ביילין לשלטון

שרוף

New member
אתה טועה ציפור לילה.

ביילין יביא את חיסול ישראל ללא מלחמה. זכות השיבה היא חיסול איטי ולא מורגש עד שיום אחד פאףףףף הלכה המדינה. יהיו בחירות ופתאום נגלה שיש 70 חברי כנסת ערבים וחמישים חברי כנסת יהודים. אל תשלה את עצמך ביילין שריד השמאל הרלוונטי ואלי לא משלים את עצמם לזה הם חותרים להקמת מדינה דו לאומית ובלבד שיפסק הטירור. הם רק לא מבינים שהטירור לא יפסק לא בדור הזה ולא בדור הבא ולא יפסק גם אם תיכון פה מדינה דו לאומית.

nightbird

New member
אני יוצא מנקודת הנחה

שאפילו ביילין לא יסכים לזכות השיבה, ובעקבות זאת תפרוץ סוף-סוף המלחמה ההכרחית. אבל אולי אני תמים.

שרוף

New member
אז ידידי ציפור לילה אתה תמים.

כבר היום מנהל ביילין עם אישים ברשות הטירוריסטית בידיעתו של ראש הממשלה שרון ובעידודו של שר החוץ פרס שיחות על זכות השיבה. שמור את ההודעה הזאת שלי שלא תאמר אחר כך לא ידעתי. המלחמה נגד הרשות הפלשתינית הייתה צריכה מזמן לפרוץ אם היא לא פרצה עד היום (ובמיוחד לאחר שראש ממשלה "ימני " כמו שרון נבחר על סמך המצע המדיני ההפוך במאה ושמונים מעלות מהתנהגותו היום) היא כבר לא תפרוץ. עראפת יודע שהוא ניצח במערכה על חיסול ישראל. הוא דרך אגב אמר במפורש למובארק ולעבדאללה מה שאתם לא הצלחתם לעשות ליישות הציונית ב40 שנה אני הצלחתי בעשר שנים. תוך עשר שנים תתמוטט ישראל נוכח זכות השיבה שדרך אגב מיושמת כבר בימים אלה.

רלוונטי

New member
שלום אם בטחון..............

זה היה המצע אליו נבחר שרון.מלחמה איננה חלק מזה.

dylan

New member
סוף סוף מלחמה???

אתה שפוי? מה זה בדיוק מלחמה הכרחית?? כל מה שמחלמה תעשה זה ךהחזיר אותנו בדיוק לאותו מצב רק עם הרבה פחות אנשים והרבה יותר משקעים. אמרת שאתה לא רוצה שילדיך יגדלו באווירה של טרור ואלימות, אולי זה ישמע אכזרי אבל אם תהיה מלחמה יכול להיות שילדיך ובטוח שהרבה ילדים אחרים לא יגדלו בכלל

nightbird

New member
לאור תגובתך -

אני חייב להניח שאתה בחור מאוד צעיר ואין לך ילדים. אחרת היית מבין את החרדה של הורה בכל פעם שהילד שלו יוצא למופע או הולך לקניון, היית מבין את התסכול מכך שהוא מתעורר בלילה עם סיוט ש"פלשתינים שמו פצצות", היית מבין את תחושת הזעם וחוסר האונים נוכח העובדה שהממשלה שלך אינה עושה שום דבר משמעותי בענין ורק מציעה לך להתרגל לזה, כי זה יימשך שנים. היית מבין שהסכנה האמיתית לכולנו היא במצב הנוכחי, בהפקרות, בטרור המתמשך. לא במלחמה שתימשך מספר שבועות ותקבע עובדות חדשות בשטח. הסיסמה "רק לא מלחמה" כאשר מסביב משתוללים הטרור וההרג, מזכירים לי מישהו שמוכן לאבד את כל רכושו ולגור בקרטון ברחוב, העיקר לא להיכנס למינוס בבנק, כי יש על זה ריבית. צריך לצאת קצת מקבעונות שמקורם בפסטיבל וודסטוק ולעבור לחשיבה הגיונית, עם ערכים הומניים אמיתיים וראייה לטווח קצת יותר רחוק מקצה האף. לפני חמישים שנה עוד הבינו את זה, אך היום רק מדקלמים שורות של בוב דילן בלי לחבר אותם למציאות.

