בחירת מוסד לימודים

בחירת מוסד לימודים

אני מתלבטת בין לימודי משפטים באוניברסיטה העברית לבין לימודים במכללה. בהיותי נשואה עם ילד מרתיע אותי שמא לימודים בעברית ידרשו ממני שעות רבות שאין ביכולתי להקדיש עקב אילוצים משפחתיים.
ואילו במכללה קל יותר להתקבל והלימודים עצמם קלים יותר וניתן לתמרן בינם לבין חובות אחרים.

אם מישהו יוכל להייעץ לי האם מאמץ קשה ואולי לעיתים עד בלתי אפשרי שווה שבסופם אוכל להתהדר עם תעודה מהעברית שאין ספק פותחת דלתות רבות יותר בהשוואה למכללות
או שמא כל עוד אני סטודנטית טובה, שתשיג ציונים טובים, אוכל למצוא עבודה בעתיד למרות שתהיה בידי תעודה פחות יוקרתית?

תודה מראש

Not4Sale2004

New member
לשאלותיך

שלום רוני,
התשובה לשאלתך, לעניות דעתי היא קצרה- בתור מישהו שלומד בעברית, ועבר סבב ראיונות התמחות ארוך- אני יכול להעיד. בדיוק כפי שאמרת, בהנחה ותהיי סטודנטית טובה, גם תעודה ממכללה תאפשר לך להגיע (כמעט- אפשר שהתמחות בעליון תהיה פחות סבירה) לכל משרה שתרצי.
לכן אם הדגש הוא על מציאת תעסוקה בעתיד, את יכולה לבחור באפשרות הנוחה עבורך.
בהצלחה.

נ.ב.- רק להבהיר, וכדי שלא ישתמע אחרת מדברי, גם בעברית יש סטודנטיות טובות שהן גם נשואות וחלקן גם אמהות והדבר לא מונע מהן הצלחה.

קשה להעריך בלי להכיר אותך,

אבל כשעמדתי בהתלבטות הזו הנחתי שדווקא בגלל שאני נשואה עם ילדה, עדיף לי ללמוד בעברית, מאחר וגם כך המצב המשפחתי שלי ירתיע מעסיקים פוטנציאליים, אז כדאי שאני אהיה מגובה בתואר הכי נחשב שאפשר.
בדיעבד אני חושבת שזו היתה החלטה נכונה והשם של המקום בהחלט עזר לי למצוא התמחות ועבודה אח"כ.

ובשבילי לא היה מדובר במאמץ קשה עד בלתי אפשרי, בעיקר בגלל שבתואר באוניברסיטה העברית כמעט כל הקורסים ניתנים להברזה. כמובן שאני לא יכולה לומר איך זה יהיה אצלך בלי להכיר אותך ואת היכולות שלך.

sacrament

New member
מי אמר שבמכללה יהיה לך קל יותר?

אולי קל יותר להתקבל לשם. ובמובנים מסויימים אולי גם מאכילים אותם יותר בכפית בשיעורים ויש יותר התחשבות והתאמה בשעות לאנשים עובדים. אבל בואי לא נתבלבל...משפטים זה תואר עמוס מאוד. אני לא חושבת שיהיה לך "קל" יותר, בטח לא בשנה א'. או לפחות לא קל כמו שאת רוצה.

אני מכירה מספיק אנשים שלומדים במכללות. בהנחה שלא מדובר במכללות שממש בתחתית אלא במוסדות המכובדים יותר - היה להם המון המון עומס והם התלוננו עליו לא פחות ממני. מעבר לעומס הרגיל, היו להם כל מיני קורסים מוזרים שדחפו להם למערכת כדי להביא אותם לרמה אחידה יותר - ישומי מחשב, קורסים באנגלית (גם למי שיש פטור), השנה יש מקומות שהתחילו לעשות קורס חובה בכתיבה אקדמית בחלק מהמכללות (איך לכתוב סמינר) ואלה קורסים עם המון עבודות מעצבנות שמעמיסות (גם אם יחסית "קלות"). יכול להיות שיהיו לך ציונים טובים ויכול להיות שלא...מה שבטוח, בכל מקום תרגישי עומס.

קיצר, אני חושבת שכדאי לשקול מחדש את הנושא. אני מסכימה גם עם "בלון צהוב" פה למעלה...אם את אמא זה כבר בעיה בראיונות (למרבה הצער). כדאי להגיע לנקודה הכי גבוהה שאפשר מבחינת יוקרת התואר. להראות למעביד שסיימת תואר בעברית למרות שאת אמא זה מרשים מאוד, ומראה שתוכלי להתמודד גם עם משרה...

למעלה