בטוח שלא!!!

Morticia

New member
לך לא.

שאלתם מה לא הייתי משחקת. עניתי. ביקשתם הסבר. הסברתי. אני מניחה שבתור שחקנית בארד נעלבת מהתגובה שלי, במקום להסביר לי את הצד שלכם תקפת. לתשומת ליבך כשקוראים תגובה כשלך הדבר האחרון שרוצים זה להקשיב אלא לתקוף חזרה. זכותי לא לרצות לשחק בארדים ולא לכבד אותם, בתגובה שלך רשמת "פייטן הוא דמות קצוות - אתה או מעריך אותו מאוד או לא סובל אותו בכלל " מהמשפט הזה ניתן ללמוד שאני לא היחידה, את אומרת שכל מי שלא מסכים איתך ומעריך אותם הוא שחקן גרוע, ואני עושה הכללות... הציטוט שלי מתייחס לדמויות הבסיסיות ביותר של מו"ד מהדורה ראשונה כשהיינו באמת הולכים במבוכים שם הדמויות אכן היו שטחיות וכבר אז לא כיבדתי בארדים. לגבי סגנון המשחק שלי, את לא יכולה להסיק לגביו מההודעה שלי, אז אַל. אני לא כבר מזמן לא הולכת במבוך והורגת מפלצות. כיום אני משחקת בנוביליס שם הדמויות הן אלים שלא מוגבלים למקצוע שיכולים לעשות כל מה שהם רוצים וכמעט שאין קרבות. תחשבו כמה מוכשר צריך להיות המנחה שמצליח ליצור אצלנו עניין ולתת לנו אתגרים. מורטישיה.

מירטל

New member
להתקיף ( שולפת חרב)!

בחייך, אפילו לרמה הזו הדרדרנו? אני מנסה לפתוח דיון, אני נזעמת כאשר מישהיא ( שאני לא אזכרי את שמה) מצטטת עיתון אינטרנטי שמבוסס על משחק תפקידים שהוא אינו אחד המובילים או הטובים בתחומו ( ושלא תהייה לך טעות - אני מדברת גם על המשחק וגם על העיתון), ואני נזעמת כאשר מסיבה לא ברורה אותה בחורה לוקחת את הסטראוטיפ הקבוע שאותם עורכי עיתון ומהדורה מסויימת של משחקי תפקידים הדביקה לפייטן. ולמה זה כל כך מכעיס אותי? בורות. והתבססות על משחקי תפקידים וסיפרי משחקי תפקידים כמקור מידע עיקרי, וכמובן, התעלמות טוטלית מהמידע ההיסטורי שיש לנו על הפיטנים, כי הרי זה כל כך לא מעניין לקרוא ספרי היסטוריה כשאר אפשר לקרוא את המדריך השלם ללוחמה. עכשיו קצת שיעור בהיסטוריה - הפייטנים ( או הזמרים הנודדים, למרות שאני לא הייתי מתעקשת על הקטע של זמרים) עתיקים בערך כמו ההתיישבות הקבועה - הם היו אלו שנעו בין מקומות וסיפרו סיפורים - הם לא מופיעים רק בסיפורי פנטזיה עם גיבורים שמשווים למי יש חרב או מטה יותר גדול - הם מופיעים גם בסיפורים הזויים לגמרי כמו מאה שנים של בדידות. פייטן הוא בעיקרון בחור שנודד ושר ומספר סיפורים, ולפני שאתם קופצים לתיאור של אדם עני ואומלל, כדאי לדעת שבימי הביניים היו גם כמה אצילים שיצאו לדרך בשביל לפאר את אהובותיהם - עד כאן קצת היסטוריה אמיתי על פיטנים. ומה הפייטנים עבור שחקן מו"ד? אלו הם החבר'ה האלה שאין להם מספיק נק"פ בכדי להיכנס לקרב פנים אל פנים, מספיק קסמים בכדי באמת להטיל קסמים כמו קוסם, או כל דבר מועיל בקרב -אז למה שאותה בחורה בכלל תכבד אותם? הם הרי חסרי תועלת לחלוטין! וגבירתי - את אכן בחורה של סגנון חתוכתם וחסל'תם - גם אם עברת לשחק נוביליס - אכן, כי רק מנחה מוכשר מאוד יכול לתת לדמויות כל כך חזקות אתגרים ללא קרבות. השיטה לא משנה, אני בטוחה שכמה אנשים יכולים לשחק חתוכתם חסלתם גם עם קריאתו של קת'ולהו.

מירטל

New member
בטח.

- אלף, גמד, ננס, בן מחצית, חצי אורק, מקצוע - ברברי, לוחם, קוסם, אשף, פלדין, סייר, כוהן, נוכל, או כל דבר מגעיל כזה שמופיע בספר השחקן של מו"ד.

Nihau

New member
גם תבניות?

הדברים הללו שמולבשים על הדמות הבסיסית כמו ערפדות, ליקנטרופיה וכו'?

