בטוח שלא!!!

yatooshim inc

New member
תמונת העולם שלי מורכבת מדברים

שהספר לשחקן לא יכול להגדיר. למה נראה לך שהוא מגדיר לי אותה?

למה מקצועות?

1) האלפים הרבה יותר מיסטיים מפיזיים? יש האומרים זאת גם על האפיפיור, הדרווישים המחוללים ושאר טיפוסים אנושיים בעליל. למה אתה מעדיף את תחפושות-הגזעים על פני תרבויות מעניינות בהרבה אך אנושיות? כי במו"ד הן באות עם בונוסים? 2) *אנחנו* לא מדברים במקצועות - לפחות לא *אני* אני לא מדבר או חושב במקצועות גם במקרה העגום בו אני נאלץ להשתמש במכניקה רקובה זו שהייתה צריכה להיעלם עם שאר הדברים של שנות השבעים כמו המכנסיים המתרחבים ומשבר האנרגיה.

yatooshim inc

New member
למה? כי כשאתה אומר "פייטן"

אתה מתכוון למקצוע. כמו שכשאתה אומר פיזיקאי אתה מתכוון למישהו שהמקצוע שלו זה פיזיקה. מ.ש.ל. 1. תראה, יצאתי מנקודת הנחה שמישהו בן 27 ידע לעשות את ההבדלה הפשוטה בין עלף לאפיפיור. מה אני אגיד לך, התאכזבתי. להסביר את המובן מאליו? כשאתה ממציא משהו שהוא *לא* מבוסס לחלוטין על המציאות, אתה יכול לקבוע בו כל דבר שאתה רוצה. כנ"ל במשחקי תפקידים וספרים. כשאתה מחליט על האפיפיור שהוא דמות מיסטית, זה לא אומר כלום, כי לא אתה קובע את החוקים בעולם הזה. צריך עוד הסבר? אם אני מעדיף דמויות לא אנושיות בשביל הבונוסים? חס וחלילה! טפו טפו טפו, שלא יישמעו דברים כאלה בפורום למאה השנים הבאות! כשאני בוחר גזע, אני חושב מה יהיה כיף לשחק, מה יתאים לקבוצה מבחינת צרכיה, ומה הגזע שאני באופן כללי מעדיף. בני אדם אני לא אוהב לשחק, כי אני מרגיש שזה קצת נדוש ועוקר מהמציאות בצורה בוטה מידי, זאת גם הסיבה שאני לא אוהב לשחק בכדה"א בימינו, במציאות שאני חי בא. 2. אהם. אהם אהם אהם. תקרא את שתי השורות הראשונות שוב, בבקשה.

איזה בולשיט

כשאני אומר "פייטן", אני מתכוון למישהו שעוסק בפרקטיקות מסויימות - שר, מנגן, וכו'. כשאני אומר "לוחם", אני מתכוון למישהו שעוסק בלחימה. כשאני אומר "פיזיקאי", אני מתכוון למישהו שמתעסק בפיזיקה. את כל הדברים האלה ונוספים, יכול לעשות אותו אדם, לפעמים אפילו במקביל. הזמר הנודד יכול לערוך מחקרים במדעי הטבע, הלוחם יכול לכתוב שירים ולנגן, וכן הלאה. אפילו עם מערכת הדרגות-מקצועות העלובה והמטופשת של מו"ד אפשר להצליח לייצג את זה אם ממש מתאמצים - לא כל מי שעוסק בנוכלות חייב דרגות בתור נוכל, ואיש-הדת לא חייב את המקצוע "כוהן", וכן הלאה. אגב, בתור מישהו שלא מסוגל לחשוב בעצמו אלא רק לצטט את ספר השחקן שמגדיר את עולם התוכן המשחקי שלו (תקרא את "משל המערה ומשחקי תפקידים" בטאגליינס), השורות השראשונות בהודעתך מעידות רק על שני דברים: א) אתה חוצפן קטן ב) הבורות שלך מגיעה לשיאים כאלו שאתה אפילו לא מסוגל להבחין בה. ואידך זיל גמור.

מזל שגורני הוא לא דמות במו"ד

אילו היה, הוא לא היה מנגן בסבכא (חבל על שלבי המיומנות והדרגות), ומשתמש בחרב דו-ידנית (קינג'אל עושה רק 1ק4 נקודות נזק!)

DDN

New member
למה אתה מתעקש להחליט שכל מי

שמשחק מו"ד מחפש את השילוב ה"מוחץ"? כן קיימים אנשים שינצלו את מעט הכשרונות של הלוחם כדי לקחת דווקא בכלי נגינה או בדיפלומטיה. וכן יש את אלו שיקחו כלי נשק "מגניב" יותר שגורם פחות נזק, רק בגלל שהוא נותן לדמות שלהם נופך יחודי.

התשובה בגוף הטקסט.

> קיימים אנשים שינצלו את מעט הכשרונות של הלוחם כדי לקחת דווקא בכלי > נגינה או בדיפלומטיה. שים לב - דיפלומטיה ונגינה נתפסות כחריגות מהשבלונה של הלוחם, כמשהו שצריך להקריב עבורו קורבן מתוך גחמה אישית של שחקן, ולא כחלק ממשי מהדמות עצמה. המקצוע עושה את הדמות ולא להיפך, וחבל.

אבוי

אז לוקחים עוד מקצוע. אז מה שיתן לגארני האלק את הייחוד שלו הוא בסך הכל עוד 14.33 היתקלויות שיאפשרו לו לעלות דרגה ולקחת מקצוע כפייטן...

Nihau

New member
גורני איננו דמות בדרגה 1 או אפילו 5

הוא לפחות דמות דרגה 15 אם לא יותר- דמות הירואית לכל דבר. הוא גם מתואר כאיש מבוגר למדי- לא נער בן טיפשעשרה היוצא להרפתקאות מטופשות לפני שניגב את החלב מהשפתיים. היה לו זמן מספיק בחיים כדי להיות עבד, כדי להיות גלאדיאטור, כדי להיות פייטן, כדי להיות חייל ולעלות בדרג הבטחוני עד לרמה הגבוהה ביותר, כדי להיות מורה ללחימה וכנראה שיש לו גם דרגה ברוצח כדי לדעת לסקל את כל נסיונות ההתנקשות בדוכס שלו לטו. הניסיון שלו לא תלוי היתקלויות אלא תלוי שנות חיים והתנסויות בחיים- כפי שניסיון אכן אמור לייצג. צא מהקופסא או לפחות קרא את הספר "חולית" שוב.

אני מעדיף לחשוב עליו בלי דרגות

את מרבה מלל על "לצאת מהקופסא" אבל מסתגרת שוב ושוב בתוך המבוך.

DDN

New member
ושוב, אתה נורא מקובע על הדיעה שלך

אתה לא עוצר לרגע לחשוב שיש אנשים שאת הנסיון שלהם מקבלים לא לפי התקלויות.. . .

נק"נ הוא מיותר

הדגש בספר הכללים הוא על חישובו לפי אתגרים, וההשפעות המיטיבות שלו אינן קשורות אליהם כלל.

למעלה