ביטחון עצמי

ביטחון עצמי

היי כולם, אני מתלבטת כרגע מה כדאי לי ללמוד ולאן להירשם (רוצה להתחיל ללמוד השנה, אך מפאת חוסר החלטיות משווע ייתכן ואחכה עוד שנה), וחשבתי, בין היתר, על לימודי משפטים.
יש לציין שמאז ומתמיד הייתה לי משיכה לנושא- זה נראה לי נושא מעניין ומלהיב- מעין "הזדמנות לשנות סדרי עולם" וכיוצ"ב, וזה גם נושא שיכול להתאים לי מבחינות מסויימות- אני יחסית טובה (וגם אוהבת) להתבטא בכתב לדוגמא.
א-ב-ל, וזה אבל רציני לצערי, אני מאוד חוששת מהרגע בו אצטרך לדבר מול קהל של אנשים, ולא סתם לדבר- להתווכח עם מישהו אחר.. חוששת מהתחרותיות שלפי מה שהבנתי מאפיינת מאוד את המקצוע.
אני בחורה די ביישנית ובדרך כלל מנסה שלא להתבלט, אפילו קצת נמנעת מוויכוחים (אלא אם כן זה במקום שאני מרגישה בו נוח כמו בעבודה או בבית)
שלא תבינו לא נכון, זה לא שאני יצורה שמסתגרת בבית כל הזמן, אבל בכל זאת יש בי את הצד המעט חרדתי הזה.
שאלתי היא, האם לדעתכם ניתן להתגבר על תכונות אלה במהלך הלימודים, ההתמחות וכו', או שעדיף לי בכלל לא להיכנס לזה ולחפש לי מקצוע אחר?
תודה מראש לעונים :)

(אשמח אם לא יפורסם בעמוד הראשי)

Drunk Bullet

New member
לא כל עו"ד עוסק בכלל בליטיגציה

ורוב עוה"ד לא משנים סדרי עולם (מה גם שרוב התחומים לא מלהיבים, לפחות בעיני).

התכונות שציינת, ניתנות לשינוי\יכולת נרכשת (כל עוד זה לא משהו קיצוני, רק את יודעת באיזה רמה זה).

sacrament

New member
בואי קודם ננפץ כמה דיעות קדומות

בעיקרון אפשר לעבור תואר שלם במשפטים בישיבה בשקט בספסל האחורי, ולעיתים אפילו בלי להגיע לרוב הקורסים. הרבה אנשים אכן עושים זאת ומסיימים בציונים יפים מאוד.

לכן הסירי דאגה מליבך. לפחות עד אמצע שנה ג' (אם תלכי לאת"א) או שנה ד' (בר אילן) או זמן אחר, תלוי במוסד, אז תצטרכי להציג סמינר (רפראט) ותעשי מצגת חביבה של כמה דקות או יותר על הנושא שבחנת בסמינר. בחלק ניכר מהסמינרים הרפראט לא ישפיע על הציון הסופי, בחלק אחר הוא יהווה 10-25% מהציון הסופי, שזה כלום.

גם אחרי הלימודים - סביר להניח שאם תהיי בין ה-90%-95% שאינם עושים ליטיגציה (ייצוג בפני בית משפט) יהיו מעט מאוד מצבים שבהם תעמדי מול "קהל". סדרות כמו אלי מקביל, הפרקליטים, בוסטון ליגל - שכחי מהם. הרוב לא עושים את זה. את תהיי רוב הזמן מול מחשב ותכתבי דברים. או תחפשי חומר. או תתייקי חומר.

ואחרי שניפצנו את הדיעות הקדומות, הרשי לי לתת לך עצה. בתור בחורה שמעדיפה בדרך כלל לכתוב ולא לדבר (אני די אנטיפתית במציאות, מי שמכיר אותי יאשר. ואם יאשר יקבל חסימה
), המתנה הכי טובה שתוכלי להעניק לעצמך היא להשתחרר מחוסר הביטחון העצמי. זה מאוד קשה, אבל בהתחלה מתאמנים על המשפחה ואחר כך בקורסים קטנים שיש מעט אנשים ויותר אינטימי ואחר כך בקורסים גדולים. אין דרך אחרת. זה רק יועיל לך. עצתי לך - אם את בוחרת בלימודים, אל תברחי לחלק הקל של להיות פאסיבית - נסי להשתתף ולדבר, קחי קורסים שיש בהם מרכיב השתתפות פעיל (כתבי עת/אומנות הליטיגציה/אנגלית משפטית/חקירה פלילית אם תלמדי באת"א ).

קחי בחשבון שעל אף מה שכתבתי, אולי אפשר ללמוד ואפילו להצליח בלימודים ובעבודה גם בלי כישרון ורבאלי. אבל לפעמים הדיבור דוחף אותך למעלה עוד יותר. לפעמים ההבדל בין להיות מצטיין בקורס לציון בינוני זה ההשתתפות בשיעור (הציון לא כולל מרכיב השתתפות, אבל יש בונוסים שנעים בין 1 ל5 נקודות, במוסדות מסויימים אפילו 7). כמובן שצריך לקחת בחשבון גם פעילויות מסויימות בתואר שמצריכות דיבור - ריאיונות לדברים כמו כתבי עת, פר"ח (פעילויות מסויימות), התנדבות משפטית, עבודות באוניברסיטה. וגם כדי למצוא עבודה - מה לעשות, כשהולכים לריאיון התמחות/עבודה צריך לדבר עם המעסיק ולא להתכתב איתו ב-SMS...לצערנו :)

rafael252

New member
אולי גם אני קצת בור..