dylan

New member
זה נכון שאני בחור צעיר ואין לי

ילדים, אבל בכל זאת במלחמה יהרגו הרבה יותר אנשים מאשר בעוד כמה שנים של טרור, זה נכון שהמצב עכשיו מפחיד לילדים אבל אני בטוח שמצב של מלחמה יהיה מפחיד הרבה יותר וישאיר הרבה יותר יתומים, אלמנות, אלמנים והורים שכולים שנראה לי יהיה להם יותר קל להתמודד עם חיים כמו שהם חיים היום לעוד כמה שנים ויכול להיות שפחות מאשר להתמודד עד סוף חייהם עם אבדן יקיריהם, למרות ההשוואה הנחמדה מינוס בבנק זה לא חיים... ובקשר ללדקלם שורות של בוב דילן אני תמיד יעדיף את זה על דקלום שורות של גנרלים שבד"כ מובילים לעוד שורות של קברים בבתי העלמין הצבאיים... וכל שנותר לי זה לסיים בברכת peace&love

dylan

New member
בסוף השורה השלישית כתבתי

"ויכול להיות שפחות" - זה היה אמור להמחק, אז תתעלם בבקשה...

nightbird

New member
את "גבעת ווטרשיפ" קראת, דילן?

בוא נעזוב רגע את השירים ונעבור לספרים. "גבעת ווטרשיפ" הוא סיפורה של חבורת ארנבונים המצליחה להימלט מארנביה שנהרסה בידי בני אדם. הם יוצאים למסע ארוך, בחיפוש אחר מקום מגורים אחר. בדרך, בין השאר, הם מגיעים לארנביה הנראית אידיאלית: הארנבונים שמנים ושבעים, יש להם אוכל בשפע, אותו הם מקבלים מידי אדם החי בסביבה. לאורחים נראה הסיפור הזה מוזר - אדם מאכיל ארנבונים?? ואז מתבררת האמת האיומה: בכל פעם נעלם אחד הארנבונים. הוא נלכד במלכודת שמניח האדם. האחרים מתעלמים מכך ואינם מדברים יותר לעולם על מי שנלכד ונעלם. זהו חוק בל יעבור בארנביה. מי שמדבר על כך מותקף ומוכה קשות על-ידי האחרים. הם רוצים להמשיך ולחיות כך לנצח, לא לחשוב על כך שבכל יום נהרג אחד מהם. זה רק אחד, רק מדי פעם, זה לא נורא... מזכיר לך משהו?

dylan

New member
לא ממש ת´אמת...

כי אנחנו לא חיים כ"כ טוב בזכות הפלסתינים ואנחנו לא מתעלמים ממי ש"נעלם" כל יום, המצב הוא שאנחנו נמצאים במאבק שמלחמה לא יכולה לפתור, איך בדיוק מלחמה תעזור? יהיו לשני הצדדים ה-ר-ב-ה יותר הרוגים, השנאה תעמיק, העולם רק יגביר את ההתנגדות שלו לישראל מה שכמובן יגביר את האנטישמיות כלפי יהודים בחו"ל ואני לא מדבר על המצב שגם איראן ועירק יצטרפו למלחמה, והפעם לא נראה לי שהם כ"כ יפחדו להשתמש בנשק כימי וביולוגי למרות האיום הגרעיני של ישראל... הייתי מאוד שמח לשמוע את התסריט שלך למלחמה ולתוצאותיה הכ"כ חיוביות שיובילו אותנו לחיים באושר ועושר...

nightbird

New member
יש הרבה תסריטים אפשריים

אף אחד מהם אינו מסתיים במצב גרוע יותר מזה שאנו מצויים בו עכשיו.

