בטוח שלא!!!

DDN

New member
לא נראה לי.

לאט לאט, אני מכסה הכל. טרם שיחקתי זוטון, אבל אין לי רתיעה מזה. למרות שאני מעדיף לשחק בני אדם.

ogmios

New member
חשבתי פעם לשחק עכביש

עד שגיליתי שעכביש זה איכס - הם אוכלים זוטונים.

ogmios

New member
מצטער, הרמת לי להנחתה

Nihau

New member
הנחתות טובות משעשעות גם אותי

אפילו אם הן על חשבוני.LOL

Morticia

New member
כי

אני משחקת אדם כל יום, לא בצורה משכנעת יותר מדי, אז במשחק (כרגע נוביליס) אני רוצה לגוון. למה לא בארד (פייטן), זה נראה לי המקצוע הכי מטופש בעולם (לכל הבארדים הקוראים - תפנימו). אני לא מוצאת שום שימוש משחקי או אחר לבארד. ואני מצטטת אותי "יש חלוקת תפקידים, הקוסם ישגר כדור אש, הלוחם ישפד, הפלדין ירפא והבארד ינופף בפונפוניו (כן, יש כאן נימת זלזול)" (מכתבה ישנה לדימונס). זו לא ממש תשובה, אני עייפה - עמכם הסליחה. מורטישיה.

Nihau

New member
הממממ.... יש יתרונות גם לבארד

נקודה ראשונה שיש לדעתי לציין היא שבארד שמעדיף לרקוד עם פונפונים באמצע קרב לא ישרוד את הקרב הראשון שלו אלא אם יקרה נס או אם הפונפונים הללו הם קסומים ומרשרשים מוסיקת וודוו מרטיטת לבבות שתטיל סוג של פחד אימים על אויביו. ואם קרה נס זה עדיין לא יציל אותו בקרבות הבאים והוא כנראה לא ישרוד להגיע לדרגה שניה. במו"ד. בארד שמסתובבים מחוץ לעיר במסלולי הופעות או שבחרו בדרך חיים שמערבת קרבות יחמשו את עצמם בהתאם ובדרך כלל לא ישתמשו בכלי הנגינה שלהם כנשק- אחרי הכל זה מקור הפרנסה שלהם ואהבת חייהם. זה כמו שתוכניתן ישתמש במחשב כדי לרוץ לרסק את ראשי האורקים הפולשים במקום להפעיל את מערכת ההגנה אוטומטית הבאליסטית הממוחשבת שתוכל לחסל אותם עוד לפני שהם עוברים את הכביש ונכנסים לשער החניה. בארד שיבחר להשתמש בכלי הנגינה שלו כנשק העיקרי שלו בקרב יעשה זאת מהעורף- כמו שמטילי לחשים פועלים, הוא יעשה זאת בידיעה ברורה שהכלי איתו הוא מביא שמחה לחייהם של כל מאזיניו יהפוך עתה למכשיר רצח, הוא יעשה זאת בידיעה ברורה של דרך בה זה יפעל והנזק שזה יחולל ויעשה זאת בנחישות להגן על חייו בדיוק כמו כל אחד אחר בקבוצה. לבארד שרוצה ללחום כדי להציל את חייו ולא רק להסתמך על חבריו למסע יש כמה וכמה דרכים בהם הוא יכול להשתמש בכלי הנגינה שלו כנשק. אחת הדרכים האהובות עלי היא shatter- ניצול של עקרון תדר התהודה הטיבעי של חומרים ורקמות כדי לשבור אותם- המפלצת עומדת מולך, אתה מנגן תו כמעט בלתי נשמע על הנבל ולפתע כל העצמות בגוף המפלצת מתרסקות לרסיסים... דרך נוספת היא לקחת את היכולת לנגן בsubsonics כך שהמוסיקה לא נשמעת לאוזניים רגילות ולנגן את סוגי המנגינות שמשפיעות המוח- מטילות אימה בליבותיהם של האוייבים, מעניקות אומץ מעלות מורל לחברים (+1 להתקפה ולנזק- הערה למנצ'קין האלמוני) וכו'. זו אחת הדרכים המעולות ביותר להתחיל קרב- כשאוייביך משתינים במכנסיים ללא כל סיבה ברורה להם וחבריך רגועים, בטוחים בעצמם ונכונים לקרב. דבר נוסף שבארד יכול לעשות בקרב הוא אכן לרפא - גם לו יש לחשי ריפוי ותמיד טוב עוד מישהו שיכול להיות זמין כדי להציל חיים ברגעים קריטיים. דבר אחרון שאציין כאן- בארד הוא אישיות בעלת גישה מעולה לקהל ולעיתים קרובות הוא יכול לבטל את קיום הקרב עוד לפני שזה החל- דיפלומטיה, מו"מ, שיחה פשוטה עם מנהיגי האוייבים יכולה לבטל את האלימות עוד לפני שזו החלה. אם זה לא עובד לפחות הבארד קנה לקבוצה כרגע לא מעט זמן להתכונן, להעריך את האוייבים בזמן השיחה, לתכנן אסטראטגיה בסיסית ולתפוס עמדות טובות יותר באמטלה זו או אחרת. את כל הדברים שבארד טוב בהם באלפי המצבים שאינם מוגדרים כ"קרב" במ"ת אני אשאיר לכם למצוא. מה שכן- כדי לשחק בארד צריך רמת משחק דמות גבוהה יותר- אין ספק. זו דמות קשה יותר למשחק כי היא מסתמכת הרבה פחות על גלגול קוביות כדי להציל את היום והרבה יותר על אינטראקציות מילוליות עם העולם והדמויות סביבה.

