בינגו

בינגו

שלום , קשה להבין שעצם החשיבה והתפישה היא היבט של אור פנימי , אורו של האל . כאשר מתוך היבט על זמני , האור מפעיל הכל . לדוגמא האור נכנס לכלי הנקרא מח . המוח הוא כלי המתאר את המקיף את האור העל זמני , בתוך העולם הזמני הבא לביטוי כערכים זמנים המיוצגים לעומת האור כמרחב מעוצב וארעי, עולם האשליה הגשמי , כאשר בתוך היבטי האשליה הזמנית המקיפה את האור (העל זמני) ישנם היבטי מודעות זמנית יחסית ואשליתית ,המתחברים אל האור העל זמני ומיוצגים כמחשבות , ורמות נמוכות יותר המיוצגות כרגשות וכו´ אז יוצא מכך שכל ההבנות והמחשבות וחוויות של עצמי פרטי והיסטורי הם אינם האור העל זמני , אלה ביטוי יחסי שלו בתוך האשליה , וכדי להגיע למצב אחדותי אם האור בעודי בתוך האשליה , ולא ליפול לעבודות זרות שהם תובנות אשליתיות (מיסטיקה ורוחניות והסופרמרקט האשליתי) יש לאסוף את ניצוצותי פעולה הנקראת חזרה בתשובה , וזה לא בלבוש או כל היבט חיצוני אחר שבו פוסלים אנשי דת שחלקם או שתפושים עדיין בהיבט כזה או אחר או נשארים בכוונה לעזור לשאר . והפעולה היחידה היא של חזרה בתשובה , לימוד תורה ועשיית מצוות , והשאר פשוט אינו מחבר לאור כאור , אלה כהיבט מואר שזו כבר אשליה . ואם זה עדיין לא מובן איזה משפט נתקלתם בבעיה ? דוד

אלדר

New member
בעצם הכל לא מובן לי!!

מצטער דוד אחרי כל מה ששמעתי אני לא מוכן לקבל את היהדות כדת נכונה!! אין כזה דבר נכון אבל בשביל לדבר בפשטות שזה ישאר ככה.. אז דוד אני לא מקבל את זה שצריך ללבוש מדים וכו... כדי להתאחד אם האל! ועוד שלא להתחבר לאסטרולוגיה רוחניות וכו.... כי למען האמת זה עוזר לחיות טוב יותר וקל יותר ולקבל את האמיתות של החיים וזה מלמד הרבה הדת שלנו לא עושה את זה... היא מותעת! אם אתה תבוא דוד ותלמד אותי את זה אולי אני יהיה מוכן לקבל את זה אבל אני בשום מקרה לא יקבל את זה כתור אמת אחת! יש יותר מזה בחיים! ויש רגשות שהם הרבה יותר חזקים מהאשליה הוא נחותים! יש רגשות ומצוות שבהם הרגשות חזקים כל כך שהארה יותר חלשה מהם באותו הרגע!!! הרגשות יכולים לגרום לך לא לאכול שבוע שלם! אבל אם אתה תחליט במודע לא לאכול יהיה לך קשה פי 20 לעשות את זה! ואתה תהיה חייב לאכול משהו במשך השבוע! יש דברים שיותר חזקים מהאדם! והדת לא אחת מהם! האדם נולד אם חופש הבחירה מכל צד קיים אתה פאילו יכול להחליט מתי למות!! זה רק תלוי אם יתחשבו בך בני אדם אחרים! אחרת הטבע יעשה את שלו! הוא יגרום לך למות מתי שהוא צריך אותך...(גוף פיזי) אני פשוט לא מוכן לקבל את זה שאם אני לא מאמין או דתי אני לא יהיה מחובר לאור הפנימי שלי אלה רק לאשליה!!! אני יודע שאני לא יכול להיות מחובר לאשליה! ואני כתור אדם מאמין מוכן לקבל עלי את הדת! אבל לא מוכן להתמסר אליה! היהדות של היום מחייבת אותך להתפלל יום יום ואולי אף פעמיים!! ועוד גם לעלות לתורה וכו...! אני צריך חופש אני לא יכול לעמוד בזה! אני צריך לעשות משהו שזזים בו למקומות חדשים משהו שלא עושים יום יום אחרת אני יכנס לדיכי! אני לא יכול ברמה שת הדת שלנו להיות דתי בשום אופן!! אז מי שדומה לי שלא יכול להיות ´תקוע´ במקום אחד או לעשות כל יום אותו הדבר מה איתו? צריך להרוג את כל מי שכזה?? צריך רק כאלה שמתמידים ושיכולים לעמוד בסתנדרטים של הדת??? אני לא מוכן שוב פעם לקבל עלי את הדת עד שהיא תשתנה לגמרי!!!! שהגוף המוביל ישתנה! ודרעי שגנב כסף? זה מה שעושים בדת? זה מה שעושים עם כח?? הכח משחיט רק את מי שחלש או שמוכן ליפול אליו! הדת לא יכולה להיות כזו!! אי אפשר לאמין במשהו כזה כל עוד אתה לא יכול לסבול אותו בעולם כי הוא לא יכול אותו הדבר כלפיך!! אור ואהבה דוד... שלך tksr

