בחירות 2013

הלנצח

New member
את אמירתך אודות המיסים

עליך לבסס או לחזור בך.
יש משהו בשיח של השמאל המזכיר את השיח החרדי.
אמונה מוחלטת, על גבול המשיחיות, בצדקת הדרך ואי מחוייבות לעובדות.

חלושעס

New member
הטענה שלי היא

שבקרב הציבור המשכיל (קרי: מעמד הביניים) שנושא ברוב הנטל - אין לביב רוב.
הניתוח של מתבסס על כך שאם תורידי ממנו את התמיכה של ש"ס והחרדים, אין לו בלוק חוסם.
אם גם תורידי את את כל הנדכאים שממשיכים להצביע ביבי (לכי לעיירות הפיתוח, ללשכות הרווחה ןתבדקי מי שם מצביע למרכז שמאל) - תקבלי שהטענה שלי נכונה.
היחס במעמד הביניים בין תומכי ביבי למתנגדיו הוא בסביבות 1:2 לטובת המתנגדים. ביבי מצליח להפוך זאת ע"י התמיכה של החרדים והשכבות החלשות.

מדהים שדווקא השכבות הנמוכות מבחינה

סוציואקונומית מצביעות לימין הקפיטליסטי ולא לשמאל הסוציאליסטי שאמור לעזור להן הרבה יותר...

כמובן הסיבות לכך הן מקיפות וכוללות בין השאר את הצורה בה התייחס השמאל לישראל השנייה בראשית שנות המדינה, וגם את העובדה שמערכות הבחירות מתמקדות בנושאי הבטחון.

הלנצח

New member
לפי תוצאות הבחירות האחרונות

קדימה+עצמאות+מרץ 44 מנדטים.
ליכוד+ליברמן+הבית היהודי והאיחוד הלאומי 49 מנדטים.
52:48 לטובת הימין. אם נתייחס רק ליהודים הפער גדול יותר לטובת הימין.
גם אם בגוש הימני (ללא החרדים) יש קצת יותר עניים, זה מתקזז עם ערבים המצביעים למפלגות שמאל ובכל מקרה זה רחוק מאד מיחס 1:2 לטובת השמאל.
זאת אומרת שאם ננטרל את הקבוצות "שאינם משלמות מיסים", היחס בין "משלמי המיסים" אולי קצת יותר לטובת השמאל. לא בצורה משמעותית.
לפי הניתוח הזה, אם במדינה היו רק לבנים ממעמד הביניים עדיין היה תיקו בין הגושים.
ואולי ללא השנאה (חלקה מוצדקת, אם כי אינני מסמפט שנאה מכל סוג) לחרדים, אחוז מסוים ממצביעי השמאל היה בכלל מצביע לימין.

down under

New member
סליחה שחילוני (וימני) כמוני מתערב

אני 3 חודשים רק קורא, בשקיקה, את הפורום שלכם (שנחפשתי אליו כמובן עקב תכניתו של אמנון לוי)
אבל אני אדם משכיל (בוגר תיכון + אוניברסיטה) ועם שני מבחני איי קיו שערכתי ברשת והתוצאות היו 124 ו-130 (כשהממוצע הוא בערך 105)
שבעברו הצביע לשמאל וב-12 השנה האחרונות לימין (הייתי מרצ ומעט שמאלה משם) ובבחירות האחרונות הצבעתי ליכוד וכנראה גם אצביע שוב.

אצלי בעבודה, בתחום ההיי טק, יש לא מעט חילונים, משכילים, שכר מעל הממוצע במשק ואשר מצביעים למפלגות ימין.

זו שטות מוחלטת מאין כמוה, שהמציאו כמה מתוסכלים בשמאל על כך שהציבור נטש אותם, שלליכוד מצביעים בעיקר רק דפוקים (עניים, חסרי השכלה, מובטלים וסתם חלכאים ונדכאים).
להזכירכם הליכוד בבחירות 99' הליכוד היה עם 19 מנדטים בלבד (לעומת סביב ה-40 לאורך שנות ה-80 ומעל ל-30 אפילו עת הפסיד בבחירות 92' ליצחק רבין).
כלומר אנו רואים בודאות מוחלטת שאם הציבור החלש מחליט להעניש את הליכוד הוא יודע לבחור במפלגות אחרות (בעיקר ש"ס או לא ללכת כלל לקלפי).

להערכתי בקרב החילונים המשכילים בעלי תעודת בגרות עד פרופסורה באונ' וכן בקרב הכיפות הסרוגות המשכילות, בקיצור מעמד הביניים,
לביבי אולי אין רוב של מעל ל-50% אבל הוא ממש לא שוליים. להערכתי בבחירות לראשות ממשלה כמו שהיו ב-96', 99' ו-2001 בקרב האוכלוסיה שדיברתי עליה ללא ספק הוא מקבל לפחות 45%.
ולא אופתע כלל אם ישיג שוויון (בכל זאת, 90% מהערבים הם לא מעמד ביניים ולא במשחק ההיפותטי הזה. גם לא 95% מהחרדים).

שורה תחתונה, ממש ממשי הממשים (על משקל מלך מלכי המלכים) זה לא 2:1 נגדו אלא או תיקו או 1.1:0.9 נגדו.

