ביגוד תרמי

אני קניתי בקולומביה עודפים

בלוד, אבל יש להם עוד סניפים בארץ. בלוד יש להם עוד מותגים מלבד קולומביה. המחיר היה סביר והביגוד איכותי.
אגב, באותו החורף קניתי סט תרמי נוסף של המותג של למטייל (wild cat). המחיר אומנם היה קצת יותר זול, אבל הבד ממש לא איכותי ולא נעים והלכתי עם זה רק כשלא היה לי ברירה...

איל שחר

New member
ההסתיגות שלי לא הייתה מהמוצר אלא מהפרסום

כשמישהו נרשם לפורום וכתיבה הראשונה שלו נושאת אופי פרסומי, אני, מאבד את הרצון להסתכל על אותו מוצר.

נפתלי99

New member
אם תסתכל על הפרופיל שלה...

תוכל לראות שאמנם היא חדשה בתפוז, אבל זו ממש לא ההודעה הראשונה שלה, והיא מנצלת את הפורום כדי לתכנן חופשת סקי משפחתית, וכנראה שגם רוצה לקנות ביגוד תרמי במחיר זול.

וספציפית לגבי הביגוד התרמי הזה - ראיתי אותו הבוקר אצל עמית לעבודה שרכש את זה אתמול, ואסף את זה אתמול בערב מרעננה - הבד מרגיש לא נעים במיוחד למישוש - מעין הרגשה סינתטית.

ככה מרגיש גם הסט הלא איכותי שלי

הוא לא גמיש ומרגיש לגמרי סינטטי והכי גרוע: ממש מורגש שהוא שם. הסט האיכותי שלי רך וגמיש בצורה כזו שבחורף בכלל לא זכרתי שאני לובשת אותו.
(בנתיים בדקתי והסט המוצלח מתוצרת terramar. מומלץ בחום)

HelloweeN

New member
הטעות הראשונה שקופי SEO עושים.

anni30

New member
זה באמת לא קשור לפרסום!!!

זו חופשת סקי ראשונה שלנו ואני באמת מחפשת דברים במחיר סביר ואיכות טובה ואין לי מושג בחברות ומותגים, לכן אני שאלתי בפורום!

איל שחר

New member
ולכן התנצלתי על התגובה הפארנואידית
, ושוב

אני מתנצל על התגובה. פרנואידית לחלוטין

belrofon

New member
בעבר נהגתי לרכוש בכל מיני חנויות

היום אני קונה רק אצל בחור בשם שרון, אין לו מגוון של צבעים אבל הכל איכותי

אני לא משלם עבור הפירמה אבל אין 'נפילות' (בינתיים)

זאת פעם שלישית שאני קונה אצלו.

והכי טוב.....הוא מגיע אלייך הבייתה.....את מתאמת והוא מגיע

שרון 0522-614095

אתמול קניתי אצלו מכנסיים חדשים

נצל"ש: יש הבדל בין ביגוד נושם לביגוד תרמי?

וספציפית: האם ביגוד תחתון תרמי הוא גם מחמם או שהוא מתאים גם לספורט קיץ?

HelloweeN

New member
הבדל בין ביגוד "תרמי" לביגוד טכני

נתחיל בעובדה שביגוד "תרמי" זה מושג שרוב האנשים בארץ זורקים בלי לדעת מה המשמעות שלו, וחבל. ביגוד תרמי זה ביגוד שצפיפות הבד בו מאוד גבוהה (מרבית הבגדים התרמיים עשויים בעיקר ממיקרו-פליז) ולכן, הביגוד נחשב כיותר מחמם. ביגוד תרמי הוא ביגוד שמיועד לפעילות סטטית - כלומר, כזאת שהגוף בו לא פולט יותר מדי זיעה ומיועד בעיקר לפעילות סטטיות דומות (עבודות שלא מצריכות תזוזה כמו הייטק, מחקר וכד'). לרוב, גם נידוף הזיעה של הביגוד התרמי הוא לא מי יודע מה, וזאת הסיבה שהוא *לא* מתאים לסקי.

ביגוד "נושם" זה שם עממי לביגוד טכני, ביגוד שנועד לנדף זיעה במהירות (כל טכנולוגיות ה-DRY FIT למיניהן), אבל פחות לשמור על חום הגוף. הרבה אנשים אוהבים ללבוש בגדים כאלה בחדר כושר ובפעילויות ספורט שונות בגלל נידוף הזיעה המהיר מהגוף כאמור.
כיוון שסקי או סנובורד זאת פעילות סופר אינטנסיבית, שהגוף בה מזיע מאוד ולא משנה כמה קר בחוץ - ללבוש ביגוד תרמי יהיה טעות בדיוק כמו ללבוש ג'ינס ולעשות סקי. בסקי, חובה (לדעתי) להשקיע כסף בביגוד מנדף זיעה מאיכות טובה (יענו פירמות טובות, כמו אדידס, נייק, מותגי סנובורד וסקי ועוד), ומעל זה כדאי לשים שכבת ביניים (HOODIE) שהיא יותר תרמית. שכבת ביניים (MID LAYER) טובה תהיה עשויה מבלנד של חומר שהוא גם יחסית מחמם וגם מנדף את שאריות הזיעה שהגיעו מהביגוד שצמוד לגוף (BASE LAYER).

בקיצור, על מנת לשמור על חום הגוף, אין להשתמש בביגוד תרמי בפעילות גופנית, ואני לא ממליץ גם לאף מטייל אקטיבי ללבוש ביגוד תרמי אלא ללכת על ביגוד יותר טכני. ביגוד תרמי הוא מחמם כל אתה במצב של COUCH POTATO ולא זז הרבה, בעוד שביגוד מנדף מתאים ומיועד לפעילות.

HelloweeN

New member
כמו שזה נשמע

technical clothing זה השם הכולל לביגוד טכני וממוקד פעילות. אם את מחפשת ביגוד לסקי אז לרוב זה יהיה מקולט לפי שכבות: BASE LAYER, MID LAYER, SHELL. שימי לב שהבד יהיה בעל יכולת נידוף זיעה טובה ושלא יהיה זול מדי - גם פה, יש איכות טובה ופחות טובה.

אני אישית גם משתמש בתחתונים (בוקסרים) מנדפי זיעה - תענוג.

dfl

New member
ממה שאני יודע, התמונה קצת שונה

הביגוד התרמי שנמכר לצרכי ספורט חורף אינו dri-fit רגיל וגם אינו מיקרופליס. מדובר בביגוד עם תכונות נידוף זיעה שמורכב משתי שכבות בד, כך שנוצרת שכבת אוויר מבודדת שעוזרת לשמור על חום הגוף. זו לפחות התמונה שמציירים יצרני הביגוד הזה, אינני יודע עד כמה זה נכון לכל מותג ומותג, אבל בהחלט יש בגדים שמקיימים את ההבטחה הזו.

נסיוני האישי הוא שביגוד תרמי יוצר הבדל דרמטי בתחושה ובנוחות בזמן גלישה. מאז שהתחלתי להשתמש בחולצות כאלה, אני לובש ברוב ימי הגלישה רק חולצה תרמית ומעיל סקי. בימים קרים במיוחד אני מוסיף שכבת כותנה דקה מתחת לחולצה התרמית. זה נוח, קליל ונשאר כמעט יבש לגמרי עד סוף יום הגלישה.

למעלה