מספר תגובות

1)הרעיון הוא להבין את העיקר ואת התהליך ויעדיו , מאשר להיתפש לחיצוניות , שתבין מה זה אומר בעצם תשובה , ולא תהליך שאנשים משתגעים מגדלים זקן ולובשים מדים ועושים דברים כמו תוכי , כנגד תופעות כאלה יש התנגדות נמרצת , 2)וכאמור כל אחד נותן את חלקו לפי כוחו ודרגתו , יעני היכן שהוא נמצא , ומה הוא מבין וכו´ 3)ביהדות אין כזה דבר דתי או חילוני , יש מידה של קיום מצוות והשתדלות, 4)ויש ריבוי מערכות וקיומים לדוגמא : מי שהוא יוצא צבא הדינים בהם הוא מחוייב שונים , וזה מופיע בפרשת השבוע דהיינו מהות קיומו של יוצא צבא באשליה שונה , אולם כולנו מקושרים כאור אחד לשני ופועלים כמקשה אחת של אור , ובכך אנו התגלמות התורה עצמה , הויכוחים הנוצרים בין הציבורים השונים הם במהותם על הכיוון והיעד , כאשר הביטוי המנחה הוא ה´ צבאות , שכולנו כמו חיילים ביחידות שונות , וכל אחד אחראי על היבט שונה של הקיום המאוחד באשליה , וכך היבט האור שיורד בכל אחד הוא שלם וצדיק גמור בעל מסלול קבוע וידוע מראש , דהיינו גורל , אולם באפשרותינו מתוך השתדלות לאחד כוחות ולהיטיב אחד אם השני בכל הרמות וכך נדרשת השתדלות , הבחירה החופשית היא של כל אחד לפי חיבורו האישי אל האור , ושאר האור היחסי אליו דהיינו שאר העם משנה את דרכו אליו בהשתדלותו , וכך באחדות אמונה והשתדלות , נהיה פחות מסונוורים אחד מהשני , ונתמקד במטרה של האור כאור והתגלותו הארצית תהיה בחסד , כי החסד הוא היחס האשליתי בן אור אחד למשנהו . וכך נלמד שבמקום לצעוק אוטומטית בוז למותגי המצוות או לחזרה אל האור , נלמד בעצם מה זה אומר , וניישם שכולנו נהיה בחסד . דוד

אלדר

New member
אז יש לי שאלה אחת!?

מי אמר את זה? לא בעצם זה הולך ככה: מי חושב ככה? אתה אומר משהו שאני רואה שחצי מהאנשים שבאמת מאמינים לא חושבים ככה! אז האם אתה היחיד שחושב ככה או שיש עוד שנמצאים בדעה שלך????? אור ואהבה דוד... שלך tksr

פשוט

ככה זה הולך , אולם אם תפגוש אדם מאמין , ותיכנס איתו לסוגיה , סביר שלא יענה כך , משום שיש לו הירארכיה חשיבתית , והוא אינו שוקד על תרגום חשיבת חול לחשיבת קודש , ואז הוא יקפיד על תכנים מדוייקים לשיטטו . קרי תשאל כמה זמן העולם קיים , התשובה תהיה 5761 שנה , שזה יהיה עבורך אפסורד ודיעה של מי שתקוע בחשיבה פרה היסטורית , כשבריאת העולם נספרת מהאור , אז לירידת האור ברבדים שליחסיות התשובה תהיה 5761 , אולם אם תבדוק את העניין מהיבטו החשוך שאין לו מובן באור , אזי תגיע לראייה הירארכית של קיום זמן יחסי והיסטורי שבו יש מובן לגשמיות המולקולארית , ולרציונל מדידת הזמן באופן הנ"ל , שהיא על פי המדע כ - 15 מיליארד שנה , ביהדות זמן משמעותו המרחב המקיף את האור כקיום אשלייתי , כאשר זמן בחול הוא היבט נמדד בשעון , קרי מדידת היבטי חושך , ולא מבט מעמיק הכולל את יצירת החושך היחסי כמו ביהדות . אם נוריד את היבט המרחב מהזמן ביהדות אזי ישאר מן . כאשר מן הוא מה שמקיף את האור כקיום אשלייתי , ואם מבדילים בין חלקיו אזי נוצר המרחב - הזמן , וכאשר בני ישראל הלכו במדבר ואכלו מן , הרי המובן הוא כאור ביחסו לאשלייה המקיפה אותו , וליצירת המרחב האשלייתי , שמי ששבוי בתפישת החול קורא לה מציאות , ועל כן ההבדל הוא עצום בין התפישות , ומי שהולך בדרך זו , מלאכת התרגום קשה ומסובכת , לדוגמא : אם הבנת את רעיון ה-מן וה-זמן , מזוית האור , תחשוב עד כמה הינך תפוש במונחי חול בשאר היבטי קיומך , ולהחזיר אותך למצב תובנה של האור שזו פעילות של השבת ניצוצותיך והאמונה , הידוע בתפישת החול כחזרה בתשובה , כך שיש הבדל בין המותג תשובה לבין משמעותו בחול , ודוגמא זו רק היא היבט קטן , מקווה שזה עזר בכיוון דוד ומה לעשות רוב המאמינים לא ממש בקיאים בפיזיקה , והשלכותיה על תפישות הזמן-מרחב וכו´