dylan

New member
אחד, תתאר תסריט אפשרי אחד

לא יותר, ע"פ הערכתך אילו מדינת ישתתפו בלמחמה, כמה הרוגים יהיו לכל צד, מה תהיה תגובתו של העולם וכמובן מה יהיה המצב בתום המלחמה ולמה הוא יהיה טוב יותר

nightbird

New member
אוקיי, הנה כמה תקצירים

זה מאוד לא רציני, אבל אנסה. תסריט 1: ישראל מאמצת את שיטת הלחימה האמריקנית של השנים האחרונות, לפיה אין צורך בפלישה יבשתית כדי להכריע את האויב. ישראל מפציצה את הפלשתינים יום ולילה בארטילריה, מטוסים וטילים עד שערפאת נכנע ומקבל הסכם בתנאים שלנו. בינינו - זה לא כל-כך רע בשבילו. מספר ההרוגים אצלנו יכול לנוע בין אפס למאה, תלוי ביעילות התגובה הפלשתינית. אצלם - בכנות לא איכפת לי. הפיגועים נפסקים, נוצרת תובנה חדשה אצל הפלשתינים לפיה הם הגיעו למיצוי מה שניתן לסחוט מישראל. העולם מגנה בחריפות, אירן קוראת לערבים לקום ולצעוד לעבר אל-אקצה ובזה בערך מסתיים הענין. תסריט 2: כמו התסריט הראשון, אלא שבשלב מסוים מוזעקים לכאן כוחות נאט"ו כדי להושיע את הפלשתינים (סבירות נמוכה מאוד לדבר כזה, כי לוקח להם הרבה זמן להחליט, לישראל יש צבא מאיים למדי ואין אצלם שכנוע עמוק בצדקת הפלשתינים. בגדול הם קרובים יותר אלינו. אבל רק נניח). הכוח הבינלאומי מתפרש בינינו לבינם ולוקח על עצמו את שמירת השלום באזור, עד שיירגעו העניינים. הפיגועים נפסקים, כי כעת יש פה כוח בינלאומי, שאינו נתון ללחצים בענין הדרך בה יילחם בטרור. מתחיל תהליך של חזרת החיים למסלולם. מנין ההרוגים אצלנו - בין אפס לכמה עשרות. אצל הפלשתינים - כאמור לעיל. מרים מגנה ואירן קוראת לעולם המוסלמי לצעוד לעבר אל-אקצה. תסריט 3: יוסי ביילין נבחר לראשות הממשלה. הוא חוזר לגבולות 67, מוותר על ירושלים, מוסר לפלשתינים שטחים בנגב תמורת הישובים בגוש קטיף. אחר-כך הוא מוותר גם על הישובים בגוש קטיף, כי הפלשתינים שינו את דעתם והם תוקפים ומשמידים אותם. בנאומו הנרגש הוא אומר "לא היתה הצדקה לצאת למלחמה בגלל כמה ארועים מקומיים בשטח הרשות. ניסינו לעזור לאותם מתיישבים בכל דרך מדינית אפשרית, אך בסופו של דבר כל אחד חייב לשאת בתוצאות החלטותיו המוטעות בענין מקום מגוריו". אחר-כך הפלשתינים דורשים את זכות השיבה, טוענים שאין זה נכון שהסכימו לוותר על כך. מתחילים לירות טילים לעבר ישובים ישראליים, צה"ל מגיב באיפוק כדי למנוע הידרדרות. אז הפציצו כמה בתים בפתח-תקווה, אז מה? מי שבחר לגור שם - שיסבול. מצרים מגנה את התגובה הישראלית ואירן קוראת לעולם המוסלמי לצעוד לעבר אל-אקצה. ביילין מודיע שבתנאים מסויימים אפשר להחזיר לכאן כמה מאות אלפי פליטים, בתנאי שיבטיחו שלא יעסקו בטרור. הם מבטיחים. מאות אלפי פלשתינים זורמים לישראל ודווקא כן עוסקים בטרור. בשלב מסויים הם מפוצצים את המסעדה השנקינאית האהובה על דילן ודן רוזנצביג (לא שלחו להם פרוספקט בו מפורט היכן יושבים יהודים טובים והיכן היהודים הרעים). בשלב זה אפילו לדילן ולדן נשבר והם יוצאים למלחמה. צה"ל מחסל את הרשות הפלשתינית. העולם מגנה בחריפות ואירן קוראת למוסלמים לצעוד לעבר אל-אקצה. אחרי חודש הכל נרגע.

nightbird

New member
ועם זאת, כאמור...

