Layering Advice
הסוד להישאר יבש וחם זה ללבוש שכבות, ושכבות נכונות. למעשה - הכי חשוב זה להשאר יבש כי אם את לא תשארי יבשה הגוף שלך יאבד חום ויהיה לך קר. הרבה נכתב על זה ואם תכניסי בגוגל את המילים Layering Advice תמצאי המון מידע.
כעקרון, מומלץ ללבוש שלוש שכבות.
1. שכבה ראשונה - base layer - תפקידה בראש וראשונה לנסף את הזיעה ולהרחיקה מהגוף. יש כל מיני שיטות בהנדסת חומרים איך לבנות את הבד שישעה את העבודה. מה שחשוב - חומר סינטטי (לא כותנה!!) שמנדף את הזיעה. יש גם חולצות שעושות עבודה כפולה של נידוף + חימום על ידי תוספת שכבה של מיקרו פליס או אפילו צמר.
2 שכבה שניה - mid layer - תפקידה לתת חימום אבל גם היא תהיה בנויה לנדף זעה כי המטרה שאדי הזעה יעשו דרכם החוצה דרך כל השכבות עד לאויר הצח...
3. שכבה שלישית - Shell - זה המעיל שלך. תפקידו כפול - הגנה מפני מים/שלג (מה שנקרא "אטימות") ונידוף אדי הזעה ("נדיפות"). ועל זה כבר נשפך הרבה דיו אז לא ארחיב. יש מעילים שזה כל מה שהם עושים ויש מעילים שבנוסף מוסיפים גם שיכבת בידוד מחממת. מי שיש לו מעיל עם בידוד הרבה פעמים מוותר על השכבה האמצעית - תלוי במזג האויר וכמה קר בחוץ.
אני באופן אישי לוקח איתי לסקי שני מעילים, אחד עם בידוד ואחד שהוא רק Shell ושתי שכבות ביניים, בדרגות חימום שונות. חוץ מזה יש לי ארבע חולצות base layer ברמה גבוהה שכולן מנדפות מעולה. בבוקר, לפי תחזית מזג האויר, אני מחליט מה ללבוש. בכל מקרה תמיד אקח איתי למסלול עוד שכבה למקרה הצורך. אני גולש עם תיק קטן כך שאין בעיה לשחק עם השכבות גם במהלך יום הגלישה. ומי שגלש באביב יודע שלפעמים גומרים את היום בטי שירט וכל היתר בתוך התיק...