שגם זה וגם ה-FBI הפסיק להתקיים. (אולי באג 2000 היה בסוף משהו רציני שם בניגוד לאצלנו... כי עונה 3 שודרה ב-2010 אז אולי קשור לשנת 2000).
היתה שם גם מגפה של שפעת העופות שהרגה מיליונים מתישהו.

אסטריד 2 עושה רושם של אספרגרית.

לוולטרנט יש אישה צעירה. לא יודעת אם זאת מאהבת או שהוא התגרש מאמא של פיטר וזאת אישתו.

פרנק מציע נישואין לאוליביה 2 והיא אומרת כן.

אוי שיט, אוליביה 2 בהריון מפיטר.
האם פיטר כבר יודע את זה איכשהו? זה הילד עם הכדורגל בתמונה אצלו? האם בגלל זה האובזרבר אמר לו "זה בטח קשה להיות אב"???
היה לו איזה ביקור של הילד מהעתיד?? ובגלל זה הוא התהפך עלינו?
יאללה פיטר לך תהיה איתה וזהו |שפם|
תביאו את פרנק החמוד לאוליביה שלנו, או את לינקולן 2 או צ'ארלי 2!!
פרנק יודע שהתינוק לא שלו, כי הוא לא היה איתה בזמן הזה וכמובן שהוא עוזב.
אבל וולטרנט מגיע אליה ומחייך חיוך קריפי לאמא העתידית של הנכד שלו.
(אולי התינוק הזה הוא בכלל האדם החשוב ולא פיטר עצמו.)

Lhuna3

Well-known member
אוי וולטר המסכן עדיין מנסה להחזיר את פיטר ואוליביה...
אני רוצה להאמין לפיטר שהוא לא משלה אותה, אני גם רוצה לאהוב אותו שוב, אבל הבעיה שגם לי הוא עשה עכשיו trust issues ואפילו כשבסוף הפרק אוליביה משתכנעת שהוא רוצה והיא רוצה באמת והם הולכים למיטה, אני לא יכולה ב-100% להינות מזה כי אני לא בטוחה שהוא עכשיו אמיתי איתה, וכי אני יודעת שיש לו תינוק בדרך אצל אוליביה 2 ושהוא לא מגלה לה הכל.
אז העתיד פה לא יכול להיות ורוד בשבילם.
ואני חוששת שהיא הולכת להפגע שוב.

חוץ מזה ביקום שלנו גם נפער חור שעלול להפוך לקרע במרחב, וולטר שוקל את פתרון הענבר הנוראי של וולטרנט כי אין לו פתרון אחר, אבל אוליביה מצליחה להבין שזה קשור לרגשות של בעל ואישה שאיבדו כל אחד את בת/ן הזוג בכל יקום ולא משחררים, ולכן למנוע את זה.

Lion_Heart

Well-known member
יקום 2.
אוליביה 2 והחבר שלה פרנק.
בשלב זה מה שקורה ביקום 1 כל כך מבאס אותי - שאני אפילו שמחה לראות אותם!
והחבר שלה גם חתיך, חבל שהיא כבר מאוהבת במישהו אחר.
ויש שם את צ'ארלי 2 ולינקולן 2 החמודים ביותר שתמיד כיף לראות אותם.

ג'וקים יוצאים למישהו מהגוף |שפם| מזמן לא הגעילו אותנו קצת באמת.

ברנדון 2 המרושע שממשיך בניסויים של הקורטקסיפן על אנשים, השיג פריצת דרך ואחרי שכמה מהנבדקים מתו - אחד השיג יכולת טלקינזיס, אבל אז גם מת - והוא מגיע להבנה שהעניין זה גיל וצריך נבדקים כמה שיותר צעירים.
באופן מפתיע - וולטרנט, שעד עכשיו לא ראינו אצלו הרבה עדויות לקיומו של מצפון, מתנגד בתוקף לניסויים על ילדים! טוב לדעת שיש לו קווים אדומים... לפחות בינתיים. אני מנחשת שזה לא יחזיק הרבה, אבל בכל זאת ניתן לו קצת קרדיט על זה.

למומחית לג'וקים יש קראש על צ'ארלי 2 והיא מביכה אותו :-D
מתברר שביקום 2 כל הכבשים מתו לפני 10 שנים o_O
מעניין אותי מה בדיוק קרה שם לפני 10 שנים שגם זה וגם ה-FBI הפסיק להתקיים. (אולי באג 2000 היה בסוף משהו רציני שם בניגוד לאצלנו... כי עונה 3 שודרה ב-2010 אז אולי קשור לשנת 2000).
היתה שם גם מגפה של שפעת העופות שהרגה מיליונים מתישהו.

אסטריד 2 עושה רושם של אספרגרית.

לוולטרנט יש אישה צעירה. לא יודעת אם זאת מאהבת או שהוא התגרש מאמא של פיטר וזאת אישתו.

פרנק מציע נישואין לאוליביה 2 והיא אומרת כן.

אוי שיט, אוליביה 2 בהריון מפיטר.
האם פיטר כבר יודע את זה איכשהו? זה הילד עם הכדורגל בתמונה אצלו? האם בגלל זה האובזרבר אמר לו "זה בטח קשה להיות אב"???
היה לו איזה ביקור של הילד מהעתיד?? ובגלל זה הוא התהפך עלינו?
יאללה פיטר לך תהיה איתה וזהו |שפם|
תביאו את פרנק החמוד לאוליביה שלנו, או את לינקולן 2 או צ'ארלי 2!!
פרנק יודע שהתינוק לא שלו, כי הוא לא היה איתה בזמן הזה וכמובן שהוא עוזב.
אבל וולטרנט מגיע אליה ומחייך חיוך קריפי לאמא העתידית של הנכד שלו.
(אולי התינוק הזה הוא בכלל האדם החשוב ולא פיטר עצמו.)
שמת לב מי שיחק את המדען המטורף?

למעלה