Morticia

New member
לך מגיע תשובה

קראתי בעיון את ההודעה שלך, אני שמחה על זה שבחרת להסביר לי את הצד שלכם (שחקני הבארד) במקום להתקיף. תודה לך על הסבלנות. אני מודה שאף פעם לא הבנתי את תפקיד הבארד, והאמת היא שלא ממש ניסיתי, אפילו לא טרחתי לקרוא את החלק שלהם בפרק המקצועות ולא ידעתי למה הם מסוגלים כשהם רוצים. הבארדים שאני פגשתי היו פחדנים, עלוקות חברתיות שנשרכו אחרי הפארטי ולא היה להם מה להציע לבד מנגינה מסביב למדורה לפני השינה להעלאת המורל. הבארד שלך לעומת הייתה זוכה לכבוד גם מהלוחמת הכי קשוחה שלי ויותר מזה היינו שמחים אם היה בצד שלנו. מההודעה שלך, אני מבינה שהמקצוע בארד מייצג אמנים - אנשים (ואל אנשים) מוכשרים בנגינה ובכישורי אנוש (people skills) של לדבר, להצחיק שיכולים להיות מאוד חשובים. אני עדיין חושבת שלא ארצה (לא אוכל) לשחק בארד, קשה לי להתחבר אליו, אבל אני בהחלט לא אשפוט אותו לפני שאתן לו הזדמנות לפני שאדביק עליו דעות קדומות. מורטישיה.

Nihau

New member
תודה על ההקשבה.

גם אני לא שיחקתי בארד ותמיד דילגתי עליהם בבואי לבחור דמות עד שהחלטתי להחליף דמות במשחק של נוסגות' ובהיותי המומחית לעולם באופן כללי יכולתי לקחת דמות כזו שתעזור ותדריך את השאר ובאמת בתחילת הדרך אדריאן הבארד שימש כמעסיק וכמורה הדרך של הקבוצה (פארטי). יותר מאוחר הוא השתכלל למנהיג בגלל ששאר הדמויות שמו אותו בתפקיד בצורה די דמוקרטית- מאחורי גבו ובלי לשאול אותו LOL. אני מציעה לך לקרוא חלק מהרפתקאות נוסגות' כפי שהן שמורות בדיווחים שלנו בפורום ונמצאות בטאגליינס. אם תרצי לקרוא את כל הסיפור בצורה מסודרת שלחי לי מסר פרטי- אני אראה זאת כמחמאה גדולה ואשלח לך את קובץ הWORD המסודר בשמחה רבה.

מירטל

New member
ברור שלא.

"יש חלוקת תפקידים, הקוסם ישגר כדור אש, הלוחם ישפד, הפלדין ירפא והבארד ינופף בפונפוניו (כן, יש כאן נימת זלזול)" יודעת מה, לא הייתי מצטטת את הדבר הזה - לא בפורום של אנשים שבשבילם משחקי תפקידים זה יותר מאשר "חתוכ'תם וחסל'תם"- בקרב לוחם ישפד, אבל מה עוד לוחמים יודעים לעשות בעולם שמחוץ למבוך? האם לכוהן בשבילך אין יותר ערך מאשר ההוא שירפא פצעים? האם קוסם הוא רק תותח אנושי שתפקידו לשגר כדורי אש? אם כן, את די מעידה על סיגנון המשחק שלך. פייטן הוא דמות קצוות - אתה או מעריך אותו מאוד או לא סובל אותו בכלל, ומה דעתך עליו די מעיד על סגנון המשחק שלך. הפייטן הוא כמו הכריזמה - בעיקרון הוא לא יהיה בעל השפעה רצינית כאשר מדובר בקרב, או בכל מאמץ פיסי אחר, אבל כאשר לוקחים את זירת ההתרחשות מהמבוך אל אזורים שבהם נמצאים בני אדם אחרים, הפייטן הופך להיות אולי הדמות השימושית ביותר. הגעתם לעיר מבוצרת והשומרים על החומות לא מתלהבים מלהכניס לעיר חבורת אנשים לובשי שיריון מוכתם בדם וחרבות נוצצות? או אולי בחור שרשום לו על המצח "אני גנב"? ברור שלא, מי רוצה עושי צרות כאלה בסביבה? לעומת זאת, הבחור עם הפונפונים שיספר להם חדשות מהערים הרחוקות או יצחיק אותם בבדיחה יתקבל בברכה. צריכים להקסים את הבת של האציל הגדול בכדי שהיא תעזור לכם להשאר עוד יום בטירה? גיליתם שאנשים לא מתים על מטילי קסמים? אולי הפייטן יכול לנופף בפונפוניו ולשיר על שיערה הזהוב של הנסיכה ( שהיא בכלל לא נסיכה, וגם יש לה שיעור חום) ועל עורה הצח והיפה, אולי זה יועיל יותר. צריכים סיפורים על עולמות אחרים? על חרבות מקסימות ושטויות כאלה? את מי תשאלו? את הלוחם המשפד, התוחת האנושי, סליחה, הקוסם שמטיל כדורי אש או את מנופף הפונפונים האנושי שאולי גם מספר סיפורים ואגדות? אבל לאנשים שמשחק תפקידים שלהם זה ללכת במבוך ולהרוג מפלצים, אז כנראה פייטן זה מקצוע מיותר לחלוטין.

למעלה