בחירות - פה ושם

mucool2

New member
לא את...

ler אמרה שהיא חוזרת בעוד שנה וחצי. (שונא להסביר בדיחות, גם אם לא הכי מוצלחות.)

אההה. מי לא שם לב לשרשור הודעות?

אני

mucool2

New member
../images/Emo31.gif

אני משלם ביטוח לאומי (בהוראת קבע), אשתי ואני רשומים בקונסוליה בלוס אנג'לס, ויש לנו כתובת בארץ. איך זה בתור קריטריונים? גם הרעיונות של שפם המקובלים (שהות של פחות מ-5 שנים בחו"ל) מקובלים עליי. עוד משהו: מה עם אנשי עסקים או מדענים שנוסעים לכנס בחו"ל לכמה ימים? למה אי אפשר לעשות בארץ משהו דומה ל-Absentee Ballot הקיים בארה"ב? החוק של היום מתאים אולי לשנות ה-50, לא למדינה שמתיימרת להיות מתקדמת במאה ה-21. הסיבה שהחוק לא שונה עד עכשיו היא הפחד של הפוליטיקאים מה"יורדים", אבל יש דרכים פשוטות להתמודד עם זה. אין מה לעשות, היום נסיעות לחו"ל הן דבר יומיומי עבור ישראלים רבים, יש סטודנטים, מדענים ועובדי חברות היי-טק רבים ששוהים בחו"ל תקופות ממושכות (והם לא "יורדים"!), וחוק הבחירות צריך להשתנות בהתאם.

שום דבר אישי

אני מעריכה מאוד אותך ואת היחס שלך למדינה. בעצם נדמה לי שכל מי שהוא חבר הפורום הזה וחי בחו"ל מעיד בזה על היחס שלו לארץ. אבל עם כל הכבוד - קריטריונים כמו אלה שציינת לעיל (תשלום ביטוח לאומי ורישום בקונסוליה) הם לדעתי לא קריטריונים בעלי משקל יותר מעצם החזקת דרכון ישראלי. בעניין אנשי עסקים ותיירים - בעיה טכנית - ההצבעה בחו"ל מתקיימת תמיד כשבועיים לפני ההצבעות הרשמיות בארץ. למי שיהיה בחו"ל ביום הבחירות זה בד"כ לא יעזור, כי בזמן ההצבעה שם הוא יהיה כאן (לי זה קרה בבחירות האחרונות, ודווקא הייתי בתפקיד ולא בענייני עסקים. אבל הפסדתי את זכותי). לשאלה העקרונית - אילו היתה דרך ברורה להבחין בין ישראלים החיים בחו"ל שיש להם כוונות לחזור, ויש להם זיקה אמיתית למדינה, שהם מעורבים במה שקורה בה וכו' - אולי אפשר היה לתת להם זכות בחירה. אבל זה לא נראה לי אפשרי.

mucool2

New member
בלי להעליב, הגישה שלך קצת מיושנת

אני לא מבין מה הפחד הגדול שמי שלא נמצא בארץ ביום הבחירות "יחליט בשבילנו". זה כבר מזמן לא תקף. לא כל מי ששוהה בחו"ל הוא אויב העם, ולרבים נסיעה לחו"ל היא כבר מזמן לא מותרות. שתי דוגמאות מהבית - אחי נמצא כרגע בהונג קונג כנציג של חברה ישראלית שבה הוא עובד (קשה לומר עליו שהוא יורד), ואני נמצא בקליפורניה כפוסט-דוקטורט (שלב הכרחי בהתקדמות המקצועית של מדען), ומתכוון לחזור לארץ בשנה הקרובה. יש הרבה מאוד ישראלים שמחלקים את חייהם בין ישראל וחו"ל, לתקופות ממושכות או לתקופות קצרות לסירוגין, והם לא פחות ישראלים מכל ישראלי אחר, ולא פחות תורמים למדינה מאלה שנמצאים בארץ 365 ימים בשנה. חלקם משלמים מסים וגם משרתים במילואים (שזה יותר מהרוב בארץ). מוכרחים למצוא פתרון לאותם אנשים, ואי אפשר לפטור אותם בהכללה גורפת כ"יורדים" או כ"מנותקים", כפי שנעשה היום. אפשר למצוא קריטריונים, ועלו כאן כמה הצעות. מה יהיו הקריטריונים זה תפקידם של מחוקקינו להחליט (ולהבטיח שההחלטה תהיה הכי פחות הגיונית). בכל אופן, המצב היום מאוד לא הוגן ליותר מדי אנשים, וצריך לתקן את העוול. הסבר קצר על הצעתי השנייה - ההצבעה ב-"Absentee Ballot" לא תיעשה בחו"ל אלא בארץ, לפני הנסיעה. בארה"ב יש לא מעט אנשים שמשתמשים באופציה הזאת גם אם הם לא מתכוונים להיעדר ביום הבחירות, כי זה יותר נוח להם (כאן מקבלים רק שעתיים חופש ללכת להצביע). עוד דוגמה מהבית - חותנתי מבקרת אצלנו בימים אלה, ואשתי ביקרה בארץ לפני כן. שתיהן יכלו להצביע אם היו מפעילים משהו כזה. ותשובה לשאלה העקרונית: למי יש בעינייך יותר זכות להשפיע - לישראלי שמחר נוסע לארה"ב "פור גוד" או למישהו כמוני? אל תשכחי שיש גם כאלה שנמצאים בארץ אבל לא מתכוונים להישאר בה. איך תבחיני בהם ובשביל מה זה טוב?