בלית ברירה לביבי

אני לא חושב שהוא כזה צדיק אבל לדעתי אין תחליף ראוי להנהגה.
אנשי קדימה הוכיחו את עצמם כמושחתים וחסרי אחריות לאומית מינימלית,
והשאר חסרי ניסיון / הוכחו כלא מוצלחים.
כמובן שהוא לא הכי לטובת הציבור שלנו, אך נגד זה אפשר לפעול בהתארגנות
ראויה ומעשים מתאימים.

זיגי13

New member
אתה מכיר

אישיות פוליטית שתלך להלחם אחר הבחירות בח"כ החדש ישן אריה דרעי שעפ"י סקרים שונים יביא 14 מנדטים לש"ס?
הרי הוא חביבם של ביבי, רמון, אולמרט, ונשיאנו שמעון פרס? ואל תשכח ר' אריה הוא גם ידיד אישי ממש של יאיר לפיד(ואם עוד לא נהיו חברים, אז בקרוב....)

חלושעס

New member
ההבדל הוא שלרו"מ מהמרכז-שמאל

יש סיכוי מסויים להגיע להסכם עם הפלסטינים.
יום אחרי שזה יקרה - אפשר יהיה לאחד כוחות מימין ומשמאל ע"מ לסגור את הברזים לעסקנים החרדים, ולשחרר את הציבור החרדי ממלתעותיהם.

זיגי13

New member
בשיטת הממשל הקיימת

אין סיכוי שרו"מ כזה יקים ממשלה ללא הדתיים, בייחוד אחרי הסכם כזה(ראה הסכמי אוסלו שעברו בקול אחד שניים) וודאי שאחרי הסכם שיפרק התנחלויות ויחזיר שטחים אתה יכול לשכוח מברית ימין שמאל. הארץ תגעש כמו אחרי אוסלו.
מה עוד שאני לא רואה אפילו מועמד אחד חוץ מאולמרט שכרגע עסוק בענייני השחיתות שבהם הוא מואשם. שיכול לסכן את ביבי בשלטון, שלי חסרת נסיון, ציפי נחשבת ללוזרית, וברק מי יודע אם יעבור את אחוז החסימה.
שים לב, ב20 שנה האחרונות יש גוש ימין דתיים עם 66-68 מנדטים יציבים, וכל המשחק הוא פנימי היינו מי לוקח ממי, ליברמן מביבי ביבי מש"ס וכן הלאה. לכן אין לצפות שמנהיג מהשמאל מרכז יוכל לגבש קואליציה חלופית, לכן ביבי רגוע ומבסוט מהקדמת הבחירות....

חלושעס

New member
בזה אנחנו מסכימים

לביב (יחד עם ליברמן) והדתיים יש גוש (לא הכי יציב, כי הוא תלוי בגחמה של כל סיעה) של 65 ח"כים בערך.
אני מתאר לעצמי שהתוצאה של זה תהיה המשך ואף האצה של בריחת מוחות / בעלי מקצועות חופשיים למדינות מערביות, וכתוצאה מכך נטל המס על מעמד הביניים ימשיך לגדל.

זיגי13

New member
אם יש סיכוי לרו"מ מהשמאל מרכז

זה ע"י שינוי שיטת הממשל , לבחירה איזורית ולא יחסית. אבל גם אז אם הימין דתיים ילך בהמוניו ביום הבוחר לקלפי, והשמאל מרכז ילך לים לשחק מטקות. גם שינוי השיטה לא יועיל.
כל מה שציינת נכון לגבי המשק, אבל זה קשור למצב הכלכלי היחסי בין ישראל למערב. נטל המס קשור יותר להתנהגות של הטייקונים הגדולים וה"תספורות" שהם עושים, מאשר לחרדים, היות וביבי הא נציג הטייקונים בממשלה
אין לצפות לשינוי גדול, אם הוא לא יהיה רו"מ אז הוא יהיה שר האוצר בממשלה הבאה, וימשיך לקדם את האינטרסים של הטייקונים על חשבון האזרח הקטן. ושלי וציפי ימשיכו לצייץ בטוויטר

חלושעס

New member
אגב, לא הכנסתי למשוואה

את הערבים תושבי ישראל, שמהווים 20% מהאוכלוסיה - שאם היו משכילים להצביע בהמוניהם למפלגות שמאלניות ציוניות היו מטים את הכף.

זיגי13

New member
לגבי הערבים

הם אמנם מהווים כוח יחסי גדול בפוטנציה. אבל הם סולדים מהמדינה עוד מימי בן גוריון ואירועי כפר קאסם. לדעתי הם יותר מעריצים את חסאן נאסרללה מאשר את אחמד טיבי או מי מנצגיהם בכנסת. וזה רק נעשה גרוע יותר ויותר
החלק המתון שיצביע זה בעיקר מבוגרים שדואגים לביטוח הלאומי והפנסיה שלהם, יותר משאיפות לאומניות נוסח חיזבללה

חלושעס

New member
כשאני כותב שמאל - אני מתכוון לאנשים

כמו אולמרט, רמון, שרון - אנשים שמסווגים כשמאל מדיני, אבל ליברלים מבחינת השקפותיהם הכלכליות.
ובינתיים, מי שמעלה את הנטל על השכירים והעצמאיים הוא ביבי הקפיטליסט.

למעלה