בחירת מוסד לימוד

בחירת מוסד לימוד

שלום לכולם אני בטוח שהנושא הזה כבר נטחן מספר פעמים בעבר בפורום, אבל לא מצאתי קישור לטאגליינס מתאימים. אני מתחיל את לימודי המשפטים בנובמבר הקרוב. הגשתי מועמדות לאונ' ת"א ולאונ' העברית והתקבלתי לשניהם. בקרוב מאוד אאלץ לבחור באיזה מוסד ללמוד, ואני עדיין לא סגור לחלוטין לגבי המוסד שאבחר. בתור אנשים מתוך המוסדות ומועמדים שבחנו את האופציות, על מה אתם ממליצים? אני מעוניין ללמוד רק בת"א או ירושלים כך שהמלצות אחרות לא רלוונטיות כרגע. מי היוקרתי יותר? (אם יש), איפה רמת הלימודים גבוהה יותר? האם קיים סיכוי שבעתיד, כשאחפש עבודה, בחירה באחת משתי האופציות תגרום לכך שיסתכלו עלי בצורה חיובית\שלילית יותר מאשר אם הייתי בוחר בשנייה? האם למרות שאני גר באיזור השרון במרחק רכבת אחת מת"א צריך לשקול בחיוב דווקא ללמוד בירושלים, כאשר שם ללא ספק תהיה לי פחות נוחות (בלי רכב, תחבורה ציבורית לא נוחה הלוך וחזור מהבית). בקיצור, אם בכלל אפשרי להגדיר את זה, איפה יותר כדאי ללמוד? אם אפשר, דווקא פחות להתייחס לעניין שבת"א ממש תחרותי ובירושלים יש יותר הרגשה של קמפוס וחברה. תודה.

הייבי

New member
אין שום שיקול להעדיף אחת על פני השניה

שני המוסדות נחשבים למובילים בתחומם. משניהם מתקבלים סטודנטים לכל מקום התמחות וכנראה שגם לכל מקום עבודה עתידי. נראה לי שבמצב שלך, לך על מה שנוח לך, מה שאתה מעדיף והמקום שבא לך ללמוד בו יותר. אין באמת הבדל מהותי בין הפקולטות ואין סיבה אמיתית לבחור באופציה הפחות נוחה מבחינת מגורים/כסף/חברה בבחירה בין המוסדות האלה.

תכלס יש לך עד אמצע אוגוסט להתחבט../images/Emo8.gif

ולקבל את מלוא המקדמה.. לדעתי עדיף בשנה א' לא לעבוד. כך שאם מבחינתך היציאה מהבית תהוה נטל כלכלי ותדרוש שתעבוד- בעיניי זה שיקול חזק בעד את"א. אם אין לך בעיה כזו, אז הבחירה לא ממש משנה, כי שתיהן מעולות. [אף שבקשת לא להתייחס לזה- הייתי חייבת- תחרותיות אני מאמינה שקיימת גם בעברית וגם באת"א (הרי בכל אונ' כולם שאפתנים, רוצים ציונים טובים+ לסטאז', ומדובר תכל'ס באנשים ברמה גבוהה כך שאם בתיכון רגילים בקלות להותיא ציונים טובים באונ' צריך להשקיע קצת יותר מאמץ, לדעתי לפחות) בכל מקרה גם באת"א יש אנשים מאוד נחמדים, ובניגוד למה שאומרים אפשר למצוא ממי להשלים סיכומים, וגם המון פעמים מעלים נקודות יחד לעבודות וכו' ודווקא יש מסיבות פה ושם. כלומר אני חושבת שעיקר השיקולים עבורך (אם תרשה לי להציע
) הם: האם אתה מוכן לעבור לעיר אחרת, חדשה (ומגניבה יותר
)? האם אתה רוצה לגור מחוץ לבית, בלי ההורים וכו'?

The MoonWalker

New member
אני אשמח להצטרף לשאלה

מה לגבי הבינתחומי בהרצליה? גם הם מתקבלים לכל סטאז'? גם הם ברמה גבוהה? אני גם מתלבט... בעיקר בין ירושלים לבינתחומי תודה,

The MoonWalker

New member
אה, ובנוסף, לגבי הבינתחומי

מה אפשרויות ההעסקה העומדות בפני אנשים, בכל אחד מן המסלולים המוצעים בבינתחומי (משפטים וממשל או משפטים ומנהל עסקים)? מה נחשב יותר טוב (למי שכן אולי ירצה לעסוק בעריכת דין)? מה "מכניס" יותר כסף? מה יאפשר יותר בעתיד להתקדם אולי אפילו במערכת המשפטית (באם לבנאדם יש שאיפות להגיע למעמד של שופט)? תודה שוב,

אתה מתלבט בין אוניברסיטה למכללה?!

אם אתה מתקבל לעברית, לדעתי לפחות, אין פה בכלל שאלה או תמיהה- גם מבחינת שכ"ל, גם מבחינת יוקרה וגם במובן מסוים איכות ההוראה והסטודנטים, ברור שאוניברסיטה..! הבינתחומי אמנם נחשב למקום מצוין, אבל אני חושבת שאם מתקבלים לאוניברסיטה ועוד העברית שהיא בכלל מקום מעולה, התשובה די ברורה

הייבי

New member
לך על העברית

גם אם הבינתחומי נחשבת מכללה טובה, עדיין אין להשוות מעמד של מכללה למעמד של אוניברסיטה בעיני שוק התעסוקה, כיום, בתחום עריכת הדין. נכון, מהבינתחומי תוכל להתקבל לכמעט כל התמחות נחשבת. אבל, קח בחשבון ששופטי עליון לדוגמא הולכים ברגיל על מצטייני דיקן/רקטור מאוניברסיטאות. ישנם משרדים בהם יש העדפה מוצהרת לבוגרי אוניברסיטאות ובאופן כללי, במידה ולא תהיה מצטיין דיקן תמיד עדיף להגיע עם ממוצע סביר מאוניברסיטה מאשר עם אותו ממוצע ממכללה. קח בחשבון גם את הבדלי שכר הלימוד שלא הולכים ברגל- העברית מאפשרת לך שכר לימוד אוניברסיטאי, בעוד בבינתחומי מדובר במכללה לא מסובסדת. והערה קטנה אחרונה: אם אתה רוצה להיות עו"ד זה כנראה לא ממש משנה עם מה תשלב את זה. ממשל ומנהל עסקים הם שני תחומים שונים באופיים ואתה צריך לשאול את עצמך מה מעניין אותך. אם אתה לא רוצה לעסוק בעריכת דין בעתיד, אז זה תלוי במה אתה רוצה לעסוק (שואף לכיוון של עסקים- אז אולי עדיף מנהל עסקים או לתחום של מדע המדינה- ואז ממשל אולי עדיף..)

למעלה