עקרונית אתה צודק

אלא שמעשית ההבחנה על בסיס "מי שהמדינה חשובה לו" אינה אפשרית. אתה בוודאי מכיר יותר ממני גם אחרים, שהם לא מן הסוג שתיארת. אין לי ספק שיש פה וגם שם מאלה ומאלה. אפשר כמובן לטעון שמי שחי בחו"ל והמדינה לא חשובה לו גם לא ינצל את זכותו, אבל אני לא בטוחה בזה, ובכל אופן זה לא צריך להיות שיקול. השאלה העקרונית - האם מי שחי בחו"ל ורואה את זה כמצב זמני - יכול וזכאי להצביע - היא שאלה חשובה. ייתכן שצריך לחשוב מחדש אם כן, ובאילו קריטריונים, וגם באיזה אופן. אבל כל החלטה כזאת תעמיד את שאלת הקריטריונים במוקד. ותמיד יהיה מי שקריטריון זה או אחר ייראה לו רלוונטי או לא. תודה על מה שכתבת. אני לא "לא מסכימה" איתך. אני עוד צריכה לחשוב על זה.

mucool2

New member
עוד משהו...

סביר מאוד שרוב הישראלים שאין להם כוונה לחזור גם לא יטריחו את עצמם לקונסוליה להצביע, כך שלא צריך לדאוג יותר מדי. אפשר לומר שעצם ההצבעה מעידה על מעורבות בחיי המדינה, ויותר מכך - יש בכך פוטנציאל לקרב ישראלים "יורדים" למעורבות גדולה יותר בחיי המדינה, ואפילו לחזרה לארץ.

צימעס

New member
אין סיבה שיצביעו בחו"ל שבועיים קודם

יש אי אילו אמצעי קשר מחו"ל לארץ שאינם מחייבים שבועייים הפלגה של הקלפי + הספרים שלידה.

אטיוד5

Active member
צודקת

אני יכול להצביע בהולנד אבל לא מנצל את הזכות הזאת. אני לא מעורה שם, לא מענין אותי, וממילא כולם אנטישמים שם (
). אבל קצת חורה לי שבני שיצא לארה"ב רק לפני שלשה שבועות לא יכול להצביע שם היום. אני חושב שניתן למצוא קריטריונים סבירים כדי להבדיל בין שוהים ישראלים בחו"ל ולאפשר לחלק מהם להצביע. מצד שני, אם זה באמת כרוך בלוגיסטיקה מסובכת וגם בהוצאות כבדות אז מוטב שלא יצביעו. אם הם כ"כ רוצים להצביע, שיהיו בארץ בזמן הבחירות.

הפועל ירושלים משחקת היום במוסקבה

סיכוי לנצח אין להם אז לפחות היו פותחים להם קלפי

mucool2

New member
שיהיו בארץ בזמן הבחירות?

נורא קל לומר את זה, אבל לא לכולם יש אפשרות לפנות לעצמם ימי חופש או מספיק כסף לנסיעה. הלוגיסטיקה והוצאות שזה ידרוש מכל אחד מאיתנו (ה"יורדים") יהיו גדולות בהרבה מאותה "לוגיסטיקה מסובכת" מצד המדינה (באמת נורא מסובך לשלוח כמה טפסים לחו"ל ובחזרה!).

אטיוד5

Active member
כתבתי "אם"

אני לא חושב שזה מבצע כ"כ מסובך למדינה להעמיד קלפיות בשגרירויות שלה בחו"ל. מה שמסובך לדעתי הוא להמציא קריטריונים עבור מי זכאי להצביע ומי לא זכאי להצביע ושגם יהיה אפשר לבדוק את זה בקלות. אולי ההצעה של השפם.

mucool2

New member
זה גם לא מסובך

זו רק שאלה של החלטה. הבירוקרטיה כבר תמצא דרך להתמודד עם זה. אני חושב שדווקא ההצעה שלי קלה יותר לבדיקה, אבל לא אתווכח על זה.

shellyland

New member
בחיאת מוקוליט,

כמה מאלה שאין להם "אפשרות לפנות לעצמם ימי חופש או מספיק כסף לנסיעה" יתמודדו עם הלוגיסטיקה המורכבת הזאת לקראת ליל הסדר? הכל עניין של סדרי עדיפויות, יו קנואו.

למעלה