בידינג ונק'

bogo1

New member
בידינג ונק'

הי, אני אמורה לעשות את הבידינג מחו"ל ואני קצת בלחץ, המערכת שלי די מובנית כי אני משלבת עם עוד משהו ככה שאם אני לא אקבל את מה שמסתדר לי אני קצת נתקעת. איך יודעים כמה נק' לשים על מה?? במה זה תלוי?? מה אני צריכה לבדוק?? חוץ מקורס אחד או שניים שאני יודעת שנחשבים טובים אין לי מושג מה אנשים יבחרו או כמה נק' אני אמורה לשים על זה? אם אני רוצה לקחת קורסים מרוכזים באנגלית, הרבה נק'/ מעט?? תודה רבה (אני יודעת שחיפוש מקיף כנראה ימצא לי תשובות אבל אני בחו"ל והאינטרנט ממש ממש יקר...)

Scarlight

New member
תשובה

- אפשר לראות כמה הקורס היה מבוקש בשנים קודמות וכמה שמו עליו. - כדאי להתייעץ עם מי שלקח את הקורס בשנה שעברה. כתבי כאן את שמות הקורסים והמרצים וינסו לעזור לך. - בד"כ, ככל שיש פחות מקומות בקורס צריך לשים יותר נקודות. אבל זה לא כלל ברזל. - ספציפית לגבי קורסים מרוכזים, אפשר בהחלט לשים 5 נקודות (המינימום). אם ממש חבל לך על הנקודות, את יכולה לדחות את ההרשמה לקורסים המרוכזים למקצה השני (זה מה שלא מעט אנשים עושים, ועד כמה שידוע לי אין בעיות עם זה).

sacrament

New member
אני מניחה שאת שנה ב'?

ראשית כל- כנסי לסטטיסטיקות רישום של אתר הבידינג (אמור להיות מימין...) ובדקי אילו קורסים כבר נסגרו ממה שאת רוצה (נקווה שלא נסגרו) ואילו קורסים קרובים להיסגר. מה שנסגר כמובן תוותרי עליו במקצה הזה ותקווי להיכנס אליו במקצה שני או שלישי (לרוב אנשים מבטלים). על מה שכמעט נסגר שימי הרבה נקודות. דברים שבהם יש מלא מקומות וברור לך שלא ייסגרו- שימי 5 נק' (או 6, כי כולם שמים 5 אז ליתר ביטחון). אם את מרגישה שחסרות לך נקודות, ותרי על לקחת קורסים לא מבוקשים הפעם (למשל מרוכזים, או כאלה שיש בהם 125 מקומות ובינתיים רק 5 התמלאו). וקחי אותם במקצה שני או שלישי. לרוב קורסים מחטיבה שניה שנמצאים בשעה סבירה ורק מרצה אחד מלמד אותם נסגרים מהר (למשל משפט מסחרי שנפתחה לו רק קבוצה אחת וקניין רוחני שנסגרו די מהר ע"י שנה ד' וג'). כנ"ל לגבי חטיבה שלישית שנמצאים בשעה סבירה עם מרצה מבוקש (למשל אילנה דיין, אולי גם טריגר...) וסדנאות. מרוכזים נדיר שנסגרים...ממה שידוע לי. קורסי חטיבה שניה שמלמדים אותה כמה מרצים, אפשר לשים פחות נקודות לטעמי, אלא אם כן מדובר במרצה מבוקש (מנדלסון\ מונדלק\ ברודר, אם כי ראיתי באמת שהתרגול של ברודר תקוע ביום אחר ומאוד לא נוח, אז מעט לקחו אותה, גם אלה דברים שיש לקחת בחשבון). בכל מקרה, אפשר תמיד להתייעץ איתנו לגבי קורסים ספציפיים שאת רוצה או לגבי כמה נקודות לשים. בהצלחה שיהיה.

bogo1

New member
כן אני משנה ב

דבר ראשון תודה רבה. דבר שני אלו הקורסים (- יותר חשוב לי לדעת כמה נק' לדעתכם צריך לשים על איזה קורסים (יותר או פחות), ופחות על הקורס כי אין לי ממש אופ' לבחור- זה פשוט מה שמסתדר לי מנדלסון- משפ' קנין- דגן תגידים- חריס מנהלי- דפנה ברק ארז בינ"ל פרטי- של 4 נק' (לא זוכרת את המרצה) ברור לי ש5 נק' זה המינ' מה המקס' שאי פעם ראיתם שנסגר על קורס מסוים?? כמה נק' זה הרבה?? זה מחטיבה שנייה, קורסים מרוכזים אתם אומרים לדחות למקצה שני??? עם כולם זה ככה או יש כאלה שלא?? המון המון תודה!!

sacrament

New member
אז ככה

מנדלסון- לשים הרבה. לדעתי הוא ייסגר. קנין- לשים קצת, יש סיכוי קטן שייסגר (אבל יותר מ-5 ויותר מ-10). תאגידים- ממה שאני רואה יש 3 מרצים בתאגידים, ובכולם כמעט אין נרשמים. אפשר לשים בשקט ניקוד נמוך... מנהלי- ניקוד בינוני, לא נראה לי שהיא תיסגר, אבל על כל מקרה. מי שייסגר זה בלנק. בינלאומי פרטי...אין לי מושג מי זה ה-4 ומי זה לא 4. אם זה על איריס רבינוביץ'- יש מעט מקומות יחסית, כדאי לשים ניקוד בינוני. בכל אופן, קחי בחשבון שאנשים תמיד מבטלים, גם בקורסים הכי מבוקשים! גם אם לא זכית בקורס מסוים- יש מקצה שני ושלישי וכדאי להתעקש על הקורסים שאת רוצה עד הסוף. ראיתי קורסים שנסגרו על כמה מאות, אבל זה תלוי באיזה מקצה מדובר ובאיזה סוג קורס מדובר. סמינרים למשל נסגרים על 100-300. סדנאות לפעמים גם. קורסי חטיבה שניה מבוקשים נסגרים באיזור העשרות עד 100-130. ובכלל קורסים שיש עליהם מגבלת מקום של 20/25/60 איש יותר ייטו להיסגר. כדאי תמיד לדבר עם כמה חברים/חברות ולשאול כמה הם שמים...ובכלל איזו מערכת הם בחרו. רוב הקורסים לא נסגרים אבל בכלל ולכן מספיק לשים 5 כדי להיכנס אליהם...

silverhawk

New member
אם כבר עסקינן בניקוד

האם יש איזושהי דרך לראות את חלוקת הניקוד משנה קודמת ע"פ מחזור מסוים (כלומר, את הניקוד שניתן אך ורק במקצה הראשון של שנה ב', לדוגמה)?

למעלה