מירטל

New member
תבדילי בין דברים שמתלבשים על

הדמות לבין דברים שהיא הדמות - אני יכולה לשחק את הדמות של לשם, שהיא בת סוחרים שגדלה באי קטן עם נטייה לקפוץ לצרות וחיבה מוזרה לקסמים. אם היא ( חס וחלילה, פו טפו טפו) תחטוף ליקנטרופיה, אני אוכל לשחק אותה, אבל היא לא תהפוך ל"לשם, אשת הזאב". מה שיש בספר לשחקן הן תבניות שמגדירות את הדמות בצורה מוחלטת כמעט לחלוטין - מה ההגדרה של דמות במו"ד? גזע+מקצוע, שום דבר מעבר לזה. האם הדברים שאת ציינת ( כמו ערפדות וליקנטרופיה) רק מולבשים על התבנית הבסיסית, הם הם התבנית הבסיסית, או שהם תוספים מעניינים לדמות?

yatooshim inc

New member
אדם ופייטן

בני אדם-ממילא יש לי יותר מדי נסיון עם כאלה, ובנוסף אני גם אחד כזה ממילא. פייטנים-הרבה יותר מעניין להרביץ לאנשים עם חרב מאשר לעשות להם כאב-ראש עם נבל (לפחות לדעתי).

כל ה"גזעים" הם בני אדם

רק עם תחפושות מצחיקות. חוץ מזה, ממתי לוחם לא יכול לנגן בנבל ופייטן להרביץ בחרב? אה, נכון, מו"ד.

yatooshim inc

New member
לא אמרתי שלא

1. אתה טועה-יש הרבה גזעים שהם *לא רק* בני-אדם עם תלבושות מצחיקות. רוצה דוגמא? דג ביסלי. עוד אחת? העלפים של טולקין, למשל, הם *לא רק* בנאדם עם תלבושת שונה (בניגוד לעלפים של מו"ד-
), יש להם עומק ובימליות שהם הרבה מעבר. 2. לא אמרתי שלא. נשמע לי דווקא מגניב שלוחם שנשברה לו החרב ייקח נבל, יעשה לאויב כאב ראש, ואז יחנוק אותו עם החוטים (
). מה שכן-אם מדברים על מקצועות (ובכל זאת יש בזה קצת הגיון) אז כשאתה אומר פייטן אתה מדבר על משהו שמבוסס על נגינה או שירה, לפחות זה הרעיון העיקרי.

מה לא אנושי בעלפים?

גם אצל טולקין, הם אנושיים מאוד, רק עם תרבות קצת אחרת. ברוב משחקי הפנטזייה אנחנו משחקים אנשים מודרניים עם תחפושות של גמדים ואבירים. משחק של אדם בחברה פיאודלית או של סיני, אם עושים לפני זה קצת שיעורי בית, מגוון ושונה הרבה יותר ממשחק של ישראלי לפני צבא עם אוזניים מחודדות ובונוסים בחץ וקשת. מה ההגיון במקצועות? האם העובדה שהלוחם שלי יודע לנגן בחליל ממש טוב הופכת אותו לפייטן?

yatooshim inc

New member
מעניין

1. העלפים של טולקין indeed אנושיים מאוד, אבל אני ממש לא מסכים איתך בקשר לרק. הם הרבה יותר "גבוהים" (ואני לא מתכוון באופן פיזי) מכל בנאדם רגיל באופן טבעי. דוגמא? בתור בן-אדם אתה בחיים לא תנצח בלרוג. למה? הכוח שלהם הרבה יותר מיסטי מפיזי. כנ"ל העלפים. מסובך להסביר את זה במילים, אבל אם תחשוב על זה קצת תבין למה אני מתכוון. בנוסף, חיי האדמה (העולם) הם חייהם-כל עוד העולם קיים, הם מחוברים אליו בנשמותיהם- או בגופם. בני האדם ממשיכים הלאה במותם, וככאלה, יש הרבה דברים שהם יכולים לאפשר לעצמם שהעלפים לא. אלה לא הבדלים בולטים, אבל הם יכולים לקבוע משחק דמות במ"ת שהוא לא מבוסס "מי יותר חזק ממי". בכל אופן, אני מעדיף לשחק "תחפושות אנושיות" (עלפים גמדים וכו') מאשר בני אדם, אלא אם כן לא תהיה לי שום בררה אחרת. 2. העובדה שהלוחם שלך מנגן טוב בחליל, אפילו יותר טוב מגדול פייטני ארדה (או קרין, או כל עולם אחר) עדיין משאירה אותו לוחם-וככזה, עליו להסתמך על חוקיה הדביליים משהו של מו"ד, שקובעת שאם אתה לוחם, אסור לך להשתמש בחליל להטלת קסמים מכל סוג שהוא (אלא אם כן אתה לוחם-פייטן
). בקיצור, כל עוד אנחנו מדברים במקצועות, העובדה שאתה לוחם ולא פייטן תכריח אותך להסתמך על נשק (חרב גרזן וכו') בשדה הקרב, ולא על נבל. במידה ואתה פייטן, תוכל אולי לקחת חרב וכשרונות של לוחם, אבל אז אין הרבה קטע לעובדה שאתה פייטן.

סנדרין

New member
למה שפייטן ישתמש במוזיקה בקרב?

כלומר, יש לה כמה שימושים מגניבים למדי שניהאו ציינה למעלה, אבל באופן עקרוני - כל פייטן נודד שחייו חשובים לו ילמד להשתמש בנשק במוקדם או במאוחר.

yatooshim inc

New member
לא יודע

בשביל מה עוד הוא יכול להשתמש בא מלבד הקסמה ודברים בסגנון, שלא יעזרו לו בשדה הקרב?

למעלה