אלדר

New member
והאם יתכן....

שיהיה מישהו שלא מאמין בדת אבל כן מאמין במה שכתבת עכשיו?? כאילו מה שכתבת די מאוד דומה לדרך תפיסה שלי רק כתבת את זה אחרת או יותר נכון עם דברים אחרים... אבל אני לא דתי או משהו כזה! ואני לא מאמין באף דת כרגע! מין חסר אל כזה רק שהאל נמצא אצלו תמיד בתוכו... אני יכול להאמין בדרך האור ממקום זה?? או שאני צריך להיות דתי כדי להאמין בזה??? והאם חייבים גם לראות את זה מדרך החושך לפני האור???? אור ואהבה דוד... שלך tksr

בפעם המי יודע כמה

ביהדות , אין כזה דבר דתי או חילוני , אין דתות אחרות יש עבודת אלילים , אור וחושך , אין מכנה משותף בין המושג "דת" ביהדות , לבין דתות בתפישת החול השגורה בפי אנשים , לדוגמא ביהדות : האיסלם הנצרות הבודיזם וכו´ כולם עבודות זרות , הם אינם עונים למשמעות "דת" ביהדות , אולם בעולם החול אנשים אימצו את המושג דת , לפי הערכיות ההלניסטית שלה , דהיינו מערכת של חוקים ואמונות וכו´ , בעוד ביהדות דת היא דבר חי וקיים , ולא מערכת ערכית וחוקית . ועל כן יש הבדל תהומי בין דת בשפת החול למובנה בקודש . ועל כן יש בילבול ניכר . מה לעשות חונכנו בלי סט מתאים של כלים לתפישה כה מגוונת , ולכן מכאן אולי יהיה פתח להבנת ההתעקשות של חכמינו , בטוח שזה פעם ראשונה שאתה נתקל בתשובה כזו לא כך . דוד

אלדר

New member
היי דוד...

עכשיו באמת שהבנתי את הכוונה שלך... ואני עכשיו יודע במה אני יוכל לאמין בעתיד שלי.... וממה שאני רואה אתה אומר אמיתות בנושא זה... אתה צודק.... תודה על ההסבר שלך... אור ואהבה דוד... שלך tksr

בפעם המי יודע כמה

ביהדות , אין כזה דבר דתי או חילוני , אין דתות אחרות יש עבודת אלילים , אור וחושך , אין מכנה משותף בין המושג "דת" ביהדות , לבין דתות בתפישת החול השגורה בפי אנשים , לדוגמא ביהדות : האיסלם הנצרות הבודיזם וכו´ כולם עבודות זרות , הם אינם עונים למשמעות "דת" ביהדות , אולם בעולם החול אנשים אימצו את המושג דת , לפי הערכיות ההלניסטית שלה , דהיינו מערכת של חוקים ואמונות וכו´ , בעוד ביהדות דת היא דבר חי וקיים , ולא מערכת ערכית וחוקית . ועל כן יש הבדל תהומי בין דת בשפת החול למובנה בקודש . ועל כן יש בילבול ניכר . מה לעשות חונכנו בלי סט מתאים של כלים לתפישה כה מגוונת , ולכן מכאן אולי יהיה פתח להבנת ההתעקשות של חכמינו , בטוח שזה פעם ראשונה שאתה נתקל בתשובה כזו לא כך . דוד

למעלה