בחירות - פה ושם

תלוי איזו מדינה

יש לי אזרחות צרפתית למרות שאני לא חי בצרפת מזה 12 שנה, ובכל מערכת בחירות, נשיאותית או פרלמנטרית, אני מקבל זכות לגשת לקונסוליה בתל אביב ולהצביע. בכל פעם אני מתלבט קשות בין הגוליסטים, הסוציאליסטים, הקומוניסטים והחזית הלאומית, ובוחר בסוף להימנע לאות מחאה... סתם. מה איכפת לי מי מהם יזכה?

../images/Emo45.gif מסכים לגמרי

כשההסתייגות היחידה שלי היא שאולי כן יש מקום לאפשר לסטודנטים שלא שוהים בחו"ל יותר מ4 שנים להצביע בשגרירות. למה? כי מדובר באנשים שבתכלס יצאו לשפר את מאגר המוחות הישראלי וסביר שישובו אליו במהלך תקופת כהונת הכנסת הבאה. אני מגביל את הענין ל4 שנים כדי למנוע מאנשים כמוני, שעם כל האהבה שלי לארץ, וההתענינות שלי רק בפוליטיקה ובמדיניות ישראלית וכו' וכו' והרצון שלי לחזור לארץ, אני עוד לא רואה מתי זה עתיד לקרות ולכן אני לא חושב שיש לי זכות להשפיע על חיי הגרים בארץ.

שאלה קשה את שואלת.

אני משער שהייתי מתלבט קשות. אני מקוה שהייתי עומד על דעתי ולא מצביע, אבל אולי אני אומר את זה עכשיו מכאן, ואם הייתי במצב עצמו, הייתי מתנהג אחרת.

Raffael

New member
שאלה טובה. אני אאמץ אותה ../images/Emo13.gif

לו הייתי בארץ עכשיו, אני חושב שזכותי המלאה להצביע. אני מקבל משכורת בארץ, משלם מיסים בארץ ורואה עצמי ישראלי לכל דבר, ששוהה כרגע בחו"ל. מצד שני, אני מסכים עם השיבולת ומעדיף שאזרחים לא יוכלו להצביע בחו"ל. מי שבוחר להגר ולהתנתק, אני לא חושב שיש לשמור על זכותו להשפיע. מצד שני, אני לא רואה בעצמי אחד כזה, כך שהצעות הפשרה שהעלו כאן השפם, מיוקול והתופס ואחרים, מקובלות עלי עקרונית ויש לבדוק קריטריונים לישומן (אולי).

mucool2

New member
אתה לא כזה, ואני לא כזה,

ויש עוד כמה אלפים כמונו. אני מכיר הרבה ישראלים שנמצאים בארץ והם מנותקים הרבה יותר ממני מהנעשה בה. זה לא שיקול.

Raffael

New member
לא בטוח שהבנתי.

אולי אנחנו לא כאלה, אבל יש כאלה. אני לא רוצה שמישהו שירד מהארץ לפני 20 שנים ולא מתכוון לחזור, אבל דוקא חשוב לו שמועמד מסוים יבחר, יוכל להצביע. לא בחו"ל ובעצם, גם לא בארץ. אולי קריטריון מסוים לשלילה יכול להיות תושבות/אזרחות במדינה אחרת.

mucool2

New member
אבל יש המון ישראלים שהם בעלי אזרחות

כפולה. זה יהיה אפילו יותר בעייתי (אגב, לא לכל היורדים יש אזרחות זרה). אבל הנקודה שלי היא בכלל אחרת: א. אני מאמין שיש דרכים לסנן את ה"גורמים הלא רצויים" (שפם המקובלים העלה הצעה לקריטריונים וגם אני). ברור שאין דרך יעילה ב-100%, אבל גם גיל ההצבעה הוא שרירותי, ותמיד יהיה מי שייפגע מהחוק הזה. ב. כל הפחד הזה מהיורדים "אויבי העם" הוא קצת מיושן ומוגזם. קשה לי לדמיין מצב שבו נחילי יורדים מתנפלים על הקונסוליות בשביל להשפיע מבחוץ על מהלך העניינים במדינה (ואם כן - זה דווקא מוכיח שהם מעוניינים להיות מעורבים, ואני לא רואה בזה משהו שלילי).

כל אחד בוכה מהפצע שלו.

אני מניחה שיש עוד מגזרים מקופחים כמוך שירצו להכנס לסידור הזה, לפחות עד שהילד יגמור את הקולג' (ובבריטניה ובפולנייה: את הקוטג').

צימעס

New member
לא נכון!

ת"ע אמר חד משמעית שהוא לא נכנס לסידור הזה שהוא המציא.

shellyland

New member
אבל הוא המציא את הסידור הזה

מתוך החוויה הנקודתית שלו. (צר עולמו כ...
)

טוב למדתי שהודעות ארוכות את לא

קוראת עד הסוף, אבל גם הודעות קצרות לא? בעיות קשות בהבנת הנקרא?

עקרונית אתה צודק

אבל מן ההיכרות הקטנה שלי עם סטודנטים ישראלים בחו"ל אני יכולה לומר שיש ביניהם גם כאלה שאם זה תלוי בהם הם לא יחזרו לארץ. אז מגיעה להם זכות בחירה? ומצד שני אני מכירה אנשים (וגם אתה) שחיים בחו"ל יותר מזה - והם קשורים, מעורבים ואכפתיים הרבה יותר מאלה שהזכרץי קודם. אז לא מגיעה להם זכות בחירה? במילים אחרות - ברגע שמנסים לקבוע מי כן ומי לא - נכנסים לבעיה.

ler

New member
למה רק לסטודנטים?

ומי שנמצא בשל "שיפור הכלכלה הישראלית" בכך שהוא מגביר את היצוא? זה תרגום למי שנמצא זמנית מטעם העבודה, למשל. ואגב, בנושא ניצול זכות הבחירה. אני יודעת על הרבה מאד (מאד מאד) ישראלים שבהגדרתם נחשבים ליורדים, אין להם שום כוונה או רצון או צורך להצביע לבחירות בדיוק מאותן סיבות שציינה שיבולת. מאידך הם כולם רשומים בפנקס הבוחרים. מדינת ישראל לא מוותרת על אזרחיה כל כך בקלות... האם כל אלו נספרים במיניין ה"רוב האדיש" שאינו הולך לקלפיות? אם הייתי בארץ הייתי מצביעה. החמצתי תא ההזדמנות לתרום לדמוקרטיה הישראלית. אבל אני רגועה. אני חוזרת בעוד שנה וחצי ומשערת שאזכה ל"תענוג" הזה בעתיד הלא רחוק מאד...מניסיון אזרחי ישראלי.

למעלה