ביילין או ליברמן?

יוֹאב

New member
הבנת הנקרא שלך היא משהו משהו

היכן הבנת שאני תומך בשימוש בנשק חם כנגד מתנחלים?

עכשיו המשטרה אשמה

היא בטח גם התחילה בכל העיניין, אתה בטוח שאתה תומך מפלגת העבודה?, נראה לי שאתה יותר יח"ד...

יוֹאב

New member
אבל למה להתעלם מהעובדות?

נהרגו 13 אזרחים, סתם. כנראה שגם תאודור אור משתייך ליח"ד.

אז זהו, שהם לא נהרגו סתם!

תראה, אני לא אומר שהמשטרה תפקדה נהדר ולא עשו שם טעויות, אבל שיהיה ברור, אני אישית ואולי כדאי גם שאתה לא תיתן למספרים סטטיסטים לעוות את מה שקרה שם, מספר ההרוגים הפלשתינים אינו משנה מהעובדה שהיה שם מרד, מרד אלים, עם אבנים ולבנים, רוגטקות, חסימות כבישים אלימות, בקבוקי תבערה, בקושי היה אפשר להכנס לכפרים בגליל וואדי ערה היה איזור מלחמה.

gilka

New member
ובנוסף למה שאמר יובל

שלא יהיהו שום טעויות: יש לי חבר שגר במושב בצפון ליד כרמיאל והוא אמר לי שהיה פחד אלוהים לצאת מגבולות המושב, ולעיתים אפילו להסתובב בתוכו. ומתי זה נפסק? האם אחרי שהמשטרה הרגה 5 אזרחים? האם אחרי זהרגה 13? ממש לא. זה נפסק רק כאשר הרוסים מכרמיאל התעצבנו והלכו לכפרים הערביים והתחילו להחזיר להם באותו מטבע - הכל כולל הכל. הריסת חנויות, זריקת אבנים, הכל. עכשיו כל אחד יכול להסיק מזה מה שהוא רוצה.

מה שקרה באוקטובר היה הרבה הרבה

יותר חמור ממה שעשו הכתומים, הם לא מרדו, האלימות פרט לכמה מיקרים נדירים לא היתה. באוקטובר זה היה מרד של ממש, אלימות של ממש, זו היתה הרבה יותר ממחאה, אל תיתמם!

חמד1

New member
צודק-הפחד מוביל אנשים לקיצוניות- כך

קרה כל השנים שהימין רק הפחיד ואיים,אך עם השנים (מחוסר ברירה)ראו שאין דרך אחרת מאשר ויתורים טריטוריליים והליכה לשלום והחזרת שטחים-מה שתמיד התנגדו!!!בעניין הפנימי-צריכים להבין "כל המפחדים" שאנחנו לא מוותרים על הארץ והחיים בה.יש השפעה ישירה וקרדינאלית על ערביי ישראל מתוך מצב היחסים שלנו עם מדינות ערב שמסביבנו,כי עבורם הם אחיהם ובני משפחתם,כך שהם מזדהים עימם,אך צריך גם לדעת שהם לא רוצים לוותר על איכות החיים ורמת החיים שהם נהנים ממנה כאן לעומת הקיים במדינות ערב ובעירקר ברשות הפלסטינאית.בקיצור,תפסיקו להפחיד בגלל פחדכם והתחילו לחשוב איך לדאוג לשיפור חייהם של הערבים בארץ-דבר זה יקטין הפער והאנטי שלהם(בצדק-הם גם משלמים מיסים)ומצד שני צריך להמשיך לחתור להסדר מדיני עם הפלסטינאים שיביא מייד לשיפור היחסים עם כל מדינות ערב לטובה.הרגעו!!מתיחס לכותב לפניך.

יוֹאב

New member
איפה פה ההגיון?

האם יעלה על הדעת שטוני בלייר יעביר את כל אזרחי בריטניה המוסלמים לשליטה של פקיסטן, למשל? מה ההגיון פה? ערביי ישראל הם ישראלים, בדיוק כמוך.

האם יעלה על הדעת?

האם יעלה על הדעת שבריטניה תעביר את כל תושבי הונג קונג לשליטה על סין? האם יעלה על הדע שהמלך עבדאללה הראשון יעביר את ואדי ערה והמשולש לשליטה של ישראל? ערביי ישראל אינם ישראלים כמוני וכמוך. אתה לא צריך לשאול אותי, שאל אותם

יוֹאב

New member
זה כלל לא משנה

מספיק שיש ערבי ישראלי אחד שרואה עצמו ישראלי, וכבר אין לך כל זכות לנשל אותו מאזרחותו. תושבי הונג קונג מעולם לא הגדירו את עצמם כבריטים. ולגבי המלך עבדאללה הראשון - אני שמח שבחרת לקחת דוגמה ממנהיג אציל,דמוקרט, ואהוד. גם סדאם עשה כמה דברים בחייו. אז מה? שניקח דוגמה?

