בחירות 2013

שולי חי

New member
עדיין לא. אני שומעת דעות שונות ואשמח לדיון פה

שני אנוסים חכמים ורציניים אמרו לי שאמסלם הכי טוב, כי הוא ייצור שינוי מבפנים. יותר חרדים ילכו לצבא, לעבודה. אמנם הוא מאמין אבל הוא נגד החרדיות הקיצונית.
מישהו אחר אמר לי שהכי טוב להתפקד למפלגות הגדולות כי רק להם יש סיכוי להזיז משהו.
וכמובן יש את תומכי ירון ידען. (אני לא מאמינה שהוא יעבור את אחוז החסימה)
חשבתי אפילו על ליברמן...
בקיצור, מבולבלת... הכי קל לעשות מה שהרבונים אומרים

EFF8

New member
זה שלמישהו יש אג'נדה חיובית

עדיין לא אומר כלום,
כל זמן שאין לו כוח לכופף את הממשלה (או הפקידות הממשלתית) הוא לא יצליח לעשות כלום

גם אנשים טובים מאד כמו סטף ורטהיים או אמנון רובינשטיין או אפילו יגאל ידין בזמנו, ללא מפלגה גדולה מאחוריהם
או כח מיקוח לא הצליחו ונאלצו לנטוש.

צריך למצוא את המפלגה שהאידיאולגיה תואמת (פחות או יותר) את שלנו ולקוות.

זיגי13

New member
אתה מדבר על המפלגה

של ויקטור טייר? או של התימני ההוא שכל ארבע שנים מתמודד על מקום בכנסת ומקבל תשעה קולות?

EFF8

New member
אני דווקא מתכוון לאנשים מעשיים

שמשום מה הם חושבים שאם הם רק יעמידו את עצמם לבחירה הם מייד יהיו ראש ממשלה (עוזי דיין למשל)
או אפילו לאנשים מאד מוכרים וידועים שכאשר הלכו לא במסגרת של מפלגה גדולה לא יכלו להשפיע כמלוא הנימה (בן גוריון )

זיגי13

New member
אנשים מעשיים

לא הולכים ומקימים מפלגה בוקר אחד, אלא אם כן קוראים להם אריק שרון או יגאל ידין. ולשניהם הייתה הצלחה גדולה שאח"כ נמוגה
אפילו בן גוריון לא שרד עם רפ"י שלו, הרבה זמן. והיא בסופו של דבר חזרה להתאחד עם מפלגת העבודה, כשנציגה הנצחי הוא שמעון פרס נשיאנו היקר
הדרך היחידה להשפיע היא במפלגות הגדולות ע"י התמודדות נציגים רלוונטיים

חלושעס

New member
מה זה משנה?

ביבי ושותפיו הדתיים והחרדים ימשיכו לרכוב על הגב של השמאלנים שמשלמים מיסים ועושים מילואים.

חלושעס

New member
לא,

אבל הציבור שנושא בעיקר הנטל במדינה הוא מי שיושב בתוך הקו הירוק, חילוני ברובו, משכיל, ובעל נטיה פוליטית לכיוון המרכז-שמאל.

זיגי13

New member
זה באמת מעניין

מה שאתה אומר חלושס, אתה משוכנע שהצנחנים, גולני, גבעתי, מגלן וכ"ו מלאים בשמאלנים הנושאים בנטל, לפי דעתי ההרכב שם מאוד שונה ממה שציינת?

חלושעס

New member
ביחידות הקרביות

אכן יש דומיננטיות משמעותית לכיפות הסרוגות, אבל צריך לזכור ש:
1. עדיין הרוב הוא חילוני
2. גם בקרב הכיפות הסרוגות (אני מדבר על אלו שעושים שלוש שנים צבא, לא על הסדרניקים) - חלק גדול מהם הם חבר'ה שמואסים בקו המיליטנטי של "הר המור" וגרורותיה. חלק גדול מהם גם מוצא את עצמו ללא כיפה בסוף השירות.

זיגי13

New member
בקיצר, אין לך מושג

מה קורה ביחידות השדה של צה"ל, ומה הם מצביעים ב"יום הבוחר" אין לך מושג כמה מהם מצביעים לליברמן, כמה לביבי וכמה למפד"ל או לש"ס. גם לרוב החילוני שאותו הגדרת כ"מתון" וגר בקו הירוק , אין לך מושג כמה מצביעים יצביעו לליברמן או למפלגות ימין אחרות אתה סתם מנחש...
גם אין לך מושג כמה אחוזים מהקצונה הזוטרה של צה"ל ובעיקר ביחידות השדה הם חובשי כיפות, רק נזכיר שכבר אמרה פעם ח"כ אלוני תליט"א ש"הדתיים ישתלטו בקרוב על יחידות השדה של צה"ל" והיא פשוט פינטזה?

בתור אחד ששירת בסדיר ומשרת במילואים

הצבא של היום מורכב מ:
שליש - רוסים
שליש - מסורתיים/עדות מזרח
רבע - דתיים
והשאר - אשכנזים חילוניים ואפילו חרדים (כן כן - יש חרדים פה ושם גם בצבא)

זיגי13

New member
כשצה"ל צלח את התעלה באוקטובר 73

צלחו בראש שתי אוגדות , אוגדת ברן שכונתה "אוגדת המערך", ואוגדת שרון שכונתה "אוגדת הליכוד" וזו הפעה האחרונה שמבצע צבאי סומן לפי מפלגות מוצא. מאז צה"ל לא מתחלק לפי מלפגות פוליטיות, למעט אולי החודש הראשון של מלחמת לבנון הראשונה.

חלושעס

New member
כי יש ציבור ענק

של נתמכים, נזקקים, חרדים, ועוד עם אחוזי הצבעה גבוהים שבכיס שלו.
והם ניזונים מההצלחה האדירה של ביבי לפרנס אותם מכספי המיסים של מעמד הביניים.

למעלה