כל המתואר לעיל אינו רציני במיוחד, כי אין פה מקום לניתוח מעמיק. כל תסריט אפשרי יכול להתפצל לעשרות תסריטים אפשריים אחרים. בגדול מה שאני אומר הוא - הסיכוי להגיע למצב טוב יותר אחרי מלחמה, הוא בעל משקל רב יותר מהסיכונים במצב הנוכחי, ובטח מהסיכוי לשיפור במצב ללא מלחמה.

nightbird

New member
ותשמע עוד סיפור קטן

הפעם סיפור היסטורי אמיתי. במאה העשירית לספירה היו ערי החוף של אנגליה נתונים להתקפות קבועות של הויקינגים. בדרך-כלל העדיפו האנגלים לשלם לתוקפים כופר כדי שיעזבו אותם בשקט. מלך אנגליה באותה תקופה אף אסף כסף באופן מאורגן כדי לשלם את דמי הכופר. המוטו היה - לא נורא, אפשר לחיות עם זה. אם נתנגד יותר מדי יהיה גרוע יותר. התוצאה היתה שהויקינגים חזרו בכל פעם, ותמיד היו להם דרישות גדולות יותר, בכל פעם ביצעו מעשי טבח וביזה גרועים יותר. בסופו של דבר הגיעו הנורמנים - גזע ויקינגי שהתיישב בחופי צרפת - כבשו את אנגליה וחיסלו אותה כיחידה מדינית במתכונתה הישנה. באחת הפעמים המעטות שהאנגלים ניסו להתארגן להגנה מפני התקפות הויקינגים, הם לכדו את התוקפים בלשון יבשה מול החוף. הם יכלו לחסל אותם שם וליצור דינמיקה חדשה בהיסטוריה שלהם, אך האנגלים היו ג´נטלמנים כבר אז. המפקד האנגלי החליט שלא הוגן ללחום כך, והירשה לויקינגים לרדת לחוף. התוצאה היתה עוד טבח באנגלים. את המסקנות, גם בנוגע לפסיביות, גם בנוגע להתחשבות המופרזת באויב אכזרי ונטול עכבות מוסריות - תסיק בעצמך. ותבין מדוע לפעמים אין ברירה, אי אפשר להשלים עם מצב קבוע בו מדי פעם הורגים אותך קצת. צריך להילחם.

תודה את האמת, dylan.

זה לא שהמצב הנוכחי מפחיד ילדים של אחרים. המצב הנוכחי מפחיד *אותך*.....!! אגלה לך סוד: הוא מפחיד את *כ-ו-ל-נ-ו*, אבל אף אחד מאיתנו לא הופך לסרבן גיוס "פאציפיסטי" בגלל זה......

dylan

New member
אני לא ממש מבין מה אתה רוצה...

כתבתי על כך שהמצב מפחיד ילדים של אחרים מכיוון שנייטבירד העלה את הנושא, זה שהמצב מפחיד זה ברור למרות שהוא לא מפחיד אותי ברמה שאני אפחד לצאת מהבית, מה שבעיקר מפחיד במצב זה היכולת שלו להדרדר למלחמה ואז נרגיש פחד אמיתי... חוץ מזה מתי הזכרתי סירוב גיוס??

אלי.

New member
../images/Emo32.gif "בכמה דרכים אדם חייב לצעוד, לפני שתקרא לו אדם ../images/Emo3.gif

אישית, אני ממליץ לקרוא שוב ושוב (ושוב) את "אם" של קיפלינג - כל חוכמת החיים, מקופלת בפואמה אחת, אדירה

למעלה