ביגוד תרמי

איל שחר

New member
אני ממליץ על "מיקו"

קניתי בסקי-פס.
ולמי שקר לו יש למיקו גם דגם HEAVY. השתמשתי בחורף שעבר ב 15- ועד 18- . תענוג.

anni30

New member
תודה על ההמלצות

מצאתי חנות קולומביה בהרצליה (לא עודפים) ואם הבנתי נכון שגם בלמטייל ורקושט מוכרים את המותג "קולומביה"?!

איל שחר

New member
ועם בזעטוטים עסקנן, אז לא כפפות אלא כסיות

ואולי גם שקיות חימום בתוכן ו/או בכיסי המעיל.
החבר'ה הקטנים מתקשים לשמור על חום גוף. אם להם יהיה קר - את כבר תדעי

קסדות עבורם - חובה.

וגם עבורנו קסדה זה חובה

יש לי חברה שעברה בחורף שעבר תאונת סקי קשה, ואם לא הייתה עם קסדה הייתה כנראה נהרגת או נפצעת עוד יותר קשה ממה שנפצעה. עד אותו הרגע השלתי את עצמי שאם גולשים רגוע לא יקרה שום דבר. היא גלשה רגוע, ועדיין... בשבוע שזה קרה ביקשתי קסדה כמתנת יומולדת.

איל שחר

New member
קסדתי כבר שילמה עצמה שוב ושוב,

הן בעמידה כשבורדיסט פוחח שיטח אותי (וקר-רע את מעילי היקר) והן בחורף שעבר כשכיסח אותי גולש אחר כשגלשנו במהירות חביבה של 60-70 קמ"ש.
בעודי מתגלגל מטה שמעתי את הקסדה נחבטת שוב ושוב וחשבתי לעצמי, כפו הדב שצנח בין הענפים לאחר שניסה להגיע לדבש, כל-זה-אינו-בא-אלא-מחמת-חוסר-זהירות.
אבל לקסדה ולראש שלום. הגב - כואב עד עצם היום הזה.

אלא שלקטנטנים זו חובה המתוקנת בתקנות ולא יגלישו אוותם ללא קסדה.

שאלה לגבי קניית קסדה

אני תמיד שוכרת קסדה - אני פשוט לא בטוחה איך לוקחים אותה איתנו (אנחנו ללא ציוד אחר). מה עושים? עולים איתה למטוס?

איל שחר

New member
אכן. בערב אעלה תמונת זיווד

ביד אחת תיק עם שני גלגלים שמורשה לעליה למטוס ובתוכו:
נעלי סקי, כפפות, מכנסי סקי וביגוד טרמי.
מעיל הגלישה עלי.
הקסדה בתוך שקית בד וקשורה ע"ג התיק. בתוכה המשקף.
האשה ביד השניה. מותר.

קסדה הגיוני לעלות למטוס

אבל נראה לי שכמו שהרולס שלי נשלחו אחר כבוד לבטן המטוס כך ישלחו גם הנעליים.
ואם כבר רולרס, עצה ככה על הדרך: אחרי שלקחנו את הרולרס פעם אחת לחו״ל עירוני (שיקגו), התלהבנו ומאז משתדלות לחזור על זה
הכי כייף לצאת מהמלון בגלגול ולהסתובב ככה בעיר.

איל שחר

New member
רולרס בשביל לצאת מהמלון בגילגול? מיותר.

אחרי ששצ'יפס ואני נפגשים בקלאב בארוחת הצהריים, אני יוצא משם בגלגול גם כך...
מגלשים אני מוכן לשכור אם הם לא יגיעו אבל שהנעליים תגענה איתי.
וכבר לקחתי פעם שלושה זוגות לחופשה. אחד לי ושניים לאשתי.
למה שניים זוגות נעליים בשביל אשה? את לא שואלת ברצינות, נכון?

anni30

New member
קסדות אני מתכוונת להשכיר באתר

ביחד עם כל הציוד האם גם משקפיים אפשר להשכיר שם?