תושבי הונג קונג הגדירו עצמם כבריטים

מאיפה אתה קובע ש"תושבי הונג קונג מעולם לא הגדירו את עצמם כבריטים"? כי ככה נוח לך? הם הגדירו עצמם כבריטים וגם היתה להם אזרחות בריטית וגם יכלו לעבור לגור בבריטניה עד לפני מספר שנים, אבל היום הם צריכים ויזה כדי לבקר בבריטניה. ואתה מחפש דוגמאות מדמוקרטיות? אז מה קורה היום בגיברלטר, לדוגמא? ומהקרה כשהצ'כים החליטו להפרד מהסלובקים? האם לא נשללה אזרחותם הקודמת? האם כל הסלובקים רצו להפרד מהצ'כים? לפי סקרי דעת קהל הרוב היה נגד. אבל לטענתך "מסביק שסלובקי אחד לא ירצה כדי שאי אפשר יהיה לשלול את אזרחותו ומה שקשה לך להבין זה שאין לנו ברירה. או שהם יהיו מעבר לגדר או שאנחנו נהיה מעבר לחוף הים.

"ערבי ישראלי" זו מכבסת מילים וכינוי

שאנחנו נתנו לפלשתינים שנמצאים בשטח שנמצא בשליטה ישראלית, הקשר שלהם לישראל וכאשר אני אומר ישראל זה אומר מדינתו של העם היהודי, מדינה ציונית ובעלת ציביון יהודי מובהק, זו לא סתם שם "ישראל". "ערבי ישראלי" הוא פלשתינאי, אין כאן רואה עצמו, שיגיד מה שהוא רוצה, שום "ערבי ישראלי" לא רואה בדגל כמשהו שמייצג אותו, לא את ההימנון כמייצג אותו ("נפש יהודי הומיה..."), הוא מציין את ה"נכבה", את הקמת מדינת ישראל כאסון, הוא מתרעם על כך שרק יהודי יכול להתאזרח כאן, הוא רוצה שאחיו וקרוביו יגיעו לכאן במסגרת ""זכות"" השיבה, הנרטיב הפלשתיני הוא בדמו, זה אינו בר שינוי, זו עובדה. עכשיו את יפול לשחק אותה יפה נפש ולהגיד "מה אם הם לא יסכימו..." לחכות עוד 20 שנה, הם יהיו מיעוט ענק שבלתי ניתן להתעלם מכוחו ואז היהודים כאן ירגישו שהמדינה היהודית שלהם הופכת ליותר ויותר פלשתינית, אתה יודע מה ההמשך?, ראה קוסובו, שני לאומים שנלחמים על השליטה וציביון של המדינה, מלחמת אזרחים, מתאים לך?, או שתיסתכל ת'כלס על המציאות, עלינו ועליהם, תזהה מגמות, תבדוק מפות, צא ממושגים מתייפיפים, תנסה לחשוב קדימה, לראות קדימה, הרבה קדימה איך תראה המדינה. הסלוגן "אנחנו כאן והם שם", עיניין ההיפרדות בין העמים הוא בא מהמפלגה שלך, ממפלגת העבודה, מרבין ז"ל ופרס, אז מאד כדאי שהעבודה במקום להתחנף ולהתחנחן לבוחרים ה"ערבים ישראלים" (שבחרו מהסיבה הטקטית בעבודה) ולאוג לעם שלהם וללכת עם העיניין עד הסוף, זה הכרחי, אין שום קשר לגזע.

goanin

New member
הוא צריך להיות יהודי!!

רק יהודי יול להיות ישראלי. מדינת ישראל נבנתה על יסוד גזעני, היא מדינה לעם היהודי! ואני לא אתנצל על זה או אשנה את זה! גזענות, כשאינה פוגעת באנשים אחרים (ואל תחשב להביא לי שטויות כמו "הערבי נפגע כשאתה מגרש אותו"), היא לגיטימית! אני לא מצליח להבין כיצד אדם ששיך לעם היהודי, וחי במדינה היחידה שקימת לעם היהודי, מקבל את העובדה שהיא זמנית. והכל בגלל הנזקים של הימין, הכבוש והעקשנות שלא לתת לפלסטינאים המסכנים מדינה. לא יפה

צודק, לכן יש כאן איזושהי צביעות

צדקנית מתייפייפת מצד אחד להגיד שאתה בעד הפרדות, מצד שני כאשר למשל ליברמן או נגיד אני הולך עם זה עד הסוף לקרוא לזה גזענות זו צביעות. זכות להגדרה עצמית היא אינה גזענות. ברור שאין שיוויון כאן, מעולם גם לא היה אמור להיות, כאשר באותו פתרון ישראל היא בעד מדינה פלשתינית רציפה לידה זה מעולם לא יכול להיות גזעני במובן האמיתי של המילה, במובן השלילי שלה.

למעלה