אבל נגיד אם את עורך דין מסחרי שמתעסק בהתמזגות חברות....לא יוצא לך להיפגש עם לקוחות או בעלי חברות בזמן חתימת חוזים או משא ומתן וכו' אולי אני טועה אבל זה לא עובד ככה שכן יוצא לך לדבר? או אותו דבר רק בשוק ההון או מיסים?

Drunk Bullet

New member
לא היה קורס "חקירה פלילית" באת"א :(

לפחות לא מאז שנה ב' ועד לסוף התואר.

sacrament

New member
כנראה סילפתי קצת את השם שלו

למרצה קוראים עופר ברטל
משהו עם "המשפט הפלילי" וחקירה נגדית.

lol65

New member
לפעמים

יש קורסים בהם ההשתתפות היא כן חלק ממרכיב הציון, תלוי במרצה.

sacrament

New member
קורסי חובה? טוב, באת"א לא

וטוב שכך, אחרת היה לי חרא ממוצע :)

rafael252

New member
היית מבריזה הרבה?

אבל מאיפה יודעים אז איך להתכונן למבחן? לא נראה לי שכל אחד יתן בכיף את המחברת שלו.

lol65

New member
לפחות בבר אילן

המחברות מחליפות ידיים די מהר, ויש גם אתר שאנשים מעלים לשם חומרים.

sacrament

New member
לא הייתי מבריזה בכלל :)

טוב, אולי רק בתואר שני, וגם זה היה בגלל פר"ח ורק בקורס אחד.
פשוט נדיר שהייתי מרימה יד בשיעור ואומרת משהו.

lol65

New member
באמת טוב שכך

קורס חובה אחד כזה הספיק לי בהחלט. זה בעיקר נועד לוודא שקראנו את פסקי הדין לשיעור.

BrokenDream103

New member
ממש הוצאת לי את המילים מהפה

אני במצב בדיוק כמו שלך... לא יכולתי למצוא מילים יותר מתאימות ממה שכתבת! אבל בניגוד אלייך אני כבר נרשמתי לאוניברסיטאות (בר אילן והעברית) כדי שלא אתחרט על זה בהמשך. כי לי ברור שההחלטה תיפול בין משפטים לפסיכולוגיה...
כרגע התקבלתי לשני החוגים האלה בבר אילן.
עדיין מתלבט על מה ללכת.
האונ' העברית עדיין לא החזירה לי תשובה

בתור מישהי שחולקת את הבעיה שלך- תלמדי משפטים

אציין כי אני עו״ד ועוסקת בתחום המשפט האחרון שחשבתי שאעסוק בו- ליטיגציה מסחרית! שזה בעצם ניהול סכסוכים אזרחיים בבתי משפט! ארררר אגב, את ההתמחות עשיתי בפרקליטות והעבודה כללה המון ליטיגציה וגם הופעות בבית משפט. אולי מישהו אי שם חשב שכדאי שאתמודד עם החולשות שלי? ואולי 4 השנים של התואר, שנת הסטאז׳ ושנה וקצת כעו״ד ביגרו אותי. כך גם זוגיות, חתונה ויציאה מבית ההורים. אני מודה- אני עדין חסרת ביטחון וקשה לי להתווכח/ נמנעת מעימותים, אבל ... וזה אבל גדול, הביטחון שלי מאד השתפר... ואגב, עבודה קשה, למידה יסודית והכרת החומר יכולים לפצות על חוסר ביטחון שילך ויפחת, ככל שתתמקצעי. אגב, אני עכשיו אחרי יום קשה, ונחמד לי לכתוב את ההודעה הזו, כי אני חושבת שפעם, לפני הלימודים, קשיי ההתמודדות עם יום כזה היו מודגשים יותר! אגב, יש תחומי משפט שלא כוללים הופעה בבתי משפט אלא יותר ניהול מו״מ ועריכת הסכמים. ניהול מו״מ היא מיומנות נרכשת ואופי חביב יכול לסייע מאד. אגב, מה שקיבלתי בעיקר מההתמחות / עבודה הוא ביטחון וגם: יכולת לצאת מה-comfort zone שלי...

היי דניאל

דבר ראשון ממש תודה על התשובה, חייבת לציין שהיא עודדה במקצת את מצב רוחי :)
מצד אחד, אני באמת מקווה שההתנסויות שלימוד משפטים מעמיד בפניהם יעזרו לי להתמודד עם חוסר הביטחון, מצד שני- פוחדת שזה יעמיד אותי במצבים לא נעימים שרק יחמירו אותו. ומכאן הבסיס לכל ההתלבטויות.
חשבתי באמת על הכיוון של גישור (אם לזה התכוונת בחלק האחרון של ההודעה) שגם נשמע מעניין.

ולתאכלס- האמת שנרשמתי (והתקבלתי!) למשפטים בשילוב עם פסיכולוגיה באונ' העברית בסופו של דבר.
כרגע אני צריכה להחליט אם ללכת על זה או לחכות עוד שנה שאז אולי אהיה סגורה על עצמי יותר.

תודה רבה לכולם על התשובות!

למעלה