איל שחר

New member
מעולם לא בדקתי. מישהו?

אני מחשיב קסדה ומשקף כ"ציוד אישי" שאני מעדיף להתאים לעצמי, לרכוש ו"לסחוב" איתי בידיעה שזה מתאים, נוח ומתפקד לשביעות רצוני.
קסדה לא נוחה, משקף לא מתאים שמתמלא אדים וכן הלאה, מסוגלים להציק כהוגן ולפגוע בהנאה.

אני קניתי בחנות "למטייל עודפים"

חולצה עם לוגו של "טביעת יד" של חתול, אני חושבת. די מרוצה, המחיר היה כנראה בערך 100 שקלים לפריט, אבל אני לא זוכרת את המספרים המדויקים, זה היה די מזמן.
אגב, קניתי שם גם כפפות של marmot (נדמה לי), במחיר שאני זוכרת שהיה מאוד נמוך, שאני ממש מרוצה מהן - שווה לבדוק שם 'מציאות'.

טביעת הרגל זה המותג של למטייל: wildcat

והדברים שלהם לא ממש איכותיים. כלומר, סבירים, אבל לא יותר מזה. יש לי סט תרמי שלהם ואני לא מרוצה בכלל, במיוחד שיש לי למה להשוות ובמיוחד שאפשר לקנות ביגוד איכותי הרבה יותר במחיר קצת יותר גבוה (כמדומני גם לי עלה 100 כל פריט של ויילדקט וסביב 120 התוצרת האיכותית יותר).

karpe

New member
אני ממליץ בחום

על החליפות התרמיות של שרון מSKI4ALL.
יש לי כמה חליפות, גם של MIKO וגם עוד שתיים עלומות שם,
אלה של שרון פשוט מעולות, רכות, נעימות, יושבות יפה על הגוף, ועושות את העבודה מצויין. גם חברים שלי קנו בהמלצתי וכולם אמרו שהם הופתעו לטובה מהאיכות.
99 ש"ח לחליפה בלי טובות של קופונים.

http://www.ski4all.co.il/

ההבדל בין ביגוד תרמי כולל גרביים הוא עצום

לצערי רוב האנשים קונים גם במקרה הזה "מה הכי זול" {כמו ובנוסף לזה -בקניית ביגוד ע"פ מה "הכי יפה" }.

יש המוווווון ביגוד תרמי בשוק,מחולצות DRY-FIT ועד "מיקרו פליזים" סינים שכאילו מנדפים וכו.

כגולש מנוסה ובעל חנות אכן יש הבדל גדול בין היצרנים שמתמוגג על המדפים בגין שיווק,פירסום ומחיר.
מדובר בספורט חורף בתנאי מז"א משתנים ולאורך שנים,שבהם הביגוד שלך תרמי וחיצוני צריך להתאים ולא להיות רק טוב במז"א קר מאד או ביום בחרמון.

ביגוד תרמי טוב יוגע לא רק לנדף אלא גם לחמם ,להיות נעים מאד על העור ולהחזיק מעמד בכביסות רבות.
גרב איכותית תעשה את אותם דברים אבל בנוסף גרב טובה מגיעה באורכה עד הברך ושם היא יודעת להשאר כל היום.
ביגוד כזה הוא נכס לשנים רבות ושווה את ההשקעה הבעייה שכמו כל דבר בחיים-עד שלא תנסה אתה תהייה בטוח שמה שיש לך זה טוב מספיק.

לאחר מאות ימי גלישה וניסיון עם הרבה הרבה פריטים אני היום גולש עם החולצות של ROME SDS שהן מיקרו פליז מבפנים{נעים וחם} ולייקרה מבחוץ עם יכולת נידוף גבוה וכובע נינגה אופציונאלי ,אני יכול להמליץ מנסיון גם על חולצות המיקרו-פליז של מיקו אותן יש לי עדיין מימי עבודתי בסקי פס{לפני שנים רבות},כל שאר החולצות שהיו לי YOU NAME IT ניזרקו לפח...

