סליחה שחילוני (וימני) כמוני מתערב
אני 3 חודשים רק קורא, בשקיקה, את הפורום שלכם (שנחפשתי אליו כמובן עקב תכניתו של אמנון לוי)
אבל אני אדם משכיל (בוגר תיכון + אוניברסיטה) ועם שני מבחני איי קיו שערכתי ברשת והתוצאות היו 124 ו-130 (כשהממוצע הוא בערך 105)
שבעברו הצביע לשמאל וב-12 השנה האחרונות לימין (הייתי מרצ ומעט שמאלה משם) ובבחירות האחרונות הצבעתי ליכוד וכנראה גם אצביע שוב.
אצלי בעבודה, בתחום ההיי טק, יש לא מעט חילונים, משכילים, שכר מעל הממוצע במשק ואשר מצביעים למפלגות ימין.
זו שטות מוחלטת מאין כמוה, שהמציאו כמה מתוסכלים בשמאל על כך שהציבור נטש אותם, שלליכוד מצביעים בעיקר רק דפוקים (עניים, חסרי השכלה, מובטלים וסתם חלכאים ונדכאים).
להזכירכם הליכוד בבחירות 99' הליכוד היה עם 19 מנדטים בלבד (לעומת סביב ה-40 לאורך שנות ה-80 ומעל ל-30 אפילו עת הפסיד בבחירות 92' ליצחק רבין).
כלומר אנו רואים בודאות מוחלטת שאם הציבור החלש מחליט להעניש את הליכוד הוא יודע לבחור במפלגות אחרות (בעיקר ש"ס או לא ללכת כלל לקלפי).
להערכתי בקרב החילונים המשכילים בעלי תעודת בגרות עד פרופסורה באונ' וכן בקרב הכיפות הסרוגות המשכילות, בקיצור מעמד הביניים,
לביבי אולי אין רוב של מעל ל-50% אבל הוא ממש לא שוליים. להערכתי בבחירות לראשות ממשלה כמו שהיו ב-96', 99' ו-2001 בקרב האוכלוסיה שדיברתי עליה ללא ספק הוא מקבל לפחות 45%.
ולא אופתע כלל אם ישיג שוויון (בכל זאת, 90% מהערבים הם לא מעמד ביניים ולא במשחק ההיפותטי הזה. גם לא 95% מהחרדים).
שורה תחתונה, ממש ממשי הממשים (על משקל מלך מלכי המלכים) זה לא 2:1 נגדו אלא או תיקו או 1.1:0.9 נגדו.