בתור בעל חנות זה לא בעייה להביא ולמכור ביגוד בזול ...אבל בשביל מה אם זה לא עובד כמו שצריך ?

karpe

New member
לא הבנתי את הטענה

אתה צודק שלרוב זול = זבל. במקרה של שרון הביגוד התרמי שלו באמת
באיכות של ביגוד שעולה פי 3. גם עם שכבת מיקרו פליז פנימית, מאד עמיד
בכביסות, והחולצה יפה ברמה שאפשר ללכת איתה בכיף בלי מעיל בכלל.
הוא עושה את העבודה מבחינת נידוף וחימום, ממש מצויין.
אז במקרה הזה מצטער, אבל לא רואה טעם לשלם פי 2 עד פי 4 על ביגוד ממותג.

אין כאן טענה כנגד ביגוד ספציפי זה או אחר רק

הערה באופן כללי המסתמכת על נסיוני העשיר ואינה מכוונת כלפי אף משווק ספציפי,אני מדבר מנסיון{את הביגוד של שרון לא ניסיתי ולכן כבודו במקומו} ולכן לצערי עפ נסיוני טרם פגשתי מוצר זול משמעותית שיתפקד כמו מוצר יעודי ואיכותי וזה כולל גם מוצרים שאינם לסקי.

לדוגמא -יש לנו בחנות ארגז "גרביים" כאלה שעולות 2 ב100 מסוגים שונים שנוסו בתנאי אמת והועברו כלאחר כבוד למחלקת מדידות נעליים כי לזה הן מצוינות.

גם פער המחירים לא תמיד גדול בין "סתם" חולצה תרמית לחולצה תרמית יעודית לסקי/סנובורד ממותגת ולעיתים אפילו הפוך.
כן -הם יהיו "בסדר" יתפקדו "טוב מספיק" ולי כגולש זה לא מספיק, לא אחרי שחוויתי טוב יותר ,אבל כבעל חנות אני מתקשה להמליץ ובטח למכור ללקוחותי על מוצרים שאני לא בדקתי או בדקתי ולא הייתי מרוצה.

אני גולש על מה שאני מוכר-ומוכר את מה שאני גולש,לא משנה אם זה גרב או קסדה או מעיל,לדוגמא כמעט כל הבורדים והבינדינגז המשווקים בחנות ניבחנו ע"י אישית או על ידי נבחרת החנות וניבחרו אחד אחד, מוצר ששווק והפידבק עליו מלקוחות לא היה מצויין לא ישווק בשנה הבאה.
בכל מקרה מיותר להשוות את האופי של אוף פיסט לאחרים מכיוון שאוף פיסט מתמקדת רק ביצרנים יעודיים לענף ,שבאים מתוך הענף וזה כל מה שהן מייצרים.

ורק להשוואה-חולצה של רום עולה בניו-יורק לפני מס 60$ שהם 240 שח ובאוף פיסט 260 שח {לא כולל הנחת מועדון] אז ככה זה עולה,וגם ככה זה מרגיש-"אמריקה".

נפתלי99

New member
שאלה לרובי

יש לי ביגוד תרמי די ותיק שמתפקד עדין לא רע, אבל השנה הציעו לי לקחת גם את בגדי ה- dri-fit שלי מהאופנים ולנסות אותם.
הפלא ופלא - למרות שהם "לא מחממים" הם כנראה נידפו טוב מאוד את הזיעה ושמרו עלי חם ונעים וממש לא מיוזע.
אגב - מדובר היה בצ'ירביניה-צרמט, וכל יום הגענו כמה פעמים לגובה 3800 , ושם היתה טמפרטורה של 30- בערך (ושמש!).

מה בדרי-פיט שמר עלי חם ?

למעלה